Wyborczy spam 41378 141

O temacie

Autor Ojciec redaktor

Zaczęty 13.06.2010 roku

Wyświetleń 41378

Odpowiedzi 141

Xam

Xam

Użytkownicy
posty10
  • Użytkownicy
@Xam Błagam, zagłosuj na niego w drugiej turze, a w pierwszej na kogokolwiek innego, aby nie kaczyniaka i komora. Niech chociaż małe poparcie chuje mają, zawsze to lepiej będzie wyglądać niż gadki typu "połowa narodu wybrała tego prezydenta".

Hmmm można iść na kompromis i wziąć pod uwagę Olechowskiego, który również jest dobrym kandydatem. W pierwszej turze oczywiście.

Life is a Fight.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
- Bo legalne zielsko

fuck yea;

- Bo chce zlikwidować takie gówna jak ZUS czy NFZ
fuck... nie. Niby to kasę ciągnie, ale na moje byłyby potem problemy: "ej, wiesz, on jest mocno popsuty, będzie w stanie zabulić za to leczenie?", a człowiek popsuty nie zawsze jest zdolny do podpisania papierka. Rodzina też nie zawsze istnieje. Ale ja tam nie wiem, jakby to rozwiązali.

- Bo ułatwi dostęp do broni
fuck yea. W jakiśtam stanach ameryki, czy nie w całej dostęp do broni jest ot, pstryk i masz. O tyle to dobre, że źli ludzie zdobędą broń tak czy siak, dobzi ludzie będą mieli się czym bronić, a jak się dwóch na siebie uweźmie to trochę pomyślą, zanim się zabiorą za takie środki przekazu. A jak nie pomyślą o tym to i tak chyba dobrze, bo zły gen poleciał z puli genetycznej (nagrody darwina tak szły? fajnie brzmiało)

Korwin mówił jeszcze coś o karze śmierci, to też sympatycznie: niby rodzinom będzie smutno, ale będzie taniej, bo nie trzeba utrzymywać takich na dożywociach.

...ogółem spoko koleś, aczkolwiek Internet go za bardzo na moje lansuje. Jakieś kurwa JKM, co na początku było dla mnie do zrozumienia równie łatwe jak JP (co rozkminiłem chyba dopiero, jak ta moda była w szczycie formy, i to mi było trzeba wyjaśnić mocno łopatologicznie, bo nie wierzyłem), wszędzie z nim filmiki, no bez przesady.

Xam

Xam

Użytkownicy
posty10
  • Użytkownicy
wszędzie z nim filmiki, no bez przesady.

A żebyś Ty widział te foto-propagandy na nk i #msgote author=Zkirtaem link=topic=10417.msg99015#msg99015 date=1276461079]wszędzie z nim filmiki, no bez przesady.[/quote]

A żebyś Ty widział te foto-propagandy na nk i rozmówki#msgote author=Zkirtaem link=topic=10417.msg99015#msg99015 date=1276461079]wszędzie z nim filmiki, no bez przesady.[/quote]

A żebyś Ty widział te foto-propagandy na nk i  2 kolegów jaki to on bosssski jest...

Life is a Fight.

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Kilka razy rozmawiałem z JKM, koleś jest ok, ale nijak nadaje się na jakiekolwiek stanowisko publiczne - nie mówiąc już o tym, żeby reprezentował cały naród.

Ja bym zagłosował na Szmajdzińskiego, no ale raczej nic z tego. Zostaje wesoły Bronek i Olechowski. Na Olka głosować nie będę bo i tak nie ma szans, zostaje więc Bronek. W sumie zagłosowałbym na każdego oszołoma prócz Jarka. Tak btw nie ma za bardzo co się spinać bo prezydent za wiele nie może. Nawet jak sobie chłopak coś zawetuje to senat i tak może go olać. Mam nadzieję, że Bronek nabierze ogłady co nieco przez te kilka lat i będą z niego ludzi.

Z mojego punktu widzenia dla PL najważniejszy jest wzrost gospodarczy, a to wg mnie oznacza tylko i wyłącznie rozwój sektora prywatnego, przedsiębiorczości, ograniczenie biurokracji i tej kurewskiej administracji w PL. No idealne byłoby do tego rozpierdolenie ZUS i NFZ, ale póki co możemy sobie o tym tylko pomarzyć. Na pewno przydałoby się zmodernizować polskie prawo, w tym prawo pracy bo związki zawodowe kiedyś nas przekręcą. Całe życie pracuję w sektorze prywatnym i widzę pozytywne przemiany, jak dla mnie dobrym strzałem byłoby otworzyć się teraz na Rosję bo Europa i tak nas zawsze ruchała bez mydła - ruscy lepsi nie są, ale myślę, że tutaj dałoby się dogadać, trzeba by sobie cały czas patrzeć na ręce i byłoby ok.

Też uważam, że nie jest dobrze, że prezydent i premier będą z tych samych ugrupowań, ale z drugiej strony jaka jest alternatywa? Nieprzewidywalny Jarek? Napieralski idzie coraz lepiej, ale to szelma, do tego trochę przegina z populizmem. Olechowski szans też nie ma. Dużego wyboru nie ma.

Reasumując: dobrego wyboru nie ma, na szczęście prezydent i tak gówno może więc nie będzie tak źle. Grunt, żeby Hiszpania wygrała mundial :lol:

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
prezydent i tak gówno może więc nie będzie tak źle.
Podbijam!
Grunt, żeby Hiszpania wygrała mundial biggrin.gif
Wypluj te słowa! Deuts.., niech wygra Słowacja :lol:

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Żeby była jasność - kurwa nie ciepię Hiszpanów! To pierdolone lenie, nieuki i pastuchy - często z nimi współpracuję i kiedyś się przez to przekręcę. Ale podoba mi się jak grają w piłę :)

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Xam

Xam

Użytkownicy
posty10
  • Użytkownicy
Ale podoba mi się jak grają w piłę :)

A ja lubie ich kulture, szczegolnie przy stole  :)  I ich konwersacje a raczej krzyki jak przy sprzeczce  ^_^

Life is a Fight.

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka

KolegaZWojska
Rzeka

Wyborczy spam
#47 2010-06-13, 23:03(Ostatnia zmiana: 2010-06-13, 23:09)
Reasumując: dobrego wyboru nie ma, na szczęście prezydent i tak gówno może więc nie będzie tak źle.
Sama prawda. Mi się odechciało iść na wybory w momencie kiedy usłyszałem, że Sikorski nie kandyduje, bo prezydent ma wyglądać, myśleć, znać się na sprawach zagranicznych, a ten wymiata pod każdym z tych względów. Radykalne pomysły JKM przy prezydenturze nijak się nie sprawdzą. Myślę, że i tak w drugiej turze zobaczy dwie kaczki i może wtedy ruszę dupę z fotela, żeby zagłosować na tą, która nie nazywa się Jarosław.

Co do programu Mikiego, to jest w porządku tylko nie racjonalny, nie możliwy do zrealizowania (ZUS, NFZ, taa jasne). Jaranko - fajnie, nie trzeba by się było kryć po kontach, może spadła by cena towaru, a marycha, co zostało naukowo udowodnione, jest mniej uzależniająca od kofeiny. Broń - też, bo co za problem, żeby taki prawdziwy łobuz klamkę se kupił? Trochę łobuzerskich kontaktów i się ma. Ale przynajmniej taki pospolity gówniarz barbarzyńca z krokiem u kostek, chwilkę by pomyślał. W stanach ten system działa idealnie.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Jaranko - fajnie, nie trzeba by się było kryć po kontach
Nie wiem jak inni, ale ja na swoim koncie nie jaram. Gdzie to sie wlacza?

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

LordSmarkula

LordSmarkula

Użytkownicy
posty141
Propsy1
  • Użytkownicy

LordSmarkula

Wyborczy spam
#49 2010-06-13, 23:24(Ostatnia zmiana: 2010-06-13, 23:26)
Musisz mieć Shishę. Zamiast tej rurki od wciągania podłączasz kabel od internetu, a na kompie wcześniej musisz się zalogować na swoim koncie TM.

Tak poważnie to jestem 16 letnim gówniarzem, ale jak bym miał głosować, to na wszystko byle nie Komorowskiego, bo jak się dogada rząd z prezydentem to rozkradną wszystko razem. A jak się trafi taki Jarek co wszystko będzie wetował, to przynajmniej utrudni im to kradzenie.

Ludzie zamienili religię na telewizję. Teraz telewizja daje lepsze efekty w manipulowaniu ludźmi.

Znakiem bogatej młodzieży nie wiedzącej co zrobić z pieniędzmi nie powinien być banan, a nadgryzione jabłuszko.

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
Coś mi się zdaje ze pierdolicie z tym całym wetowaniem

- cokolwiek prezydent zawetuje idzie do sejmu, sejm poprzez głosowanie może odrzucić weto lub nie i wszystko może pójść jak PO sobie zaplanowało mimo że prezydentem nie będzie komorowski.
- Kaczor w ciągu swojej kadencji zawetował ledwo 10 ustaw z tego co wiem (mogę się mylić, może nie jestem na bierząco)

Ja głosuje na Korwina w pierwszej, a jeżeli nie przejdzie do drugiej to na Kaczyńskiego.
Korwin przynajmniej mówi tak jak jest i nie pierdoli,

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
Cytat: Hwep link=topic=10417.msg99029#msg99029 date=Jun 14 2010, 12:03 AM\'
- cokolwiek prezydent zawetuje idzie do sejmu, sejm poprzez głosowanie może odrzucić weto lub nie i wszystko może pójść jak PO sobie zaplanowało mimo że prezydentem nie będzie komorowski.
ale wtedy potrzebne jest 2/3 a nie 1/2 sejmu, czyli PO+PSL nie styka.

LordSmarkula

LordSmarkula

Użytkownicy
posty141
Propsy1
  • Użytkownicy
Nawet jeśli przegłosują za drugim razem, to zajmie im to dwa razy tyle czasu, czyli w ciągu kadencji wprowadzą dwa razy mniej ustaw, więc ukradną dwa razy mniej  :)

Ludzie zamienili religię na telewizję. Teraz telewizja daje lepsze efekty w manipulowaniu ludźmi.

Znakiem bogatej młodzieży nie wiedzącej co zrobić z pieniędzmi nie powinien być banan, a nadgryzione jabłuszko.

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka

KolegaZWojska
Rzeka

Wyborczy spam
#53 2010-06-14, 00:30(Ostatnia zmiana: 2010-06-14, 00:31)
Eee tam... Rozejrzyj się: "na lewo lewy most, na prawo lewy most" jak se będą chcieli kraść to i tak se jakoś ukradną. Wolę już żeby PO mieli swojego Bronka i niech im idzie w miarę sprawnie jak się któremuś coś mądrego wymyśli, zamiast marnować czas, bo to też pieniądze.

Ojciec redaktor

Ojciec redaktor

Użytkownicy
posty33
Propsy9
  • Użytkownicy
Sorry OR, ale Twój naiwny nacjonalizm wydaje mi sie coraz czesciej smieszny, nie wspominajac juz o tym, ze jest zwyczajnie irytujacy.
Mówisz jakby Twój MnieToJebizm był lepszy ^_^

Bezprogramowe scierwa? A co za roznica? Mikke takze ma dupiaty program

Znaczy bardziej chodziło, że czwórka "głównych" kandydatów wali banały w stylu "będzie lepiej", jeździ na tereny zalane powodzią obiecując gruszki na wierzbie, po kolejnej śmierci Polskiego żołnierza Bronek już mówi o wycofaniu z Afganistanu (mówił nawet o wyjściu z NATO  :)  )

wiesz kolego po co sa podatki?
Wiem

Zrob cokolwiek bez podatkow.
Całkowicie bez podatków? Fakt nie da się tak. ALe nie muszą być one tak wysokie jeśli nie posiada się w chuj dużego sektora publicznego.

Co to znaczy likwidacja NFZ?
Znaczy tyle, że z Twojej (przyszłej) pensji nie będzie podpierdalany hajs na leczenie Twoje bądź wspomnianej szwaczki

Dostep do broni - tutaj wylazi na wierzch ten Twój paramilitarny nacjonalizm i tego akurat mi sie komentowac nie chce. Co by mial przyniesc ulatwiony dostep do broni w takim kraju jak Polska?
Gówno a nie nacjonalizm. Tu chodzi o to, że nie musiałbym się bać przypakwoanego drecha czy ćpuna z kosą gdy idzie o moje bezpieczeństwo.
Obecnie posiadanie broni trzeba uargumentować tym,że np. posiada się wrogów, bądź przenosi się dużo gotówki lub wartościwoe przedmioty (będąc np. jubilerem). Mówiąc o ułatwionym dostępie mam na myśli to, że starając się o broń wystarczającym będzie fakt, że jestem porządnym obywatelem, nie byłem karany, mam dobrą opinię środowiskową i nieźle zarabiam.

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Co do dostępu do broni. Moim zdaniem w pl to poroniony pomysł - biorąc pod uwagę mentalność polaków to każdy sobie kupi pukawkę i może się zrobić bardzo ciekawie. Nasze społeczeństwo moim zdaniem nie dorosło do takich możliwości.

Co do reszty. Nikt nie musi PO lubić, ale póki co to jedyny rząd, który realnie ciśnie na gospodarkę i współpracę międzynarodową, a to dla nas jest najważniejsze. Jak dla mnie to już wystarczy, żeby na nich głosować.

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
Cytat: shergar link=topic=10417.msg99053#msg99053 date=Jun 14 2010, 10:04 AM\'
Nasze społeczeństwo moim zdaniem nie dorosło do takich możliwości.

A ja myślę, że w obecności broni społeczeństwo szybko by dorosło. Fakt, pewnie w pierwszej chwili po wejściu nowych przepisów część idiotów by się powystrzelała, ale ludzie uczą się na błędach. Po jakimś czasie społeczeństwo pewnie by spotulniało.

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Gorzej jak ci idioci zaczną strzelać do twoich najbliższych, wtedy raczej szybko zmienisz zdanie.

Orish

Orish

Użytkownicy
posty0
  • Użytkownicy
O masz, przez przypadek trafiłem na ten temat i aż się zalogowałem...

W tej chwili naprawdę nie jest istotne, na ile zgadzamy się z JKM. Ja się z nim w wielu kwestiach nie zgadzam. Mam poważne wątpliwości co do powszechnego dostępu do broni i różnych jego konserwatywnych poglądów. Nie uważam też wcale, że podatek pogłówny jest lepszy od dochodowego, choć w obliczu, gdy ZSRE zobowiązuje nas do pewnej minimalnej stawki VAT i akcyzy, godna rozważenia jest całkowita likwidacja podatków od osób fizycznych i od osób prawnych. W tej chwili VAT i akcyza stanowią zdecydowaną większość wpływów do skarbu państwa i nawet po ich obniżce nie tylko wystarczą do pokrycia wydatków, ale i wytworzą nadwyżkę. Oczywiście przy spełnieniu założeń państwa minimalnego.

Przede wszystkim jednak w tej chwili nie ma dla JKM alternatywy. Jest jednym z nielicznych polityków, który mówi o tym, co się dzieje naprawdę. Wystarczy przez kilka dni trzeźwym okiem poobserwować media. Skala manipulacji jest niesamowita. O wyniku wyborów w 80% przesądzają media, które od samego początku podzieliły kandydatów na "głównych" i "bez szans". To działa na zasadzie samospełniającej się przepowiedni. Telewizja publiczna to w tej chwili sztab wyborczy Kaczyńskiego. Ale za chwilę władzę nad nią przejmie kto inny i też zrobi z niej swój sztab. Tylko jeden kandydat mówi o tym, że publiczne media uchodzące za neutralne to oszustwo finansowane z naszych pieniędzy i chce je zlikwidować.

Jest również jedynym kandydatem, który mówi o tym, że ZUS i KRUS trzeba zlikwidować. Wszyscy legalnie zatrudnieni płacą teraz składki i myślą, że później dostaną chociaż jakąś głodową emeryturę. Jest to nieprawdą, bo najdalej za kilkanaście lat, jeśli ZUS-u się nie zlikwiduje, to upadnie sam, i będą dwa scenariusze - albo całe państwo zbankrutuje, albo nie wywiąże się z zobowiązań wobec obywateli. O tym mówią ekonomiści, politycy nie mają odwagi. Tylko jeden kandydat przedstawia realne rozwiązanie problemu: ZUS zlikwidować, a na dotychczasowe zobowiązania przeznaczyć pieniądze z prywatyzacji.

Jako jeden z nielicznych dostrzega prawdziwe zagrożenie płynące ze strony Unii Europejskiej. Tego problemu nie można sprowadzać do gejów i lesbijek. W tej chwili dzieje się rzecz dużo gorsza - pod przykrywką demokracji i integracji wprowadzany jest socjalizm. Coraz więcej dyrektyw i ograniczeń wychodzi z Brukseli. Ten socjalizm doprowadził już do bankructwa Grecję, na którą musimy się zrzucać. Teraz przychodzi czas na Węgry. A już na horyzoncie pojawia się Hiszpania z tragicznym stanem finansów publicznych. Dlaczego mamy opłacać chory system, który za chwilę upadnie? Integracja to rzecz piękna, ale tylko wtedy, gdy dokonuje się na poziomie społeczeństw, a nie społeczeństwa są do niej zmuszane przez polityków. To bardzo fajnie brzmi, jak Unia nam daje dotacje. Szkoda, że nie mówi się o tym, że są to nasze pieniądze, które są w karygodny sposób marnowane przez urzędników. Milionowe dofinansowania w kategorii innowacji otrzymują portale społecznościowe dla fryzjerów i system zamówień mszy św. online.

Jeśli dobrze policzymy, wszystkie podatki i opłaty, jakie musimy w tej chwili świadczyć na rzecz państwa, stanowią nawet 83% naszych prawdziwych dochodów. W starożytnym Rzymie niewolnik miał prawo zachować sobie 10% zarobionych pieniędzy, ale do tego miał zakwaterowanie i wyżywienie. Teraz żyjemy tak jak ci niewolnicy, tylko dzięki postępowi technicznemu wydaje nam się, że jesteśmy bogatsi.

W końcu, wszyscy kandydaci widzą w ludziach głównych złych, którym trzeba dowalić jak najwięcej zakazów i obciążeń, żeby zmusić ich do tego, żeby byli dobrzy. Wśród nich jest tylko jeden wyjątek, który mówi, że zły jest cały system, bo doskonale zdaje sobie sprawę, że społeczeństwa funkcjonują na obiektywnych zasadach, dostosowując się do systemu. Jeśli ludzi uważa się za nieporadnych głupców, których trzeba chronić, to oni faktycznie takimi się staną, bo po co mają się wysilać. Jeśli zaś ludziom odda się ich los we własne ręce, stworzymy silne społeczeństwo ludzi odpowiedzialnych.

Mówi się, że prezydent nic nie może. To nieprawda. Prezydent jako pojedyncza osoba posiada w Polsce największą władzę. Nie tylko weto. Posiada także inicjatywę ustawodawczą. Mianuje sędziów. Ma duży wpływ na politykę zagraniczną i obronną. Ale przede wszystkim może wygłaszać orędzia. A w tej chwili walka z zakłamaniem jest ważniejsza niż jakakolwiek inna, bo kiedy je pokonamy, wszystko będzie prostsze.

Nieprawdą jest również, że JKM nie nadaje się na prezydenta. To wytrawny polityk, który wie, jak się zachować. W zależności od sytuacji znakomicie zmienia ton swoich wypowiedzi. Problem w tym, że widzą to tylko ci, którzy oglądają pełne wystąpienia. Media zawsze wybiorą najbardziej kontrowersyjne fragmenty, bo chcą tym przyciągnąć masowego odbiorcę - mają z tego kasę.

Dlatego jeśli ktoś chce utrzymania systemu niewolniczego, niech głosuje na jednego z pozostałych dziewięciu kandydatów - naprawdę jest wszystko jedno na którego. To tylko wybór pomiędzy socjalizmem mniej lub bardziej narodowo-katolickim i tym, jak kto ładnie będzie w telewizji mówił. Każdy, kto nie chce bankructwa państwa, rozkradania i marnowania własnych pieniędzy, i żeby decyzje za niego podejmowały media, ten niestety ma tylko jedną możliwość. A to jest stokrotnie ważniejsze niż to, co się stanie z marihuaną i czy geje będą mieli dobrze.

Wynik uzyskany w tych wyborach przez JKM, to krok w stronę wolności. Może przywróci on ludziom wiarę i za rok w wyborach parlamentarnych będzie zdecydowanie lepiej.
http://www.youtube.com/watch?v=dcKdUzWG33E

codeseeker
  • Gość

codeseeker
Gość

Wyborczy spam
#59 2010-06-14, 12:14(Ostatnia zmiana: 2010-06-14, 12:18)
Dlatego jeśli ktoś chce utrzymania systemu niewolniczego, niech głosuje na jednego z pozostałych dziewięciu kandydatów - naprawdę jest wszystko jedno na którego. To tylko wybór pomiędzy socjalizmem mniej lub bardziej narodowo-katolickim i tym, jak kto ładnie będzie w telewizji mówił. Każdy, kto nie chce bankructwa państwa, rozkradania i marnowania własnych pieniędzy, i żeby decyzje za niego podejmowały media, ten niestety ma tylko jedną możliwość. A to jest stokrotnie ważniejsze niż to, co się stanie z marihuaną i czy geje będą mieli dobrze.

JKM też jedzie z populizmem. Mówi się o reformach, ale ani razu nie słyszałem w jego wypowiedziach jak zamierza to zrobić.
Oczywiście, że system jest niewolniczy, tyle że jak zareagowali by nasi sąsiedzi gdyby nagle w komunistycznej unii Europejskiej kraj wielkości Polski zlikwidował większość podatków? Ja sobie konsekwencji nie potrafię wyobrazić.
Druga sprawa KRUS, ZUS ok. Jednak nigdy nie słyszałem w jaki sposób miałoby wyglądać płynne przejście. Przecież modyfikując cały system możliwa jest nawet zapaść gospodarcza przy nieprecyzyjnych krokach.
Radykalne wizje wymagają precyzyjnych planów, a nie mętnych idei.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry