Webdesign 99223 317

O temacie

Autor MWL

Zaczęty 30.01.2008 roku

Wyświetleń 99223

Odpowiedzi 317

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Ten jelec tak jakby nieco "dziwnie" wycięty...

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

MWL

MWL

Użytkownicy
posty205
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja więcej podobieństw widzę do skowytu, ale dobra :D
Jak mam się czepiać to nie podoba mi się ten miecz, nie wygląda to za dobrze, moim zdaniem powinno być to trochę mniej rzucające się w oczy.
Proszę też żebyś go zamieścił z typografią (czcionki układy itd) bo tak ciężko jest go ocenić. Zapowiada się całkiem nieźle. I jeszcze jakbyś mógł to "przypal" brzegi tego dużego papieru bardziej. Może pomyślisz o jakiś pieczęciach?

Tworzymy  aplikacje internetowe i strony internetowe. Jesteś grafikiem? Napisz do nas - szukamy najlepeszych ;)

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
wiesz co to kompresja?

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
No właśnie chodzi o to, że zapomniałem o tym :D . Planuję trochę przerobić stronkę, to i kompresję wezmę pod uwagę.

MWL

MWL

Użytkownicy
posty205
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A słyszałeś o czymś takim jak xhtml, ta strona jest zła, jest po pierwsze źle pocięta, po 2 zrobiona w edytorze WYSiWYG, więc jest beznadziejnie. Ocena jaka mogę dać to 2/10 albo 1/5. Sorki, ale to jest baaaardzo ważne :D

Tworzymy  aplikacje internetowe i strony internetowe. Jesteś grafikiem? Napisz do nas - szukamy najlepeszych ;)

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Na tworzeniu stron to ja się nie znam. Znam trochę HTML i troszeczkę CSS, ale nic poza tym.

MoHeR

MoHeR

Użytkownicy
posty57
  • Użytkownicy

MoHeR

Webdesign
#67 2008-07-27, 09:10(Ostatnia zmiana: 2008-07-27, 12:05)
Pierwsze zetnknięcie z Photoshopiem i 1 LaY.
Może ktoś oceni. ;)
http://img512.imageshack.us/my.php?image=laypw7.jpg

MWL

MWL

Użytkownicy
posty205
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie jest to dobrze zrobione... nie chce używać ostrej krytyki jak wczoraj na gg (beznadziejne), ale popracuj bo jeszcze długa droga przed tobą...

MoHeR

MoHeR

Użytkownicy
posty57
  • Użytkownicy
Kolejny lay tym razem trochę lepszy.
http://img234.imageshack.us/img234/6271/lolseu7.jpg

Bov
  • Gość
Całkowicie źle zaprojektowany, nie da się go wdrożyć, bo nie ma jednolitego koloru po bokach. Pewnie masz rozdzielczość monitora 1024x768 i nie widzisz tego, ja mam 1440 x 900 (MacBook Pro :lol2:  ) i u mnie na przykład jest coś takiego :
http://img73.imageshack.us/img73/4117/bleun1.gif . Źle zrobione przejścia, wiem o tym, że to twój drugi layout w Photoshopie, ale za nim będziesz projektował, to poczytaj w necie jak się to robi. Nie będę wymieniał błędów bo jest ich masa, tak więc n/c . Co do tekstów no to na prawdę dałeś tego full :|  Przypatrz się jak graficy nanoszą teksty przykładowe na design, bo to co dałeś to mija się z celem. Nie pasują do grafiki.... ehhh. Ale jak na drugi projekt to jakoś idziesz...

Bov
  • Gość
sry za double'a....

http://img141.imageshack.us/img141/1130/62647168ma8.jpg
coś na szybko, szablonowosc narzucona, kolorystyka rowniez....

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

Webdesign
#72 2008-08-01, 14:39(Ostatnia zmiana: 2008-08-01, 14:43)
Menu dałbym raczej na środek. Ten gościu ma śmieszną twarz, ale to Oblivion ;d
Jeszcze kolor napisów bym zmienił, słabo czytelne, za mały kontrast. Również też można by zmienić tło w tych tabelkach zamiast koloru tekstu ;p

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Tak jak veq powiedział - tekst za mało widoczny i trochę zbyt jednolite, a tak to gites ;p . Sam bym lepszego nie zrobił. :D

MWL

MWL

Użytkownicy
posty205
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Całkowicie źle zaprojektowany, nie da się go wdrożyć, bo nie ma jednolitego koloru po bokach.

uwierz mi wszystko da się wdrożyć ;p
twój layout to chyba w tym momencie layout na najwyższym poziomie, nie licząc kilku moich :lol2:  Jest ok,wygląda ok ale... typografia leży! Popracuj nad krojami czcionek i ich kolorami bo strona nie jest użyteczna (usability)

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

Webdesign
#75 2008-08-02, 13:58(Ostatnia zmiana: 2008-08-02, 13:59)
Mój trzeci lay, proszę nie oceniać samej strony tylko LAY :lol2:

Wiem, że cudo nie jest, ale miałem na celu zrobić coś przejrzystego i nieskomplikowanego.

http://veq.xt.pl/

Ps. Mój drugi lay pokaże później ;p
Jeszcze jedno, tak przy okazji.
Wie ktoś jak zrobić hasło do np. odnośnika ?

Bov
  • Gość
Jest ok,wygląda ok ale... typografia leży! Popracuj nad krojami czcionek i ich kolorami bo strona nie jest użyteczna (usability)
Uwierz mi zawsze mam z tym problem, nie ważne o jakiej tematyce robię layout, zawsze jest coś nie tak z czcionką lub typografią :lol2:  .
Mój trzeci lay, proszę nie oceniać samej strony tylko LAY tongue.gif
Nie patrz na to, ile layoutów zrobiłeś, nie liczy się stukanie ich jak pieczenie maślanych bułeczek, lecz projektowanie zgodne z zasadami. Nie pierdolniesz brusha na środku bo tandetnie wygląda prawda ?? Więc trzeba wiedzieć, co i gdzie zastosować, bynajmniej jako tako wyglądało. Ten samochód nie wiem co tam robi, przynajmniej jest źle umieszczony i nie ma kompozycji wewnętrznej z projektem. Co ma głośnik (czy co tam jest) do komputera ? źle dobrana tematyka, no ale rozumiem, portfolio... Nie potrzebny gradient oraz brzydki (wręcz ohydny) napis w topie. Popracuje troszke...

NNPlaya

NNPlaya

Użytkownicy
posty23
Propsy5
  • Użytkownicy

NNPlaya

Webdesign
#77 2008-08-02, 15:23(Ostatnia zmiana: 2008-08-02, 15:27)
W sumie to w porządku, choć dosyć jednolity i mnie razi źle wtopiony obrazek komputera po prawej stronie topu. Pomysł na wygląd ciekawy dosyć, aczkolwiek ta mała różnorodność kolorów jest na dłuższą metę męcząca.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Nie chodzi tu o tematykę...
Po prostu dałem to jako moje zainteresowania.
Będzie tam muzyka, jak i rzeczy powiązane z komputerem.
Co do mustanga to tło i wg. z tekstem wygląda całkiem przyzwoicie.

Trochę się z nim pobawie, dzięki za podpowiedzi :lol2:

MWL

MWL

Użytkownicy
posty205
Profesjabrak
  • Użytkownicy
CzloVEQ nei jestem moderatorem tego działu, ale jeśli chcesz oddac stronę do oceny to od tego jest to forum: http://themodders.org/index.php?showforum=241 powiem ci co oniej myśle dopiero kiedy zaczniesz utrzymywać porządek ;)

root dajesz radę, może chciałbyś nawiązać współpracę? jeśli tak napisz do mnie PM'a lub na gg :D

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry