Dobrze kombinujesz. I tak stopniowo piszę wszystko co sam w tej dziedzinie odkrywałem, to może od razu napiszę ci na jaki problem ja się natknąłem na końcu.
Otóż wyobraź sobie że próbujesz zrobić w ten sposób duale. Idealne, takie gdzie po prostu najpierw zakładasz jeden miecz, a potem drugi. Bez potrzeby żeby ten drugi był specjalnie "leworęczny", bez wydziwiania z jego zakładaniem, bez szukania w innych kategoriach. A teraz wyobraź sobie dwie sytuacje:
1. Gracz ma założony jeden miecz. Chce założyć drugi miecz na miejsce kuszy.
(w tym momencie gra ściąga poprzedni miecz, zakłada ten na jego miejsce i jeśli dodamy odpowiedni warunek w skrypcie, założy poprzedni na miejsce kuszy szybko go przerabiając, tak że teraz mamy założone dwa jako duale)
2. Gracz ma założony jeden miecz. Chce zamiast niego, założyć inny.
(w tym momencie gra ściąga poprzedni miecz, zakłada ten na jego miejsce... i nie wie że gracz ściągnął tamten celowo, "myśli" że po prostu chciał założyć drugi)
Wszystko rozbija się o fakt że nie da się rozróżnić czy gracz "celowo" ściągnął daną broń żeby założyć inną (co w przypadku duali powinno nadal prowadzić do tego że będzie miał założoną tylko tą inną), czy została ona ściągnięta przez "zastąpienie" inną (co w przypadku duali powinno prowadzić do założenia obu).
Myślałem nad rozwiązaniem tego licząc czas od ściągnięcia poprzedniej broni do założenia aktualnej. W przypadku "zastąpienia" powinien być znikomy, mniejszy niż jakikolwiek gracz byłby w stanie osiągnąć ręcznie ściągając jedną broń i zakładając inną. Jednak jako że całym sercem hejtuję Spacera (a w związku z tym i ticktocki), w tym momencie dałem sobie spokój.
Jest jeszcze kilka rozwiązań. Jedną z nich wymyślałem dokładnie w tej chwili: można by np zawsze trzymać "pierwszą" broń na slocie broni dystansowej, a kiedy gracz spróbuje nałożyć broń dystansową, przełączyć go na slot normalny. Hmm, w sumie wymagałoby to trochę więcej roboty z mds'ami, ale jeśli naprawdę da się naprawić bug z dobijaniem bronią na slocie dystansowym (nie próbowałem, jedynie ktoś na forum napisał że jakimś dziwnym sposobem to osiągnął) to w sumie powinno by to działać. Niestety na razie jestem zajęty programowaniem własnej gry, więc przynajmniej w najbliższym czasie nie podejmę się odświeżenia sobie Goticzka i zrobienia tego.