Dark Saga PL 987880 2103

O temacie

Autor Baggio

Zaczęty 26.11.2012 roku

Wyświetleń 987880

Odpowiedzi 2103

Smolo

Smolo

Użytkownicy
posty306
Propsy212
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ja to bym proponował już zacząć myśleć o rozbudowaniu działu dla TDS tak jak to miało miejsce przy modzie Returning, czyli żeby rozbić to na konkretne tematy, żeby można było szybko wszystko znaleźć. Powoli widzę, że zaczyna się tu robić bałagan. Gdy było tu jeszcze 20-30 pare stron to taki temat ogólny się sprawdzał, ale teraz gdy liczba stron zwiększa się coraz szybciej i przybywa graczy to moim zdaniem za późno na takie eventy gdy będzie 150 stron...

Elo

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Ja to bym proponował już zacząć myśleć o rozbudowaniu działu dla TDS tak jak to miało miejsce przy modzie Returning, czyli żeby rozbić to na konkretne tematy, żeby można było szybko wszystko znaleźć. Powoli widzę, że zaczyna się tu robić bałagan. Gdy było tu jeszcze 20-30 pare stron to taki temat ogólny się sprawdzał, ale teraz gdy liczba stron zwiększa się coraz szybciej i przybywa graczy to moim zdaniem za późno na takie eventy gdy będzie 150 stron...

Z jednej strony tak, mod jest na ok. 70h gry, więc jest co opisywać. Z drugiej strony jest solucja i porady na stronie TDS PL.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Mam problem: Mam znaleźć dla Barada zbiegłych niewolników, których sam wcześniej wypuściłem. Niestety nie znajdują się oni w miejscu opisanym przez solucję. Chcę zwrócić uwagę na fakt, że jestem najemnikiem orków i Parak powiedział, że dopóki nie zrobię tego zadania nie wypuści mnie.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A z trzeciej strony :F  nie ma potrzeby cokolwiek zmieniać, odpowiedzi są na bierząco udzielane przez graczy więc każdy, kto nie potrafi przeczytać solucji może spokojnie zadać pytanie i poczekać na odpowiedź.

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy

Korek

Dark Saga PL
#884 2013-03-12, 17:48(Ostatnia zmiana: 2013-03-12, 17:49)
Mam problem: Mam znaleźć dla Barada zbiegłych niewolników, których sam wcześniej wypuściłem. Niestety nie znajdują się oni w miejscu opisanym przez solucję. Chcę zwrócić uwagę na fakt, że jestem najemnikiem orków i Parak powiedział, że dopóki nie zrobię tego zadania nie wypuści mnie.

Gdzieś było napisane, że najpierw musisz pogadać z tym orkiem pilnującym niewolników, a dopiero później z niewolnikami. Zrobiłeś odwrotnie, zadanie się zbugowało i musisz grać od poprzedniego save#msg1074857a, a jeśli takiego nie posiadasz to od nowa.

@up
Owszem.

Roger_

Roger_

Użytkownicy
posty2
  • Użytkownicy
No tak. A ja mam problem ktory był wszak poruszony juz wcześniej, no może ktoś jednak pomoże mi go rozwiązać.
Mam wszystkie komponenty tj. skory trolli, oraz stalowe płyty, jednak gdy podchodze do stołu garbarskiego nie moge go użyć. Czy  musze zrobić coś uprzednio ze skórami, czy to istotnie bug w  grze? Zaznaczam ze wyrób pancerzy mam wyuczony. Alternatywnie jest jakiś inny sposób na zdobycie ochrony czarnego trolla, niż samodzielne jego wyrobienie?
Z góry dzięki za pomoc.

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Wątpię. Nie uczyłem się wyrabiania pancerzy i nie miałem styczności z taką zbroją.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard

Simon Said
Moderator

Dark Saga PL
#887 2013-03-13, 16:56(Ostatnia zmiana: 2013-03-13, 17:00)
Emm da mi ktoś może zapis w takiej sytuacji? Wykonałem dostawę dla tego orka i Parakowi powiedziałem, że przywódcą buntowników jest Borys. Bardzo mi zależy.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
no wlasnie ja ich zabilem i mialem spokoj

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Ale oni znikli...

pawunio

pawunio

Użytkownicy
posty11
  • Użytkownicy

pawunio

Dark Saga PL
#890 2013-03-13, 18:02(Ostatnia zmiana: 2013-03-13, 18:04)
Witam mam kilka pytań na temat misji i przedmiotów
1-Gdzie znajde miód (lub u kogo kupie)
2-W jakim etapie gry będe mógł się teleportować między tymi kolumnami
3-Misja od pirata że ukradł mu ktoś posązek pobiłem tego co miałem się do niego zgłosić i teraz nie mam zadnej opcji dialogowej (to bug? czy ktoś inny mi odpowie ?
4-Gdzie znajduje się klucz do zamkniętych drzwi w centrum obozu piratów przetrząsłem cała okolice i nie znalazłem mógł by mi ktoś powiedzieć ?
5-Jest sposób żeby na wyspie magia normalnie działała
6-Jak uwolnić orka z obozu myśliwych

Te pytania zostawie dla ogarniętego gracza Dark Sagi który mógł już przejść gre z góry dziękuje jeśli ktoś odpowie.

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy
Mam pytanie. Jestem w 2 rozdziale i zostałem najemnikiem. I jak idę do Draksa to można z nim porozmawiać. Że niby Borys zniknął. Z kim trzeba porozmawiać, albo co trzeba zrobić, żeby zacząć go szukać i gdzie go znajdę?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Podajesz go Parakowi jako fałszywego przywódcę spotkania.

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy
A co do buntu. Bardziej się opłaci wydać Draksa, czy zwalić winę na Borysa?

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Witam mam kilka pytań na temat misji i przedmiotów
1-Gdzie znajde miód (lub u kogo kupie)
2-W jakim etapie gry będe mógł się teleportować między tymi kolumnami
3-Misja od pirata że ukradł mu ktoś posązek pobiłem tego co miałem się do niego zgłosić i teraz nie mam zadnej opcji dialogowej (to bug? czy ktoś inny mi odpowie ?
4-Gdzie znajduje się klucz do zamkniętych drzwi w centrum obozu piratów przetrząsłem cała okolice i nie znalazłem mógł by mi ktoś powiedzieć ?
5-Jest sposób żeby na wyspie magia normalnie działała
6-Jak uwolnić orka z obozu myśliwych

Te pytania zostawie dla ogarniętego gracza Dark Sagi który mógł już przejść gre z góry dziękuje jeśli ktoś odpowie.

1. W domku Oswalda (alchemik Ferokijczyków).
2. Od razu po wyjsciu z kopalni da rade.
3. Wskazowka - Moran, ten zlodziejaszek piratów co był takze na poczatku gry na statku.
4. Nie wiem, ale prawdopodobnie ma go ten koles ktory ukradł posążek innosa, w solucji jest napisane, ze jesli sie z nim napijemy to potem trafiamy do jakiegos wiezienia piratów i tracimy całe złoto.
5. Naszyjnik od nekromanty (ale nie polecam bo ma efekty uboczne, bardzo zle) oraz wykonanie zadania "Pradawna Klątwa".
6. Ukraść klucz tego co siedzi obok i otworzyć w nocy, gdy jego juz nie bedzie.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

pawunio

pawunio

Użytkownicy
posty11
  • Użytkownicy
Witam mam prośbę czy mógł by mi ktoś zrobić zdjęce i  dać linka do najdokładniejszej mapy wyspy. Ale taką żeby były pozaznaczane ważne miejsca np obóz palladynów itp prosił bym . taką zebym mógł na A4 wydrukować bo cięzko mi jest się połapać bez mapy.

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
Mam pytanie jak zwiększyć siłę ataku łuku? Uwielbiam łuk ale mało z niego bije i tu pytanie potrzeba zręczności czy siły?
Hagrid już masz tego save z żuwaczką masz jeszcze tam 1 płytke pełzacza.
Odpowiedzi na takie pytania powinieneś szukać w dziale Gothic II: Noc Kruka, a nie w The Dark Saga PL - bo dotyczą one samej mechaniki podstawowej gry.

A ja mam takie pytanie. W kopani jest masa skrzyni zamkniętych na klucz i klucze porozrzucane w najróżniejszych miejscach. Mógłby ktoś podać położenie tych wszystkich kluczy oraz jakie skrzynie otwierają?
A ja mam propozycję: wysil się trochę i poznajduj je wszystkie. Możesz opisać miejsca tych wszystkich skrzyń i kluczy i dać w poradniku na stronie TDS PL. Pewnie trochę osób będzie Ci wdzięcznych

Pomysł może i niegłupi, ale ktoś by musiał się tym zająć (gadanie z Administracją forum, ewentualnie załatwienie moderatora dla owego działu, etc.), ale zapewniam, że ja się tego nie podejmę.

No niestety spieprzyłeś. W poradniku było napisane, jak tego uniknąć.

Emm da mi ktoś może zapis w takiej sytuacji? Wykonałem dostawę dla tego orka i Parakowi powiedziałem, że przywódcą buntowników jest Borys. Bardzo mi zależy.
Albo przeszukaj forum i znajdź link do save#msg1074825a, który ktoś wrzucił tuż przed wyjściem z kopalni, albo zgłoś się do mnie na GG/maila/PW to Ci podam pewien sposób na "przeskoczenie" problemu.

No tak. A ja mam problem ktory był wszak poruszony juz wcześniej, no może ktoś jednak pomoże mi go rozwiązać.
Mam wszystkie komponenty tj. skory trolli, oraz stalowe płyty, jednak gdy podchodze do stołu garbarskiego nie moge go użyć. Czy  musze zrobić coś uprzednio ze skórami, czy to istotnie bug w  grze? Zaznaczam ze wyrób pancerzy mam wyuczony. Alternatywnie jest jakiś inny sposób na zdobycie ochrony czarnego trolla, niż samodzielne jego wyrobienie?
Z góry dzięki za pomoc.
Do obróbki skór na stole potrzebujesz takiego drewnianego młoteczka - na pewno widziałeś, jak Danielle takim wymachiwała (kijanka się nazywa czy jakoś tak). Jest dostępny do kupienia u miejscowego kowala - Tobiasa. Cena groszowa, z 20 s.z. max.

Witam mam prośbę czy mógł by mi ktoś zrobić zdjęce i  dać linka do najdokładniejszej mapy wyspy. Ale taką żeby były pozaznaczane ważne miejsca np obóz palladynów itp prosił bym . taką zebym mógł na A4 wydrukować bo cięzko mi jest się połapać bez mapy.
Jak chcesz, to mogę Ci przygotować taką mapę. Zgłoś się do mnie na GG/maila/PW.

Start | News | FAQ | Solucja | Poradnik | Download | Final Song | MP3

-Dlaczego kucharze faceci są lepsi od kobiet?
-Bo żeby zrobić prawdziwy żurek, trzeba mieć jaja.

Roger_

Roger_

Użytkownicy
posty2
  • Użytkownicy
Dzięki Tyson, właśnie tego jak się okazuje mi brakowało! Mam jeszcze jeden problem, mianowicie chodzi mi o wyrób łuku, konkretnie jest to 'poranna zorza'. Chodzi o to, że gdy uczę się jej wyrobu u Tobiasa i mam wszystkie potrzebne składniki, wraz ze szkicem, przy kowadle nie mam nawet opcji wykonania 'porannej zorzy'. Może ktoś miał podobnie i wie co jest nie tak?
Dodam jeszcze, że sprawa zmienia się gdy ucze się tworzenia innych słabszych łuków czyli wiejący wicher itd... Wtedy opcje wykucia przy kowadle juz mam, niestety krzyczy mi, że nie mam składników, a konkretnie szkicu, który oczywiście posiadam.
Help once again please :)

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
Zainstaluj sobie najnowsze patche (1.0.1.5 RU, a następnie 1.0.1.5 PL) - w nich rozwiązano te bugi.

Start | News | FAQ | Solucja | Poradnik | Download | Final Song | MP3

-Dlaczego kucharze faceci są lepsi od kobiet?
-Bo żeby zrobić prawdziwy żurek, trzeba mieć jaja.

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy
A ja mam takie pytanko. Chodzę po obozie orków i widzę ducha-kobietę. Rozmawiam z nią i zaczyna się qest "Nieznajoma". Jak go wykonać? Bo nie ma tego w solucji.

0 użytkowników
Do góry