Znacie jakiś program do nagrywania tylko dźwięku? 13987 48

O temacie

Autor Graveir

Zaczęty 7.01.2011 roku

Wyświetleń 13987

Odpowiedzi 48

Graveir

Graveir

Użytkownicy
Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
Więc tak jak w temacie-znacie jakiś program,który nagrywa tylko i wyłącznie dźwięk?I najlepiej,żeby podczas gry można było zacząć nagrywać dźwięk jednym przyciskiem i tym samym zatrzymywać.

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

Revolution

Revolution

Użytkownicy
posty127
Propsy20
Profesjabrak
  • Użytkownicy
frapsem możesz nagrać a potem w programie wyciąć albo przez program dodaj dźwięki polecam vegasa :D

FraseR
  • Gość
Aż tak trudno wpisać w google?
:ayfkm:

emace

emace

Użytkownicy
czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?
posty404
Propsy297
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?
bardzo dobry soft: Audacity

Podobno pewien nekromanta znany pod pseudonimem Xardas jako jedyny poznał imię niejakiego Bezia. Rzekomo za tę informację zobowiązał się ożywiać zabitych przez niego NPC-ów do kolejnych części gry.

Graveir

Graveir

Użytkownicy
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wpisałem i g**no mi znalazło,a nie taki program-.-
Edit:Audacity odpada.

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

Warka

Warka

Użytkownicy
COM BEK !!!
posty476
Propsy209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • COM BEK !!!

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny

Graveir

Graveir

Użytkownicy
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Sprawdziłem programy i żaden mi się nie spodobał(może poza mega sound recorder,ale nie da rady go ściągnąć).
I ja nie potrzebuję programu do edytowania dźwięku,a takiego,który podczas gry(np.po naciśnięciu przycisku F9)zaczyna nagrywać dźwięk z danej gry/pulpitu/filmu lub innego źródła.Czyli na przykładzie Gothic 2:Noc Kruka.Uruchamiamy grę i kiedy Xardas zaczyna z nami rozmawiać naciskamy F9 i nagrywamy rozmowę do momentu,kiedy mamy na to ochotę.Gdy już nie chcemy nagrywać dialogu znowu naciskamy F9 i mamy w pliku sam dialog rozmowy z Xardasem.O to mi chodziło...bo filmików z gier raczej nie potrzebuję nagrywać(a raczej nie da rady-za słaby komp nawet na frapsa).Tylko chciałbym mieć dialog na dysku/telefonie.Zrozumiał mnie teraz ktoś??

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: bezihero link=topic=12789.msg128745#msg128745#msg128745#msg128745 date=1294414995
Sprawdziłem programy i żaden mi się nie spodobał(może poza mega sound recorder,ale nie da rady go ściągnąć).

:facepalm:

Przecież w Audacity klikasz czerwoną kropkę, nagrywa ci dźwięk, a potem znowu ją klikasz aby przestało nagrywać, usuwasz niepotrzebną cisze 3 kliknięciami i zapisujesz. Takie trudne?

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy

Graveir

Graveir

Użytkownicy
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ludzie widzę,że dalej mnie nie rozumiecie....Podałem jako przykład dialog z Xardasem.A przyda mi się również do wielu innych gier zapewne taki program,w których nie można wyciągnąć ot tak(o ile wg można)plików z dźwiękami itp.A poza tym co do audacity-no właśnie trzeba nacisnąć kropkę,włączyć grę(trochę to u mnie trwa,więc zanim się uruchomi gra i dojdę do tych dialogów,które chcę mieć to sporo czasu minie[i miejsca na dysku]),nagrać interesujące mnie dialogi,wyłączyć grę i zatrzymać nagrywanie a potem usunąć niepotrzebne fragmenty(trochę z tym roboty nie?).A tak mógłbym w danej chwili jednym,malutkim przyciskiem w dowolnym momencie zacząć nagrywać i zatrzymać nagrywanie bez większych problemów.

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Sprawdz czy ten program nie ma hotkeyow i już :facepalm:

Graveir

Graveir

Użytkownicy
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Audacity ma hotkeye.Ale w grach nie działają,bo sprawdzałem w Diablo 2 Pan Zniszczenia podczas gry.

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
omg, to usun ciszę ikonką nożyczek. co to za problem?

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
Jak włączysz Gothica to możesz na marvinie wcisnąć F3 i ci zmniejszy goticzka do okna. Potem alt+tab wchodzisz do Audacity i robisz co tam chcesz, potem z powrotem do gothica wracasz i napjerdalasz.

Graveir

Graveir

Użytkownicy
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: Vierzba link=topic=12789.msg129006#msg129006#msg129006#msg129006 date=1294499257
Jak włączysz Gothica to możesz na marvinie wcisnąć F3 i ci zmniejszy goticzka do okna. Potem alt+tab wchodzisz do Audacity i robisz co tam chcesz, potem z powrotem do gothica wracasz i napjerdalasz.
Ale ja właśnie nie chce takich zabiegów.Ja chcę po prostu podczas gry beż żadnego minimalizowania nagrać dany fragment.Bez żadnych tam sposobów,tylko jednym przyciskiem podczas gry...

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry