Wiedźmin 3: Dziki Gorn 697056 1986

O temacie

Autor Drock

Zaczęty 5.02.2013 roku

Wyświetleń 697056

Odpowiedzi 1986

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
@Fartuess interweniuj plz

Co mam interweniować. Fabiosek napisał, że alchemia jest w W1 totalnie zbędna. Potem się tłumaczył, że miał na myśli to, że nie ma sensu pakować perków w alchemię jakby to była ścieżka drzewka jak w W2 lub W3, a nie jest. A żydzenie jednego brązowego talentu na odblokowanie możliwości tworzenia olejów, to nie duży wydatek. Więcej naprawdę istotnych perków alchemicznych z W1 za bardzo sobie nie przypominam... były petardy, pewnie było coś w wytrzymałości, ale tego nie trzeba było brać.

A poza tym to można próbować przechodzić W1 na trudnym nawet bez olejów, jaskółek i puszczyka, ale robienie sobie przerw na herbatę w środku każdej krypty, żeby zdrowie się zregenerowało to jednak jest nieciekawy pomysł  :F

Popisuje się ciągle menda jedna...

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Jak powiedział Geralt

Wiedźmin bez eliksirów, to jak pół wiedźmina
:D

R4zor

R4zor

Użytkownicy
posty456
Propsy141
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Co by było gdyby Wiedźmin 3 wyglądał (graficznie) jak z bajki dla dzieci? Dziś możemy zobaczyć efekt uzyskany przez użytkownika Reddita Linas_002, który zrobił downgrade graficzny trzeciego Wieśka.
http://imgur.com/a/rpb33#mM3L8Cu

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Ej, może dzięki temu będę miał z 40 fpsów ;D

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

K0nopa

K0nopa

Użytkownicy
Barbarzyńca
posty700
Propsy278
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Barbarzyńca
Ciekawe jak Królewicz Ropucha wygląda przy tej grafice :d

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Patrzcie ile samo światło klimatu robi :D

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Jestem pod wrażeniem CDPR. Nawet w tym roku rządzą "Krwią i Winem" jeśli chodzi o oceny i nagrody.

Drugie miejsce w rankingu Metacritic najlepszych gier roku, wygranie Tech Awards 2016, wygrane Golden Joystick Awards w kategoriach "najlepszy aktor dla Douga Cockle", "najlepsze studio", "najlepsza narracja", "najlepszy design", no i jeszcze  na The Game Awards "najlepsze RPG". I to wszystko osiągnięte przez jeden dodatek który według niektórych na tym forum jest kiepski xD

Redzi dokonali gignatycznego skoku, oby nie zwlekali długo z rozpoczęciem promocji "Cyberpunka" bo reklama "Wiedźmina 3" była jedną z najlepszych w ciągu ostatnich lat i to ona w dużej mierze przyczyniła się do tak fenomenalnych zysków. Liczę na to, że do wakacji kilka informacji i screenów a na E3 ujrzymy gameplay i trailer. 

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Jeszcze gdyby kazde studio AAA robili tak gry to byloby dobrze

A tak to mamy monotonnego AC czy nudnego DA

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Według mnie sukces W3 może dać porzadnego kopa innym studiom i może wezmą się za siebie.....a jak nie to Cyberpunk załatwi mnie kolejne 300h fantastycznej gry.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Według mnie sukces W3 może dać porzadnego kopa innym studiom i może wezmą się za siebie.....a jak nie to Cyberpunk załatwi mnie kolejne 300h fantastycznej gry.
Wątpię :P. Tak samo po sukcesie pillars of eternity sie nic nie zmienilo. Studia sobie wytworzyly fanboyow, którzy kupują ich gry każde w ciemno. Musiały by gry miec bardzo maly przychód by cos zmienili (chociaż i tutaj nie jestem pewien)

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
No, póki milion takich Werewolfów będzie dostawało orgazmu przy "Skyrimie" czy innym F4 (bo nazwanie tego Falloutem to jednak zbrodnia) będziemy dostawać ciągle to samo.

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Siemano. W jakiej kolejności polecacie przejść wiedźmina. Chodzi mi o to, że jestem w momencie ataku nilfgaardu na Skellige. Kupiłem Serce z Kamienia i Krew i Wino. Najpierw dodatki, a potem ruszyć dalej wątek główny? Pytajniki, zadania poboczne z podstawki praktycznie wszystkie porobione, coś dziabłem z SzK. Pewnie głupie pytanie, ale nie mam pojęcia jak wpłynie ukończenie czegoś przed czy potem. 

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny
Radzę Ci, skończyć główny wątek i jeżeli nawiązałeś jakiś romans lub nie, to będziesz miał niespodziankę w drugim dodatku Krew i Wino. Więc tak, skończ główny wątek, potem Serce z Kamienia i na końcu KiW.  :)

Ludzie (...) lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni (...) Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
KiW trzeba koniecznie po całej akcji, SK możesz w trakcie, nie pamiętam aby to w jakikolwiek sposób przeszkadzało.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3468
Propsy2155
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Najlepszą drogą będzie najpierw przejście gry głównej, potem SzK, a na końcu KiW. Mimo wszystko jest kilka nawiązań do podstawki w Sercach, tak jak w KiW nawiązania do Serc (tutaj w zasadzie tylko dwa, ale niezależnie od wybranej kolejności gry).

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader

Baggio
DreamVader

Wiedźmin 3: Dziki Gorn
#1815 2016-12-26, 10:52(Ostatnia zmiana: 2016-12-26, 18:47)
Główny wątek zakończyłem. Żal, że tak słabe zakończenie.
Spoiler
Trochę mnie zdziwiło, że Ciri jednak żyje, ale spotkanie tylko jej na końcu gry? Żadnej rozmowy z Yennefer, Triss czy którąś z czarodziejek, które mam pomagały.
Wiem, że zakończeń było pewnie kilka i zresztą przy wybieraniu dialogów zawsze czułem, że po moim wyborze coś mnie może ominąć, do tego też raczej nie planowałem drugi raz grać po przejściu całości, ale się zobaczy. Teraz gram w SzK no i widać kilka ciekawych motywów czy rozwiązań w rozmowach, których to wcześniej brakowało. Wesele i duch Witold dodało tego swojskiego klimatu. Te bluzgi co chwilę były spoko.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3468
Propsy2155
ProfesjaSkrypter
  • The Modders

Fabio
The Modders

Wiedźmin 3: Dziki Gorn
#1816 2016-12-26, 12:54(Ostatnia zmiana: 2016-12-26, 19:17)
Główny wątek zakończyłem. Żal, że tak słabe zakończenie. Trochę mnie zdziwiło, że Ciri jednak żyje, ale spotkanie tylko jej na końcu gry? Żadnej rozmowy z Yennefer, Triss czy którąś z czarodziejek, które mam pomagały. Wiem, że zakończeń było pewnie kilka i zresztą przy wybieraniu dialogów zawsze czułem, że po moim wyborze coś mnie może ominąć, do tego też raczej nie planowałem drugi raz grać po przejściu całości, ale się zobaczy. Teraz gram w SzK no i widać kilka ciekawych motywów czy rozwiązań w rozmowach, których to wcześniej brakowało. Wesele i duch Witold dodało tego swojskiego klimatu. Te bluzgi co chwilę były spoko.

Spoiler
Rozmowa z Ciri,Triss,Yennefer może być również w Krwi i Winie w zakończeniu :P

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny
Główny wątek zakończyłem. Żal, że tak słabe zakończenie. Trochę mnie zdziwiło, że Ciri jednak żyje, ale spotkanie tylko jej na końcu gry? Żadnej rozmowy z Yennefer, Triss czy którąś z czarodziejek, które mam pomagały. Wiem, że zakończeń było pewnie kilka i zresztą przy wybieraniu dialogów zawsze czułem, że po moim wyborze coś mnie może ominąć, do tego też raczej nie planowałem drugi raz grać po przejściu całości, ale się zobaczy. Teraz gram w SzK no i widać kilka ciekawych motywów czy rozwiązań w rozmowach, których to wcześniej brakowało. Wesele i duch Witold dodało tego swojskiego klimatu. Te bluzgi co chwilę były spoko.

Rozmowa z Ciri,Triss,Yennefer może być również w Krwi i Winie w zakończeniu :P

Nie spojleruj, bo to niespodzianka.

Ludzie (...) lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni (...) Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3468
Propsy2155
ProfesjaSkrypter
  • The Modders

Nie spojleruj, bo to niespodzianka.

Jesteśmy w temacie, w którym można się tego spodziewać, zresztą patrz na post Baggio :D

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Dokładnie. Sam walnąłem spoiler. Chociaż nie powiem, teraz przechodząc KiW będę czekał na to spotkanie, kurwa:D Panowie jednak sobie nie spoilerujmy

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry