Jeśli mimo bycia nolifem posiadasz prawa wyborcze to 20 czerwca ruszasz dupe od kompa i głosujesz na tego typa:
http://notrespassing.bblog.pl/i/blog/users...mage/korwin.jpg
Dlaczego?
- Bo legalne zielsko
- Bo inni kandydaci to bezprogramowe ścierwa
- Bo chce zmniejszyć radykalnie podatki
- Bo chce zlikwidować takie gówna jak ZUS czy NFZ
- Bo ułatwi dostęp do broni
Sorry OR, ale Twój naiwny nacjonalizm wydaje mi sie coraz czesciej smieszny, nie wspominajac juz o tym, ze jest zwyczajnie irytujacy.
Legalne zielsko - ok. Skoro pala, niech pala na takich samych zasadach jak fajki czy alkohol. Tutaj legalizacja i nalozenie akcyzy to same plusy dla panstwa, nie mowiac juz o samej mozliwosci kontroli. Nie mowie, ze jestem za czy przeciw samej marihuanie - po prostu z punktu widzenia gospodarki robienie tego co sie robi obecnie wydaje sie po prostu nieracjonalne.
Bezprogramowe scierwa? A co za roznica? Mikke takze ma dupiaty program. Zamiast nawolywac moherow godkami o tradycji i religii, woli pojsc w druga strone i probowac przeciagnac na swoja strone mlodziez. W niczym sie w tej sytuacji nie rozni od reszty kandydatow.
Podatki - wiesz kolego po co sa podatki? Zrob cokolwiek bez podatkow. ZUS, a konkretnie obsugiwane przez niego sektory wydatkow moglyby i powinny byc jak najbardziej sprywatyzowane. W przypadku NFZ juz tak nie jest. Co to znaczy likwidacja NFZ? Ze matka dziecka ze stwardnieniem rozsianym, pracujaca jako sprzataczka albo szwaczka, pojdzie do lekarza i bedzie blagac o litosc? Tak prosto to nie ma. Sprywatyzowane szpitale, zabiegajace o dobro pacjenta jak najbardziej, jednak biorace pieniadze nie od konkretnych pacjentow, ale wlasnie od NFZu, utrzymywanego wlasnie z podatkow. Niech wielkie firmy utrzymuja szkoly, szpitale, drogi itd., a nie matki-sprzataczki z minimum krajowym.
Dostep do broni - tutaj wylazi na wierzch ten Twój paramilitarny nacjonalizm i tego akurat mi sie komentowac nie chce. Co by mial przyniesc ulatwiony dostep do broni w takim kraju jak Polska?
btw zauważyliście że pawlak wygląda niemal identycznie jak dawkins?
W sumie, ale sam bym na to nie wpadl.
w szwajcarii każdy obywatel z prawnego obowiązku ma w domu karabin, nie żaden śmieszny pistolecik tylko nowoczesny karabin szturmowy automatyczny o kalibrze, który jest ci w stanie bez problemu rozpierdolić mózg bez względu na zastosowaną ochronę. ta szwajcaria to pewnie druga somalia jest
W tym miejscu nalezy sie zastanowic: jakim krajem jest Szwajcaria, jakim Polska, a jakim Somalia. W Szwajcarii ludzie raczej maja wszystkiego pod dostatkiem i nawet majac ten karabin w domu, nie maja zbytnio potrzeby by go uzywac. Polska pod tym wzgledem przypomina juz raczej Somalie - przecietny Polak (nie kolekcjoner czy rekonstruktor) majac karabin, raczej wykorzystalby go w somalijskim, nie szwajcarskim stylu. To jest kraj w ktorym podpierdolenie saperki z klatki to sposob na przezycie, a pukawka za paskiem to tylko dodatkowy argument, ktorego w Szwajcarii uzywac nie trzeba.
On o ile wiem nie kandyduje na prezydenta
Propsy za te zaiste zacna riposte!
PS: Ja i tak nie glosuje, bo po pierwsze: mnie to nie dotyczy, po drugie: do najblizszego punktu wyborczego mam, jesli sie nie myle, 160 km.