Pierdol studia, szczegolnie informatyczne. Cisnij sam, idz na staż do jakiejs firmy i działaj.
Właśnie to nie takie proste.
Sam rozsyłałem CV po rożnych firmach (m.in. do Samsunga

) i
wszędzie wymagają bycia na studiach inżynierskich (oferty pracy/stazu z goldenline)
Myślę, ze potrafię wiele, duzo pracuje i uczę się, ale co z tego, skoro w moim CV nie mogę się pochwalić nawet ukończonym LO... a jestem pewien, ze poradziłbym sobie w pracy (choć nigdy nie pracowałem w zespole i nie mam pojęcia jak by to miało wyglodac, choc mam pojecie o organizacji pracy w systemie DSDM czy innych)
Faktem jest, ze wykształcenie nie jest istotne w IT (no bo to oczywiste, ze lepszy jest dzik z 10 lat doświadczenia bez szkoly niż swierzak z magistrem) , ale od czegoś trzeba zacząć nabywać doświadczenie. Same projekty open-source nie wystarczają, bo jeżeli nie masz choćby 3 miesięcy doświadczenia zawodowego w programowaniu (lub chociażby studiów) to rekruter zleje Twoje podanie.
Juz nawet pomijam kwestie, ze nie ja jeden aplikuje na dane stanowisko/staż. I lepiej wygląda podanie jakiegoś typa co jest na pierwszym roku w jakiejś akademii górniczo kurwa hutniczej aniżeli moje, gdzie pomimo rzetelnej wiedzy mam niepełne średnie w podrzędnym lo w zapdlej dziurze.
Ja oczywiście odpowiadam na ogłoszenia w internecie. Nie podbije osobiście do pracodawcy, bo mieszkam na wypizdowie, gdzie do najbliższego "większego" miasta jest okolo 100km....
Co do reszty...
Średni wynik na maturze rozszerzonej z matmy... 13%

Dziwna sprawa, ale tym samym nadzieja dla mnie, ze w przyszłym roku rozszerzenie będzie prostsze i nabije sobie punktacje.
I co do jednego to Wowoz masz racje...
gdybym miał jeszcze raz wybierać to tez poszedłbym do zawodówki. Problemem jest tylko to, ze zlikwidowali fenomenalny profil metalurga/obróbka metali (coś w tym stylu). Byla opcja by sobie zrobić specjalizacje na spawacza/obsługa wiertnic/hutnictwo/etc...
I tak z ciekawości..
Czym zajmujesz sie w UK?