Dark Saga PL 986691 2103

O temacie

Autor Baggio

Zaczęty 26.11.2012 roku

Wyświetleń 986691

Odpowiedzi 2103

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
To jest zadanie poboczne. Z czasem najprawdopodobniej posuniesz go do przodu i wykonasz.

Start | News | FAQ | Solucja | Poradnik | Download | Final Song | MP3

-Dlaczego kucharze faceci są lepsi od kobiet?
-Bo żeby zrobić prawdziwy żurek, trzeba mieć jaja.

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy
Czy warto kupić u tego orka co ma starą tarcze paladyna lepszy pancerz za 2500 złoty który regeneruje HP lub pancerz co regeneruje MANĘ? Czy może później w miarę szybko zdobędziemy lepszy? I czy to nie strata pieniędzy?

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Nie wiem, aczkolwiek regeneracja HP jeszcze nie dzialala w 1.0.0.4 bodajze?

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy

Hagrid

Dark Saga PL
#903 2013-03-15, 20:29(Ostatnia zmiana: 2013-03-15, 20:29)
Wykonuje zadanie Sprytny Złodziej. zabrałem już Pakowi ten worek żarła i z nim pogadałem. Co teraz mam zrobić aby znaleźć PRAWDZIWEGO złodzieja? I gdzie go znajdę?

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy

Korek

Dark Saga PL
#904 2013-03-15, 20:29(Ostatnia zmiana: 2013-03-15, 20:31)
:ayfkm:

Spoiler
Po rozmowie z Midarem dowiadujemy się, że Tępak potrzebuje pomocy! Idziemy do niego i ten nam opowiada, że ktoś mu kradnie jedzenie i zwala wszystko na niewolników! Idziemy do niewolników - od Rika dowiemy się, że widział jak ktoś z orków szedł nocą z wielkim workiem w stronę kuźni! Idziemy do kuźni do Paka, próbujemy go zagadać ale nie wychodzi, więc albo bijemy go, albo kradniemy klucz od kufra, jak zdobędziemy klucz idziemy do domku obok i oczyszczamy skrzynię, zabieramy stamtąd worek z jedzeniem i rozmawiamy z Pakiem! Tu powstaje rozwidlenie opcji wykonania zadania: albo idziemy szukać prawdziwego złodzieja jedzenia, albo mówimy Tępakowi, że złodziejem jest Pak. Jeśli wydamy Paka, zadanie się zamyka! W przeciwnym wypadku zadanie zakończy się po znalezieniu prawdziwego złodzieja i wydaniu go Tępakowi.

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy

Hagrid

Dark Saga PL
#905 2013-03-15, 20:39(Ostatnia zmiana: 2013-03-15, 20:42)
Wykonuje zadanie Sprytny Złodziej. zabrałem już Pakowi ten worek żarła i z nim pogadałem. Co teraz mam zrobić aby znaleźć PRAWDZIWEGO złodzieja? I gdzie go znajdę?
:ayfkm:

Po rozmowie z Midarem dowiadujemy się, że Tępak potrzebuje pomocy! Idziemy do niego i ten nam opowiada, że ktoś mu kradnie jedzenie i zwala wszystko na niewolników! Idziemy do niewolników - od Rika dowiemy się, że widział jak ktoś z orków szedł nocą z wielkim workiem w stronę kuźni! Idziemy do kuźni do Paka, próbujemy go zagadać ale nie wychodzi, więc albo bijemy go, albo kradniemy klucz od kufra, jak zdobędziemy klucz idziemy do domku obok i oczyszczamy skrzynię, zabieramy stamtąd worek z jedzeniem i rozmawiamy z Pakiem! Tu powstaje rozwidlenie opcji wykonania zadania: albo idziemy szukać prawdziwego złodzieja jedzenia, albo mówimy Tępakowi, że złodziejem jest Pak. Jeśli wydamy Paka, zadanie się zamyka! W przeciwnym wypadku zadanie zakończy się po znalezieniu prawdziwego złodzieja i wydaniu go Tępakowi.
:facepalm:  :facepalm:  :facepalm:
Chodziło mi o jakieś KONKRETY! :ayfkm:

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy

Hagrid

Dark Saga PL
#906 2013-03-15, 21:36(Ostatnia zmiana: 2013-03-15, 21:37)
A i jeszcze coś. Ukradłem temu mistrzu areny jego pićku i do małego "podrasowania" tego napoju brakuje mi szczawiu królewskiego. Przeszukałem bliskie okolice orkowego obozu (bo im dalej, tym więcej zwierzątek a mnie dedają 2 czarne gobliny  :lol: ) i nigdzie go nie znalazłem. Wie ktoś gdzie go mogę znaleźć?

Twoja stara

Twoja stara

Użytkownicy
posty52
Propsy16
  • Użytkownicy
Weź sobie oglądnij jakiś poradnik na youtube czy coś bo takie granie jest bezsensu a tak zaoszczedzisz czas  :lol:

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy
Kiepski pomysł. Ja tylko pytam was gdzie jest jakiś szczaw królewski i prawdziwy złodziej jedzenia. Poza tym jest tylko rosyjska wersja video-poradnika i parę odcinków po polsku.

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy

Hagrid

Dark Saga PL
#909 2013-03-16, 10:35(Ostatnia zmiana: 2013-03-16, 10:36)
Witam, witam wszystkich z rana. No więc jak wykonałem to zadanie z tym paladynem Francisem to w tej jaskini z jego ekwipunkiem dalej jest ciekawe miejsce. Był tam szkielet, a jak go pokonałem to nacisnąłem taki guziczek i otworzyłem kolejne drzwi. A wybawiałem z tamtąd po kolei każdego szkieleta i zaprowadzałem do Francisa (oj biedne szkielety ;d ) i jak już wybawiłem wszystkie to nacisnołem ten sam guzik i wszedłem do środka. Była tam taka mgiełga co stopniowo zabierała mi HP, jakieś kilka dźwigni oraz jakieś następne drzwiczki co były zamknięte. Wytłumaczy mi ktoś teraz o co cho z  tymi dźwigniami i jak otworzyć następne drzwi?

PS: A jak ktoś mi powie gdzie znajdę szczaw królewski i prawdziwego złodzieja jedzonka (bo nie ma tego w solucji) to będę wniebowzięty. :cool:

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba

Vierzba

Dark Saga PL
#910 2013-03-16, 10:50(Ostatnia zmiana: 2013-03-16, 10:50)
Złodziej poluje niedaleko obozu myśliwych.

A te dźwignie olej, musisz pociągnąć za łańcuch po lewej

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy

Hagrid

Dark Saga PL
#911 2013-03-16, 11:00(Ostatnia zmiana: 2013-03-16, 12:20)
Złodziej poluje niedaleko obozu myśliwych.

A te dźwignie olej, musisz pociągnąć za łańcuch po lewej

Haha. Nieźle twórcy wykiwali nas. Niby mnóstwo dźwigni, prawdopodobnie do naciśnięcia w poprawnej kolejności, a tu proszę okazuje się, że nic nie robią. :D  

Dzięki za odpowiedź. Ale ciągle nie znalazłem szczawiu królewskiego więc wie ktoś gdzie go znajdę? Nieaktualne. W tej krypcie był jeden na końcu.

PS: Aha i jeszcze coś. Nie jestem pewien bo tych zadań u orków i u innych kolesi jest masa. Więc do kogo trzeba pójść i jakie wykonać zadanie, aby kontynuować główny wątek? Bo chce wykonać wszystkie zadania, a nigdy nie mogę być pewien, czy dane zadanie nie rozpocznie mi głównego wątku.

PPS: W tej krypcie udało mi się wszystkich pokonać i znalazłem jakiś zaczarowany miecz. Potrzebny on jest w jakimś qeście, czy to tylko mega fajna broń jednoręczna?

ko19m

ko19m

Użytkownicy
posty87
Propsy9
  • Użytkownicy
Ktoś podobno miał problem z misją nieznajoma więc zamieszczam tutaj to.
Gdy znajdziemy tą panią nieznajomą pierwszy raz gadamy z nią 2 raz jest koło jaskini cieniostwora i gadamy z nią i biegniemy za nią i przy okazji zabijamy cieniostwora. Potem idziemy szukać lekarza/Kadogana (nwm gdzie oni są) to tyle dalszą część napisze jak wykonam zadanie :D

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Lekarza nie ma z tego co wiem (czytalem, ze wybierajac ta opcje blokuje sie zadanie). Ja zawsze wybieralem to drugie.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

karthas

karthas

Użytkownicy
posty74
Propsy21
  • Użytkownicy
Kadogan i jego ekipa (trupia ekipa) siedzą w obozie niedaleko grupki piratów przy namiocie(tych od wąwozu ).Idziesz do nich(nie bój się , nie atakują) i rozmawiasz.

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy

Hagrid

Dark Saga PL
#915 2013-03-16, 16:32(Ostatnia zmiana: 2013-03-16, 16:32)
Ile trzeba tej głupiej zręczności, aby okraść tych dowódców z ich tabliczek? Mam już 36 punktów zręczności i 2 poziom kradzieży.

karthas

karthas

Użytkownicy
posty74
Propsy21
  • Użytkownicy
Z tego co pamietam to 50+.

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy
Aż tyle zręczności?!

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Do kradzieży warto pozbierać sobie akcesoria, co dają zręczności i zakładać na czas kradzieży - np. pierścień, który dostajemy od Vincenta po wykonaniu zadania "Polowanie na Trolla" (w v.1.0.1.6 zbugowane), jeśli wykonamy zadanie na pewien sposób, w jednym ze skarbów pirata Sharda, bądź amulet inicjatora ucieczki niewolników w Kopalni Orków (na pewno go masz). Pasek z +DEX można kupić od Orka sprzedającego artefakty w Obozie Orków (jak lecisz w siłe, to se podaruj). Niektóre zadania są trudne, ale bez przesady, Hagrid. Solucja na stronie głównej już bardzo dużo pomaga i dużo wyjawia (za dużo), a takie Twoje granie wydaje mi się, delikatnie mówiąc, bez sensu.

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Jest Kamień Mocy, który zwiększa zręczność chyba o 20 punktów.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry