Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3413789 7445

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3413789

Odpowiedzi 7445

gothic1210
  • Gość
@turbocheat
Idiota mozesz byc ty, link co chwila zajety i trzeba bulic, lepszych hostingow nie ma?

Ta wersja 1.4 ma wyjsc okolo tygodnia/miesiaca/pol roku?;]
Nie no może w miesiąc się uporamy. Obiecuję, że wezmę się do roboty.  :D  Link z uploadera nie ma ograniczeń czasowych i działa cały czas. Jest pod linkiem z sendspace (taka ikonka 7zip).

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
A co do NPC-ów to można by jeszcze zmienić tekstury twarzy Senyana i Ciphera na te z G2, bo to tak dziwnie w G1 Senayan jest biały a w G2NK czarny :D  A co do NPCów z G2 to moim zdaniem takie smaczki podsyciłyby klimat Gothica :)  Jeszcze bym dodał zadania powiązane z G2, np. będąc Magnatem, Kruk zleca nam porwać Fortuno z Bractwa. Można zrobić takie wprowadzenie do G2 i rozwinąć kilka wątków.

Senyan z G1 a G2 to raczej inny Senyan. Tak jak np. Orik - ten najemnik co z Lee przesiadywal w G1 chyba tez mial na imie Orik, a nie mial nic wspolnego z paladynem Orkiem ktory przebywal w gorniczej dolinie ;)

Zreszta, to latwo tez wytlumaczyc innymi glosami i tym, że Senyan z G2 nic nie wspomina o gorniczej dolinie w przeciwienstwie do innych postaci G1-G2.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

marcio814

marcio814

Użytkownicy
posty85
Propsy24
  • Użytkownicy
A co do NPC-ów to można by jeszcze zmienić tekstury twarzy Senyana i Ciphera na te z G2, bo to tak dziwnie w G1 Senayan jest biały a w G2NK czarny :D  A co do NPCów z G2 to moim zdaniem takie smaczki podsyciłyby klimat Gothica :)  Jeszcze bym dodał zadania powiązane z G2, np. będąc Magnatem, Kruk zleca nam porwać Fortuno z Bractwa. Można zrobić takie wprowadzenie do G2 i rozwinąć kilka wątków.

Senyan z G1 a G2 to raczej inny Senyan. Tak jak np. Orik - ten najemnik co z Lee przesiadywal w G1 chyba tez mial na imie Orik, a nie mial nic wspolnego z paladynem Orkiem ktory przebywal w gorniczej dolinie ;)

Zreszta, to latwo tez wytlumaczyc innymi glosami i tym, że Senyan z G2 nic nie wspomina o gorniczej dolinie w przeciwienstwie do innych postaci G1-G2.
Ja myślę że to jednak ten sam, choć twórcy G2NK popełnili błąd. A w NK to on nie wspominał bo pierwszą rzeczą jaką zrobił było szantażowanie Beziego, więc luźniej pogawędki nie było. A głosy to wiadomo, Gorn w G1 miał inny głos niż w G2NK :)  ale to tylko moje zdanie

MrocznyBezi99

MrocznyBezi99

Użytkownicy
posty17
Propsy2
  • Użytkownicy
Według mnie dziwne jest to że gdy jesteśmy w gildii bandytów i dostajemy misje by napaść na miejsce wymiany to po drodze strażnicy atakują tylko nas nie tego gościa co z nami idzie i ten gościu wogóle nam nie pomaga lecz nie wiem czy to bug.

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Zgłaszałem to już dawno.

Jednak Miguel był w Kolonii (jak wspomina w G2NK).

gothic1210
  • Gość
Według mnie dziwne jest to że gdy jesteśmy w gildii bandytów i dostajemy misje by napaść na miejsce wymiany to po drodze strażnicy atakują tylko nas nie tego gościa co z nami idzie i ten gościu wogóle nam nie pomaga lecz nie wiem czy to bug.
Technicznie nie ma w Gothicu funkcji, która zmienia nastawienie dwóch npc do siebie. Wprawdzie można użyć:
Npc_SetTarget(NPC_A,NPC_B);
AI_StartState(self,ZS_ATTACK,1,"");
, ale wtedy też nie będzie oczekiwanego efektu, bo trzech npc ma sie rzucić na jednego. Pokombinuję jeszcze ze zmianą gildii. Może coś z tego wyjdzie.
Zgłaszałem to już dawno.

Jednak Miguel był w Kolonii (jak wspomina w G2NK).
To dobrze, bo juz zacząłem go skryptować. :D

MrocznyBezi99

MrocznyBezi99

Użytkownicy
posty17
Propsy2
  • Użytkownicy
Nie musisz się tym tak przejmować to nie jest wielki problem po prostu chce żeby ostatnia aktualizacja wyszła jak najszybciej ponieważ nie mam w co grać.

JanKielbasa123

JanKielbasa123

Użytkownicy
posty199
Propsy7
  • Użytkownicy
Czekam na 1.3. Zostanie dodane coś w strasznie opuszczonych miejscach jak np. Pagórek w drodze do SK (Starej Kopalni jak co) a za nim w Mrocznych Tajemnicach była zbrojownia, to w gothicu zwykłym jest tylko pustka, zróbcie tam coś jakby kopalnie tylko że ruda by wystawała ze skał a koapcze na ziemi i na rusztowniach albo takie więzienie jakby, siedzi kopacz na krześle a strażnik macha kijem za jego plecami i to by wyglądało jakby go biczował za coś czy cuś
Tak wiem, moja składnia zdań  :D

Szmato! Czochraj bobra, bo bez walki się nie oddam!

Czeladnik

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Za dużo Biblii się naczytałeś  :pokerface:

MrocznyBezi99

MrocznyBezi99

Użytkownicy
posty17
Propsy2
  • Użytkownicy
Mam prośbę chciałbym zagrać w wersję 1.2 ale ciągle pisze że serwer jest zajęty przez użytkowników premium mógłbyś wstawić to na inny serwer.
Edit:Ok to poczekam

Twoja stara

Twoja stara

Użytkownicy
posty52
Propsy16
  • Użytkownicy

gothic1210
  • Gość
Mi tam działa :P ale podbijam kolegę wyżej. Wersja 1.4 jest już na wykończeniu praktycznie. Może będzie pod koniec tygodnia nawet.

EDYCJA:
Wszyscy samobójcy, którzy kiedykolwiek przyłożyli rękę do tego moda  a nie ma ich na liście niżej proszę aby się zgłosili do mnie na PW lub w temacie w celu uzupełnienia credistów.

Lista płac
Adanos
Avallach
Arto
Budzis Rafał
Freedy
Golden Age (wog)
Rysa (wog)
VestaX
Von pyrika (wog)
:lol:

gothic1210
  • Gość
Wiem, że filmowiec ze mnie nie najlepszy, ale pozwoliłem sobie zmontować krótki trailer modyfikacji. Zapraszam do obejrzenia.
Gothic Edycja rozszerzona - trailer YouTube

turbocheat

turbocheat

Użytkownicy
posty243
Propsy31
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Poczatek filmiku bardzo mi sie spodobal !! Tylko te sceny walk to srednio wyszly !! No i klimatyczna muza !! Ogolem naprawde dobry trailer !!

✯✯✯"Specjalizuje się w zadawaniu ciosów w plecy."✯✯✯

przyjaciel themodders

przyjaciel themodders

Użytkownicy
posty37
Propsy8
  • Użytkownicy
sorki że zawracam gitarę ale tego pliku nie da się z niego pobrać piszę tak że Serwer: zajęty.<br style=padding: 0px; margin: 0px; color: rgb(69, 69, 69); font-family: Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif; font-size: 11px; line-height: 18px; background-color: rgb(240, 240, 240);>Przyczyna: wszystkie sloty są aktualnie zajęte przez użytkowników premium.<br style=padding: 0px; margin: 0px; color: rgb(69, 69, 69); font-family: Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif; font-size: 11px; line-height: 18px; background-color: rgb(240, 240, 240);>

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Troche slaby ten trailer. Prezentuje tylko kilka nowosci, nic wiekszego, co mogloby przykuc uwage. To co wychwycilem:

-Zbroja pirata
-Nowe zbroje dla bandytów (mi sie zdaje czy to tekstury Rysy z WoG'a? Jesli tak to dobry wybór) oraz lepszy level design ich obozu
-Kilka poszukiwaczy i ork szaman w "Arenie orków".

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

turbocheat

turbocheat

Użytkownicy
posty243
Propsy31
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

to raczej swiatynia orkow w kanionie ...

✯✯✯"Specjalizuje się w zadawaniu ciosów w plecy."✯✯✯

gothic1210
  • Gość
Troche slaby ten trailer. Prezentuje tylko kilka nowosci, nic wiekszego, co mogloby przykuc uwage. To co wychwycilem:

-Zbroja pirata
-Nowe zbroje dla bandytów (mi sie zdaje czy to tekstury Rysy z WoG#msg1073414a? Jesli tak to dobry wybór) oraz lepszy level design ich obozu
Pewnie! W dynamicznym trailerze będę pokazywał monologi kowalstwa, alchemii, smażenie kiełbachy i tak dalej. Zwłaszcza, że w gothicu ma to taką formę jaką ma i wszyscy o niej wiemy. O eventach jest osobny, starszy film tutaj
https://www.youtube.com/watch?v=q1uRxajfXx4

Ale mimo wszystko dzięki za opinię. Będę robił kolejny trailer już z pełną wersją tego utworu i wtedy pokażę więcej "rzeczy z moda".

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Ta stara świątynia orków fajnie wygląda  :ok:

marcio814

marcio814

Użytkownicy
posty85
Propsy24
  • Użytkownicy
I jak tam nowa wersja? Można się spodziewać jej jakoś w najbliższych dniach? Nie mogę się doczekać :)

0 użytkowników
Do góry