G2NK Zemsta Wojownika 110414 311

Ankieta

Zrobić dubbing?

Głosów w sumie: 58

O temacie

Autor Warka

Zaczęty 2.03.2011 roku

Wyświetleń 110414

Odpowiedzi 311

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ty mi wyślij lepiej dialogi ,bo roi się tam od błędów ortograficznych  :ok:

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Warka - a wiesz , przypomniała mi się taka pewna jedna rzecz. Przeczytaj temat o spolszczaniu returninga, to z pewnego posta Majaczka dowiesz się, że nie tylko tobie "gietik" robi ściny. A oto link do tematu i do strony (czytaj ostatni post Majaczek podpunkt @gothic się tnie :

http://themodders.org/index.php?/topic/8984-gothic-2-returningrebalance-pl/page__pid__146823__st__1520#entry146823

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Warka

Warka

Użytkownicy
COM BEK !!!
posty476
Propsy209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • COM BEK !!!
@Cedric

narazie mam większe problemy niż "ó", "ż", "rz" :)

@maharid

no ja mam nvidie, 512mb. (ofc k.graficzna)
ale to jest dziwne że to się nie działo od początku tylko od pewnego czasu...hmmm chociarz
niedawno miałem formata... ale sterowniki instalowałem z płyty karty, takie jak przed. a ty Maharid masz g2nk?

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
No niestety nie mam teraz w ogóle ogólnie gotha i niezbyt chce mi się go instalować. Jeśli jednak potrzebujesz kogoś jeszcze do testa małego, to mogę się dla dobra sprawy poświęcić.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Warka

Warka

Użytkownicy
COM BEK !!!
posty476
Propsy209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • COM BEK !!!
UDAŁO SIĘ.

problem ścinania się rozwiązany. pomogło usunięcie dużej ilości vobów z alphą. (400 :/). usunołem je z i tak przegęszczonych lasów. dużo w tym zasługi cedrica, madnessa, Thartosa, Rybopiotra, kruczka. u rybopiotra mod mogóle nie chciał się odpalić i wyskoczył błąd . "Too many alpha vob's." to mnie natchneło do usuwania vobów. a testowanie czy pomogło wykonywał Cedric który najbardziej się przyłożył do uratowania moda (ofc gdyby się zacinał pożucił bym projekt) . reszcie wielkie dzięki za testy.

Teraz biorę się za kontynuowanie questów, korektą błędów i literówek zajmie się cedric. teraz przyłoże się jak niewiem kiedy bo mam tygodniowe zaległości :)

orcwarrior

orcwarrior

The Modders
posty475
Propsy317
Profesjabrak
  • The Modders
u rybopiotra mod mogóle nie chciał się odpalić i wyskoczył błąd . "Too many alpha vob#msg147283s." to mnie natchneło do usuwania vobów. a testowanie czy pomogło wykonywał Cedric który najbardziej się przyłożył do uratowania moda (ofc gdyby się zacinał pożucił bym projekt) . reszcie wielkie dzięki za testy.:)

Innym pewnie ów błąd teżby wyskakiwał gdyby zSpy messages byłyby ustawione chyba na conajmniej 5 (tak mi się wydaje). Warto je zawsze mieć włączone chociaż na takim poziomie zeby na bierząco o takich rzeczach wiedzieć.

Warka

Warka

Użytkownicy
COM BEK !!!
posty476
Propsy209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • COM BEK !!!

Warka

G2NK Zemsta Wojownika
#186 2011-05-12, 20:23(Ostatnia zmiana: 2011-05-12, 21:24)
siemka. jestem już w połowie robienia dialogów :)  i teraz mam dylemat. robić dubbing... czy nie robić dubbingu :)  
według mnie... ja bym go nierobił, bo to zajmie nawet i 2 miechy, a to niejest jakaś superprodukcja. a jak usune błędy ort. w modzie to przynajmniej dokształce kraj (bo wiem że nic nie czytacie ;d ). a tak to mod wyjdzie w przeciągu 3 tygodni. Jak myślicie?

//jest ankieta

WoYo

WoYo

DreamVader
artysta
posty398
Propsy236
ProfesjaGrafik 3D
  • DreamVader
  • artysta
Róbta co chceta...

kamil101

kamil101

Użytkownicy
posty42
Propsy3
  • Użytkownicy

kamil101

G2NK Zemsta Wojownika
#188 2011-05-12, 22:11(Ostatnia zmiana: 2011-05-12, 22:13)
Jak wiekszosc wybralem bez dubbingu.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
też dałem na nie

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

EdekSumo

EdekSumo

Wyspa Khorinis
posty1739
Propsy925
ProfesjaLvl designer
  • Wyspa Khorinis
Ja dałem nie ale nie z powodu twojego głosu lecz dlatego że w większości dubbing był za cichy/było słychać trzeszczenie itp. więc robienie dubbingu nie podnosi rangi moda lecz najczęściej odwrotnie obniża ją

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Podbijam kolegę Edka. Ty się Warka zajmij lepiej poprawianiem bugów i chociaż parę pagórków zrób (bo napisałeś przecie, że świat płaski jak deska będzie, gdzieniegdzie tylko lekkie wzniesienie) i popracuj też nad kształtem świata/ światów ,żeby czasem się nie okazało, że ci wyszedł kwadrat, trójkąt, kółko , prostokąt albo inna figura. Spróbuj jeszcze odrobinę wysilić mózg i wytężyć wyobraźnię i podorabiać pare szczegółów. Też jestem na NIE (choć wiem, że głos podkładałby kto inny). Pozdrawiam.

Warka

Warka

Użytkownicy
COM BEK !!!
posty476
Propsy209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • COM BEK !!!
świat będzie średnio płaski. niestety JEST w kształcie kwadrata. ale tego po nim nie widać. musiał by ktoś na kodach wziąść F6 i nad ten świat  najechać kamerą. a więc NIE ROBIE DUBBINGU.

i ogłaszam że data premiery z początku lipca przesuwa się na początek czerwca :D

a więc co do prac. jutro kończe dialogi najwyższego szczebla. czyli już będe mógł przejść moda (są to dialogi które są konieczne do przejścia moda.) następnie dialogi questów pobocznych. nazwa mówi sama za siebie. następnie nauczyciele, kupcy. a na końcu pogaduchy z wszystkimi po 1-2 kwestie np. Jak sytuacja w mieście? Jak tam łowy? itd. później intro/outro. i najważniejsze. z tydzień betatestów, w które zaangażuje z 5 osób. każe im przejść moda, jak i wszystkie misje. a później staranne pakowanie moda i koniec przygody z moddingiem na jakiś czas :>

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Jeśli ci będzie potrzeba ludu, to jestem bardzo chętny do wzięcia udziału jako jeden z pięciu w betatestach (oczywiście NA TWOJE ŻYCZENIE , jeśli takowego nie wyrazisz - trudno). Na początek proponowałbym wziąć się za poprawę literówek w czym TEŻ BARDZO CHĘTNIE POMOGĘ (choć pewnie masz w wordzie czy tam w programie w którym pisałeś tekst opcję "poprawa błędów ortograficznych). Cieszę się, że przynajmniej JEDEN z moddów wyjdzie w czerwcu. Przy okazji, mógłbyś podać jak przedstawia się sprawa z godzinami gry ? Bo bardzo mnie ciekawi jak długo będę maniaczył...

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
NIE ROBIE DUBBINGU.
Dlaczego? Zawsze dubbing można wydać po premierze.

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka

KolegaZWojska
Rzeka

G2NK Zemsta Wojownika
#195 2011-05-13, 16:39(Ostatnia zmiana: 2011-05-13, 16:41)
Nie rób dubbingu! No chyba że masz masę starszych kolegów z wolnym czasem albo duże doświadczenie w programach do obróbki głosu albo umiesz gadać dupą. Bo inaczej wyjdzie ci takie przedszkole jak w mt.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
nie słuchaj zjeba. jak się postarasz to na necie znajdziesz jakichś ludzi, nawet mogę spróbować cię z kimś skontaktować (dreamerion ma całkiem niezły głos i zawsze był chętny do dubbingowania. mam też kontakt do pewnego zamojskiego :D  studenta, który mi kiedyś deklarował chęć uczestnictwa w czymś takim)

Warka

Warka

Użytkownicy
COM BEK !!!
posty476
Propsy209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • COM BEK !!!
Bo inaczej wyjdzie ci takie przedszkole jak w mt.

props.

mlekor. Wiesz co Ci powiem... może i racja ale żeby zrobić porządnie to niewiem czy do Bożego Narodzenia mod by wyszedł.

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
No ale
Dlaczego? Zawsze dubbing można wydać po premierze.

makin' bacon

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Tyle że on chce skończuć moda i odpocząć na jakiś czas od modowania. A co będzie robił za kilka miesięcy to zbytnio nie wiadomo.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry