Ja skorzystałem tylko z POŁOWY limitu wielkości tekstury, mam skłonność do ekstra oszczędnego mapowania, włącznie z wszelkimi możliwymi symetriami i nakładaniem na siebie podobnych płaszczyzn

Przykładowo: pudło jest całkowicie symetryczne, włosie na smyczku nie jest mapowane osobno tylko tak, żeby była na nim jedna ze strun, sam smyczek jest zmapowany na tym trójkątnawym czymś na dole do czego są przyczepione struny, gryf chyba jest zgięty na pół i nałożony na siebie bo to i tak w sumie jednolite. A struny nie są długaśne, tylko maksymalnie sprasowane na długość (bo w tym kierunku i tak są jednolite).
Proponuję ZDECYDOWANIE uprościć gryf (i tak nikt nie doceni jego szczegółowości, przeczytaj cytat w mojej sygnie) i to coś pod łączeniem gryfu z pudłem. Dzięki temu zaoszczędzisz mnóstwo tris na zaokrąglenie pudła. W ogóle ile to me tris teraz?
Co do mojej tekstury, to przyznaję że w tym jestem nieco gorszy niż w 3D, poza tym szczerze mówiąc nie chce mi się dorabiać dodatkowych detali, rzeźbień i innych duperelek na normalce.