respawn co tydzien 4677 8

O temacie

Autor Markool

Zaczęty 7.06.2012 roku

Wyświetleń 4677

Odpowiedzi 8

Markool

Markool

Użytkownicy
posty39
Propsy1
  • Użytkownicy
witam chciałbym zrobić cotygodniowy respawn jeśli to możliwe bez użycia tick_tocka np samą funkcją Wld_GetDay by było najlepiej dodam też że po każdym odrodzneniu staty rosną jednak w ogóle danego potwora czyli jak zabije 2 wilki to siła obu po tygodniu po zrespieniu zwiększy się o 2% ale to akurat chyba dam radę zrobić;) tylko chodzi oto by resp następywał tydzień od zabicia potwora albo w wyznaczonym czasie np w "poniedziałki' czyli co 7 dni powiedzmy od zaczęcia gry albo po dialogu obojętne mi to ważne by co tydzień respiło

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

respawn co tydzien
#1 2012-06-07, 12:52(Ostatnia zmiana: 2012-06-07, 12:56)
Tego co napisałeś prawie nie da się zrozumieć.

\_Work\Data\Scripts\Content\AI\Human\b_refresharmor.dTa funkcja jest wywoływana każdej północy. Jak dodasz do tego wywołanie w funkcji spania:
\_Work\Data\Scripts\Content\Story\Dialog_Mobsis\sleepabit.di warunek z wld_getday, będziesz mógł respić te potworki co tydzień bez korzystania z ticktocka.

@down: byłem pierwszy :lol:
BTW, już ktoś o tym pisał - osobom które nawet nie próbowały napisać skryptu (jak zapewne pan powyżej) najlepiej nie dawać ani kawałeczka gotowego kodu, niech sam się uczy :D

RafalBudzis

RafalBudzis

Użytkownicy
posty1967
Propsy808
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

RafalBudzis

respawn co tydzien
#2 2012-06-07, 12:53(Ostatnia zmiana: 2012-06-07, 13:05)
@up: ostatni będą pierwszymi poczekaj na następny temat :P
Jak już napisałem niech zostanie ;d  mam nadzieje ze nie odpierniczy maniany jak 2 którym napisałe skrypty a potem dziwnym sposobem trafiały one do tutoriali.

robisz zmienna
var int tydz;
dodajesz w monologu snu i funkcji refresharmor

moj_resp();
A teraz robisz funkcje

func void moj_resp(){
   if ((Wld_GetDay() % 7) == 0)//jezeli jest "poniedziałek"
   && (Wld_GetDay() / 7) <> tydz){//i jeżeli dziś jeszcze respa nie było
      tydz = (Wld_GetDay() / 7);
      //resp
   };

};

Markool

Markool

Użytkownicy
posty39
Propsy1
  • Użytkownicy
Niewiem co kiedyś mi może odwalić ale na razie się nie zapowiada bym robił tutki xD, troszkę musiałem poprawić kod a w miejscu gdzie u cb jest '<>' to który ze znaków xd i jeszcze w tym monologu wpisać w konkretnym miejscu czy odrazu po tym?
func void PC_Sleep (var int t)
{
a bez dawanie tego do sleep tzn że jak zaśniemy hoc raz w ciągu tygodnia to się nie zrespi i zacznie odliczać od nowa czy zignoruje spanie w co jednak trochę wątpie,

Czasem zapominam że to forum dla kreatywnych ^^  po za tym jak pytam to znaczy że niewiem gdzie zacząć i małe nakierowanie chyba wystarczy xd i ja niewiem co tu niejasne ja tam przeczytałem jeszcze raz i nic niezrozumiałego nie wycztałem może dlatego że wiem o co chciałem przekazać a czasem gubię przecinki co gubi innych xd bo poprostu dałem możliwości ja przemyślam każdą możliwą sytuację bo czasem jedno słowa ma kilka znaczeń a ja chce zasmakować pełnej kwestii żeby w późniejszym etapie się nie przejechać, dlatego lubię znać dokładny system jak będzie wykonywany . Yhm z doświadczenia wiem że to co tu napisałem też nie będzie za łatwe do zrozumienia xD

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
A może ktoś wkleić gotowca? Bo nie mam zielonego pojęcia gdzie co wkleić, jaką funkcję dać itp, byłbym wdzięczny ponieważ sam chcę zrobić spawn potworów.

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
Wulgarny skurwiel pierdolony.
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wulgarny skurwiel pierdolony.
Gotowca nikt Ci nie pośle, a jak chcesz to zrobić sam, to czemu chcesz gotowca?...

:ok: zachęca do dalszej pomocy. Nie zapominaj o tym!

Prywatne wiadomości typu "Ej, pomocy" kasuję od razu. Od tego jest forum, a nie PW.

To me, defeat in anything is merely temporary, and its punishment is but an urge for me to greater effort to achieve my goal. Defeat simply tells me that something is wrong in my doing; it is a path leading to success and truth.

In order to realize our true self we must be willing to live without being dependent upon the opinion of others.

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta

Necro59

respawn co tydzien
#6 2012-06-07, 20:12(Ostatnia zmiana: 2012-06-07, 20:14)
Źle mnie zrozumiałeś, chce SAM mieć spawn w GII

polaking może ty byś mi gtowca przesłał w spoilerzze np?

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

Markool

Markool

Użytkownicy
posty39
Propsy1
  • Użytkownicy
Gotowca nikt Ci nie pośle

polaking może ty byś mi gtowca przesłał w spoilerzze np?

ja bym na to nie liczył^^

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry