windows 8 developer preview 9371 36

O temacie

Autor

Zaczęty 21.09.2011 roku

Wyświetleń 9371

Odpowiedzi 36

sauron
  • Gość

sauron
Gość

windows 8 developer preview
2011-09-21, 10:15(Ostatnia zmiana: 2011-09-21, 10:18)
bardzo fajny szybki system, miła odmiana po win7. interface początkowo irytujący, po bliższym zapoznaniu okazuje się być bardzo prosty i intuicyjny w obsłudze.

chwilowy problem ze skype, załatwiony wersją 5.5 którą trzeba wygooglać. cdn...

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A jak jest z odtwarzaniem płyt w windowsie 8? Pamiętam, że od czasów XP do 7, jeżeli płyta miała jakąś rysę/była brudna/uszkodzona to praktycznie cały windows się wieszał i jedyne co można było wtedy zrobić to reset. Jak jest w tym przypadku?

sauron
  • Gość
what? nie brudź, nie rysuj, utrzymuj w czystości. moim zdaniem wieszanie w tym wypadku to nie wina systemu jako takiego.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Wina, wina. jakby zrobili dobra obsluge bledow z tym zwiazanych to by problemu nie bylo.

...chociaz ja i tak go nie czuje, no ale nie kojarze kiedy ostatnio mialem plyte w reku.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

#4 2011-09-21, 12:16(Ostatnia zmiana: 2011-09-21, 12:31)
what? nie brudź, nie rysuj, utrzymuj w czystości. moim zdaniem wieszanie w tym wypadku to nie wina systemu jako takiego.
Jakbyś mieszkał u mnie w domu to byś czegoś takiego nie mówił. Posprzątasz starannie jednego dnia, następnego się zastanawiasz kiedy położyli tą wykładzinę. :lol2:
No ale dodam jeszcze, że czegoś takiego nie było kiedy miałem windowsa 98. Nie pamiętam jak było z 2000, ale skoro nic nie kojarzę to prawdopodobnie też nie miałem z tym problemó0w. Zabawa zaczęła się dopiero od XP, gdzie jeżeli została włożona uszkodzona płyta to nawet po jej wyjęciu system nie nadawał się już do użytku, trzeba było robić reset.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
W nowych aplikacjach nie ma choćby żadnych przycisków wyłączających - system jest idiot-friendly i sam gasi aplikacje kiedy uzna że użytkownik już ich nie potrzebuje. Nowe menu start które już nie jest menu też mi się nie podoba, podobnie jak kafelkowy pulpit Metro. Wiem że stary nadal jest dostępny, jednak nie odpowiada mi to. Kafelki nie są całkiem złe, mogłyby się przyjąć np jako widgety dodawane na pulpit konwencjonalny obok zwykłych ikon, ale obecnie to jest raczej nie do przyjęcia. Chyba nawet nie da się dockować na tych kafelkach plików ani skrótów do nich, tylko aplikacje. Zresztą do obsługi jakichkolwiek funkcji kafelek poza uruchamianiem (głównie wyświetlania aktualnych informacji) jest przystosowanych ledwo kilka demonstracyjnych mini-aplikacji i na razie się to nie zmieni.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

#6 2011-09-21, 12:34(Ostatnia zmiana: 2011-09-21, 12:35)
Żadnych przycisków wyłączających? :ayfkm:  Rozumiem, że w ustawieniach da się to jakoś zmienić?

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

#7 2011-09-21, 14:59(Ostatnia zmiana: 2011-09-22, 22:07)
Nie. Po prostu te nowe aplikacje takie są, wzorowane na smartfonowych i tabletowych. Możesz jedynie przełączyć się na inną aplikację bądź wejść w menedżera zadań i zabić proces.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
dziękuję dobranoc. co to kurwa w ogóle jest

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

#9 2011-09-21, 17:21(Ostatnia zmiana: 2011-09-21, 17:23)
System na bazie systemu z telefonu komórkowego, ot co to jest.

Ściągnę i sprawdzę, jak już będę miał ludzki internet, bo mam wrażenie że ten nowy interfejs może być wygodny - teraz używam ubuntu, które ma swoje "trochę komórkowe" unity (oszczędzanie miejsca na paski na ekranie i takie tam) i jest świetne. Ale fakt faktem win8 musi być zły, bo taka już jest tradycja - dobre 98 i słabe millenium, dobre xp i słaba vista, dobry seven, no to czas na słabego eighta.

O, dla win7 istnieje "mosaic", czyli gui z win8. aż zobaczę zaraz.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

#10 2011-09-21, 17:36(Ostatnia zmiana: 2011-09-21, 17:41)
Ale fakt faktem win8 musi być zły, bo taka już jest tradycja - dobre 98 i słabe millenium, dobre xp i słaba vista, dobry seven, no to czas na słabego eighta.
To nie całkiem tak szło. :lol:  
Dobry Windows 95
Dobry Windows 98(poprawiony w95)
dobry windows 2000
chujowy Windows Millennium
dobry Windows XP
chujowy Windows Vista
Dobry Windows 7(poprawiona Vista)

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Ten system ponoć rusza na 128mb ramu : O

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Nie gadaj.. daj link do informacji  :blink:

muttley

muttley

Użytkownicy
posty567
Propsy381
  • Użytkownicy
Dobre dla blondynek. Nie widzę pracy przy Visual Studio, do tego z użyciem jakiejś przeglądarki w czymś takim. Pewnie żeby się dokopać do foobara będę musiał przebrnąć 5 stron menu.

sauron
  • Gość
Dobre dla blondynek. Nie widzę pracy przy Visual Studio, do tego z użyciem jakiejś przeglądarki w czymś takim. Pewnie żeby się dokopać do foobara będę musiał przebrnąć 5 stron menu.

tak to jest jak się coś przeczytało i nie wie nic więcej. używam opery, chroma i wyglądają tak samo jak zawsze, ie faktycznie wygląda jakby był włączony w trybie pełnego okna, nie zamyka się to fakt ale wszystko inne działa w standardowym oknie z X w rogu.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
to z myślą o komórkach :lol2:

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
nie przypada mi do gustu taki interfejs, jak na niego patrzę odnoszę wrażenie, że vista była dobrym systemem.

sauron
  • Gość

sauron
Gość

#18 2011-09-22, 20:52(Ostatnia zmiana: 2011-09-22, 20:52)
mimo tych wszystkich subiektywnych ocen, jest szybki. mój 6 letni komp i win7 to porażka, z 8 jest porównywalnie z winxp, z wszystkimi korzyściami win7

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
PNG

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry