Unity też jest już w wersji Flashowej
Niestety sam fakt chodzenia na tym to jeszcze nie wszystko, nadal o ile rozumiem UE3 ma masakrycznie wyższe wymagania i pewnie rozmiar plików jest nieporównywalnie większy. Jednak gdyby odpowiednio to zoptymalizowali...
//edit: obejrzałem, i z tego co widzę na razie Unity pod względem grafiki jest daleko do przodu. Ta wersja UE została mocno poprzycinana, tak żeby móc odpalić się m.in. na iOSie, całość wygląda dość biednie - jedyne co zauważyłem, to jakieś proste cieniowanie, normalki, być może specular (nie zwrócił mojej uwagi, może nie ma), animowane tekstury. Może to po części wina biednej lokacji, która jest dość pusta i zawiera masakrycznie uproszczone modele. No i w końcu to nawet nie jest demowa gierka, sam pokaz renderingu + proste sterowanie (niewygodne, bo bezpośrednio portowane z iOS).
Sugeruję obejrzeć
http://unity3d.com/gallery/demos/live-demos , zwłaszcza kompletną mini-grę która jest tam zawarta, BootCamp (z racji tego że to cała gra, zależnie od łącza lot helikopterem - zarazem interaktywny ekran ładowania - może chwilę trwać).
//edit2: w zasadzie wszystkie dema Unity są zajebiste, po prostu pokazują różne cechy silnika, wszystkie są warte zobaczenia