Unban dla Alexika 35429 102

Ankieta

Unban dla Alexika?

Tak
28 (48.3%)
Nie
30 (51.7%)

Głosów w sumie: 57

O temacie

Autor inż. Avallach

Zaczęty 14.01.2013 roku

Wyświetleń 35429

Odpowiedzi 102

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Unban dla Alexika
2013-01-14, 16:47(Ostatnia zmiana: 2013-01-16, 21:39)
Jak zapewne wszyscy wiedzą utrzymujemy forumowy serwer gry Minecraft. Gramy w trybie survival, poświęcając swój czas na stopniowe zdobywanie zasobów i realizowanie w grze swoich projektów. Odbywa się to na zasadzie wzajemnego zaufania - jedna osoba na raz (na potrzeby zarządzania serwerem) ma dostęp do nieograniczonych uprawnień (admin), ale jej konto nie jest zamykane hasłem.
Alexik zapewne nie o tym nie wiedział, i kiedy w końcu na to wpadł, miał się za niewiadomo jakiego hackera. Wszedł na konto Wowoza, a następnie zaczął banować innych graczy i materiałami wybuchowymi demolować zbudowane wspólnie miasto i fabryki/elektrownie. W końcu aby odwrócić od siebie podejrzenia, wpadł na pomysł aby zbanować także swój profil i podpisywać się jako "Faren". Ogólnie wypisywał różne wulgaryzmy na czacie.

Na własne nieszczęście, nie zdawał sobie najwyraźniej sprawy z tego że każde działanie na serwerze jest logowane i zawiera zapisany adres IP z którego jest dokonywane. Oczywiście wpadł i został szybko zbanowany na adres IP (stały), zarówno na forum, jak i serwerze gry.

Było to już jakiś czas temu. Czy ktokolwiek uważa że powinien on dostać drugą szansę? To co zrobił było głupie i spontaniczne. Jestem pewien że drugi raz by tego nie zrobił, zwłaszcza że teraz nie dość że już wie o logach, to i tak jego zniszczenia długo by miejsca nie zagrzały, bo robimy regularne backupy. Z drugiej strony w teorii tworzył swojego 7-obozowego moda i miał niby brać udział w pracach nad wykańczaniem CZ.

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ

eto

Unban dla Alexika
#1 2013-01-14, 17:19(Ostatnia zmiana: 2013-01-14, 17:19)
nie, chuj mu w dupe - RBT :D

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca

Werewolf

Unban dla Alexika
#2 2013-01-14, 17:25(Ostatnia zmiana: 2013-01-14, 17:26)
Nie. Zachowal sie jak dzieciak, którym niewątpliwie jest, jak szczyl i bękart. Tego sie nie wybacza, naduzył zaufania i je stracił, przykro nam. Skoro zrobil to pierwszy raz, rownie dobrze moze zrobic drugi, nie bedzie mial oporów skoro tak. Poza tym moda może tworzyc poza forum - GS, GK, Tawerna Gothic, ewent. tutaj lecz nie bezposrednio, a za pomocą kogos innego. Tak samo z wykańczaniem CZ - ludzie, zyjemy w epoce kamienia? Telefony, emaile, gg, skajpaje, inne fora, wszelkiej masci komunikatory i speakery umożliwią mu potrzebny do wykonczenia CZ kontakt z szefostwem, betatesterami itd itp. Wiec nie są to zadne argumenty popierające oferte jego unbana.

Pozdrawiam.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
Ja uważam ze powinien dostać drugiej szansy ...ale pod warunkiem permabana za jakiekolwiek zło na forum lub rzeczami z forum związanymi...Dzieciak jest to prawda i własnie dlatego bardzo szybko połapał się jak bardzo pojebał sobie sytuacje.

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
hmmm... Unban w MC- nie wiem. Nie gram tam i się nie udzielam, a jeżeli chodzi o forum, to jestem za unbanem. Fakt. Zrobił szkodę dla forum, bo serwer jest dla naszych userów, ale znowu, na samym forum, po za kłamstwem(które wmawiają nam również Panowie w czarnych gar.... Witam... Zostawcie mn.... o tym, że bagna nie ma). Bezpośrednio na forum na którym ma również bana nic złego nie zrobił. Tyko na podmiocie.

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Kelten

Kelten

Gry (themodders@telegram)
posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor
  • Gry (themodders@telegram)
Nie. Zachowal sie jak dzieciak, którym niewątpliwie jest, jak szczyl i bękart.
Świete słowa ,poza tym sam cały czas na czacie MC pisał,że chce Bana(powtarzał to dość dobitnie) no więc dostał to co chciał , reklamacji nie uznajemy!

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
NIE

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Cedric

Unban dla Alexika
#8 2013-01-14, 18:21(Ostatnia zmiana: 2013-01-14, 18:25)
[media]
https://www.youtube.com/watch?v=jmrJx32xefM
[/media]

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Odbywa się to na zasadzie wzajemnego zaufania - jedna osoba na raz (na potrzeby zarządzania serwerem) ma dostęp do nieograniczonych uprawnień (admin), ale jej konto nie jest zamykane hasłem.
Szok :lol2:

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy

Wszedł na konto Wowoza, a następnie zaczął banować innych graczy i materiałami wybuchowymi demolować zbudowane wspólnie miasto i fabryki/elektrownie. W końcu aby odwrócić od siebie podejrzenia, wpadł na pomysł aby zbanować także swój profil i podpisywać się jako Faren. Ogólnie wypisywał różne wulgaryzmy na czacie.

Kurwa ale macie problemy. :lol2:
To w różowym mnie rozpierdoliło. :lol2:

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Co dokładnie? Ta gra polega na budowaniu rzeczy, z przyczyn praktycznych robi się je we własnym sąsiedztwie, więc powstaje miasto. Można jednak niszczyć cudzą pracę jeśli ma się uprawnienia admina, np detonując wszędzie stosy materiałów wybuchowych, jak to zrobił Alexik.

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Nie wiem. Po prostu to zabrzmiało śmiesznie.  :lol2:  

Alexik z Łomży?  :lol:  
Nie dziwię się że tak szybko poleciał pod obuch banhammera.  :lol:

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty643
Propsy317
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu
Czyli można powiedzieć że Alexik miasto wyczyścił. Prawie jak Eldo.

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka

KolegaZWojska
Rzeka

Unban dla Alexika
#14 2013-01-14, 20:18(Ostatnia zmiana: 2013-01-14, 20:19)
Co dokładnie? Ta gra polega na budowaniu rzeczy, z przyczyn praktycznych robi się je we własnym sąsiedztwie, więc powstaje miasto. Można jednak niszczyć cudzą pracę jeśli ma się uprawnienia admina, np detonując wszędzie stosy materiałów wybuchowych, jak to zrobił Alexik.

Żelek ma teraz pewnie okres proreallifowy i gardzi waszymi głupimi gierkami.

Kurczę, gracie minecrafta forumem? Szkoda, że na nic nie mam czasu, bo chętnie też bym się przyłączył. Fenomen tej gry mnie intryguje i chciałbym ją poznać XD.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Też na nic nie mam czasu a gram xDD
Właściwie nie gramy w Minecrafta, ale w Tekkita. To mod zdecydowanie zmieniający charakter gry, opiera się o zaawansowane technologie i tworzenie bardzo złożonych mechanizmów, automatów, narzędzi i systemów.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
To ciagle minecraft, tyle ze na modach :ok:  stworzysz swoja paczke modow i powiesz, ze to nie Minecraft tylko AvallachCraft? Nie, t bedzie minecraft z modami avallacha.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
Albo jak zainstalujesz Gothiccrafta, to powiesz, że to gothic? :lol2:

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Unban dla Alexika
#18 2013-01-14, 20:50(Ostatnia zmiana: 2013-01-14, 20:52)
Napisałem na początku następnego zdania "to mod". Przez pierwsze zdanie nie miałem na myśli że gra nazywa się Tekkit, a nie Minecraft, tylko że gramy w to nie dla samego Minecrafta, ale "właściwie" jedynie dla właśnie Tekkita - przynajmniej dotyczy to mnie. W czystego Minecrafta nie grał bym na pewno.

BTW, byłbyś zaskoczony, bo właśnie w nieokreślonej przyszłości mam zamiar bawić się robieniem klona Minecrafta :D

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
BTW, byłbyś zaskoczony, bo właśnie w nieokreślonej przyszłości mam zamiar bawić się robieniem klona Minecrafta                                        

Czyli już nie RPG?:O

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry