przekonwertowanie z .mdm na .asc 5131 8

O temacie

Autor Cirmius

Zaczęty 2.08.2012 roku

Wyświetleń 5131

Odpowiedzi 8

Cirmius

Cirmius

Użytkownicy
posty91
Propsy25
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cześć.
Po raz kolejny wspominam, że nie jestem modderem żadnym, tylko machinimowcem, kręcącym filmiki na silniku gry Gothica 2. Mój kanał - youtube.com/user/michaduo. Więc tak - poprosiłem kolegę o to, by mi usunął hełm ze zbroi, ale do tego muszę przekonwertować plik .mdm na .asc. Wiem tyle, że żeby to zrobić, potrzebuję Gothic Sourcera, ale nic więcej nie wiem. Próbowałem przekonwertować tak, jakby .mdm = .mds, to się utworzył folder bez plików (anims>asc_armor_tamplier).

HerrKlebstoff

HerrKlebstoff

Użytkownicy
posty165
Propsy48
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Cirmius

Cirmius

Użytkownicy
posty91
Propsy25
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Polecam bliższe zapoznanie się z treścią tematu. Tutorial ten widziałem, i nic tam nie ma o formacie .mdm, a pisałem, co się dzieje po dekompilacji

Cirmius

Cirmius

Użytkownicy
posty91
Propsy25
Profesjabrak
  • Użytkownicy
odświeżam ;_;

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Setny raz nie bede odpowiadal, szukaj na forum, a jak nie to wyjdź stąd.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Tłumaczyłem ci to tyle razy na gg, że uznałem że nie ma sensu pisać jeszcze raz na forum, zwłaszcza że na postem sprawiłeś wrażenie (nie wiem czy słuszne) że kompletnie olałeś to co pisałem. W skrócie: spróbuj zdekompilować nie jakby  .mdm = .mds, tylko jakby .mds = .mds. Po prostu zdekompiluj cały plik .mds, pisałem ci że jest jakby "spisem treści" dla innych i razem z nim zostaną zdekompilowane one, w tym twój asc zbroi. Sourcer nie jest może idealny i super intuicyjny, ale naprawdę spokojnie da się go używać (w przeciwieństwie do choćby takiego Spacera).

Cirmius

Cirmius

Użytkownicy
posty91
Propsy25
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dobra, wypakowałem VDFSem pliki moda, z którego jest ta zbroja, a tam nie ma humans.mds o.o

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry