G2NK Zemsta Wojownika 110425 311

Ankieta

Zrobić dubbing?

Głosów w sumie: 58

O temacie

Autor Warka

Zaczęty 2.03.2011 roku

Wyświetleń 110425

Odpowiedzi 311

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Wszystko pięknie ładnie tylko ten wilk trochę za jasny i moim zdaniem ta osełka z filmiku powinna się znajdować na zewnątrz bo dziwnie to wygląda. Dookoła ludzie, stół, dywan, a tu sobie stoi jakiś kmieć i miecze ostrzy  :lol2:

LordKielbasian

LordKielbasian

Użytkownicy
posty89
Propsy6
  • Użytkownicy
popieram lansjera chodzilo mi o jasnosc wilkow :pokerface:   a co do oselkito powinno bardziej przy wejsciu ostrzyc miecze lepiej by wygladalo

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Z początku przyznam, że nie chciało mi się tego posta pisać no ale cóż ... skoro ma coś z tego być to każdy kto będzie miał zamiar pograć w tego moda powinien (co nie znaczy musi) coś określić, podpowiedzieć czy skomentować i wiem, że za niektóre pomysły mogę zostać negatywnie skrytykowany ale cóż - taki żywot człowieka. No to więc tak. Na początku chciałbym ci powiedzieć, że osobiście podziwiam cię za wytrwałość i za mocne nerwy, bo raczej "laik ze słabymi nerwami" czegoś takiego by się nie podjął. Ale bez kitu, pierdół , wazeliny i reszty gówna przejdę do rzeczy. Zgadzam się z chłopakami wilk trochę za jasny (ściemnij nieco podbrzusze oraz łapy i będzie gicik). Buntownicy - mam lekki problem i małą podpowiedź. To w końcu kolego BUNTOWNICY. Rozumiem - buntki w g3 skroiły nosiły pancerzyki metalowe czy pancerzyki paladynów, ale to tutaj to już gruba przesada. Same metal geary po obozie łaziły jak się zdążyłem zorientować przez te kilka chwil. Mogę ci polecić nieco koncepcji : Zrób 3 rodzaje pancerzy buntowniczych. Pancerz ze Skóry Jaszczura (zeskrótuj jak chcesz). Zwykły model pancerza wodnego kręgu, ale koloru zielonego. Drugi - Średni pancerzyk hmm ... może Gruby Pancerz ze Skóry trolla (też jakiś skrótowiec) który posiadałby model ciężkiego pancerza bandyty tylko, że koloru praktycznie brązowego całościowo. Natomiast najlepszy pancerz "ELYTY" buntowniczej , byłby to Nabijany Pancerz z Płytek Pełzacza. Model - Pancerza z płytek tyle, że gdzieniegdzie na teksturze pododawane takie pierdółki na kształt metalowych płytek. Skoro kwestia pancerzy omówiona skoncentrujmy się na następnym szczególe. Zauważyłem .... Ścięty pieniek z HUBĄ po środku ... TARGOWISKA .. HUBA PO ŚRODKU TARGOWISKA ? Polecam : Zrobić trochę klimatu pod postacią : 4 stoiska targowe - miecze, pierdoły, żywność , mikstury -, a na środku - i tu do wyboru - albo tasak z pieńkiem a koło tego sznur wisielczy , albo dwa dywaniki na krzyż i ze 3 fajki. Ale na boga ŻADNYCH HUB. Kontynuowawszy temat o "wilku" mam pomysł na kilka potworków.Trujący ścierwojad - ścierwojad który po ukąszeniu zatruwa , gigantyczny jaszczur (coś jak dwa jaszczury do kupy, koloru żółtego) , "Boss" Wilków - dokładna nazwa "Wilk Lwi",model warga tyle, że z teksturą skóry koloru lwa :p) który znajdował by się w najgłębszym i najciemniejszej miejscu największego z lasów, a siła jegy równoważyłaby się sile od 3 do 5 wilków (czyli jak wilk ma siły 50 czy 60 on miałby jej 200, 200+.

To tyle moich propozycji. Proszę o zdrową konstruktywną krytykę. Dałem kilka pomysłów możliwych do zrealizowania , które jednocześnie podsyciłyby rozgrywkę i zlikwidowałyby monotonię. Pozdrawiam.

Ps: Mógłbyś dodać także kilka misji tak od serca, żeby nie było samych misji typu wynieś ,przynieś ,pozabijaj. Coś na kształt : Pomóż (dajmy na to Rovalowi) Rovalowi naprawić uszkodzenia, gdzie chwytamy za młot, kilka pyknięć i po queście, czy takie rzeczy do zabawy (dla zlikwidowania nudy jaka pojawia się pod koniec rozgrywki) : Kości (rodem z MT by Poziomkaz) , Kulki, Zwykłe Polowanie/Polowanie na Grubego Zwierza (co jakąś liczbę dni np co 14 dni zaczepiałby cię wybrany strażnik i pytał, czy zgłaszasz się na polowanie). Chodzi mi mniej więcej o rozrywkę "rozruchową" i rozrywkę mniejszego pokroju tzn. hazard.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Warka

Warka

Użytkownicy
COM BEK !!!
posty476
Propsy209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • COM BEK !!!
a więc co tu powiedziec... rozpisałeś się jak mało kto :D  co do zbrój. to są buntownicy którzy ucielki OD KRÓLA więc mają królewskie zbroje. pomysł ze zbrojami dobry, ale na zwykłych zbrojach trudno będzie zrobić coś takiego a na przerabianiu asc'ów się nieznam. gdyby to byli jacyś dzicy ludzie to pomysł jak najlepszy. co ci przeszkadza pieniek pośrodku targu :P no dobra postaram się usunąć... co do potworów. mogę coś zrobić ale tylko w przedziale nazwa/statystyki & tekstura. nawet niemam programu żeby przerabiać coś bardziej skomplikowanego niż 3ds. postaram się trochę rozbudować alchemie i kowalstwo, w czym obiecał dołożyć rękę kruczek :)  będzie się dało wytworzyć zbroje (nawet tą królewską, by w niej móc się bez obawy lansować w ich obozach).ofc trzeba będzie od hooja składników na taką. a inne jak myśliwego czy inna to pare skór itd. wykuć też będzie dało się najlepsze bronie/hełmy. nie będzie można ich znaleść. a co do questów mam już wiele pomysłów na questy, typu zagadkowego npc jak z Chromaninami w g1. dziękuje, dobranoc.

LordKielbasian

LordKielbasian

Użytkownicy
posty89
Propsy6
  • Użytkownicy
:naughty:  jestem pod wrazeniem reakcjii warki po komentarzu Mathrispoland  :unsure:  
teraz zachcialo mi sie krytykowac a wiec tak
-zbroja mysliwego to DUPA najlepiej ze trzy jakies takie jak "mysliwska zbroja lesna"taka zielonkawa z lisciami tak jakby,skurzany pancerz przerobic tez na hmmmmmm...
mysliwska futrzana zbroja troche futerka i git.
-helmy sa dziwne przydal by sie krolewski helm to taki zloty helm najemnika z MT do g1 i nosili by go niektorzy buntownicy.
-malo zaludnione i zabudowane miasto bo wydaje sie takie dziwnie lyso i poze jakis port wojownikow i oboz piratow na palzy?! klimat by sie przydal a nie obz na wyskosociach- :ok:  
miasto- :ok:  3 obozy buntownikow :|  dziwne bardzo moze dodac jeszcze 1 gluwny z kopalnia np mythrilu.Duzo misjii by bylo i klimat wyrobiony!!
MAM NADZIEJE ZE COS Z TEGOZROZUMIALES I COS ZTEGO WYKOZYSTASZ BO TO NA PRAWDE DOBRY KLIMAT BY SIE ZROBIL ^^  :ok:  :D  oO  :O  :idea:  :lol2:  :roll:  :lol:

Warka

Warka

Użytkownicy
COM BEK !!!
posty476
Propsy209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • COM BEK !!!
niby co jest dziwnego w mojej rekcji? ale tyle wam powiem że takie pomysły możecie mi dawać do następnego moda. teraz już nie przerobie mesha świata bo jest ovobowany!! już mahadrisowi tłumaczyłem że nie będe robił zbrój. hełmy moge jak najbardziej. w mieście jest 55 npc a jest małe. jak wejdziesz do gry zobaczysz dopiero zaludnienie.

fajnie nie  :)  oO  :[  ^^  :|  :lol:  :huh:  :roll:  :cool:  :ayfkm:  :blink:  :unsure:  :naughty:

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"

Marid

G2NK Zemsta Wojownika
#166 2011-04-27, 19:32(Ostatnia zmiana: 2011-04-27, 19:39)
I mi tyle w zupełności wystarczy. Skoro sam osobiście na wyłączność :lol:  uważasz, że to co teraz wykonałeś jest wystarczające do moda, to niech mnie kuTwa szlag trafi, że śmiał będę podważyć twoją opinię. Osobiście myślałem, że mnie "sperdolisz na czym świat stoi", a ty jak KULTURAL MAN :lol2:  wytłumaczyłeś co o tym sądzisz. U mnie (chociaż właściwie jestem nikim) masz duży +. Modzik niech się produkuje, żeby tylko bez bugów wyszedł ,mało tego ŻEBY WYSZEDŁ TAK ZAJEBISTY jak go opisujesz i miał wszystko TO CO POWYŻEJ ,to modły do wszystkich świętych wzniosę. Pozdrawiam jeszcze raz i jeszcze raz dzięki za wszelkie wytłumaczenia.

Edit: Tak odgórnie ale cóż - muszę. Nie doperdalaj żadnych zbędnych "dualuf" czy "helmetuf" bo na ch*j to komu. Każden jeden teraz krytykuje gothica 1 czy 2, że niby za mało "wypasienia" w sobie miały, a niech sobie ten sam każden jeden przypomni, jak mu gdy pierwszy raz usłyszał, nabył i zagrał w gothica , za przeproszeniem JAJA O KRZESŁO KLASKAŁY I O MAŁO CO SIĘ Z NIM NIE ZROSŁY i przypomni sobie te teksty czy ochy i achy pokroju : " O JAAA CIE, ZOBAAA ALE ZAJEEEEEBIIISTYYY LAAAAS, O KUUURNA, DOSZEEEEDŁEM DO MIAAASTA , ALE ZAJEEEBISSSTEEEE".

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Warka

Warka

Użytkownicy
COM BEK !!!
posty476
Propsy209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • COM BEK !!!

Warka

G2NK Zemsta Wojownika
#167 2011-04-27, 19:40(Ostatnia zmiana: 2011-04-27, 19:50)
oj ja nieuważam że to co robie jest dobre, ale już nie da się zmienić większości rzeczy. a myśliwych w grze jest 12? i trzy rodzaje zbrój... no niewiem niewiem. po przerwie w tym modzie planuje zrobić jakąś superprodunkcje chociarzby pokroju "wyspa khorinis" bo wdg. mnie to jeden z najlepszych modów jaki powstaje (lepszy chyba CZ, a wyspe równał bym z wrotami, ha !  :lol:  ) wtedy będziecie mogli wymyślać co chcecie. w tym modzie najbardziej zrąbałem LEVEL DESING. jest to poprostu kwadrat z prościutkimi w góre górami dookoła. ofc są lekkie pagórki. jeśli kiedyś będe coś robił postaram się odkupić winy i włoże całe siły w leveldesing. druga sprawa co tu jest zrąbane to lekkie ściencia przy pierwszym otwieraniu eq/atakowaniu. są to ścinki po 5sekund. ofc na prehistorycznym kompie mojego pokroju. 1-2 giga ramu i niepowinno ich być. kolejna zła rzecz to słabo wykonane bronie. robiłem ich mnóstwo i na szybko więc... no więc cudów z tego moda się niespodziewajcie, ale porządny powinien być !  :D

#up.  wypowiedź z mojego 1szego posta w tym temacie, pisanego w marcu  w spoilerze "wady moda"

niebędzie dułali i mieczy rónicznych !11!!oneone!111!

ja też stawiam na odkrywanie terenu. ide se przesz las a tu wierza !! o boże lece czaje npc może jakiś quest może jakiś kupiec!!. to są emocje z gothica !! nie w samych dułalach i mieczach rónicznyh mod !!

//edit. może świat niejest za wielki ale naupychałem mnóstwo lokacji i obiecuje będzie co zwiedziać. a i tak na początku wszędzie nie zajdziemy bo np wejdziemy do lasu i odrazu nas dzik zagryzie.

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Może to i nabicie bezsensowne posta. Może to i offtop. Może i to będzie "warn" . Ale napisać to muszę.

@Up D O K Ł A D N I E.

Warka

Warka

Użytkownicy
COM BEK !!!
posty476
Propsy209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • COM BEK !!!

Warka

G2NK Zemsta Wojownika
#169 2011-04-28, 19:22(Ostatnia zmiana: 2011-04-28, 21:06)
chce ktoś testować? mi na kompie ten mod bardzo się tnie i boję się że to wina wydajności świata... jeśli tak to będzie niezbyt kolorowo.

jbc kompa mam żałośnie słabego

muszę to sprawdzić bo jeśli to wina goticzka to klapa

edit# próbowałem pograć w tak polagowanym świecie. nic nadzwyczajnego - cieło się. ale próbowałem to ignorować. po 5 minutach zacinanie ustąpiło. mogłem bez najmniejszego laga ubijać buntoli, latać po całej mapce. czy to możliwe że gothic się rozgrzał? anuluje testy (ktoś się zgłosił). wole zamiast robić pake zaczynać dialogi. ;)

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Cedric

G2NK Zemsta Wojownika
#170 2011-04-29, 16:44(Ostatnia zmiana: 2011-04-29, 16:44)
warka

To zlecaj mi teraz  zadania

Warka

Warka

Użytkownicy
COM BEK !!!
posty476
Propsy209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • COM BEK !!!
może jutro coś Ci wymyśle, narazie ogarniam tekstury od Rysy, i rozpisuje sobie fabułę. ale napewno licz na jakieś dialogi, bo to jedna z rzeczy która została ;p

coca-cola002

coca-cola002

Użytkownicy
posty1
  • Użytkownicy
:naughty:  jestem pod wrazeniem reakcjii warki po komentarzu Mathrispoland  :unsure:  
teraz zachcialo mi sie krytykowac a wiec tak
-zbroja mysliwego to DUPA najlepiej ze trzy jakies takie jak "mysliwska zbroja lesna"taka zielonkawa z lisciami tak jakby,skurzany pancerz przerobic tez na hmmmmmm...
mysliwska futrzana zbroja troche futerka i git.
-helmy sa dziwne przydal by sie krolewski helm to taki zloty helm najemnika z MT do g1 i nosili by go niektorzy buntownicy.
-malo zaludnione i zabudowane miasto bo wydaje sie takie dziwnie lyso i poze jakis port wojownikow i oboz piratow na palzy?! klimat by sie przydal a nie obz na wyskosociach- :ok:  
miasto- :ok:  3 obozy buntownikow :|  dziwne bardzo moze dodac jeszcze 1 gluwny z kopalnia np mythrilu.Duzo misjii by bylo i klimat wyrobiony!!
MAM NADZIEJE ZE COS Z TEGOZROZUMIALES I COS ZTEGO WYKOZYSTASZ BO TO NA PRAWDE DOBRY KLIMAT BY SIE ZROBIL ^^  :ok:  :D  oO  :O  :idea:  :lol2:  :roll:  :lol:

Co ty gadasz zbroja za..bista hehe
z miastem się zgodzę mało zaludnione
mitril?? nie za bardzo w gothicowym klimacie już bardziej żelazo :lol2:

Niebieskooki

Niebieskooki

Użytkownicy
posty276
Propsy30
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
eh. CZ nie robie więc chyba moge określić. teraz jeszcze tydzień duperszfanców. później już dialooooogi. skończe je może za miesiąc. i wtedy zapadnie decyzja czy robie dubbing (a bardzo bym chciał... ;/) a jeśli tak to 3-4 tygodnie znów w dupe. liczmy wyjście moda na początek lipca.

co do tego :)  wolałbym już moda bez dubinngu :)  bez urazy nie podoba mi się twój głos. (jesli to twoj na filmikach) wole czasami cisze niz zle zrobiony dubbing ( zakladam ze zrobilbys dobrze ale jakos przyzwyczailem sie juz grac bez dubbingu) :)

Warka

Warka

Użytkownicy
COM BEK !!!
posty476
Propsy209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • COM BEK !!!
chyba kpisz że ja będe dubbingował. ale teraz w dupe mam dubbing są poważne problemy z modem. ścina się bardzo, nawet na kompie 4giga ram. poprostu stało się to podczas dodawania npc/potworów. może dałem ich za dużo... muszę rozwiązać ten problem.

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Warka, ale to też zależy od tego, czy ścina się w danym miejscu czy na CAŁEJ mapie. Jeśli tylko w danym miejscu (tak jak to ma miejsce w returningu podczas bitwy końcowej), to po prostu musisz zmniejszyć troszeczkę ilość vobów czy postaci/potworów. Jeśli zaś na CAŁEJ mapie , to niestety nie wiem co na to poradzić - ale najprawdopodobniej błąd popełniony gdzieś w fazie hmm ... vobowania czy modelowania (niezbyt się na tym znam, więc możliwe , że to nie to). Spróbuj też obniżyć w opcjach widok czy modelowanie (ewentualnie obniżyć rozdzielczość).

EdekSumo

EdekSumo

Wyspa Khorinis
posty1739
Propsy925
ProfesjaLvl designer
  • Wyspa Khorinis
Warka to że się ścina to na 99% przez wings

Warka

Warka

Użytkownicy
COM BEK !!!
posty476
Propsy209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • COM BEK !!!
chodzi ci o świat w wings? to oczywiste. ma słabiutką wydajność. ale tydzień temu było git. a teraz usunołem 100waypointów, usunołem wszystkich npc i potwory i nic. może zaczne usuwać voby jak to pomoże to znów wczytam świat bez zmian i usune te najbardziej zbędne. dodam że od kiedy się ścina ostatni kawałek wczytywania (już pasek ładowania jest pełny ale do gry jeszcze nie wchodzi) trwa bardzo długo. może wiecie za co odpowiada ostatni kawałek ładowania. założe się że za świat. spróbuje zrobić co w mojej mocy. ścina się najbardziej jak wchodze w gęsto zaludnione tereny. ale tam gdzie niema ludzi ani monsterów też ale jagby mniej.

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"

Marid

G2NK Zemsta Wojownika
#178 2011-05-02, 16:20(Ostatnia zmiana: 2011-05-02, 16:26)
"Pasek Ładowania " - sam sobie odpowiedziałeś na pytanie. Pasek ten odpowiada za załadowanie się wszelkich animacji,tekstur , modeli , dialogów i innych takich. Sądzę (choć znowu laicka wypowiedź, bo jak wcześniej - pr0 w tych tematach nie jestem), że ostatni kawałek odpowiada za pojawienie się otoczenia dookoła bohatera (jak na czysty windows zainstalujesz 1 raz gothica , lub jak go odinstalujesz całkiem  i wyczyścisz wpis w rejestrze ,a potem na nowo na "świeżaka" zainstalujesz, zobaczysz, jak kilka sekund po wczytaniu się już otoczenie kilku,kilkunastu metrów dookoła bohatera się "dorabia" ,"mryga" czy "przenikają" niektóre elementy, oraz przez 1-2 sec jest to "zacięcie". Tym bardziej się to nasila, kiedy mechanika gry wyłapuje npc który chwilę po pojawieniu się w świecie gry ma do ciebie zagadać (coś jak diego czy xardas), bo musi dodatkowo ODRAZU wyłapać animację ruchu rękoma ,głos czy pojawiający się dialog.

Jeśli to jednak to co powyżej, to radzę ci zmienić startwaypoint na klimat totalnego pustkowia (w tedy kawałek trawy, ziemia i drzewo wokół bohatera to MAX. Prawdopodobnie (pamiętaj - nic nie jest wykluczone) masz też za dużo vobów czy nowych modeli umiejscowionych w jednym miejscu naraz i poprostu występuje kolizja elementów graficznych oddziaływująca na cały świat .

Warka

Warka

Użytkownicy
COM BEK !!!
posty476
Propsy209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • COM BEK !!!

Warka

G2NK Zemsta Wojownika
#179 2011-05-02, 16:58(Ostatnia zmiana: 2011-05-02, 17:06)
hmm startpoint jest w chatce myśliwego. jak włanczam to się nie zacina. dopiero jak wejde do miasta i inne bardziej rozbudowane lokacje. wieczorem spróbuje pousuwać niektóre wp, voby itd i zobaczymy czy poskutkuje

edit. coś dziwnego

Cedric mówi, że na jego kompie chodzi GTA 4 a mój mod się ścina

Kruczek mówi zaś , że niebyło żadnych ścinek.

Padam na ryyj! Już sam niewiem xDD ktoś chętny do testów? paka już gotowa moge wysłać w trybie natychmiastowym

może to wina mojego grata...

0 użytkowników
Do góry