Webdesign 102665 317

O temacie

Autor MWL

Zaczęty 30.01.2008 roku

Wyświetleń 102665

Odpowiedzi 317

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Cytat: MWL link=topic=13319.msg32089#msg32089 date=Sep 16 2008, 15:02\'
nom, prawda nad usability nie pracowałem xD

W takim razie twoja praca nie miała najmniejszego sensu bo nie wyobrażam sobie projektowania panelu sterowania pod innym kontem niż użyteczność czy szybki dostęp do informacji :P .

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

Webdesign
#121 2008-10-03, 22:12(Ostatnia zmiana: 2008-10-03, 22:13)
Dawno nic nie dawałem :P  
Zrobił mi się taki lay, http://ifotos.pl/?page=2&image=3634.jpg
Header, że tak powiem będzie dokończony może potem.

Prosty + przejrzysty.

Lukan
  • Gość
To layout pod konkretną tematykę? Moim zdaniem ciut przy mały i zbyt zielony :P .

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Nie wiem :P  Może portfolio :D

Jedairusz

Jedairusz

Moderator działu
Grafik 3D w Boombit
posty1022
Propsy1297
NagrodyVV
ProfesjaGrafik 3D
  • Moderator działu
  • Grafik 3D w Boombit
Wzory w tle nie pasują do reszty.
Kolorystyka jak dla mnie może byc.
Urozmaiciłbym czymś tą stronę, powinna bardziej rzucac się w oczy (nie chodzi mi tu o oczojebne kolory, bardziej o jakis element, na którym zawiesic wzrok mozna)

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
No a właśnie, co tam dodać... Ciężko się robi, bez żadnej, określonej tematyki :P

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
wszystko zmienic

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Na? xD

Lukan
  • Gość
Ja też robiłem layouty "pod wszystko", ale uważam, że lepiej robić na określoną tematykę.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
No to logika, bo można zastosować jakieś zdjęcia itp.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
http://ifotos.pl/?page=2&image=4449.JPG

Jesienny lay na stronkę mojej miejscowości.
Uzyskałem mniej więcej to, co chciałem.
Jeszcze pole tekstowe do poprawy na pewno.

Zdunek

Zdunek

Administrator
Ken'Udz mistrz stali i runy
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
  • Ken'Udz mistrz stali i runy
Cytat: Veqsir link=topic=13319.msg34228#msg34228 date=Oct 11 2008, 20:42\'
http://ifotos.pl/?page=2&image=4449.JPG

Jesienny lay na stronkę mojej miejscowości.
Uzyskałem mniej więcej to, co chciałem.
Jeszcze pole tekstowe do poprawy na pewno.
ten papier od razu do zmiany, wygląda co najmniej strasznie...

tak po za tym polecam ciekawe tutki które kilka dni temu na wykopie się przewinęły

http://psdtuts.com/tutorials-effects/50-di...toshop-effects/
są zaczepiście zaczepiste...

Po co utrudniać coś co jest proste?

Agencja Interaktywna - CreaWeb.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Dzięki za tuty :D
Pisałem, że papier do zmiany :P

MWL

MWL

Użytkownicy
posty205
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: Veqsir link=topic=13319.msg33525#msg33525 date=Oct 3 2008, 23:12\'
Dawno nic nie dawałem :roll:  
Zrobił mi się taki lay, http://ifotos.pl/?page=2&image=3634.jpg
Header, że tak powiem będzie dokończony może potem.

Prosty + przejrzysty.
Chyba najlepsza twoja praca. Dopicuj ją :D

Tworzymy  aplikacje internetowe i strony internetowe. Jesteś grafikiem? Napisz do nas - szukamy najlepeszych ;)

MWL

MWL

Użytkownicy
posty205
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Praca podkreślam nie moja, ale jakąś poprzeczkę można wprowadzić.
http://ifotos.pl/?page=2&image=7321.jpg
Jak łatwo się domyślić jest to layout strony mojej firmy stworzony przez arthasa.
Obecnie tnę go od soboty, jak będzie gotowy dam do oceny...

Tworzymy  aplikacje internetowe i strony internetowe. Jesteś grafikiem? Napisz do nas - szukamy najlepeszych ;)

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
No dosyć prosty i nieskomplikowany :D  Słowem taki, jaki powinien być lay tego typu. Tylko te "bańki" tak nie wiadomo trochę z czego wychodzą, aczkolwiek nie ma raczej się do czego przyczepić ;p

MWL

MWL

Użytkownicy
posty205
Profesjabrak
  • Użytkownicy
bańki z początku miały być animowane...

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Widziałem już wczoraj. Dobre poczucie estetyki i właściwie technicznie nie ma do czego się przyczepić. Na chwilę obecną sam lepiej bym nie zrobił, choć sam wiesz. W tym temacie nie robiłem już od bardzo dawna. Co do samej budowy i architektury informacji rozumiem że only flash? Bynajmniej budowa strony na to wskazuje...

W każdym razie patrząc na to dziś pod względem praktycznym nie wygląda już tak fajnie. Przede wszystkim motyw planety Ziemi, tosz to tak bardzo oklepane i w ogóle że szkoda gadać. Do tego nie rozumiem związku w jakim stopniu odnoszą się poszczególne punkty zaznaczane na globusie względem stron, realizacji waszej firmy. Nawet jako artystyczna wizualizacja jest to bezsens bo się po prostu nijak ma do jakichś pozycji na mapie ;p . Fajna kolorystyka, uważam że ten pomarańczowy kontrast warto by jeszcze podciągnąć i tu głównie propozycja do Ciebie MWL. Jak będziesz to kodował może warto o tym pomyśleć przy CSS?

Odniosę się jeszcze do samego ID. Sama koncepcja jak i typografia bardzo ciekawa. Choć już wczoraj mówiłem Zdunkowi co sądzę o tym "W". Może i ładnie wygląda jako całość no ale przyznasz że kontrastuje i kojarzy się po prostu z chujem. Koniecznie należy unikać takich akcentów bo później jest szydera w... chuj :D . Z resztą sam pamiętasz jaką beka była ze zbioru podobnych logosów. Nawiasem mówiąc slogan również bardzo wydymany i nadęnty. Głupie, tandetne i mało oryginalne jest to "kreujemy nowy świat".

Swoją drogą Arthas poczynił ogromny progress jeśli chodzi o webdizajn.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
kojarzy się po prostu z chujem.

Thoro, to tylko osoby o takich skojarzeniach, tam będę wchodzić "ludzie biznesu" ;p  

Tak jak teraz patrze to dodałbym chyba jeszcze trochę elementów pomarańczy :D  (tzn. koloru) :P

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
A 'ludź biznesu' to kto? Aseksualista czy osoba żyjąca w absolutnym celibacie? Skojarzenia są oczywiste i bynajmniej nie działają na korzyść marki a wręcz narażają na sporą śmieszność.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry