G2NK Zemsta Wojownika 92119 311

Ankieta

Zrobić dubbing?

Głosów w sumie: 58

O temacie

Autor Warka

Zaczęty 2.03.2011 roku

Wyświetleń 92119

Odpowiedzi 311

Warka

Warka

Użytkownicy
COM BEK !!!
posty476
Propsy209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • COM BEK !!!

Warka

G2NK Zemsta Wojownika
2011-03-02, 19:34(Ostatnia zmiana: 2011-05-18, 13:43)
   ZEMSTA WOJOWNIKA
[/color]

Po ponad miesiącu ciężkiej pracy nam moją modyfikacją mogę pokazać wam pierwsze jej efekty. A więc do rzeczy.

Będe umieszczał to w spoilerach żeby było ładnie i przejrzyście.

[ F A B U Ł A ]

Nie będe się rozpisywał archaicznymi słowami tylko po to, by oddać klimat tamtych czasów.
opisze wam to na chłopski rozum.

Spoiler
W królestwie nie działo się najlepiej. Skarbiec robił się coraz pustszy, nawet farmy nie były w stanie zaopatrywać miast w żywność na skutek długo trwających już suszy. Króla bardzo martwił taki stan rzeczy. Nie miał on czym zapłacić swojej armii, ludzie w miastach także zaczęli się niecierpliwić, kilku nawet próbowało potajemnie wszczynać bunty. Jednak widząc, że jako zwykli obywatele nie mieli by szans w starciu z królewskimi strażnikami - a z pewnością nie pozwoliłby on na jakikolwiek jawny bunt - , pomyśleli, że lepszym wyjściem będzie oczekiwanie rozwoju wydarzeń. I jak to w takich sytuacjach bywa, długo nie czekali - coś w końcu musiało się stać, lecz tym razem nie było to nic dobrego. Grupa żołnierzy, wydawałoby się tak bardzo oddanych władcy postanowiła, że zaprowadzą porządek w państwie na własną rękę, uprzednio obalając obecnego monarchę. Jednak większość żołnierzy opowiedziała się po stronie króla . Zbuntowani rycerze widząc, że nie mają szans w walce uciekli do pobliskiej doliny, aby tam szukać schronienia. Rozeszli się po tamtejszych lasach. Założyli trzy osobne obozy ,w których przygotowują się do walki z ludźmi zamieszkującymi miasto i okoliczne tereny zielone.
Główny bohater Robin - bo tak miał ów na imię - budzi się w chacie myśliwego, z mocnym bólem głowy i z bardzo dużą amnezją. Ów myśliwy tłumaczy mu, że znalazł go w środku lasu poważnie rannego i nie miał on przy sobie właściwie nic, no może poza starym pokrytym rdzą mieczem ,porozdzieranym skórzanym pancerzem i kilkoma monetami w kieszeni. Poleca mu udanie się do miasta by dowiedział się czegoś o sobie, o swoim pochodzeniu. Od strażnika przy bramie dowiaduje się ,o nękających miasto zbuntowanych żołnierzach króla i o innych problemach ,które trapią to biedne miasto. Robin na własną rękę postanawia stawić czoła banitom uchroniwszy tym samym miasto od rychłego wymarcia. Wie jednak, że zanim tego dokona musi zająć się innymi równie ważnymi sprawami. Długa przed nim droga, na której spotka wiele różnorakich i bardzo poważnych niebezpieczeństw .... Czy stawi im czoła ? Czy nie ulęknie się w najmniej spodziewanym momencie ? Tego dowiecie się sami ...  

[ C O    O F E R U J E ]

Spoiler
- Ani jednej broni białej z orginału (własne modele + tekstury)
- Nowe tekstury zbrój, łuków/kusz,
- hełmy (nie te z woga..)
- Nowe tekstury menu, startscreena, dziennika, tabeli umiejętności, ramek dialogowych.
- totalnie nowy, ciekawy świat
- około 100 NPC
- zagadkowe questy (jak najmniej PPP)   (PPP- przynieś, podaj, pozamiataj)
- nowe przedmioty jadalne
- rozbudowane kowalstwo (miecze, hełmy) , produkcja łuków.
- 2 gildie (wojownicza i magiczna) - standard.
- nowe tekstury potworów
- własne, wykonane w programach 3d VOBY
- nowy bohater (nie, niebędzie beziego)
- 6 rozdziałów
- ciekawą fabułę, z całkowicie niespodziewanym końcem.
- dubbing !!
- intro/outro
-inne duperszfane jak gotowanie, destylacja alkocholu itd.

o wielu rzeczach mogłem zapomnieć, dopiszę je później.

[ T Y P O W E   P Y T A N I A ]

Spoiler

ile osób liczy team robiący moda ?    robię go samodzielnie, czyli jedna.

przewidywany czas premiery ?   przełom kwietnia i maja, lecz z dubbingiem to pewnie dłużej.

ile robisz już tego moda ?       od napisania tematu, miesiąc i dwa tygonie.

[ C O Ś   O   S O B I E ]

Spoiler
Na imie mam Rafał. W lipcu będe sobie liczył 16 wiosen. Gothic był jedną z moich pierwszych gier <33. Do niedawnego czasu
byłem tylko notorycznym graczem, lecz zapragnołem czegoś więcej. Dwa miesiące temu, będąc kompletnie zielonym i umiejąc
tylko to co zaprezentował Czip17, zarejestrowałem się na forum. I tak, dwa miesiące później mogę zaprezentować wam zaczątki
mojego dzieła.

Żeby nie było za różowo

[ W A D Y   M O D A ]

Spoiler
a więc niechciałem piracić 3dsmaxa, a blendera nieogarniałem więc świat musiałem modelować w wings3d....  a niestety kiedy chciałem robić tam wzniesienia i
dodawać budynki z dużą ilością tri w grze świat robił się dziurawy jak ser. I niestety przez to świat jest dość płaski (ofc nie jak talerz, są lekkie wzniesienia)
i świat otaczają brzydkie, płaskie i bardzo wysokie góry. Jednak to będzie przeszkadzać tylko koneserom modów. Zwykłemu graczowi niepowinno to stwarzać problemu.

niebędzie dułali i mieczy rónicznych !11!!oneone!111!

[ P R E Z E N T A C J A ]

Pierwsza zapowiedź na YouTube - filmik z moim podkładem głosowym - głos nie pasuje? to nie oglądaj  :roll:  

https://www.youtube.com/watch?v=z32cUzqXbDU
 :lol:  :lol:  

Screeny !!

W miarę sie podoba ?

PROPSUJ   :ok:    :ok:

Dzikus

Dzikus

Użytkownicy
posty55
Propsy6
  • Użytkownicy

Dzikus

G2NK Zemsta Wojownika
#1 2011-03-02, 19:55(Ostatnia zmiana: 2011-03-02, 19:58)
Hej screeny mi się podobają tylko popraw błędy w fabule typu "wojowniką" "hacie" a i z tego co wyczytałem Ci wojownicy króla mają atakować miasto.Tylko po co?

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Hmm... co tu powiedzieć. Mod zapowiada się przeciętnie. Mogłeś poprawić przynajmniej te błędy W "Fabule".Co do tego filmiku to przedstawiłeś wszystko trochę jak oglądanie zwierząt w zoo, ale ujdzie. Miasto może być, tylko ta arena  dupnie wygląda. Design świata poprawić, fabułę i będzie dobrze :ok:

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6465
Propsy3036
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
eee....ile masz lat?
ale ogólnie rzecz biorąc bardzo fajne screeny, dobra prezentacja, arena mi się niepodoba (powinieneś się trzymać jednakowej powierzchni, bo to wygląda tak jakby się zrosły ze sobą, i arena nie jest klimatyczna
osada koczowników mi się bardziej podoba od miasta szczerze powiedziawszy
"wierza" pisze się przez z z kropką
jezioro jest zbyt kanciaste moim zdaniem powinno być bardziej nierówne
świątynia jako tako może być
ale ogółem spox
obozy wrogów brzydko moim zdaniem wyglądają

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Warka

Warka

Użytkownicy
COM BEK !!!
posty476
Propsy209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • COM BEK !!!

Warka

G2NK Zemsta Wojownika
#4 2011-03-02, 20:15(Ostatnia zmiana: 2011-03-02, 20:17)
a więc arene zmienie, a ci zbuntowani wojownicy króla niebędą atakować miasta, bo my im w tym przeszkodzimy  :lol2:  a desingn świata jest jaki jest, niechce piracić maxa a w wingsie żenada. a za ortografie PRZEPRASZAM   :lol:

krytykujcie do woli, bo ja moge mieć gust jaki mam, a wole żeby się graczą podobało oczywiście.

narazie ide na kiepskich bo walduś kome bek !  :lol:

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2672
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
W blenderze rzeźbienie to jedna z prostszych rzeczy. Zaznaczasz objekt, "Sculpt Mode" i jazda.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Warka

Warka

Użytkownicy
COM BEK !!!
posty476
Propsy209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • COM BEK !!!
no rzeźbienie pagórków w blenderze to jedno, a modelowanie budynków, i innych rzeczy w blenderze jest trochę trudniejsze  ;p

Kain

Kain

Użytkownicy
RAP-Fanatyk
posty311
Propsy100
  • Użytkownicy
  • RAP-Fanatyk
A nie można np. wymodelować domki itp. w Wingsie a teren w blenderze i później dorzucać obiekty Wingsem?

BlackVampire

BlackVampire

Użytkownicy
posty59
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Przyznam że płaski świat bez wzniesień, kotlin itp. nie jest zbyt zachęcający. Mod musi mieć klimat, a takowy buduje także sceneria (z światem włącznie). Jeżeli mod zostanie bardzo szczegółowo owobowany to może nikt nie zwróci uwagi na kształt świata.
Jak byś jeszcze zrobił nowego potwora to był bym zadowolony z moda.

Harris

Harris

Użytkownicy
Give me your soul... Please
posty183
Propsy80
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Give me your soul... Please
Hmm...co by tu powiedzieć. Screeny niezłe, popracuj jeszcze nad designem świata - popraw obozy,miasto i arenę bo otoczona takim płotem wygląda lipnie. Co do filmu zachęciłeś mnie bo jest wykonany bardzo porządnie i profesjonalnie.
Popraw świat i będzie ok :ok:  Czekam na kolejny film :roll:  
Daję też propsa :ok:   by Cię zmotywować do dalszej pracy.

Warka

Warka

Użytkownicy
COM BEK !!!
posty476
Propsy209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • COM BEK !!!

Warka

G2NK Zemsta Wojownika
#10 2011-03-03, 09:47(Ostatnia zmiana: 2011-03-03, 09:49)
a więc :P jestem zadowolony że niepojechaliście po moim projekcie jak to działo się z innymi na początku.

@BlackVampire

Świat jest baaaaaaaaaaardzo szczegółowo ovobowany. W lasach cudem będzie się nie zgubić. W następym filmiku kiedy będzie już bohater zobaczycie świat z perspektywy gracza  :)  

I mam takie pytanko. Wielu niepodoba się arena. więc jak miała by wyglądać? macie jakieś pomysły?

Dzikus

Dzikus

Użytkownicy
posty55
Propsy6
  • Użytkownicy

Dzikus

G2NK Zemsta Wojownika
#11 2011-03-03, 11:22(Ostatnia zmiana: 2011-03-03, 11:33)
Co do dubbingu to weź sobie odpuść.Masa roboty a ludzie i tak powiedzą że jest lipny...aa popraw ten obozik na wysokości a w szczególnosci dach :)  bo im tam chyba pada na głowy deszcz :)

Warka

Warka

Użytkownicy
COM BEK !!!
posty476
Propsy209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • COM BEK !!!
heh najprawdopodobniej wyjdzie wersja bez dubbingu a jakiś miech, dwa po z dubbingiem.

Paradoxal

Paradoxal

Użytkownicy
posty617
Propsy978
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wszystko fajne ale ta nazwa głównego bohatera mi się nie podoba.Dużo npc ciekawa fabuła będzie hit.Trzymam za ciebie kciuki Warka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A tak a pro po możesz pobrać darmową wersję trial 30 dni 3Ds Max.W trzydzieści dni mógłbyś zrobić świat.

Warka

Warka

Użytkownicy
COM BEK !!!
posty476
Propsy209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • COM BEK !!!
dzięki :)  a nazwa może jeszcze ulec zmianie, a tak wogóle to właśnie go robie ! ;d  tzn teksture ciała i twarz bohatera właśnie robie. ale niepokaże dziś, jak zrobie więcej rzeczy pokaże hurtowo.

jendrzejs

jendrzejs

Użytkownicy
posty586
Propsy31
Profesjabrak
  • Użytkownicy

jendrzejs

G2NK Zemsta Wojownika
#15 2011-03-03, 14:51(Ostatnia zmiana: 2011-03-03, 14:51)
Skarbiec robił się coraz pustszy
:D  
- Ani jednej broni białej z orginału (własne modele + tekstury)
Trzymam Cię za słowo.

Zapowiada się nienajgorzej  :ok:

Paradoxal

Paradoxal

Użytkownicy
posty617
Propsy978
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
jendrzejs co ty mówisz Warka nie rzuca słów na wiatr.Dobrze że na tego moda nie trzeba długo czekać, choć będzie się w niego dość długo grać!

Kain

Kain

Użytkownicy
RAP-Fanatyk
posty311
Propsy100
  • Użytkownicy
  • RAP-Fanatyk
Trzymam Cię za słowo.

Zapowiada się nienajgorzej  :ok:
jendrzejs co ty mówisz Warka nie rzuca słów na wiatr.Dobrze że na tego  moda nie trzeba długo czekać, choć będzie się w niego dość długo grać!                                      

Ale Shadow Assassin co ci nie pasuje w poście jendrzejsa?? bo jakoś nie mogę połączyć tych waszych dwóch postów

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
co do areny to mógłbyś ją zrobić trochę większą i nawet bez tych płotków. Jak widzę arenę zrobiłeś dość prowizorycznie bez jakichś murów jak w G1. Dodaj dookoła kilka ławek i za podłoże piasek :lol2:

Warka

Warka

Użytkownicy
COM BEK !!!
posty476
Propsy209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • COM BEK !!!

Warka

G2NK Zemsta Wojownika
#19 2011-03-03, 16:01(Ostatnia zmiana: 2011-03-03, 16:26)
zobaczycie, broni z gothica nie zobaczycie. ofc białej, bo w dystansowych zobacze tylko tekstury ;p .

Dobrze że na tego moda nie trzeba długo czekać, choć będzie się w niego dość długo grać!

to dlatego, że prezentuje moda kiedy zrobiłem już kupe rzeczy, a nie kiedy zaświa mi na niego pomysł :)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry