Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3413484 7445

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3413484

Odpowiedzi 7445

turbocheat

turbocheat

Użytkownicy
posty243
Propsy31
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mod mial wyjsc w tym tygodniu ale jak widac gothic sie nie wyrobil !!

✯✯✯"Specjalizuje się w zadawaniu ciosów w plecy."✯✯✯

gothic1210
  • Gość
No sory. Zdarza się. Wpadłem na jeszcze jeden pomysł tj. automatyczne leczenie. Jeżeli nasz pasek życia majaczy się przy końcu, a mamy w eq potka to Bezimienny go wypije w trakcie walki bez utraty czasu i niepotrzebnej animacji. Czasem takie coś może ocalić dupę, ale można to wyłączyć (wolałem pomyśleć o marudach). Jest jeszcze kilka bugów, które muszę naprawić, a raczej sprawdzić czy działają po naprawieniu. Mało osób ma czas testować i miejcie to też na uwadze. Do tego chyba będę robił obóz myśliwych w lasach za Bractwem. To tez zajmie czas i będzie wymagało kolejnych testów.

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy

Co z tego? To nie jest jego praca żeby przy tym siedział cały czas bez wytchnienia - robi to w wolnym czasie. Może spędza niedzielę z rodziną? Może się wczoraj spił ze znajomymi i nie jest dzisiaj w stanie nic zrobić? Może mu się nie chce? Zrozum, że on ma również życie prywatne. Ewentualnie opóźnienie wynikają z końcowych poprawek - uwierz, żeby zrobić coś naprawdę zajebistego, czasami trzeba siedzieć nad tym godzinami.

Nie wyrobił się - trudno. Mod kiedyś wyjdzie.

@up
Byłeś szybszy :D

turbocheat

turbocheat

Użytkownicy
posty243
Propsy31
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
No sory. Zdarza się. Wpadłem na jeszcze jeden pomysł tj. automatyczne leczenie. Jeżeli nasz pasek życia majaczy się przy końcu, a mamy w eq potka to Bezimienny go wypije w trakcie walki bez utraty czasu i niepotrzebnej animacji. Czasem takie coś może ocalić dupę, ale można to wyłączyć (wolałem pomyśleć o marudach). Jest jeszcze kilka bugów, które muszę naprawić, a raczej sprawdzić czy działają po naprawieniu. Mało osób ma czas testować i miejcie to też na uwadze. Do tego chyba będę robił obóz myśliwych w lasach za Bractwem. To tez zajmie czas i będzie wymagało kolejnych testów.
Coraz ciekawiej sie zapowiada nowa wersja :)

Co z tego? To nie jest jego praca żeby przy tym siedział cały czas bez wytchnienia - robi to w wolnym czasie. Może spędza niedzielę z rodziną? Może się wczoraj spił ze znajomymi i nie jest dzisiaj w stanie nic zrobić? Może mu się nie chce? Zrozum, że on ma również życie prywatne. Ewentualnie opóźnienie wynikają z końcowych poprawek - uwierz, żeby zrobić coś naprawdę zajebistego, czasami trzeba siedzieć nad tym godzinami.

Nie wyrobił się - trudno. Mod kiedyś wyjdzie.

@up
Byłeś szybszy :D
Przeciez ja tylko stwierdzilem fakt !! A piszesz tak jak ja bym sie zalil ... Gdzie ty widzisz w moim poscie jakiekolwiek zale??

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Przeciez ja tylko stwierdzilem fakt !!

Przecież wyraźnie napisał, że postanowił coś jeszcze dodać dlatego się opóźnia...

A piszesz tak jak ja bym sie zalil ... Gdzie ty widzisz w moim poscie jakiekolwiek zale??

Co ja piszę, a co ty z tego rozumiesz, to dwie zupełnie inne sprawy  :lol2:

turbocheat

turbocheat

Użytkownicy
posty243
Propsy31
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Przeciez ja tylko stwierdzilem fakt !!

Przecież wyraźnie napisał, że postanowił coś jeszcze dodać dlatego się opóźnia...

A piszesz tak jak ja bym sie zalil ... Gdzie ty widzisz w moim poscie jakiekolwiek zale??

Co ja piszę, a co ty z tego rozumiesz, to dwie zupełnie inne sprawy  :lol2:
Widze ze ty tez zle intepretujesz to co pisze ... Coz nie dogadamy sie skonczmy ten temat bo to nie ma sensu !!

gothic1210
  • Gość
Jak ktoś uważa, że ma fajny pomysł na zadanie dla myśliwych to niech pisze. Jestem otwarty na propozycje jeżeli ktoś ma coś naprawdę fajnego. Tylko jeżeli macie pomysł typu zabij 10 wilków to nie piszcie, bo takie zadania są niepotrzebne.

marcio814

marcio814

Użytkownicy
posty85
Propsy24
  • Użytkownicy
Może coś takiego że w np. w 3 rozdziale zostaje porwany przywódca myśliwych, po wypytaniu myśliwych dowiadujemy że w lesie widziano strażników ze Starego Obozu. Po przepytaniu ludzi w SO okazuje się za wszystkim stoi Kruk, który umieścił przywódce w lochach SO i chcę go wykorzystać do swoich niecnych planów. Poza tym można by dodać Druida do obozu myśliwych, takie drobne nawiązanie do Gothica 3, może przywódca obozu byłby Druidem? Można by mu wymyślić historie np. że zamieszkiwał wioskę Gońców Leśnych nieopodal Montery (ta gdzie w G3 przebywa Porgan i jest kilka spalonych przez okrów chat) i zrzucono go do Kolonii za przeprowadzanie zakazanych eksperymentów na zwierzętach.

gothic1210
  • Gość
Pomysł z porwaniem fajny. Myślę, że pociągnę coś w tym kierunku. Props leci.  :ok:

Twoja stara

Twoja stara

Użytkownicy
posty52
Propsy16
  • Użytkownicy
Co do nawiązania do Gothica 3 ;d
Wiem że ma nie być zadań typu zabij 10 wilków itd. :)
Ale może by dodać zadania od nikogo tj.
+1 zręczności za zabicie 200 ścierwojadów itp. :)

gothic1210
  • Gość
Co do nawiązania do Gothica 3 ;d
Wiem że ma nie być zadań typu zabij 10 wilków itd. :)
Ale może by dodać zadania od nikogo tj.
+1 zręczności za zabicie 200 ścierwojadów itp. :)
Myślę nad czymś jak w MT, czyli np przynoszenie mięsa kopaczom itd. Też byłby fajny umilacz. Zwłaszcza jak ktoś zbiera te itemki. :D

marcio814

marcio814

Użytkownicy
posty85
Propsy24
  • Użytkownicy
Jeszcze mam jeden pomysł związany z Wieżą Mgieł, obóz atakują nieumarli z wieży i mamy za zadanie rozwiązać ten problem ostatecznie. Oprócz tego np. może być zadanie ze specjalną bronią dla jednego z myśliwych, czyli jak natkniemy się na jakiś dobry łuk albo kuszę to zanieść mu go w zamian za exp i rudę, zaczerpnąłem to z Returninga.

turbocheat

turbocheat

Użytkownicy
posty243
Propsy31
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
No marcio trzeba przyznac wymyslasz ciekawe zadania !!

Twoja stara

Twoja stara

Użytkownicy
posty52
Propsy16
  • Użytkownicy
Myśliwi są w lesie niedaleko obozu Bractwa tak? A na plaży są piraci tam gdzie w MT ? Może jakiś konflikt ?

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Wodzu, a dodałeś jakiś czar Czarnemu Magowi? Z tego co pamiętam, to bił kosturem. Może jakieś tchnienie śmierci? (na krzyk umarłych raczej nie ma co liczyć).

Jeśli chodzi o wątki i zadania... Jak dobrze pamiętamy, barierę tworzyło 13 magów (możecie sobie liczyć z Xardasem to i tak zliczycie 12). Pozostaje jeden, nie znany mag. Jak dobrze pamiętacie z Gothica, do Xardasa wysyłano wielu posłańców, jednak żaden nie wrócił... W zatopionej wieży Xardasa jest szkielet mag... Dawno temu (gdy Xardas mieszkał w "zatopionej wieży") ten nieznany mag "X" został wysłany do Xardasa, w celu wyjaśnienia kilku spraw, jednak Xardas wcale nie chciał przynależeć do społeczności Kolonii. Xardas, będąc byłym magiem ognia nie mógł zabić maga, bo łączyła ich święta więź ognia. Mag X pragnął pojąć potęgę ciemności i stać się tak potężny jak Xardas, dlatego został jego uczniem. Kilka lat później do Kolonii przybył Czarny Mag, a jego olbrzymia moc zamknięta w magicznej barierze wywołała trzęsienie ziemi. Ląd na którym stała wieża Xardasa, się osunął, a wieża opadła na dno jeziora. Xardas zdążył się teleportować, jednak jego uczeń nie miał tyle szczęścia - utonął... Jednak czarna magia zostawiła po sobie znamię, wkrótce mag został wskrzeszony przez swoją moc, stając się nieumarłym. Szkielet mag może być NPC. Od kogoś dostajemy zadanie uwolnienia jego duszy od ciężaru czarnych mocy. No a tu już można dużo wymyślić (rytuał/rozmowa z arcymagami w celu uzyskania przebaczenia od bogów/jakiś święty eliksir/księga/itp). Raczej coś wymyślisz  :ok:

PS: Gratuluje osobie, której chciało się to czytać.

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!

kaczka
RaveN Studio

Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna
#455 2013-03-07, 16:42(Ostatnia zmiana: 2013-03-07, 16:42)
PS: Gratuluje osobie, której chciało się to czytać.
Thx. Autografy rozdaje po zablokowaniu tego tematu :ok:

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
gothic to kiedy to 1.4?

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

gothic1210
  • Gość
Jak skończę  :F  
Przez weekend trochę przyspieszyłem prace, ale jest jeszcze dużo do zrobienia i przetestowania.

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Jeśli potrzebujecie więcej testerów to możecie dać info na stronce i tutaj. Może ktoś będzie chętny?

Twoja stara

Twoja stara

Użytkownicy
posty52
Propsy16
  • Użytkownicy
Jak będziesz cały czas dodawał nowe zadania i inne rzeczy to nigdy nie skończysz  :wink:

0 użytkowników
Do góry