Webdesign 102729 317

O temacie

Autor MWL

Zaczęty 30.01.2008 roku

Wyświetleń 102729

Odpowiedzi 317

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Masz ten swój styl ^^  
Uwziąłeś się na te ramki :P  Trochę przy grube... Za duży odstęp do stópki, a na niej napis Jedaith daj nieco wyżej.

Jedairusz

Jedairusz

Moderator działu
Grafik 3D w Boombit
posty1022
Propsy1297
NagrodyVV
ProfesjaGrafik 3D
  • Moderator działu
  • Grafik 3D w Boombit

Jedairusz
Moderator działu

Webdesign
#101 2008-08-11, 12:29(Ostatnia zmiana: 2008-08-11, 12:30)
Nie wiem, zauważyłem że nadzwyczajnie lubię właśnie takie odcienie kolorów.
Chyba faktycznie zbyt często ich używam  :ow:
akurat taka strona powinna się czymś wyróżniać i prezentować pewien poziom.
Do "pewnego poziomu" w webdesignie mi jeszcze brakuje, także nie można się spodziewać czegoś profesjonalnego po mnie  ^^

PS: Napis na stopce nieważny, na stronie (jeśli powstanie) będzie normalną czcionką

krycha

krycha

Użytkownicy
posty81
  • Użytkownicy
Wszystko zbyt mało kontrastowe (kiedy przymrużysz oczy i spojrzysz, zobaczysz szarą plamę), a co za tym idzie, nie ma na czym "oka zaczepić". Zdecyduj, co jest dla Ciebie najważniejsze, tzn. co powinno rzucać się w oczy w pierwszym momencie, itd... Wsiąkłeś w ten klimat na dobre, ale to nic złego, mnie się podoba (klimat!).

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Mój lay na strone Złotych Wrót.

http://iv.pl/images/2p52ngt3e1gnahwoei8k.jpg

Ps. w napisach pomagał Jedaith :roll:

Vladimi Putin
  • Gość
robicie ciężkie strony. trudno będzie to pociąć i poskłądać

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

Webdesign
#105 2008-08-11, 22:16(Ostatnia zmiana: 2008-08-11, 22:19)
Pro nie jest, trochę do poprawki, ale istnieje :roll:  
http://www.zlotewrota.xt.pl/

a jakiś koment odnośnie laya?;(

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

Webdesign
#106 2008-08-14, 12:00(Ostatnia zmiana: 2008-08-14, 12:54)
Proste portfolio dla pewnego grafika 3d.
Te MB po bokach menu to inicjały tego grafika :D  

http://czloveq.lua.pl/slides/lay.jpg

Oczywiście lepiej wygląda na szarym tle.

krycha

krycha

Użytkownicy
posty81
  • Użytkownicy

krycha

Webdesign
#107 2008-08-14, 15:45(Ostatnia zmiana: 2008-08-14, 15:52)
Masz rację strasznie proste, szczególnie czcionka. Czy to aby napewno dla grafika? Mam na myśli grafika przez duże G.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

Webdesign
#108 2008-08-14, 17:15(Ostatnia zmiana: 2008-08-14, 17:37)
Miałem zrobić coś na podobę tego http://www.lukasz.piszczkiewicz.com/index.html
Dlatego nie chciałem dużo kombinować, chociaż i tak dodałem trochę urozmaiceń...
Poza tym uważam, że akurat napisy są dobre. Jakie miałem dać jak uważasz, że te są za proste? Ze szlaczkami, kwiatkami i innymi "gadżetami"  xD ? :D  :D

krycha

krycha

Użytkownicy
posty81
  • Użytkownicy
Cytat: CzloVEQ link=topic=13319.msg27763#msg27763 date=Aug 14 2008, 17:15\'
Poza tym uważam, że akurat napisy są dobre. Jakie miałem dać jak uważasz, że te są za proste? Ze szlaczkami, kwiatkami i innymi "gadżetami"  xD ? :P  :(
Czcionka jest nieładna, niepotrzebnie udziwniona, imię i nazwisko nie musi aż tak wyeksponowane. Napisałam za proste, ponieważ nic się tam nie dzieje, ale ważne jest, co będzie na tej stronie, poniważ elementy, które chcemy pokazać porządkują całość. Poza tym są takie niuanse, które się wyczuwa przy projektowaniu, jak stosunek wielkości, odcienie kolorów, elementy kompozycji...itp. Zrób kilka projektów i porównaj, ja bym, na Twoim miejscu, popracowała nad górą.

MWL

MWL

Użytkownicy
posty205
Profesjabrak
  • Użytkownicy

MWL

Webdesign
#110 2008-08-17, 12:59(Ostatnia zmiana: 2008-08-17, 13:03)
to cięcie na złotych wrotach jest beznadziejne dlatego ja je zrobię zamiast mochera, z optymalizacją...

Jedaith piszesz że ci trochę brakuje? to zobacz jak powinny wyglądać layouty pokroju takich grafików jak Thoro czy Arthas na digarcie (http://www.digart.pl/przegladaj/47/designs/strony_www.html) to się nazywa layout!

Veq, prosto zwięźle i... brzydko oraz niestandardowo http://validator.w3.org/check?verbose=1&am...om%2Findex.html

Tworzymy  aplikacje internetowe i strony internetowe. Jesteś grafikiem? Napisz do nas - szukamy najlepeszych ;)

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Webdesign
#111 2008-08-17, 13:07(Ostatnia zmiana: 2008-08-17, 13:07)
pokroju takich grafików jak Thoro czy Arthas na digarcie (http://www.digart.pl/przegladaj/47/designs/strony_www.html) to się nazywa layout!

ROTLF!

Jestem grafikiem, aha ciekawych rzeczy tu można się dowiedzieć.

Ja mam własny patent na robienie stron fantasty ale wam nie powiem bo zaczniecie podpierdalać.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
MWL, ja miałem zrobić coś podobnego do tamtego laya.
Nie wybierałem tego. Chociaż wiem, że nie zrobiłem tego "cudownie"...

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Szukam jakiegoś dobrego portfolio, które jest prawidłowo wykonane, abym mógł się na nim wzorować. Nie znam za bardzo się na tworzeniu stron więc nie do końca wiem jak to ma być wykonane. Więc chciałbym zrobić aby było "standardowo".

PS. MWL tego nie robił Moher i jest ona zoptymalizowana.

MWL

MWL

Użytkownicy
posty205
Profesjabrak
  • Użytkownicy

MWL

Webdesign
#114 2008-08-22, 15:17(Ostatnia zmiana: 2008-08-22, 17:33)
poszukaj na css zen garden.. a jeśli piszesz takie rzeczy to pisz je na forum webmastering bo nie ma to żadnego powiązania z grafiką tylko techniką!

Przy okazji obydwie twoje prace powtórzę NIE SĄ ZOPTYMALIZOWANE

Tworzymy  aplikacje internetowe i strony internetowe. Jesteś grafikiem? Napisz do nas - szukamy najlepeszych ;)

MWL

MWL

Użytkownicy
posty205
Profesjabrak
  • Użytkownicy

MWL

Webdesign
#115 2008-09-07, 18:01(Ostatnia zmiana: 2008-09-07, 18:02)
Wykonałem layout programu do zarządzania firmą. Jego celem była prostota obsługi i w miarę spokojne kolory. Co sądzicie, co byście zmnienili. http://www.ifotos.pl/?page=2&image=1855.png

Tasilvar

Tasilvar

Użytkownicy
zwykły user
posty264
Propsy17
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • zwykły user

Tasilvar

Webdesign
#116 2008-09-08, 20:46(Ostatnia zmiana: 2008-09-08, 20:49)
Jeśli chodzi o mnie to ja bym zmienił albo background na lekki odcień szarości  albo to  tło na ktorym jest to logo miejsce to dałbym niebieski... bo troche jak dla mnie oczywiscie nie podchodzi ten niebieski pod wyglad loga...

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Pracuj nad usabilty. Skoro to ma służyć do zarządzania czegoś to nie wyobrażam sobie aby ktoś w tym komfortowo pracował na codzień.

MWL

MWL

Użytkownicy
posty205
Profesjabrak
  • Użytkownicy
nom, prawda nad usability nie pracowałem xD

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Ja bym usunął ortografy :P .

0 użytkowników
Do góry