A tak z ciekawości: Jak w obozie piratów pobijemy takiego frajera z ochroniarzami i damy mu się upić i wylądujemy w jakieś chatce to możemy tylko wczytać czy jakoś się uwolnić?
Z jednej strony wydaje się, że nie ma stamtąd wyjścia, jednak znajduje się tam wiolonczela, użycie której przy ścianie/drzwiach przypomina (animacja), jakby się piłowało ścianę/drzwi. Nie wiem czy to miało do czegoś służyć, czy zapomnieli rozwinąć tego wątka, a moze serio da się stamtąd wyjść?.. W każdym razie ja kombinowałem kilkakrotnie i mi się nie udało. Na rosyjskim forum nikt się nie chwalił, żeby mu się udało, chociaż ta wiolonczela ciągle mnie zastanawia...
W takim razie JAK mam nosić 2 bronie na raz?
Zostało odpowiedziane wcześniej, ale i tak odpowiem na to pytanie: dwuręczną broń mają wszelkiej maści umarlaki. Podobnież tarcze.
Racja. Twórcy wszystko zepsuli.
Nie zagalopowałeś się? WSZYTKO?! Raczej nie. Fakt, że takie nowości jak walka dwoma mieczami i tarcze nie wyszły im wcale, przetapianie też nie bardzo, jednak to nie jest wszystko. Garbarstwo działa prawie dobrze i parę innych nowości też. Poza tym fabuła jest świetna, wciągająca, świat rozbudowany i ciekawy. Mod zapewnia kilkadsiesiąt godzin grania - podobnie co podstawka G2:NK, więc nie ma co narzekać. To naprawdę kawał dobrej modyfikacji - jedna z lepszych, które do tej pory powstały.
Zgaduje, ze chodzi o tą obok niewolników, bo z tego co pamietam to tam była wlasnie pomylka w solucji.
Jeśli faktycznie jest pomyłka, to proszę jeszcze jedną osobę o potwierdzenie tego: wtedy wniosę poprawkę do solucji. Przypominam, że nie jestem jej autorem.
Od razu mówię, że zadania nie ma w tej wspaniałej solucji w, której brakuje 1/4 zadań.
Owszem, brakuje sporej części zadań (bodajże 24 brak). Jednak są w niej zdaje się wszystkie misje z wątku fabularnego i spora część pobocznych. Ponadto dość szczegółowo opisano całą wyprawę po Królestwie śmierci i (dość skomplikowane) zadanie Świątynia Czaszki.
Informuję, iż gdyby ktoś opisał zadania, których brakuje w solucji i mi je podesłał, uzupełniłyby one solucję. Wzmianka o autorze/rach też by się znalazła. Oczywiście preferuję opisy poprawnie polonistycznie, jednak w razie potrzeby dokonam korekty.
A czy to normalne, że:
1. W jaskini z cieniostworem nie ma cieniostwora i Tars od razu mi zalicza zadanie?
2. Gdy chodzę po obozie orków i idę do jaskini gdzie "jest" cieniostwór to spotykam tam Nieznajomą, ale nie spotkałem jej wcześniej w innym miejscu?
3. Starożytny amulet, który jest do zdobycia gdy będziemy kopać w jaskini z cieniostworem i nieznajomą nie występuje tam, a ja go dostaje w jakimś qeście?
1. Zgaduję, iż przypadkiem ktoś wcześniej go zabił (może przechodziłeś obok jaskini, on poszedł w Twoją stronę, Ty odszedłeś zbyt daleko, a orkowie go zabili - Ty nic nie zauważyłeś, a "cieniasek" padł). To oczywiście tylko moje spekulacje.
2. Powinieneś był ją spotkać tuż po wyjściu z kopalni - tuż przed tym, jak zagadał do Ciebie Francis. Pamiętasz jego pierwsze słowa? Coś w stylu "Co się tak drzesz! Jestem stary, ale nie głuchy." i to właśnie było (miało być) po Twojej rozmowie z Nieznajomą.
3. Ten starożytny amulet nie jest w jaskini, tylko przed nią. Mapa dość kiepsko opisuje to miejsce, jednak w solucji napisano wyraźnie gdzie to jest.
Spoiler
Na takim "polu mgły" przed wejściem do tej jaskini wystaje coś z ziemi przypominające czaszkę. Klikasz w to (nie kopiesz łopatą, tylko stoisz blisko, patrzysz i klikasz).