ZEMSTA WOJOWNIKA
[/color]
Po ponad miesiącu ciężkiej pracy nam moją modyfikacją mogę pokazać wam pierwsze jej efekty. A więc do rzeczy.
Będe umieszczał to w spoilerach żeby było ładnie i przejrzyście.
[ F A B U Ł A ]Nie będe się rozpisywał archaicznymi słowami tylko po to, by oddać klimat tamtych czasów.
opisze wam to na chłopski rozum.
Spoiler
W królestwie nie działo się najlepiej. Skarbiec robił się coraz pustszy, nawet farmy nie były w stanie zaopatrywać miast w żywność na skutek długo trwających już suszy. Króla bardzo martwił taki stan rzeczy. Nie miał on czym zapłacić swojej armii, ludzie w miastach także zaczęli się niecierpliwić, kilku nawet próbowało potajemnie wszczynać bunty. Jednak widząc, że jako zwykli obywatele nie mieli by szans w starciu z królewskimi strażnikami - a z pewnością nie pozwoliłby on na jakikolwiek jawny bunt - , pomyśleli, że lepszym wyjściem będzie oczekiwanie rozwoju wydarzeń. I jak to w takich sytuacjach bywa, długo nie czekali - coś w końcu musiało się stać, lecz tym razem nie było to nic dobrego. Grupa żołnierzy, wydawałoby się tak bardzo oddanych władcy postanowiła, że zaprowadzą porządek w państwie na własną rękę, uprzednio obalając obecnego monarchę. Jednak większość żołnierzy opowiedziała się po stronie króla . Zbuntowani rycerze widząc, że nie mają szans w walce uciekli do pobliskiej doliny, aby tam szukać schronienia. Rozeszli się po tamtejszych lasach. Założyli trzy osobne obozy ,w których przygotowują się do walki z ludźmi zamieszkującymi miasto i okoliczne tereny zielone.
Główny bohater Robin - bo tak miał ów na imię - budzi się w chacie myśliwego, z mocnym bólem głowy i z bardzo dużą amnezją. Ów myśliwy tłumaczy mu, że znalazł go w środku lasu poważnie rannego i nie miał on przy sobie właściwie nic, no może poza starym pokrytym rdzą mieczem ,porozdzieranym skórzanym pancerzem i kilkoma monetami w kieszeni. Poleca mu udanie się do miasta by dowiedział się czegoś o sobie, o swoim pochodzeniu. Od strażnika przy bramie dowiaduje się ,o nękających miasto zbuntowanych żołnierzach króla i o innych problemach ,które trapią to biedne miasto. Robin na własną rękę postanawia stawić czoła banitom uchroniwszy tym samym miasto od rychłego wymarcia. Wie jednak, że zanim tego dokona musi zająć się innymi równie ważnymi sprawami. Długa przed nim droga, na której spotka wiele różnorakich i bardzo poważnych niebezpieczeństw .... Czy stawi im czoła ? Czy nie ulęknie się w najmniej spodziewanym momencie ? Tego dowiecie się sami ...
[ C O O F E R U J E ]Spoiler
- Ani jednej broni białej z orginału (własne modele + tekstury)
- Nowe tekstury zbrój, łuków/kusz,
- hełmy (nie te z woga..)
- Nowe tekstury menu, startscreena, dziennika, tabeli umiejętności, ramek dialogowych.
- totalnie nowy, ciekawy świat
- około 100 NPC
- zagadkowe questy (jak najmniej PPP) (PPP- przynieś, podaj, pozamiataj)
- nowe przedmioty jadalne
- rozbudowane kowalstwo (miecze, hełmy) , produkcja łuków.
- 2 gildie (wojownicza i magiczna) - standard.
- nowe tekstury potworów
- własne, wykonane w programach 3d VOBY
- nowy bohater (nie, niebędzie beziego)
- 6 rozdziałów
- ciekawą fabułę, z całkowicie niespodziewanym końcem.
- dubbing !!
- intro/outro
-inne duperszfane jak gotowanie, destylacja alkocholu itd.
o wielu rzeczach mogłem zapomnieć, dopiszę je później.
[ T Y P O W E P Y T A N I A ]Spoiler
ile osób liczy team robiący moda ? robię go samodzielnie, czyli jedna.
przewidywany czas premiery ? przełom kwietnia i maja, lecz z dubbingiem to pewnie dłużej.
ile robisz już tego moda ? od napisania tematu, miesiąc i dwa tygonie.
[ C O Ś O S O B I E ]Spoiler
Na imie mam Rafał. W lipcu będe sobie liczył 16 wiosen. Gothic był jedną z moich pierwszych gier <33. Do niedawnego czasu
byłem tylko notorycznym graczem, lecz zapragnołem czegoś więcej. Dwa miesiące temu, będąc kompletnie zielonym i umiejąc
tylko to co zaprezentował Czip17, zarejestrowałem się na forum. I tak, dwa miesiące później mogę zaprezentować wam zaczątki
mojego dzieła.
Żeby nie było za różowo
[ W A D Y M O D A ]Spoiler
a więc niechciałem piracić 3dsmaxa, a blendera nieogarniałem więc świat musiałem modelować w wings3d.... a niestety kiedy chciałem robić tam wzniesienia i
dodawać budynki z dużą ilością tri w grze świat robił się dziurawy jak ser. I niestety przez to świat jest dość płaski (ofc nie jak talerz, są lekkie wzniesienia)
i świat otaczają brzydkie, płaskie i bardzo wysokie góry. Jednak to będzie przeszkadzać tylko koneserom modów. Zwykłemu graczowi niepowinno to stwarzać problemu.
niebędzie dułali i mieczy rónicznych !11!!oneone!111!
[ P R E Z E N T A C J A ]Pierwsza zapowiedź na YouTube - filmik z moim podkładem głosowym - głos nie pasuje? to nie oglądaj :roll:
https://www.youtube.com/watch?v=z32cUzqXbDU
Screeny !!
W miarę sie podoba ?
PROPSUJ