Dark Saga PL 991144 2103

O temacie

Autor Baggio

Zaczęty 26.11.2012 roku

Wyświetleń 991144

Odpowiedzi 2103

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Mam jeden problem dostania się do paladynów ponieważ niemoge sobie poradzić z wargami :/  Mógłby ktoś mi powiedzieć skąd wziąść miksture szybkości albo chociaż kto może nauczyć mnie Broni 1h tylko nie ten z kopalni bo niemam rudy wgl.

@up
znam kilku Stip, Vincent, Moran, Sam,  :lol:

Tilda z Obozu Orków może dla Ciebie uwarzyć mikstury, w tym miksturę szybkości.

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
@ko19m
Broni 1h uczy Stip po stoczeniu walki z Vincentem i Billy z obozu piratów za bodajże 600 zł zacznie cię uczyć. Billy też uczy dwóch stopni 2 ostrzy. Miksturki szybkości same się znajdują. Co do Wargów to takim prostym odskakiwaniem łatwo jest ich zabić (pojedynczo) nawet od razu po wyjściu z kopalni. Jakbyś się nauczył 2 stopnia 2 ostrzy to dysponując błyskawicznymi ciosami, Wargi pojedynczo nawet cię nie tkną.

@Hagrid
"Prawdziwy" dostęp do 2 poziomu dostajemy po rozmowie z Pakkarem (ork się pojawia niedaleko ogniska z tymi dwoma orkami, niedaleko niebieskiego teleportu, rzuca się w oczy). Ork ten pojawia się po zrobieniu najważniejszych zadań na 1 poziomie kopalni.

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy
No to zrobiłem wszystkie zadania w kopalni na 1 poziomie poza uratowaniem sama, zaufaniem Tiksa, znalezieniem uzdrowiciela i szpiega orków. Niestety nie chce iść do sztolni ponieważ tam są pełzacze a niestety mogę ich nie pokonać, plus wyglądają okropnie. Ale co mogę na to poradzić? Przecież nie będę mieszał w plikach 3ds ani w gomanie. W gomanie tylko tekstury bym zmienił, co jest plusem, ale małym. A w 3ds to musiałbym się bawić w pobieranie najróżniejszych blenderów, uczenia się ich używania i zmieniania 3ds. Ale chyba nie mam wyboru. Chyba, że ktoś by mnie nauczył jak dodać do internetu sejva i prosić by ktoś mi przeszedł ten etap z zabijaniem pełzaczy. :cool:  

PS: Od Karlo dostałem za rudę qesta "Pradawna klątwa". Mógłby ktoś mi napisać jak go wykonać? Bo sprawdzałem w solucji i nigdzie go nie było. :(

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Jest w solucji, w dziale paladynów (dziwne, co?).

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

ko19m

ko19m

Użytkownicy
posty87
Propsy9
  • Użytkownicy

ko19m

Dark Saga PL
#844 2013-03-10, 14:55(Ostatnia zmiana: 2013-03-10, 15:35)
@ko19m
Broni 1h uczy Stip po stoczeniu walki z Vincentem i Billy z obozu piratów za bodajże 600 zł zacznie cię uczyć. Billy też uczy dwóch stopni 2 ostrzy. Miksturki szybkości same się znajdują. Co do Wargów to takim prostym odskakiwaniem łatwo jest ich zabić (pojedynczo) nawet od razu po wyjściu z kopalni. Jakbyś się nauczył 2 stopnia 2 ostrzy to dysponując błyskawicznymi ciosami, Wargi pojedynczo nawet cię nie tkną.

Ale jest problem niewiem jak te 2  miecze ubrać :/
A i gdzie jest Stip bo mi sie pomieszalo i mam tylko Vincenta a nie pamietam gdzie jest Stip

@Hagrid
Musisz iść po Lafera. Lafer ma god#msg1074449a to ci pomoże z pełzaczami i musisz zostać jeszcze mistrzem areny aby wyjść i zabić te 4 pełzacze w sztolni.

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary

Squerol

Dark Saga PL
#845 2013-03-10, 15:36(Ostatnia zmiana: 2013-03-10, 15:38)
@ko19m
Żeby założyć drugi miecz musisz po pierwsze go mieć. Najpierw zakładasz broń 1h, a potem broń do lewej ręki. Sztylecik możesz kupić od Rentgersa (jak dobrze z nim zagadasz), znaleźć w tzw. mini zadaniu w Obozie Ferokijczyków (zobacz w solucji) bądź zdobyć Dar Śmierci (najdłuższy jakiego spotkałem, czyli najlepszy) po zabiciu Martwego Pirata (paru jest na rozbitym statku, też w jaskini pirata Sharda i nie tylko) bądź po zrobieniu zadania "Nieznajoma" (po zdechnięciu Kardogana). Miecze do lewej ręki to tak naprawde przerobione kusze a co za tym idzie nie będziesz mógł założyć łuku/kuszy (za to po naciśnięciu 2 możesz strzelać z miecza bełtami). W mieczach dodatkowych najważniejsza jest długość, zaś obrażenia broni leworęcznych opisują tylko ile damage'a zadasz z dystansu (czyli jak będziesz strzelał z miecza), nie mają znaczenia w walce wręcz. Warto się wyrzec kusz/łuków, gdyż na 2 poziomie móżemy wyprowadzać błyskawiczne, zgrabnie łączone kombinacje, mamy śwetne uniki (dobry odskok i turlanie się po bokach) i przydatne w eksploracji salto w przód. Procenty criticali idą od biegłości w broni jednoręcznej.
Pochodź po całym obozie to Stipa znajdziesz, jest niedaleko, ścieżką do Vincenta od kowala,
Jeszcze jedno - nigdy nie zapisuj podczas walki, jest to przykre w skutkach.

@Hagrid
Niestety nie chce iść do sztolni ponieważ tam są pełzacze a niestety mogę ich nie pokonać, plus wyglądają okropnie.
Co ty? Jesteś dziewczynką z przedszkola? To tylko gra !

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy

Hagrid

Dark Saga PL
#846 2013-03-10, 15:53(Ostatnia zmiana: 2013-03-10, 15:54)
@ko19m
Żeby założyć drugi miecz musisz po pierwsze go mieć. Najpierw zakładasz broń 1h, a potem broń do lewej ręki. Sztylecik możesz kupić od Rentgersa (jak dobrze z nim zagadasz), znaleźć w tzw. mini zadaniu w Obozie Ferokijczyków (zobacz w solucji) bądź zdobyć Dar Śmierci (najdłuższy jakiego spotkałem, czyli najlepszy) po zabiciu Martwego Pirata (paru jest na rozbitym statku, też w jaskini pirata Sharda i nie tylko) bądź po zrobieniu zadania "Nieznajoma" (po zdechnięciu Kardogana). Miecze do lewej ręki to tak naprawde przerobione kusze a co za tym idzie nie będziesz mógł założyć łuku/kuszy (za to po naciśnięciu 2 możesz strzelać z miecza bełtami). W mieczach dodatkowych najważniejsza jest długość, zaś obrażenia broni leworęcznych opisują tylko ile damage#msg1074499a zadasz z dystansu (czyli jak będziesz strzelał z miecza), nie mają znaczenia w walce wręcz. Warto się wyrzec kusz/łuków, gdyż na 2 poziomie móżemy wyprowadzać błyskawiczne, zgrabnie łączone kombinacje, mamy śwetne uniki (dobry odskok i turlanie się po bokach) i przydatne w eksploracji salto w przód. Procenty criticali idą od biegłości w broni jednoręcznej.
Pochodź po całym obozie to Stipa znajdziesz, jest niedaleko, ścieżką do Vincenta od kowala,
Jeszcze jedno - nigdy nie zapisuj podczas walki, jest to przykre w skutkach.

@Hagrid
Niestety nie chce iść do sztolni ponieważ tam są pełzacze a niestety mogę ich nie pokonać, plus wyglądają okropnie.
Ciekawe czy nadal byłbyś takim pyskatym ważniakiem, gdybyś miał arachnofobię. :ayfkm:

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
@Hagrid

Dokladnie tak jak napisal. Jezeli ktos ma arachnofobie to jest nie do przejscia gothic. Sam mam znajomego, ktory dzwonil do mnie (dawno temu) wieczorem, zebym przyszedl do niego i ukonczyl wszystkie zadania w Starej Kopalni w gothicu 1 bo on nawet nie moze patrzec na pelzacze, a tym bardziej jak był ten syk.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy

Hagrid

Dark Saga PL
#848 2013-03-10, 21:50(Ostatnia zmiana: 2013-03-10, 22:14)
Jak mówiłem. Nie nienawidzę pełzaczy. Zawsze starałem się w gothicu jak najbardziej to możliwe, uniemożliwić spotkania z nimi. W starej kopalni użyłem kodu by przyzwać królową i jej jaja, a w wolnej kopalni to przyzwałem Taroka i jego pićku.
W gothic 2 z returningiem to masakra. Ale pobrałem nowe tekstury, w których pełzacze wyglądają przynajmniej trochę znośniej. Zawsze z WIELKIM trudem walczyłem z nimi. Moim zdaniem te wojowniki i królowa są jeszcze w miarę, ale te zwykłe były :O  :O  :O .  Ale one tylko w gothic 1 i 2 są takie obrzydliwe. W 3 to bez problemu, jednak z lekkim obrzydzeniem je zabijam. A czwórce to one w ogóle nie są dla mnie straszne.

Reasumując: Zaraz prześle mojego sejwa do internetu i wkleje linka do tego postu. Jak ktoś będzie na tyle miły by wejść do sztolni, powybijać tam pełzacze, zebrać tamtejsze itemy oraz żuwaczki pełzacza i wyprowadzić z niej Lefera (tylko wyprowadzić, nie poruszcie żadnych innych tematów).

Jakby pełzacze okazały się za trudne, to uciekajcie do Lafera bo ma godmode. Ale w ostateczności możecie wykorzystać moje punkty nauki. 1H uczcie się od tego z areny a siły tylko od Tiksa. Z góry bardzo dziękuje za tego sejva. Zaraz go tu wkleję.

Proszę bardzo: link do zapisu gry

Jak już ktoś zrobi to według moich próśb to niech wyśle mi e-mailem, albo upladuje go na sendspace i poda linka. Ale niech taki ktoś napisze mi to na PW, żebym wiedział. Proszę o jak najszybsze wykonanie tego.

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy
Jak już mówiłem, nie nawidze niemożliwości kasowania swoich postów i tego, że jak się edytuje to nie uznaje tego za nowy post, więc ludzie się mogą tylko domyślać, że są nowe posty. Ale dałem w poście nad tym link już. A TEN post błagam na kolanach niech uzunie jakiś moderator. XD

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard

Simon Said
Moderator

Dark Saga PL
#850 2013-03-11, 08:25(Ostatnia zmiana: 2013-03-11, 08:35)
Eee... gdzie znajduje się ork co organizuje walki Ar-Karak czy jakoś tak? Nie ma go w pobliżu areny, chyba, że pojawia się tylko w konkretne dni...
EDIT: Dobra, poradziłem sobie sam xd

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy

Proszę bardzo: link do zapisu gry

Jak już ktoś przedzie ten moment to niech wyśle mi e-mailem, albo upladuje go na sendspace i poda linka.
Tylko przypominam o mojej prośbie. Pliiisss. :tiger:

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Ja już pobierałem, ale sobie przypomniałem, że mam jeszcze starą, nie patchowaną wersję TDS.

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy

Hagrid

Dark Saga PL
#853 2013-03-11, 16:18(Ostatnia zmiana: 2013-03-11, 16:20)
Ja mam wersję v 1.0.0.4. I do niej spolszczenie. Ale w każdym razie dzięki za pomoc. Poczekam. :)

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Wie ktoś, gdzie znajduje się Lafer, gdy już go uwolnimy ze sztolni?

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

karthas

karthas

Użytkownicy
posty74
Propsy21
  • Użytkownicy
Kopie w jaskini.

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy

Korek

Dark Saga PL
#856 2013-03-11, 17:04(Ostatnia zmiana: 2013-03-11, 17:06)
Wie ktoś, gdzie znajduje się Lafer, gdy już go uwolnimy ze sztolni?

Kopie w jaskini.

Mylisz się. Lafer zostaje alchemikiem i jest w jaskini obok sztolni (tam gdzie kapliczka Innosa).

karthas

karthas

Użytkownicy
posty74
Propsy21
  • Użytkownicy

karthas

Dark Saga PL
#857 2013-03-11, 17:07(Ostatnia zmiana: 2013-03-11, 17:08)
Po wykonaniu dla niego questa z ochroną,zaraz po uwolnieniu kopie zwykłą rude w jaskini wyżej...
Po 22 idzie do miejsca z kapliczka.

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy

Hagrid

Dark Saga PL
#858 2013-03-11, 17:46(Ostatnia zmiana: 2013-03-11, 17:47)
Nie, żebym się śpieszył, ale już 2 osoby pobrały mój plik, ale jeszcze nie dostałem ich z powrotem. Nie chodzi o to, że się spieszę, ale trochę mi zależy na tym, a ile takie zabicie z 4 czy ileś tam pełzaczy i wyprowadzenia z sztolni kolesia może zająć? Więc tylko grzecznie proszę:
Spoiler

pawunio

pawunio

Użytkownicy
posty11
  • Użytkownicy
Siema jak otworzyć kraty w misji duch miecza w jaskini Zadanie od Harta najprawdopodobniej.I najwazniejsze pyt mam 30 zręcznośći nauczony okradania oprócz mistrz okradania i jest misja o złodzieju mięs albo ukradnij trucizne od ziomka u myśliwych i za chiny nie moge ich okraść może mi ktoś powiedzieć od czego to zależy ?

0 użytkowników
Do góry