Aenes Project - Poszukiwanie ekipy 6256 11

O temacie

Autor dragonitex

Zaczęty 29.12.2012 roku

Wyświetleń 6256

Odpowiedzi 11

dragonitex

dragonitex

Użytkownicy
posty5
  • Użytkownicy
Witam serdecznie!

Tworzę od jakiegoś czasu grę "RPG" - nie mówię tutaj o takim czyms jak Skyrim, lecz powracając do dawniejszych czasów - Gothic, Fallout 2, Neverwinter Nights...chciałem odtworzyć ten klimat, tą zabawę w nowej grze, stworzyć ją tak, żeby ukańczając ją gracz mówił "Co? Już? Chce jeszcze!", część może mnie rozumieć, fabuła opowiada o gatunku ludzkim więźnionym i dręczonym przez technologicznie rozwiniętą rasę Elficką, Ludzie uważani są za pod-rasę przez uzurpatorów. Nasz bohater zostaje zesłany do kopalni Tyronu gdzie właśnie rozpoczyna się bunt...co z tego wyniknie?

Więc tak, to po wstepnie, poszukuje przede wszystkim grafików oraz programistów, gra będzie opierać się na silniku Unity3D, można zrobić na lepszym, lecz wolę skupić się na grze niż na jakości butów bohatera, jeśli ktokolwiek potrafi tworzyć modele, chociażby grafiki lub miał styczność z JavaSCript oraz Unity, serdecznie go zapraszam do współpracy, może to niektórych odrzuci, ale gra będzie w pełni darmowa - taki mam zamiar, ewnt. będzie ona na Indie Games.

kontakt ze mną:

GG: 44170689
Mail: verr@vp.pl

​Pozdrawiam, Dragonitex

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Będą tytany?

dragonitex

dragonitex

Użytkownicy
posty5
  • Użytkownicy
Tzn? Tacy jak z mitologii?

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Zaprezentuj co już zrobiłeś i sam potrafisz. Widzieliśmy już tutaj tego typu huczne ogłoszenia pisane przez osoby w wieku wczesnogimnazjalnym i z umiejętnościami odwrotnie proporcjonalnymi do rozmachu planów.
Nikt nie zaangażuje się w projekt którego twórca potrafi sklecić jedynie kilka zdań o fabule (tyle zaprezentowałeś).

RafalBudzis

RafalBudzis

Użytkownicy
posty1967
Propsy808
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Będą tytany?
Będzie Hitler ^^

Cytat: dragonitex#msg1065358
Ludzie uważani są za pod-rasę

dragonitex

dragonitex

Użytkownicy
posty5
  • Użytkownicy
Zaprezentuj co już zrobiłeś i sam potrafisz. Widzieliśmy już tutaj tego typu huczne ogłoszenia pisane przez osoby w wieku wczesnogimnazjalnym i z umiejętnościami odwrotnie proporcjonalnymi do rozmachu planów.
Nikt nie zaangażuje się w projekt którego twórca potrafi sklecić jedynie kilka zdań o fabule (tyle zaprezentowałeś).

Postaram się zamieśćić pierwszy rodział w tym tygodniu, może w przyszłym, tylko rzecz jasna, bez tekstur prawowitego rozmachu ;)

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Aenes Project - Poszukiwanie ekipy
#6 2012-12-29, 18:35(Ostatnia zmiana: 2012-12-29, 18:40)
grę "RPG"
część może mnie rozumieć
więźnionym
rasę Elficką, Ludzie
Więc tak, to po wstepnie
na silniku Unity3D, można zrobić na lepszym
tworzyć modele, chociażby grafiki
taki mam zamiar, ewnt. będzie ona na Indie Games.
Postaram się zamieśćić pierwszy rodział w tym tygodniu
bez tekstur prawowitego rozmachu
Cytat: dragonitex (poza tM)#msg1065357
Od jakiegoś pół roku zacząłem interesować się informatyką
Cytat: dragonitex (poza tM)#msg1065357
Liczę sobie 13 lat

Znam osobę z którą jesteś godny współpracować. Proponuję skontaktować się z panem K. Walem ze studia Varon Games, wydaje mi się że mógłby zaoferować ci pracę. Bedom tytany.

Ewentualnie, sugerowałbym naprawdę najpierw nauczyć się czegoś samemu lub z osobami o podobnych aspiracjach i obecnym poziomie umiejętności. Niemal wszyscy cierpimy na przerost ambicji, zwłaszcza kiedy dopiero zaczynamy przygodę z moddingiem / bardzo wczesnym game-devem. IMO najlepiej byś zrobił dołączając do o wiele bardziej doświadczonego zespołu i biorąc na siebie mniej wymagające zadania, stopniowo zdobywając doświadczenie.

dragonitex

dragonitex

Użytkownicy
posty5
  • Użytkownicy
Jesli kierujesz sie wiekiem, no to coz, powodzenia wcszufladkowaniu ludzi, bylem w paru zespolach, dostarczajac im pomoc informatyczna i do dzis to robie, glownie w zakresie minecraft'a bo tym sie glownie interesuje, ale zdobylem jednak troche wiedzy podczas przygod, moze i troche tutaj rzucam sie na wojne z doniczka, ale po maultku, metoda kroczkow, bede robil, wole zeobic 300 wersji pierwszego poziomu i go dopracowac niz wydac jedna i zniszczona pzez los, ale sam nigdy tego nie zrobie, bedac nawet przy komputerze 24/7

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Oceniłem cię na podstawie sposobu wypowiadania się, planów i twojej własnej wypowiedzi na temat tego jak długie masz doświadczenie w związku z szeroko pojętą informatyką. Po prostu powiedzmy szczerze: nigdy jeszcze nie zrobiłeś nic związanego z game devem, trochę modyfikowałeś Minecrafta (ja akurat znalazłem ogłoszenie gdzie oferujesz zapłatę za stworzenie moda dla ciebie), a piszesz temat o zbieraniu ekipy do tworzenia gry rpg.

dragonitex

dragonitex

Użytkownicy
posty5
  • Użytkownicy
Ta...stary temat, po prostu nikt mi nie pomogl, to nauczylem sie sam i zrobilem ;)

Sprobuje stowrzyc samotnie pierwszy rozdzial, niezbyt dlugi, zobaczymy jak to wyjdzie

EdekSumo

EdekSumo

Wyspa Khorinis
posty1739
Propsy925
ProfesjaLvl designer
  • Wyspa Khorinis
A co masz już stworzone? Jakie systemy gry? NPC? Dialogi? Cykl dnia i nocy? Cokolwiek?

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Aenes Project - Poszukiwanie ekipy
#11 2012-12-30, 13:08(Ostatnia zmiana: 2012-12-30, 13:11)
Akurat cykl dnia i nocy to bardzo problematyczna sprawa - nie pozwala na korzystanie z wypalonych cieni (oprócz AO), a nie dość że te renderowane w realtime są zawsze gorsze i mniej wydajne, to wymagają Unity Pro :D
No chyba żeby jakoś po cichu przełączać pomiędzy kilkoma wypalonymi mapami dla różnych pór dnia (no chyba że brać pod uwagę także ruch księżyca, wtedy całej doby) i liczyć na to że gracz nie będzie zwracał uwagi na moment przejścia pomiędzy nimi.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry