3DS MAX 10 - jak zapisać plik .3DS 6064 5

O temacie

Autor Robart

Zaczęty 16.12.2010 roku

Wyświetleń 6064

Odpowiedzi 5

Robart

Robart

Użytkownicy
posty45
  • Użytkownicy
Mam 3DS Maxa (nareszczie!) i mogę zapisywać tylko w formacie .MAX,a chciałbym zapisać w formacie .3DS
Proszę o pomoc!

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
Cytat: Robart link=topic=12364.msg123854#msg123854#msg123854#msg123854 date=1292508986
Mam 3DS Maxa (nareszczie!) i mogę zapisywać tylko w formacie .MAX,a chciałbym zapisać w formacie .3DS
Proszę o pomoc!
eksportuj

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Żaden program nie zapisuje pracy w 3ds.
Jedynym rozwiązaniem jest eksportowanie.
Gdybym był niepoprawnym optymistą, założyłbym że skoro piszesz w "Innej twórczości" i nie wspominasz nic o pewnej prehistorycznej gierce, mógłbym na tym skończyć. Niestety z założenia zakładam że ludzie nie są zwykle tacy fajni jak mogą się wydawać, więc na wszelki wypadek dodam że jeśli jednak potrzebujesz tego do moddingu Gothica, to zwykły eksport nie wystarczy - musisz zrobić to przy pomocy pluginu Kerrax. I zanim zapytasz o link do ściągnięcia, sprawdź w Google - podpowiem że jest na SourceForge.

Robart

Robart

Użytkownicy
posty45
  • Użytkownicy
Dobra... a jak to zrobić? xD
Klikam na pasku menu "modifiers" a potem "conversion" a tam wszystko szare i nie da się nic wybrać :/
Chyba,że nie o to chodzi albo coś źle robię.
EDIT:
heh avallach mnie wyprzedził :P

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
A niepoprawny optymista powiedziałby ci file (taka pierwsza zakładka z głównego paska, trochę poniżej zapisz). Polecam też alt + F -> E.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Gdybym był niepoprawnym optymistą, założyłbym że skoro piszesz w "Innej twórczości" i nie wspominasz nic o pewnej prehistorycznej gierce, mógłbym na tym skończyć.
Przecież przeniosłem ten temat z moddingu Gothica/animacja i mdsy...

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry