Wiedźmin 3: Dziki Gorn 697061 1986

O temacie

Autor Drock

Zaczęty 5.02.2013 roku

Wyświetleń 697061

Odpowiedzi 1986

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Panowie. Odświeżam wątek. Sorry za double. Mam dwa problemy. Pierwszy. Rynsztunek wilka- kupiłem kilka map od kowali czy platnerzy. Zebrałem kilka ulepszeń,  ale mam problem w zawalonej wieży w kaer mohren. Jest tam list pożegnalny. Kilka kufrow. Któryś się otwiera, któryś nie,ale nie ma rynsztunkow. Jest także jakiś diament z którym nic nie mogę zrobić. List pożegnalny po przeczytaniu dodaje tylko obszar na mapie do przeszukania, ale nic tam nie ma w tej wieży.
Druga sprawa. Rynsztunek ofirski. To z tymi instrukcjami do przetłumaczenia. Znalazłem 3/4. Jestem w tej kryjowce bandytów pod ziemią. Nic tam nie ma konkretnie związanego z zadaniem. Cały czas mam przeszukaj kryjówke bandytów.
Cholernie mnie wkurza takie coś,  nie jestem perfekcjonista, ale chciałbym mieć zadania wszystkie ukończone, a druga sprawa to chce pancerz wilka. Pomóżcie,  może da się to odratowac. (pisałem to na telefonie)

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Cedric

Wiedźmin 3: Dziki Gorn
#1821 2016-12-29, 00:19(Ostatnia zmiana: 2016-12-29, 00:52)
Panowie. Odświeżam wątek. Sorry za double. Mam dwa problemy. Pierwszy. Rynsztunek wilka- kupiłem kilka map od kowali czy platnerzy. Zebrałem kilka ulepszeń,  ale mam problem w zawalonej wieży w kaer mohren. Jest tam list pożegnalny. Kilka kufrow. Któryś się otwiera, któryś nie,ale nie ma rynsztunkow. Jest także jakiś diament z którym nic nie mogę zrobić. List pożegnalny po przeczytaniu dodaje tylko obszar na mapie do przeszukania, ale nic tam nie ma w tej wieży.
Druga sprawa. Rynsztunek ofirski. To z tymi instrukcjami do przetłumaczenia. Znalazłem 3/4. Jestem w tej kryjowce bandytów pod ziemią. Nic tam nie ma konkretnie związanego z zadaniem. Cały czas mam przeszukaj kryjówke bandytów.
Cholernie mnie wkurza takie coś,  nie jestem perfekcjonista, ale chciałbym mieć zadania wszystkie ukończone, a druga sprawa to chce pancerz wilka. Pomóżcie,  może da się to odratowac. (pisałem to na telefonie)
A czy tego "diamentu" nie trzeba było przypadkiem wsadzić w odpowiednie miejsce żeby uruchomić portal ?
Spoiler
Ofirski rynsztunek powinien być w skrzyni za drabiną z lewej strony jaskini. Jeżeli nie ma to pewnie jakiś bug :V
Ja w Toussaint miałem też taki błąd, że niby opróżniłem całą skrzynię, a nadal kazało mi szukać przedmiotu z niej :V

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
@Kuba

Przykro mi Kuba, walczyliśmy dzielnie  :/

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Pfff.....tak to jest jak się rusków czy polskie dzieci dopuszcza do poważnych plebiscytów... pfff.

Frizbick
  • Gość
Pfff.....tak to jest jak się rusków czy polskie dzieci dopuszcza do poważnych plebiscytów... pfff.
Czego ty się spodziewasz, jak w kategorii "Złoczyńca, którego trzeba przytulić" nie było nawet nominacji dla Undertale?

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Czego ty się spodziewasz, jak w kategorii "Złoczyńca, którego trzeba przytulić" nie było nawet nominacji dla Undertale?
W losowaniu brały duże gry AAA głównie

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca

Kuba, Ty tak serio? :lol2:

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota

A co do pytania

Spoiler

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny

A co do pytania

Spoiler

Kuba zaczął wszędzie wstawiać jakieś obrazki i gify xD

Ludzie (...) lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni (...) Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Tak jakoś wyszło.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
przypadek?

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

R4zor

R4zor

Użytkownicy
posty456
Propsy141
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Geralt i selfie:
https://www.youtube.com/watch?v=R4ewE147hkE

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

#1832 2017-02-04, 17:52(Ostatnia zmiana: 2017-02-04, 19:16)
https://m.
https://www.youtube.com/watch?v=sls6dhj637U

Musze przyzna ze jak na poczatku hejtowalem wiedźmina 2 za brak wyborów tak ten film nieźle pokazał ścieżki wyboru, co z tego ze taki skyrim jest ogromny, jakość  :ok: :)

@Fabiosek Deklu, akurat wybory w2 hejtowałem jak gre przeszedlem :facepalm:

Fabio

Fabio

The Modders
posty3468
Propsy2155
ProfesjaSkrypter
  • The Modders

Fabio
The Modders

#1833 2017-02-04, 17:56(Ostatnia zmiana: 2017-02-04, 19:18)
https://m.
https://www.youtube.com/watch?v=sls6dhj637U

Musze przyzna ze jak na poczatku hejtowalem wiedźmina 2 za brak wyborów tak ten film nieźle pokazał ścieżki wyboru, co z tego ze taki skyrim jest ogromny, jakość  :ok: :)

Drugi raz piszesz to samo, poza tym ciągle hejtujesz nie grając.

Edit: W takim razie widać jak grasz w gry xD.

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Wybory w W2 > W3. Nie no, dwójka jest mniejsza od trójki, ale tutaj mamy możliwość podjęcia wyboru jak będzie wyglądało jakieś kolejne 50% gry co dało 3 czy 4 możliwości przejścia gry. Do tego ta liniowa, ale za to ciekawa fabułła, dialogi itd. to coś co brakuje mi w W3. W3 nadrabia wielkim światem, ilością broni, pancerzy, itd. co jest marzeniem każdego gracza action rpg. Taki Skyrim to namiastka tego, daje wielki świat ale wieje nudą, brak jaj tej grze. Przynajmniej w mojej opinii, wiem ilu Skyrim ma zwolenników i mimo wszystko szacun dla tej gierki. :D

Właśnie jestem bliski ukończenia W3, podstawa i SzK odhaczone. Teraz mam końcówkę WiK. Wszystkie chyba pytajniki sprawdziłem, zostało mi może z 6 zadań pobocznych i sama główna fabuła.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Ogólnie jakoś więcej wyborów było w w1, miałem wrażenie, ale myślę że cd project postanowił pójść w ich ilość. No i nie wszystkie wybory są pokazywane w retrospekcjach animowanych, a szkoda bo w w1 było przynajmniej wiadomo że to przez nasze wybory była taka sytuacja :)

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
http://www.ppe.pl/news/51241/wiemy-za-ile-andrzej-sapkowski-sprzedal-prawa-do-marki-wiedzmin.html
Wiemy za ile Andrzej Sapkowski sprzedał prawa do marki Wiedźmin

Za 15 tysięcy złotych.  :lol2: :lol2: :lol2:

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mimo wszystko niepotwierdzone, a nawet jeśli to na realia roku 98 i patologi na polskiej scenie gier (i biednego jak mysz kościelna chmielarza&metropolis software) suma przystępna.

Zresztą to była umowa z Metropolis, a jak wiadomo z CDP doszło potem do jakiejś renegocjacji/podpisania nowej umowy (Sapek był nawet zapraszany do studia jeszcze kilka miesięcy przed premierą gry - żeby zobaczył postępy i poznał ekipę).

W międzyczasie pojawił się film i serial, które pomimo swojej wątpliwej jakości na pewno spopularyzowany markę Wiedźmin w Polsce (wśród osób które nie czytają książek, o czym mówił w wywiadzie sam Sapek: http://www.kawerna.pl/aktualnosci/ksiazki/item/13418-andrzej-sapkowski-o-zmijach-ktore-wyhodowal-na-wlasnej-piersi-getcie-w-getcie-oraz-ekranizacjach-i-egranizacjach.html ).

Za prawa do ekranizacji zgarnął na pewno dużo lepszą kasę i warunki umowy - a po samej popularyzacji wzrosła też na pewno cena minimalna za prawa do gry (którą musiało wyłożyć tym razem cdp).

Abstrahując to na brak kasy Sapek nie narzekał już po 89 roku (jako sprzedawca współpracował między innymi z francuską izbą handlową, w której pracowała moja mama, tak więc info z pierwszej ręki). Dlatego zyski z książek, potem pierwsza pula za pierwszą, niewydną grę, potem za ekranizację, i na koniec za prawa dla cdp były dla niego tylko dodatkami, bo swoją pierwszą fortunę zgromadził wcześniej.

Mimo wszystko fajnie, że gra przyczyniła się długofalowo do dodatkowego boomu na jego książki (szczególnie za granicą) co na pewno wbiło mu kolejne gigantyczne pieniądze.
Tym bardziej cieszę się też z serialu od Netlflixa. Trzymam kciuki żeby na jego konto spłynęło jeszcze parę milionów, a sam serial okazał się wielkim sukcesem

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy

Żelazko

#1838 2017-05-26, 02:53(Ostatnia zmiana: 2017-05-26, 05:33)
Tym bardziej cieszę się też z serialu od Netlflixa
Ja bym się nie cieszył. Netflix to wylęgarnia lewactwa, która produkuje gnioty typu Dear White People. Nie zdziwiłbym się jakby dodali gejów, murzynów i lesbijek do Wiedźmina. Najlepszym producentem był zdecydowanie HBO.

Mimo wszystko niepotwierdzone, a nawet jeśli to na realia roku 98 i patologi na polskiej scenie gier (i biednego jak mysz kościelna chmielarza&metropolis software) suma przystępna.

Sapek zamiast wziąć royalities (tantiema) to chytry Janusz biznesu chapnął kaskę z góry a teraz ma ból dupy o to. Tak by nie sprzedawał marki Wiedźmina nikomu tylko ją "wypożyczał" na procent.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Był po prostu głupi, że nie podpisał umowy o procent ze sprzedaży. Ile Wiedźmin 3 z all DLC przyniósł czystego zysku? Kilka milionów? Ale on za swoją bufonerie (w ogóle to jest prostak i cham) zapłacił to teraz ma :D

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

0 użytkowników
Do góry