Dark Saga PL 986938 2103

O temacie

Autor Baggio

Zaczęty 26.11.2012 roku

Wyświetleń 986938

Odpowiedzi 2103

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy

Hagrid

Dark Saga PL
#920 2013-03-16, 19:13(Ostatnia zmiana: 2013-03-16, 19:36)
Nie ważne. Miałem ten pierścień inicjatora ucieczki i trochę wybłagałem Innosa oraz wypiłem parę potionów i tak miałem jakieś 40 punktów. A tę 10 to się nauczyłem i po krzyku.

A tak z ciekawości: Jak w obozie piratów pobijemy takiego frajera z ochroniarzami i damy mu się upić i wylądujemy w jakieś chatce to możemy tylko wczytać czy jakoś się uwolnić?

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Nie da się uwolnić.

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy

Hagrid

Dark Saga PL
#922 2013-03-16, 20:04(Ostatnia zmiana: 2013-03-16, 20:04)
Billy u piratów uczy mnie walki dwoma ostrzami i "daje" miecz dzięki któremu mogę tak walczyć. Ale tak na serio mi go nie daje. Wie ktoś jak naprawić ten bug?

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
to nie bug, on dał ci miecz tylko dlatego, żeby pokazać czy wyjaśnić na czym polega ta walka dwiema broniami. TO było tylko na potrzebę nauki, nic więcej. To nie jest bug.

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy
W takim razie JAK mam nosić 2 bronie na raz?

Pawci0W

Pawci0W

Użytkownicy
posty159
Propsy37
  • Użytkownicy
Zdobyć miecz, który jest przystosowany do noszenia w drugiej ręce? Nawet nie grałem w tego moda, ale jak dobrze pamiętam, to pirat-ożywieniec ma taki.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Tak, Ci w obozie Kadogana. W obozie ferokijczyków jest także zamknieta skrzynia (patrz mini zadanie w solucji) w której lezy miecz do walki dualami. Z tego co wiem to on jest lepszy.

Troche twórcy spaprali ten wątek. Zamiast tworzyc nowe, specjalnie bronie powinni te stare przeksztalcic tak, aby mozna ich bylo uzywac w walce jedną bronią oraz dwiema, krytyczne ciosy oraz umiejetnosci powinny byc z osobna zliczane a nie z broni jednorecznej.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy

Hagrid

Dark Saga PL
#927 2013-03-17, 10:12(Ostatnia zmiana: 2013-03-17, 10:13)
Racja. Twórcy wszystko zepsuli. Np. jak używamy tarczy to o wiele trudniej blokować niż bez tarczy. Wymaganie "Orkowa Broń" aby używać niektórych broni także jest zbędna. Poza tym, skoro to wymaganie "orkowa broń" to KAŻDA broń jakiej używają orkowie, powinna mieć to wymaganie. A ucząc się walki dwiema broniami trzeba szukać jakiś specjalnych mieczy do noszenia w drugiej ręce, a noszenie 2 broni powinno wyglądać jak w gothic 3.

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy

Korek

Dark Saga PL
#928 2013-03-17, 10:21(Ostatnia zmiana: 2013-03-17, 10:23)
Mod jest świetny. Nikt ci w to grać nie każe. Jak ci się nie podoba to nie graj. Proste.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ale krytykować też nikt nie zabroni. Temat jest od tego, aby wyrazic opinie o modzie, swoje odczucia w trakcie gry jak i rowniez zapytac o pomoc w razie potrzeby. Spokojnie Korek :)

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy
W solucji jest napisane gdzie się znajdują kule armatnie w obozie piratów, ale szukałem i ciągle nie mogę znaleźć jednej z kuli. Mógłby ktoś dać precyzyjniejsze położenie kul? Albo najlepiej screen miejsca każdej z kuli?

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Zgaduje, ze chodzi o tą obok niewolników, bo z tego co pamietam to tam była wlasnie pomylka w solucji. Ale jest niedaleko (tylko nie pamietam czy za tym drugim domkiem niewolnikow, czy tam gdzie wejscie do jaskini topielcow...).

KOMPUTER:
Spoiler

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy
Cóż. Z pewnością znalazłem tę przy Hansie. Nie pamiętam gdzie znalazłem następną. Ale to było chyba na pomoście na którym jest ten facet co da nam łódkę. Bo przeszukałem go całego i zero. więc raczej ją wziąłem. Chyba, że tą o której mówisz już znalazłem, a ta przy tym kolesiu jest gdzieś indziej?

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Werewolf

Dark Saga PL
#933 2013-03-17, 15:19(Ostatnia zmiana: 2013-03-17, 15:20)
Wycinek z solucji:

1. Pierwsza kula znajduje się obok pirata Korta, co stoi na przystani i pilnuje łodzi;
2. Następna kula leży z boku domu, który znajduje się na przystani (najbliższy dom od pirata Hansa);
3. Trzecia kula leży za klatką niewolników, a dokładniej za tą, w której siedzi imienny niewolnik - będą tam skrzynki, sieci połowowe itd. I wśród nich będzie leżeć kula.

Jedynka i dwójka jest tam dokladnie. Natomiast przy trojce jest fail w solucji, bo nie jest za tą klatką z imiennym niewolnikiem, a za tą w którego nie ma (z tego co pamietam).

KOMPUTER:
Spoiler

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy
Ok. To i tak nie ma większego znaczenia gdzie jest 3 kula ponieważ miałem dobrze wszystkim znanego buga i Ali od razu uznał, że oczyściłem przejście. Nawet nie musiałem wpisywać kodu by je oczyścić ponieważ miałem buga i przejście od początku gry było zawalone a ja się dostałem do obozu przez wodospad więc jak według Alego się ono później zawaliło to tak na prawdę się odblokowało. :lol2:

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy
To znowu ja. W pobliżu Alego była masa szkieletów-myśliwych :D  i wśród nich był jakiś Kadogan. Jak z nim rozmawiam zaczyna się qest "Obóz Przeklętych". Jak je wykonać? Od razu mówię, że zadania nie ma w tej wspaniałej solucji w, której brakuje 1/4 zadań.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
To jest powiazane zadanie z "Nieznajoma". Musisz miec pierscien od niej (dostaniesz go jesli dobrze pokierujesz rozmowe z nią), po czym od razu pokazac go Kadoganowi. Na koniec, gdy juz wszystko zrobisz (nie bede spoilerowal) i nie bedziesz wiedzial co zrobic to [hide]wróć do miejsca gdzie drugi raz spotkales nieznajomą (jaskinia z cieniostworem).[/hide]

KOMPUTER:
Spoiler

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy
A czy to normalne, że:
1. W jaskini z cieniostworem nie ma cieniostwora i Tars od razu mi zalicza zadanie?
2. Gdy chodzę po obozie orków i idę do jaskini gdzie "jest" cieniostwór to spotykam tam Nieznajomą, ale nie spotkałem jej wcześniej w innym miejscu?
3. Starożytny amulet, który jest do zdobycia gdy będziemy kopać w jaskini z cieniostworem i nieznajomą nie występuje tam, a ja go dostaje w jakimś qeście?

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
2. Musiales ją spotkac i rozmawiac :)  jest od razu po wyjsciu z kopalni, nie mozna jej ominąć, chyba, ze cheatem, ale w modzie nie da sie cheatowac... ;)

3. O jakim amulecie mowisz...? Gdzie to niby wyczytales?

KOMPUTER:
Spoiler

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
A tak z ciekawości: Jak w obozie piratów pobijemy takiego frajera z ochroniarzami i damy mu się upić i wylądujemy w jakieś chatce to możemy tylko wczytać czy jakoś się uwolnić?
Z jednej strony wydaje się, że nie ma stamtąd wyjścia, jednak znajduje się tam wiolonczela, użycie której przy ścianie/drzwiach przypomina (animacja), jakby się piłowało ścianę/drzwi. Nie wiem czy to miało do czegoś służyć, czy zapomnieli rozwinąć tego wątka, a moze serio da się stamtąd wyjść?.. W każdym razie ja kombinowałem kilkakrotnie i mi się nie udało. Na rosyjskim forum nikt się nie chwalił, żeby mu się udało, chociaż ta wiolonczela ciągle mnie zastanawia...

W takim razie JAK mam nosić 2 bronie na raz?
Zostało odpowiedziane wcześniej, ale i tak odpowiem na to pytanie: dwuręczną broń mają wszelkiej maści umarlaki. Podobnież tarcze.

Racja. Twórcy wszystko zepsuli.
Nie zagalopowałeś się? WSZYTKO?! Raczej nie. Fakt, że takie nowości jak walka dwoma mieczami i tarcze nie wyszły im wcale, przetapianie też nie bardzo, jednak to nie jest wszystko. Garbarstwo działa prawie dobrze i parę innych nowości też. Poza tym fabuła jest świetna, wciągająca, świat rozbudowany i ciekawy. Mod zapewnia kilkadsiesiąt godzin grania - podobnie co podstawka G2:NK, więc nie ma co narzekać. To naprawdę kawał dobrej modyfikacji - jedna z lepszych, które do tej pory powstały.

Zgaduje, ze chodzi o tą obok niewolników, bo z tego co pamietam to tam była wlasnie pomylka w solucji.
Jeśli faktycznie jest pomyłka, to proszę jeszcze jedną osobę o potwierdzenie tego: wtedy wniosę poprawkę do solucji. Przypominam, że nie jestem jej autorem.

Od razu mówię, że zadania nie ma w tej wspaniałej solucji w, której brakuje 1/4 zadań.
Owszem, brakuje sporej części zadań (bodajże 24 brak). Jednak są w niej zdaje się wszystkie misje z wątku fabularnego i spora część pobocznych. Ponadto dość szczegółowo opisano całą wyprawę po Królestwie śmierci i (dość skomplikowane) zadanie Świątynia Czaszki.
Informuję, iż gdyby ktoś opisał zadania, których brakuje w solucji i mi je podesłał, uzupełniłyby one solucję. Wzmianka o autorze/rach też by się znalazła. Oczywiście preferuję opisy poprawnie polonistycznie, jednak w razie potrzeby dokonam korekty.

A czy to normalne, że:
1. W jaskini z cieniostworem nie ma cieniostwora i Tars od razu mi zalicza zadanie?
2. Gdy chodzę po obozie orków i idę do jaskini gdzie "jest" cieniostwór to spotykam tam Nieznajomą, ale nie spotkałem jej wcześniej w innym miejscu?
3. Starożytny amulet, który jest do zdobycia gdy będziemy kopać w jaskini z cieniostworem i nieznajomą nie występuje tam, a ja go dostaje w jakimś qeście?
1. Zgaduję, iż przypadkiem ktoś wcześniej go zabił (może przechodziłeś obok jaskini, on poszedł w Twoją stronę, Ty odszedłeś zbyt daleko, a orkowie go zabili - Ty nic nie zauważyłeś, a "cieniasek" padł). To oczywiście tylko moje spekulacje.
2. Powinieneś był ją spotkać tuż po wyjściu z kopalni - tuż przed tym, jak zagadał do Ciebie Francis. Pamiętasz jego pierwsze słowa? Coś w stylu "Co się tak drzesz! Jestem stary, ale nie głuchy." i to właśnie było (miało być) po Twojej rozmowie z Nieznajomą.
3. Ten starożytny amulet nie jest w jaskini, tylko przed nią. Mapa dość kiepsko opisuje to miejsce, jednak w solucji napisano wyraźnie gdzie to jest.
Spoiler
Na takim "polu mgły" przed wejściem do tej jaskini wystaje coś z ziemi przypominające czaszkę. Klikasz w to (nie kopiesz łopatą, tylko stoisz blisko, patrzysz i klikasz).

Start | News | FAQ | Solucja | Poradnik | Download | Final Song | MP3

-Dlaczego kucharze faceci są lepsi od kobiet?
-Bo żeby zrobić prawdziwy żurek, trzeba mieć jaja.

0 użytkowników
Do góry