Respawn 5893 14

O temacie

Autor Pawłe 2

Zaczęty 28.08.2011 roku

Wyświetleń 5893

Odpowiedzi 14

Pawłe 2

Pawłe 2

Użytkownicy
posty17
  • Użytkownicy
Witam chciałbym zrobić respawn potworów ale niewiem jak znalazłem na foróm kilka wskazuwek ale ich nie zrozumiałem a jesili gdzieś jest to dokładnie wytłumaczone to sory ale nie znalazłem. A jak już jest to proszę podajcie link albo jak wiecie to sami wytłumaczcie,

Zgury dziękuje za pomoc.

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold

Dreamerion
RaveN Studio

Respawn
#1 2011-08-28, 13:21(Ostatnia zmiana: 2011-08-28, 13:24)
To jest prowo? (Jeśli nie to proponuję adminom wstawiać warny za błędy ortograficzne).

Pawłe 2

Pawłe 2

Użytkownicy
posty17
  • Użytkownicy
Witam chciałbym zrobić respawn potworów ale nie wiem jak znalazłem na forum kilka wskazówek ale ich nie zrozumiałem a jeśli gdzieś jest to dokładnie wytłumaczone to sory ale nie znalazłem. A jak już jest to proszę podajcie link albo jak wiecie to sami wytłumaczcie,

Z góry dziękuje za pomoc.

Jeśli chodziło ci o błędy ortograficzne to proszę jest tu poprawiona wersja

Ezzam

Ezzam

Użytkownicy
posty391
Propsy367
  • Użytkownicy
Na początek zajmij się podstawami, a potem zrozumiesz te wskazówki które znalazłeś.

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold

Dreamerion
RaveN Studio

Respawn
#4 2011-08-28, 13:48(Ostatnia zmiana: 2011-08-28, 13:49)
Witam chciałbym zrobić respawn potworów ale nie wiem jak znalazłem na forum kilka wskazówek ale ich nie zrozumiałem a jeśli gdzieś jest to dokładnie wytłumaczone to sory ale nie znalazłem. A jak już jest to proszę podajcie link albo jak wiecie to sami wytłumaczcie,

Witam. Chciałbym zrobić respawn potworów, ale nie wiem jak. Znalazłem na forum kilka wskazówek, ale ich nie zrozumiałem, a jeśli gdzieś jest to dokładnie wytłumaczone, to sory ale nie znalazłem. A jak już jest, to proszę podajcie link albo jak wiecie, to sami wytłumaczcie.

Tak jest poprawnie.

Pawłe 2

Pawłe 2

Użytkownicy
posty17
  • Użytkownicy

Pawłe 2

Respawn
#5 2011-08-28, 14:39(Ostatnia zmiana: 2011-08-28, 17:24)
Jeśli nie zamierzasz mi pomóc to daruj sobie komentarze.

Na początek zajmij się podstawami, a potem zrozumiesz te wskazówki które znalazłeś.

Ale ja już podstawy modowania znam znalazłem to co trzeba wkleić ale nie napisali gdzie.

Ezzam

Ezzam

Użytkownicy
posty391
Propsy367
  • Użytkownicy

Ezzam

Respawn
#6 2011-08-28, 14:50(Ostatnia zmiana: 2011-08-28, 14:50)
Gdybyś znał podstawy wiedziałbyś gdzie. czyli startup.d jak mniemam

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold
Jeśli nie zamierzasz mi pomóc to daruj sobie komentarze.

Pomagam ci, poprawiam twoje błędy, które źle o tobie świadczą i zniechęcają do pomocy - już tej merytorycznej.

Ezzam

Ezzam

Użytkownicy
posty391
Propsy367
  • Użytkownicy
Btw, nie sztuka wkleić kawałek kodu. Powinno się jeszcze wiedzieć jak on działa.

Ezzam

Ezzam

Użytkownicy
posty391
Propsy367
  • Użytkownicy
Wielki błąd z mojej strony. Trzeba to załatwić w pliku B_RefreshArmor.d

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Wtedy respiłyby się tylko jeśli gracz nie śpi (co akurat da się obejść) ale i przede wszystkim niezależnie od tego czy je pokonał. W ten sposób zrobiłbyś po prostu dodawanie codziennie nowych potworów. Nie ma to nic wspólnego z respem i w rzadziej odwiedzonych miejscach stworzyłoby całe armie.

Pawłe 2

Pawłe 2

Użytkownicy
posty17
  • Użytkownicy
To ja już niewię. Nie chce zrobić takiego respawnu co w MT że są całe Hordy, ale takiego co o północy wskrzesza kilka z pokonanych potworów.

Avallach czytałem wiele twoich postów i wydaje mi się że jesteś doświadczonym moderatorem więc jeśli umiesz mi pomóc to bardzo o tą pomoc proszę.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
No tak, jest tak doswiadczonym moderatorem, ze potrafi usunac cale forum w 5 minut :lol: . Modderem koles nie moderatorem :D

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Istnieje taka funkcja:
Wld_InsertNpcAndRespawn (VAR INT instance, VAR STRING spawnPoint, VAR FLOAT spawnDelay)Niestety nie pamiętam jak dokładnie działała ani jak traktowała npc o nie-unikatowym id.

Mógłbyś spróbować napisać własną funkcję, zapisując w zmiennych instance npc'a z ZS_Dead i jego aktualny Npc_GetNearestWP, a następnie choćby w wymienionym B_RefreshArmor ponownie wstawiając. Skrypt ten odpala się tylko jeśli północ rzeczywiście minie, więc nie odpala się kiedy gracz ją prześpi - dlatego trzeba by dodać jej wywołanie w pliku sleepabit.d. Generalnie to nie jest prosta sprawa.
Niestety nie pamiętam jak można by dokładnie rozwiązać sprawę zapisywania npc do zrespienia, bo daedalus nie obsługiwał zmiennych jako liczników tablic, a tym bardziej zmieniania rozmiarów tablic. Porządny respawn da się na pewno zrobić przy pomocy Ikarusa, Orcwarrior mógłby ci o tym dużo naopowiadać (pożalić się? :lol: ).

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry