Dubbing do Złotych Wrót 215421 603

O temacie

Autor Sentarion

Zaczęty 24.05.2012 roku

Wyświetleń 215421

Odpowiedzi 603

Martinos

Martinos

Złote Wrota
Leo
posty178
Propsy109
ProfesjaReżyser
  • Złote Wrota
  • Leo
Pracę idą dobrze, wczoraj z Sentarionem zmieniliśmy paru aktorów, dostałem nowe dialogi oraz postacie.
I tak przy okazji, od teraz wysyłam cały skrypt czyli będziecie mogli zobaczyć co mówi Bezimienny, wydaję mi się, że to wam pomoże :)

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka

Lansjer
Rzeka

Dubbing do Złotych Wrót
#81 2012-05-28, 16:23(Ostatnia zmiana: 2012-05-28, 18:51)
Props :ok:  według mnie gra bez dubbingu w gothica to już nie ta gra. Nie chodzi mi nawet o sam podłożony głos bo nie musi być aż taki dobry, po prostu nienawidzę tej ciszy w dialogach gdy npc macha rękami jak pojebany a nie słychać rozmowy :lol2:  Życzę wam powodzenia w pracy, kończcie szybko moda z dubbingiem niech przynajmniej raz coś zostanie w 100% skończone.

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Dreamerion ma mocno podobny głos do Jacka Kopczyńskiego (dla niewtajemniczonych to ten, który w oryginalnym gothic II podkładał głos Hagenowi). Z kolei głos bezimiennego skądś znam... youtube i machinima swoje robią xD Znam pazia o takim głosie ale nie pamiętam nicku :lol2:
Do czegokolwiek mogę się sam zgłosić ale to dopiero jakoś po godzinie 12 dzisiaj ;d

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
To fakt. Paladyn nie tylko ma dobry głos, ale intonacja jest na prawdę znakomita, a to wbrew pozorom nie jest łatwe.

Zębacz

Zębacz

Użytkownicy
posty101
Propsy54
  • Użytkownicy
A może zostawić beziego bez dubbingu? Niektórym jego dubbing się nie spodoba więc niech sami go sobie "wymyślą".

Zębacz pasiasty, zębacz smugowy (Anarhichas lupus) – gatunek słonowodnej ryby okoniokształtnej z rodziny zębaczowatych.

Osiąga do 150 cm długości, maksymalna odnotowana masa ciała wynosi 23,6 kg.  Ubarwienie zmienne, szarozielone, czarne lub rdzawobrązowe. W poprzek  ciała przebiega 10-15 ciemnych pasów zachodzących na płetwę grzbietową.

Ryba o bardzo mocnych szczękach i zębach. Nie jest agresywna. Groźnie wyglądające zęby służą zębaczom do rozłupywania jeżowców, skorup twardych ślimaków, krabów i innych podobnych składników ich pożywienia.

Po wewnętrznym zapłodnieniu samica składa ikrę na dnie. Samiec broni złożonej ikry do wylęgu larw. Poza okresem rozrodu przebywają samotnie.

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
głos bezimiennego bohatera jest testowy, szukamy kogoś o dobrym głosie kto podejmie się podłożenia głosu tej właśnie postaci.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Dubbing do Złotych Wrót
#86 2012-05-29, 12:22(Ostatnia zmiana: 2012-05-29, 13:34)
A może zostawić beziego bez dubbingu? Niektórym jego dubbing się nie spodoba więc niech sami go sobie "wymyślą".
To ma też inną zaletę - z oczywistych względów postać gracza ma najwięcej kwestii mówionych.

@down: i w Dragon Age: Origins

nouwak

nouwak

Użytkownicy
Darth Novak
posty62
Propsy182
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Darth Novak

Podobny manewr zastosowano w obu KotOR-ach. Osobiście nieszczególnie mi się to podobało.

"Never trust a bartender with bad grammar." - Kyle Katarn

relikan

relikan

Użytkownicy
posty51
Propsy54
  • Użytkownicy

Podobny manewr zastosowano w obu KotOR-ach. Osobiście nieszczególnie mi się to podobało.

Mi też się nie podobał ten manewr w przeciwieństwie do samego KOTOR części pierwszej która była mega wypaśna, KOTOR część II odpaliłem tylko 2 razy, raz na dobrą stronę, raz na ciemną!

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu
Sentarion, jeśli masz jeszcze jakieś postacie do nagrania to daj znać, zarówno próbki jak i dubbing dla paladyna Lio ma Martinos. Jeśli głos Ci się podoba, to nie ma problemu, mogę jeszcze coś nagrać. W końcu paladyn ma inny głos, niż parobek, starzec, przeciętny wojownik. :)
Spoko, Martinos na pewno ci jeszcze kogoś przydzieli:)

Gawsi

Gawsi

Użytkownicy
posty32
Propsy5
  • Użytkownicy

Gawsi

Dubbing do Złotych Wrót
#90 2012-06-01, 08:21(Ostatnia zmiana: 2012-06-01, 10:55)
Witam!
Macie jeszcze jakieś wolne postaci?

Mój głos sprzed dwóch lat możecie usłyszeć pod linkiem:
https://www.youtube.com/watch?v=xAI2q2eWvp4

Żądane próbki już zdążyłem wysłać do Martinosa ;)

Jeżeli można, to chciałbym przestrzedz przed udawaniem bardziej poprawnego niż poloniści. W mowie nie wypowiada się głosek "ą" i "ę", gdyż jest to błąd językowy. Czytamy je jako "om/on", "em/en" lub po prostu "o", "e". Na nagraniu pokazowym, osoba podkładająca głos Bezimiennemu akcentuje te głoski bardzo ostentacyjnie, co razi w uszy- stąd moja uwaga ;)

Pozdrawiam.

Edit: Już dostałem przydział.

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
Zostawcie tam kogoś na boku na razie dopóki nie skołuję sobie tej esperanzy - w całych wadowicach nie ma, teraz byłem w górach więc nie za bardzo miałem jak, ale kupie sobie, zobaczycie xD

makin' bacon

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu
Spoko, jeszcze sporo postaci pozostało.

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
Za dubbing jest odpowiedzialna dodatkowa osoba, a skoro modyfikacja ma być skończona w okolicach września, to lepiej wykorzystać szansę na zrobienie go. Może się udać, po warunkiem, że Martinos to dobrze wszystko ogarnie.
Podpucha czy wyciek?

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Nie wszystkie informacje muszą być podpuchą, wyciekiem, czy oficjalnymi wiadomościami. Niektóre to po prostu zwykłe przypuszczenia, które nie są objęte tajemnicą.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Za dubbing jest odpowiedzialna dodatkowa osoba, a skoro modyfikacja ma być skończona w okolicach września, to lepiej wykorzystać szansę na zrobienie go. Może się udać, po warunkiem, że Martinos to dobrze wszystko ogarnie.
Podpucha czy wyciek?
Termin jest dość realny, ale nie bierzcie na razie tego za coś pewnego.

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Termin jest dość realny, ale nie bierzcie na razie tego za coś pewnego.
Właśnie przypomniała mi się reklama Hamerrite z oblężeniem jakiegoś tam zamku i ten bosko pasujący tekst -"Dla pewności poczekajmy jeszcze dwa lata" :lol2:

Przepraszam musiałem.

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu

Sentarion
Moderator działu

Dubbing do Złotych Wrót
#97 2012-06-02, 15:46(Ostatnia zmiana: 2012-06-02, 15:46)
Termin wrześniowy jest naprawdę bardzo realny, tak naprawdę pozostało oskryptowanie kilku questów, wstawienie itemów, potworów i kilka innych drobiazgów, więc możliwe że nawet w miesiąc powstanie wersja alpha, którą jak przejdę i zrobię poprawki wtedy będzie beta dla testowania przez team. Wtedy też podamy dokładny termin premiery, więc z tym czekaniem nie będzie tak źle.

EdekSumo

EdekSumo

Wyspa Khorinis
posty1739
Propsy925
ProfesjaLvl designer
  • Wyspa Khorinis
Szukacie jeszcze kogoś?? Mogę pomóc dać głos pod jakiegoś demona bądź obcokrajowca :D

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
New World Order, bitchez!
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
  • New World Order, bitchez!

Комиссар RBT

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry