Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3418666 7445

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3418666

Odpowiedzi 7445

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Niedokonczenie twórców :ok:  W golden modzie z tego co pamiętam już jest, ale tylko po wybraniu opcji "Jeśli uda mi sie jakąś zwinąć bez płacenia to także i dla Ciebie" czy jakos tak.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

UserosPro

UserosPro

Użytkownicy
posty50
Propsy16
  • Użytkownicy
Ja też zawsze dawłem po tej opcji. Ale tam tak naprawdę brakuje zlecenia misji i jednego dialogu. Chyba, że planowali bardziej rozbudować to zadanie.

turbocheat

turbocheat

Użytkownicy
posty243
Propsy31
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Pamietam ze w Golden modzie byla dodana ta misja !!

✯✯✯"Specjalizuje się w zadawaniu ciosów w plecy."✯✯✯

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
w sumie to ja tez bym sie zglosil na betatestera.

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

gothic1210
  • Gość
Ostatnio cisza w temacie, więc postanowiłem coś dać. Mam tutaj 2 screeny.

W wersji 1.4 będziemy mogli zostać magnatem na trzecim rozdziale gry. Aby to zrobić trzeba być uprzednio strażnikiem i wykonać szereg zadań związanych ze świątynią nieopodal Cavalorna (w oryginale stała pusta). Po drodze do świątyni (tam gdzie włóczędzy) został dodany mały obóz, a raczej biwak, strażników, którzy zajmują się sprawdzaniem co się dzieje w świątyni. Na screenie widać pancerz magnata, który dostajemy przy awansie. Jako magnat można będzie zlecać misje strażnikom (wzorowałem się na mobilnej wersji AC Revelations :D ). Działa to tak, że u Thorusa możemy zlecić różne zadania strażnikom (np. polowanie, ubijanie potworów, napady na bandytów). Żeby nie było tak łatwo mamy ograniczoną liczbę strażników (30 + bonusowe za różne decyzje). Każda misja wymaga pracy kilku strażników przez jakiś czas (od 6 do 15 minut czasu rzeczywistego), dlatego nie możemy wykonywać wszystkich misji na raz. Czas do zakończenia misji widać właśnie w rogu ekranu, przy ikonie.

Tutaj widać małe okno statystyk (działa jak książka i jest w ekwipunku od początku gry). Dodałem kilka nowych zdolności łowieckich.

To tyle. Kiedy wyjdzie nowa wersja nie mogę powiedzieć, gdyż mam sporo rzeczy na głowie i mało czasu poświęcam na modding. Bugi są poprawiane. Zgłosiło się 3 testerów. Na razie tyle.

pyta1092

pyta1092

Użytkownicy
posty37
Propsy4
  • Zbanowany
kiedy wyjdzie wersja 1.4

może dorzucą do tego moda mroczne tajemnice golden mod diccuric może także dorzucą jeszcze gothic wielka wojna

arto

arto

Tester Złotych Wrót
posty292
Propsy20
ProfesjaTester
  • Tester Złotych Wrót

arto
Tester Złotych Wrót

Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna
#406 2013-02-17, 12:25(Ostatnia zmiana: 2013-02-17, 14:43)
Wersja 1.4 wyjdzie dopiero wtedy gdy skończą się betatesty i zostaną poprawione wszystkie bugi.

Blashix

Blashix

Użytkownicy
posty21
  • Użytkownicy
Bardzo ładnie,proponował bym abyś dodał nowy obóz przy kopalni starego obozu.

gothic1210
  • Gość
Taki obóz już istnieje. Nie jest to wprawdzie oddzielna instytucja, ale nie widzę potrzeby oddzielania jej od Starego Obozu (w sumie to się oddziela na 4 rozdziale, ale to wiedzą tylko najwytrwalsi, którzy stawili czoło bugom z 1.2 xD). Obecnie robię walki na arenie. Pojedynki zostały już zrealizowane. Zostało jeszcze obstawianie, ale teraz mam dużo nauki więc nie wiem kiedy to zrobię. Potem kilka mniejszych rzeczy. Testerzy na razie się nie odzywają więc prosze o kontakt tak przy okazji. :)

marcio814

marcio814

Użytkownicy
posty85
Propsy24
  • Użytkownicy
Kiedy można się spodziewać premiery nowej wersji? Pograłbym chętnie w tą modyfikacje, w poprzednie wersje nie grałem niestety, bo miałem problem z crashami. Mam też pytania:
1. Czy jest jakoś rozwinięty wątek wojny między Starym a Nowym Obozem? Chodzi mi np. o atak najemników na zamek, po śmierci Gomeza.
2. Czy w modzie występują piraci? Bo przeglądając forum natknąłem się chyba na kod na piracką zbroję.
3. W G2NK spotykamy w Jarkednarze kilku bandytów, którzy byli w GD a nie występują w G1, np. Miguel albo ci kopacze których trzeba wysłać do kopalni na polecenie Thorusa. Można by dodać ich do moda.

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
1. Chyba nie, chociaż w modzie jest trochę więcej wrogości, nie tylko między SO a NO.
2. Owszem, występują.
3. Widocznie tak miało być. Przecież nie wszystkich bandytów złapali i uwięzili za barierą. Podobnie jak z najemnikami - część walczyła z orkami, a część była w GD.

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Nie iem dlaczego, ale chcialbym ujrzec w modzi moego ulubionego bandytę, Miguela :lol2:

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
1. Chyba nie, chociaż w modzie jest trochę więcej wrogości, nie tylko między SO a NO.
2. Owszem, występują.
3. Widocznie tak miało być. Przecież nie wszystkich bandytów złapali i uwięzili za barierą. Podobnie jak z najemnikami - część walczyła z orkami, a część była w GD.

3. TAK nie mialo byc. Duża ilosc wiezniow imiennych zdecydowanie potwierdza, ze byli uwiezieni pod barierą. Chocby myśliwy Gestath oraz alchemik Miquel z obozu bandytów, a w samym G1 nie ma. Dodanie ich do gry i stworzenie z nimi róznych wątków byłoby świetnym pomysłem.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

gothic1210
  • Gość
Skoro lud się tego domaga to chyba będę musiał to zrobić  :lol2:  
Na razie muszę arenę dokończyć. Chyba zrezygnuję z obstawiania, bo mi się nie chce rutyn robić. Ale walczyć już można. Można też leczyć się przy użyciu bandaży.

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Jak uważacie. Żebyście później nie płakali, że mod ma klimat jak G3. Nieumiejętna ingerencja i wrzucanie czego popadnie zwyczajnie niszczą klimat. Owszem, można zrobić ogromny mod pod względem zmian, oraz świetny fabularnie i klimatycznie, ale to już jest mistrzostwo. Można to porównać do zabierania się za Ikarusa, nie mając zielonego pojęcia o skryptach. Zapewne część osób nie rozumie mojej wypowiedzi, trudno :)

DonYebaka

DonYebaka

Użytkownicy
posty3
Propsy1
  • Użytkownicy

turbocheat

turbocheat

Użytkownicy
posty243
Propsy31
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jak to pobrac?;]
Ale z ciebie idiota !! Nawet pobrac nie umiesz buhahaha !!

Ah juz nie moge sie doczekac wersji 1.4 , bardzo ciekawie zapowiada sie ta misja na magnata !!

✯✯✯"Specjalizuje się w zadawaniu ciosów w plecy."✯✯✯

marcio814

marcio814

Użytkownicy
posty85
Propsy24
  • Użytkownicy
A co do NPC-ów to można by jeszcze zmienić tekstury twarzy Senyana i Ciphera na te z G2, bo to tak dziwnie w G1 Senayan jest biały a w G2NK czarny :D  A co do NPCów z G2 to moim zdaniem takie smaczki podsyciłyby klimat Gothica :)  Jeszcze bym dodał zadania powiązane z G2, np. będąc Magnatem, Kruk zleca nam porwać Fortuno z Bractwa. Można zrobić takie wprowadzenie do G2 i rozwinąć kilka wątków.

gothic1210
  • Gość
Jak to pobrac?;]
Ale z ciebie idiota !! Nawet pobrac nie umiesz buhahaha !!

Ah juz nie moge sie doczekac wersji 1.4 , bardzo ciekawie zapowiada sie ta misja na magnata !!
Nie no, nie idiota. Usunąłem link do downloadu, żeby nie wprowadzać w błąd. Jest tam sporo bugów. Dlatego tak długo czekacie na 1.4. Chcę żeby było raz a porządnie.  :ok:
Jednak nie. Link w pierwszym poście, ale tak jak mówię. Lepiej poczekać.

DonYebaka

DonYebaka

Użytkownicy
posty3
Propsy1
  • Użytkownicy
@turbocheat
Idiota mozesz byc ty, link co chwila zajety i trzeba bulic, lepszych hostingow nie ma?

Ta wersja 1.4 ma wyjsc okolo tygodnia/miesiaca/pol roku?;]

0 użytkowników
Do góry