Wiedźmin 3: Dziki Gorn 717742 1986

O temacie

Autor Drock

Zaczęty 5.02.2013 roku

Wyświetleń 717742

Odpowiedzi 1986

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

Wiedźmin 3: Dziki Gorn
#1840 2017-05-26, 19:07(Ostatnia zmiana: 2017-05-26, 19:22)
https://www.youtube.com/watch?v=gU5tdOHNRI4

Widzieli? :D Chyba najlepszy trailer renderowany, zaraz za tym filmem gdzie zabija wampira

@ DOWN A no zgadzam się :ok:

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
Intro z dwójki też było niczego sobie.

Popisuje się ciągle menda jedna...

R4zor

R4zor

Użytkownicy
posty456
Propsy141
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

R4zor

#1842 2017-05-26, 19:23(Ostatnia zmiana: 2017-05-26, 19:29)
https://www.youtube.com/watch?v=gU5tdOHNRI4

Widzieli? :D Chyba najlepszy trailer renderowany, zaraz za tym filmem gdzie zabija wampira

Wczroaj wstawiłem w tym temacie: :D http://themodders.org/index.php?topic=26529.msg1289226#msg1289226

Fabio

Fabio

The Modders
posty3475
Propsy2156
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Był po prostu głupi, że nie podpisał umowy o procent ze sprzedaży. Ile Wiedźmin 3 z all DLC przyniósł czystego zysku? Kilka milionów? Ale on za swoją bufonerie (w ogóle to jest prostak i cham) zapłacił to teraz ma :D

Może i jest gburem, ale gdyby nie on, to te gry nie miałyby w ogóle racji bytu, ludzie wszystko łykają jak pelikany.

Co do filmiku i Ciri - kojarzy mi się z jakąś aktorką.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3475
Propsy2156
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
http://gamerweb.pl/2017/06/04/kolejny-niesamowity-cosplay-gry-wiedzmin-3-yennefer-gry/ - Trochę to z gry, trochę pod serial, ale w każdym razie wygląda zajebiście, tak dobrego cosplayu dawno nie widziałem (choć nie interesuje się tym tematem, może dlatego). Jeśli chodzi o wygląd to idealnie nadałaby się do serialu, przynajmniej według mnie :D

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny
Piękna, ale wolę Triss i jej krwiste włosy.

Ludzie (...) lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni (...) Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
gdyby część z tych osób które bawią się cosplaye miała talenty aktorskie część obsady byłaby z głowy

Spoiler

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

#1847 2017-07-08, 17:25(Ostatnia zmiana: 2017-07-08, 17:31)
Ok, skończyłem w końcu wiedźmina 3, jak zwykle gry cd project są zajebiste, nie będę się rozpisywał bo wszystkie nagrody jakie wiedźmin 3 zdobył mówią same za siebie. Dialogi postaci, i same postacie jak zwykle świetne napisane, ale w każdym wiedźminie były dobre
 Napiszę tylko co zostało wykonane gorzej i lepiej od poprzednich wiedźminów według mnie

Questy poboczne:
+Jakość questów p. w 1 i 2 do 3 jest tak niewiarygodnie zwiększona, że chyba one głównie taki sukces wiedźminowi zrobili, rozbudowane, długie i duże questy sprawiają że aż chcę się w je grać do średnich questów z 1 i 2

Działanie eliksirów:
Chyba najlepiej zrobiona mechanika eliksirów, gdy wypijamy i jest dość krótki czas trwania, a trucizna nie znika jak w 2, co zapobiega spamowaniu ich i przemyślaniu jakie eliksiry wypijać, tak sobie wyobrażałem działanie eliksirów wiedźminskich

Zdobywanie składników i formuł :
Z jakiegoś powodu redzi spiepszyli konkretnie crafting eliksirów. W poprzednich wiedźminach rośliny, czy trofea potworów były używane jako różne składniki, i tak z jednego kwiatka mieliśmy 3 typy różnych składników, co zdobywanie ich było łatwo dostępne. Po chuj zrobili że wybrany składnik w eliksirze jest, nie mam pojęcia, sama mechanika picia zapobiegała piciu większej ilości eliksirów

Rozwój postaci :
Dużo gorszy od idealnego systemu z wiedźmina 2, spora część skillów nie dość że jest nie przydatna,patrząc na inne skille,  choćby zmniejszanie obrażeń podczas uników, naprawdę nie wyobrażam sobie aby ktoś wybrał to zamiast większych obrażeń ...

Sloty na umiejętności, to chujowy pomysł i tyle. Ja wiem że jest tyle lvl, i otrzymywanie jednego punktu trwale pozwalałoby zrobić imba postać, ale mozna było rozwiązać po prostu dając mniej lvl, czy dać talent złoty i srebrny, złoty pozwalał by odblokowywać nowe umiejętności, a srebrny ulepszać już wykupione, srebrny otrzymywalibyśmy co 1 lvl , a złoty co ileś lvl, dużo lepiej zrobiony pomysł, wybieranie umiejętności które mają działać to beznadziejny pomysł

Klimat:
Chyba najlepszy klimat nawet przebijający ten z 1. Mamy słowiański klimat którego w ogóle nie było czuć w 2, do tego zniszczona wojną dawna temeria który nakłaniała ludzi do grabowania i zlecenia na bossów zwyczajnych potworów sprawił że to klimat 3 wygrał. No i skellige, surowa wyspa wykingów z unikalnymi potworami, no po prostu Skellige>All  dla mnie

Crafting itemów:
Zdecydowanie na duży + w porównaniu do 2. W 2 składniki były łatwo dostępne walając się wszędzie w skrzynkach, i to nie był problem z zrobieniem zbroi. W 3 wszystkie bronie wykonywane przez rzemieślików stały się bardziej unikatowe, i razem ze składnikami rzadko zdobywanymi sprawdził się.

Wątek główny nie podobał mi się
Spoiler
Fabuła słaba, ratowanie świata, ale za to świetne misje główne. Najlepszy wątek główny zdecydowanie był w W1

a wiedźmin 3 grywalnością przegrywa z idealną 2 pod względem grywalności. Wkurzały mnie jeszcze takie kwiatki jak skalujące się potwory aka ghul 1 lvl i 9 lvl, no i brakowało mi w 3, jak w  wiedźminie 2, zabijaliśmy bardzo szybko nie opancerzonych wojowników, a męczyliśmy się z opancerzonymi i z tarczą co dodawało realizmu. Zbroje setów wiedźminów, super pomysł :ok: Do tego tyle  ,,?'' to jakiś spierdolony żart redów, nawet nie wiem po co dawali aż tyle ich
Brak scojatel trochę boli, wybory z 2 i 1 nie mające znaczenia dużego w 3, no i szkoda że nie dali Iorwetha w 3 :C

Można tylko pogratulować redom że potrafili wykonać taką ogromną grę z dużą jakością :)

Fabio

Fabio

The Modders
posty3475
Propsy2156
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Nie mam aż tak bardzo nic do tej recenzji, chociaż przyczepiłbym się do tego, że W2 jest wyidealizowany i jest według Ciebie bardziej grywalny niż trójka. Poza tym potwory się nie skalowały, mogłeś wyłączyć tą opcję (jest domyślnie wyłączona), a jeśli masz na myśli to, że w jednym miejscu są ghule na 1lvl, a w drugim na 9lvl, to to można brać na logikę. W jednym są słabsze, w drugim mocniejsze, i tyle. Gra jest o tyle prosta, że gdyby w każdym ghule miały po 9lvl, to ta walka byłaby zbyteczna. "?", to mankament sandboxowych światów w celu zapełnienia ich. Kilkanaście miejsc z nich mi się podobało, niezbyt interesowały mnie te, które miały w sobie jakiś mało znaczący skarb (chociaż zazwyczaj był słabszy, ale dało się z tego ubić kasę).

Poza tym wątkiem głównym nie było ratowanie świata, tylko odnalezienie Ciri. To, że doszły potem elementy z Gonem, a także ostateczne starcie nie oznacza, że cała fabuła o to się opierała, to oczywiste i pokazuje Twoją ignorację w stosunku do gry.

Moim zdaniem najlepszy wątek główny był w W2.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Sry kurwa ale jak w W2 może być dobry system rozwoju postaci jak  zrobisz hybrydę walki z alchemia i masz kurwa  Gerwazego który ściąga na 2 hity Saskie na mrocznym, no sry gdzie tu jest trudność, ofc system rozwoju w W3 jest może minimalnie lepszy właśnie przez  sloty na umiejętność, ( jakieś minimalne ograniczenia przed zrobienia z Geralta terminatora ) owszem dalej da się w W3 zrobić god bulid i one hitowac wszystko co się rusza na DM, samym pozostając nieśmiertelnym.

Problemem  w2 i jego rozwoju było to ze starczało 1pkt w umiejętność aby mieć slot na mutegan  zaś samo ich ulepszanie i tak dało mniej niż dojście do innych umiejętność z mutagenami.
W3 jest problem ze pewne umiejętność są tak przekoksane ze  wygrywają grę  za nas via młynek czy szał zabijania kończąc na mutacji euphoria która dominuje wszystkie inne.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

#1850 2017-07-08, 20:32(Ostatnia zmiana: 2017-07-08, 20:38)
Sry kurwa ale jak w W2 może być dobry system rozwoju postaci jak  zrobisz hybrydę walki z alchemia i masz kurwa  Gerwazego który ściąga na 2 hity Saskie na mrocznym,
Ja pierdole, ty jak zwykle potrafisz dojebać   :lol2:

Ja na trudnym z eliksirami i najlepszym eq, męczyłem się w chuuuuj czasu aby ubić ją   o_0
Nieźle cię Tizgar wyobraźnia wzięła, takie bajeczki to sobie możesz sobie sprzedawać komuś innemu.  :F  Jak grałeś milion razy w  w2 i  wszystko w tej grze poznałeś, to już twój problem, ja za 1 razem na trudnym miałem ciężko ale nigdy poziom trudności nie był przesadzony, i dawno tak świetnie mi sie nie grało w rpg  :ok:

Fabiosek, grałem w wiedźmina 2 i dla mnie on był idealny pod względem gameplayu
Na trudnym ciągle miałem wyzwanie, gra nie była cholernie trudna i przez to irytująca, musiałem używać eliksirów i taki poziom trudności powinien być zawsze w grze, dawanie ciągłego wyzwania ale nie przesadzonego, bo gra zaczyna nużyć   Drzewko rozwoju i umiejętności były najlepiej zaprojektowane i tyle

Problem z ,,?'' w wiedźminie 3 był taki fabiosek, że ich było za dużo, w samym velen było myślę ponad setka, nikt normalny nie odwiedzał tych  ?  wszystkich    :P  , nie da się zbalansować dobrze gry gdy w takich miejscach zdobywasz ciągle mocne i przydatne itemy, oraz nowe schematy do craftingu,  dlatego zawsze byłem przeciwnikiem w pełni otwartego świata, nie zbalansuje się dobrze siły potworów pod względem itemów, i siły bohatera gdy możemy iść wszędzie. Chociaż wiedźmin 3 dzięki pokazaniu jaki quest ma lvl, był blisko balansu, w porównując do TESÓW czy gothica 3

Ogólnie wiedzminy prezentują się tak dla mnie
w1 - fabuła
w2- grywalność
w3- rozmach i questy poboczne

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
wszyscy bosowie z w3 w samych majtkach xD
https://www.youtube.com/watch?v=5kMJjRmpyC0

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

Gry (themodders@telegram)
posty501
Propsy795
Profesjabrak
  • Gry (themodders@telegram)
Nieźle cię Tizgar wyobraźnia wzięła, takie bajeczki to sobie możesz sobie sprzedawać komuś innemu. 

Problem w tym, że naprawdę da się ubić - nie zabić - Saskie na dwa hity przy takiej hybrydzie. Wierz mi, próbowałem. I nie musiałem tej gry na 110% przechodzić jak Tizgar.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Niby jakim cudem? Jest tam jakiś skill że eliksiry w w2 są mocniejsze? Bo nic innego nie przychodzi mi na myśl

Poza tym, czy Geralt sobie przeszedł kilka razy swoją przygodę aby zobaczyć w praktyce co jest najlepsze dla niego? Nie :ok:

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

posty501
Propsy795
Profesjabrak
Niby jakim cudem? Jest tam jakiś skill że eliksiry w w2 są mocniejsze? Bo nic innego nie przychodzi mi na myśl

Bingo. Mikstury, smarowidła itp

Poza tym, czy Geralt sobie przeszedł kilka razy swoją przygodę aby zobaczyć w praktyce co jest najlepsze dla niego? Nie :ok:

Kurwa, co Ty pierdolisz?

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
CPR w w2 poszła na łatwiznę i tyle, nie oszukujmy się, robiąc podobne schematyczne miasta i krzaki podobne do siebie.
Jak szukasz wad WSZĘDZIE w tej grze, to co się dziwisz?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Macieju masz kurwa swój rozwój postaci
https://www.youtube.com/watch?v=6E69op1USIE

Mroczny/Operator a jak wiemy jest dożo trudniejszy niż Saskia i do twoje wiadomość Wieska 2 przeszedłem tylko 1 raz na mrocznym ale w przeciwieństwie do ciebie potrafię czytać opis umiejętności  i zdolności jakie wybieram i połączyć je w sposób logiczny aby zwiększyć potencjał postaci i zredukować poziom trudności do tak niskiego ze kurwa na afk idzie grę przejść ( ironia )

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

mathsicist

mathsicist

Użytkownicy
posty209
Propsy269
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
CPR w w2 poszła na łatwiznę i tyle, nie oszukujmy się, robiąc podobne schematyczne miasta i krzaki podobne do siebie.
Jak szukasz wad WSZĘDZIE w tej grze, to co się dziwisz?

schematyczne miasta, lol? Przecież każda lokacja, każdy akt, to całkowicie inny teren... Naprawdę nie wiem który wspólny schemat został zastosowany tworzeniu Flotsam a Obozu Kaedweńczyków.

Wiedźmin 2 jest OK i naprawdę rozumiem, że ktoś preferuje bardziej narzuconą narrację, niż otwarty świat. Nie rozumiem jednak jak można twierdzić, że W2 miał lepszą mechanikę od W3 bo po prostu nie miał. Zarówno walka, jak i rozwój postaci, a przede wszystkim użycie eliksirów zostało poprawione.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Ło jeju, faktycznie wielka tragedia jak kombinacje są za silne, przynajmniej są grywalne a nie 2/3 umiejętności w w3 jest nieużywana i wstawiając je gniazda tylko by miejsca marnowały ...

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

posty501
Propsy795
Profesjabrak
Opętało Cię?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry