Wyborczy spam 41067 141

O temacie

Autor Ojciec redaktor

Zaczęty 13.06.2010 roku

Wyświetleń 41067

Odpowiedzi 141

melkor
  • Gość

melkor
Gość

Wyborczy spam
#20 2010-06-13, 20:10(Ostatnia zmiana: 2010-06-13, 20:19)
no, ale właśnie to jest siła. dzięki wetu ma władzę mniej więcej, jak 1/6 sejmu, to nie jest tak mało.

tak ale mówię w odniesieniu do tego, że sam prezydent może sobie chcieć gruszki na wierzbie.

ktoś już pisał chyba wcześniej, że jedynego czego można oczekiwać od prezydenta to dobrze wyglądać, żeby gadał językami i nie przynosił wstydu. czemu kurwa polska nie może mieć prezydenta wybieranego przez parlament, takiego który nie robiłby niczego innego niż ładnie pachniał. wtedy dochodzimy do tego że urząd prezydenta jest kompletnie zbędny w polsce. parlament + rząd to wszystko czego nam potrzeba. nie rozumiem czemu w polsce prezydent kreuje się na kogoś równego prezydentowi w usa, niestety różnica w jakości jest olbrzymia.

Triple

Triple

The Modders
posty98
Propsy1
  • The Modders
Ale lepiej, że zawetuje ustawę, która jest na rękę "kolegom tych z PO". Prędzej wybiorę kaczora niż kormorana (samo ptactwo, cholera!), bo on chociaż zawetuje syf i nic bardziej się nie rozjebie. Lepiej zostawić stagnację w oczekiwaniu na konkretną partię i jej prezydenta, niż pozwolić rozpierdolić kraj od wewnątrz tym, którzy zapuścili już korzenie na Wiejskiej.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Co do kasy i Korwin-Mikke - tak, chce on usunąć zbędne stanowiska i instytucje, jednak przy okazji USUNĄĆ PODATEK DOCHODOWY. Nie sądzicie, że to gigantyczna przesada?
Czy wy wiecie co mowicie? Ogolnodostepna marihuana czy jakikolwiek inny narkotyk to strzal w stope dla naszego spoleczenstwa, i zadnych innych kontrargumentów nigdy nie zaakceptuje.
Argumenty
raz, nie jestem za popularyzacją broni z prostego powodu: jeśli ułatwisz dostęp bandziorowi, to on tylko na tym skorzysta. Za to ty, jeśli masz opory przed zabiciem człowieka, nie zdążysz nawet zareagować, bo on nie będzie czekać, aż wyciągniesz broń, a potem honorowo jak w pojedynku dać szansę.
Gdybym miał okazję strzelił w łeb komuś, kto ma zamiar zrobić to mi - nie wahałbym się. Zbyt cenię to gówniane życie.

muttley

muttley

Użytkownicy
posty567
Propsy381
  • Użytkownicy
Moje natchnienie: "JKM jest jak konserwa tyrolska, 14% tego co Cię interesuję i reszta syfu"

Triple

Triple

The Modders
posty98
Propsy1
  • The Modders

Triple
The Modders

Wyborczy spam
#24 2010-06-13, 20:44(Ostatnia zmiana: 2010-06-13, 20:44)
USUNĄĆ PODATEK DOCHODOWY
Niegłupie to jest. Zrozum, że jeśli bogaci mają niskie podatki, to płacą je w Polsce, jeśli nie, to będą płacić w innym kraju. Ostatnio słuchałem Ziętka i załamałem się, gdy mówił o bardzo wysokich podatkach dla bogatych i bardzo niskich dla biednych. Przecież ten bogaty nie jest głupi! (To, że doszedł do bogactwa o tym może świadczyć) Dla niego to nie problem przenieść działalność choćby na Litwę. Jeśli nie chce sam, to może kogoś wynająć, kto się na tym zna - korzyści z opłacenia tej osoby będzie miał niewspółmiernie większe.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
A potem nie będzie niczego. Bo za co?

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Jeśli mimo bycia nolifem posiadasz prawa wyborcze to 20 czerwca ruszasz dupe od kompa i głosujesz na tego typa:

http://notrespassing.bblog.pl/i/blog/users...mage/korwin.jpg

Dlaczego?
 - Bo legalne zielsko
 - Bo inni kandydaci to bezprogramowe ścierwa
 - Bo chce zmniejszyć radykalnie podatki
 - Bo chce zlikwidować takie gówna jak ZUS czy NFZ
 - Bo ułatwi dostęp do broni
Sorry OR, ale Twój naiwny nacjonalizm wydaje mi sie coraz czesciej smieszny, nie wspominajac juz o tym, ze jest zwyczajnie irytujacy.

Legalne zielsko - ok. Skoro pala, niech pala na takich samych zasadach jak fajki czy alkohol. Tutaj legalizacja i nalozenie akcyzy to same plusy dla panstwa, nie mowiac juz o samej mozliwosci kontroli. Nie mowie, ze jestem za czy przeciw samej marihuanie - po prostu z punktu widzenia gospodarki robienie tego co sie robi obecnie wydaje sie po prostu nieracjonalne.

Bezprogramowe scierwa? A co za roznica? Mikke takze ma dupiaty program. Zamiast nawolywac moherow godkami o tradycji i religii, woli pojsc w druga strone i probowac przeciagnac na swoja strone mlodziez. W niczym sie w tej sytuacji nie rozni od reszty kandydatow.

Podatki - wiesz kolego po co sa podatki? Zrob cokolwiek bez podatkow. ZUS, a konkretnie obsugiwane przez niego sektory wydatkow moglyby i powinny byc jak najbardziej sprywatyzowane. W przypadku NFZ juz tak nie jest. Co to znaczy likwidacja NFZ? Ze matka dziecka ze stwardnieniem rozsianym, pracujaca jako sprzataczka albo szwaczka, pojdzie do lekarza i bedzie blagac o litosc? Tak prosto to nie ma. Sprywatyzowane szpitale, zabiegajace o dobro pacjenta jak najbardziej, jednak biorace pieniadze nie od konkretnych pacjentow, ale wlasnie od NFZu, utrzymywanego wlasnie z podatkow. Niech wielkie firmy utrzymuja szkoly, szpitale, drogi itd., a nie matki-sprzataczki z minimum krajowym.

Dostep do broni - tutaj wylazi na wierzch ten Twój paramilitarny nacjonalizm i tego akurat mi sie komentowac nie chce. Co by mial przyniesc ulatwiony dostep do broni w takim kraju jak Polska?

Cytat: Thoro link=topic=10417.msg98957#msg98938 date=Jun 13 2010, 06:05 PM\'
btw zauważyliście że pawlak wygląda niemal identycznie jak dawkins? :lol:
W sumie, ale sam bym na to nie wpadl. :D

Cytat: Thoro link=topic=10417.msg98963#msg98938 date=Jun 13 2010, 06:24 PM\'
w szwajcarii każdy obywatel z prawnego obowiązku ma w domu karabin, nie żaden śmieszny pistolecik tylko nowoczesny karabin szturmowy automatyczny o kalibrze, który jest ci w stanie bez problemu rozpierdolić mózg bez względu na zastosowaną ochronę. ta szwajcaria to pewnie druga somalia jest  :lol:
W tym miejscu nalezy sie zastanowic: jakim krajem jest Szwajcaria, jakim Polska, a jakim Somalia. W Szwajcarii ludzie raczej maja wszystkiego pod dostatkiem i nawet majac ten karabin w domu, nie maja zbytnio potrzeby by go uzywac. Polska pod tym wzgledem przypomina juz raczej Somalie - przecietny Polak (nie kolekcjoner czy rekonstruktor) majac karabin, raczej wykorzystalby go w somalijskim, nie szwajcarskim stylu. To jest kraj w ktorym podpierdolenie saperki z klatki to sposob na przezycie, a pukawka za paskiem to tylko dodatkowy argument, ktorego w Szwajcarii uzywac nie trzeba.

Cytat: Dark link=topic=10417.msg98972#msg98938 date=Jun 13 2010, 07:05 PM\'
On o ile wiem nie kandyduje na prezydenta
Propsy za te zaiste zacna riposte!

PS: Ja i tak nie glosuje, bo po pierwsze: mnie to nie dotyczy, po drugie: do najblizszego punktu wyborczego mam, jesli sie nie myle, 160 km.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Wyborczy spam
#27 2010-06-13, 21:03(Ostatnia zmiana: 2010-06-13, 21:03)
To jest kraj w ktorym podpierdolenie saperki z klatki to sposob na przezycie

O kurwa! Właśnie mi kiedyś jakieś gówniarze ukradli zajebistą łopatkę saperską na chwile skitraną na klatce schodowej za kaloryferem :lol: . Całe szczęście miałem dwie sztuki w razie W :lol:

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
O tym wlasnie mowie :lol:

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu

Buła

Wyborczy spam
#29 2010-06-13, 21:25(Ostatnia zmiana: 2010-06-13, 21:25)
btw zauważyliście że pawlak wygląda niemal identycznie jak dawkins? :lol:
Tak samo jak Emma Watson

Co do wyborów to chyba na Olechowskiego. Korwin jest jak najbardziej ok, ale on by zrobił za duży sajgon :lol:

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Bardzo naiwne jest myślenie, że ktoś użyje legalnej zarejestrowanej broni do napadu czy czegośtam - równie dobrze od razu można iść na komendę i wsadzić kutasa do ust losowemu funkcjonariuszowi. Inną kwestią jest, że ktoś mógłby komuś taką broń ukraść. Osoba, której ukradziono była by karana i tu ludzie by się faktycznie zastanowili czy broń im jest potrzebna i czy mimo wszystko chcą posiadać biorąc na siebie taką odpowiedzialność. Bardzo denerwują mnie takie argumenty, że ktoś przedstawia jakieś dziwne scenariusze jakoby nagle wszyscy zaczęli do siebie strzelać. Z bronią prawie nigdy nie jest tak, że jest powszechnie dostępna i raczej nikt tego nie wymaga. Chodzi o sprecyzowanie przepisów, które obecnie funkcjonują na zasadzie swobodnych domniemań i interpretacji oraz dobrej woli ludzi, którzy pozwolenia wydają. To jest tak durne jak mit o holandii, który niemalże głosi że marihuana rośnie tam na drzewach dostępna na tej samej zasadzie co u nas alkohol czy papierosy.

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
Legalne zielsko - ok. Skoro pala, niech pala na takich samych zasadach jak fajki czy alkohol. Tutaj legalizacja i nalozenie akcyzy to same plusy dla panstwa, nie mowiac juz o samej mozliwosci kontroli. Nie mowie, ze jestem za czy przeciw samej marihuanie - po prostu z punktu widzenia gospodarki robienie tego co sie robi obecnie wydaje sie po prostu nieracjonalne.
Jakie same plusy? Przede wszystkim, co to znaczy, że coś jest dobre dla państwa? właściwie nic, więc lepiej mówmy, co jest lepsze dla obywateli. Koszty produkcji, uzależnień i leczenia są wyższe niż zysk z przenoszenia pieniędzy od palaczy do skarbu państwa.

Czekam na porównanie Pawlak-Watson :lol:

melkor
  • Gość

melkor
Gość

Wyborczy spam
#32 2010-06-13, 21:42(Ostatnia zmiana: 2010-06-13, 21:43)
dostępna na tej samej zasadzie co u nas alkohol czy papierosy.

nie byłem tam od 1998 więc nie wiem co mogło się zmienić, ale wtedy to nie był mit, ale prawda historyczna  :lol:

Cytat: Zysk link=topic=10417.msg99003#msg98999 date=Jun 13 2010, 09:41 PM\'
Czekam na porównanie Pawlak-Watson :lol:

pawlak na pewno ma piersi, może nie takie duże ale ma

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
Piwo to nie alkohol, zioło to nie narkotyk.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Wyborczy spam
#34 2010-06-13, 21:59(Ostatnia zmiana: 2010-06-13, 22:01)
nie byłem tam od 1998 więc nie wiem co mogło się zmienić, ale wtedy to nie był mit, ale prawda historyczna

Nie wiem czy przechodziły numery na ładne oczka ale obecnie bezapelacyjnie trzeba mieć dowód choćbyś był starszy od papieża, dodatkowo wpisują cię na jakąś ewidencje a jednorazowo kupić możesz chyba do 5 gram i zalecana jest konsumpcja w coffeshopach. Te są monitorowane i pod ochroną. Jak widać jest z tym więc trochę zachodu a na pewno więcej niż z kupieniem "vipa" za 1,20 w pobliskiej biedronce :lol: .

Naprawdę bez różnicy kto to będzie sprzedawał, rynek zbytu jest ogromny i ciągle się powiększa a żadne zakazy i kary na nic się zdadzą. U mnie na osiedlu sprzedając czy konsumując nikt nikt nawet już nie robi sobie z tego konspiracji. W upalną, bezwietrzną pogodę wręcz czuć to w domu bo pod klatką siedzi zacne towarzystwo, siedzą ludzie na balkonach, chodzą i gęsto wdychają to gówno z wiadra absolutnie nie wiedząc co to... i jakoś żyją.. Nikt nie mówi, że jest to zajebiste ale skoro niemożliwym jest aby zjawisko wykluczyć to dlaczego zarabiać mają na tym dziwni ludzie oferujący towar niewiadomego pochodzenia i jakości ? Nie ma co demonizować, bo zapewne każdy z nas zna kilka osób które palą bądź paliły począwszy od gimbusów kończąc na osobach typu mój stary. O tym się nie mówi bo temat jest przez media i wszelkie organy społeczne przemilczany a wszelkie dyskusje odcinane na etapie durnych stereotypów i propagandy, jakby kwestia marihuany była czymś tak oczywistym jak nieuleczalność raka.

Xam

Xam

Użytkownicy
posty10
  • Użytkownicy

Xam

Wyborczy spam
#35 2010-06-13, 22:05(Ostatnia zmiana: 2010-06-13, 22:08)
Korwin? + za te 'klapsy' chyba. Dużo obiecuje, może i za dużo... Osobiście jestem za Komorowskim i chyba tak zagłosuję :lol:

A co do legalizacji - czy ona będzie, czy nie i tak ludzie palili, palą i palić będą czy to przed blokiem, w klatkach, w domach, w parkach, na balkonach, imprezach itp itd.

Life is a Fight.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
"vipa" za 1,20 w pobliskiej biedronce :lol:
1,75zł* - brak podstawowej wiedzy świadczy o tym, że zupełnie nie masz pojęcia o życiu, a twoje wypowiadanie się w temacie o losach polski jest zupełnie bezcelowe, infantylne i głupie.

Triple

Triple

The Modders
posty98
Propsy1
  • The Modders

Triple
The Modders

Wyborczy spam
#37 2010-06-13, 22:12(Ostatnia zmiana: 2010-06-13, 22:13)
@Xam Błagam, zagłosuj na niego w drugiej turze, a w pierwszej na kogokolwiek innego, aby nie kaczyniaka i komora. Niech chociaż małe poparcie chuje mają, zawsze to lepiej będzie wyglądać niż gadki typu "połowa narodu wybrała tego prezydenta".

melkor
  • Gość

melkor
Gość

Wyborczy spam
#38 2010-06-13, 22:14(Ostatnia zmiana: 2010-06-13, 22:14)
1,75zł* - brak podstawowej wiedzy świadczy o tym, że zupełnie nie masz pojęcia o życiu, a twoje wypowiadanie się w temacie o losach polski jest zupełnie bezcelowe, infantylne i głupie.

edit:
dupsko kyra błyszczy  :lol:

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
edit:
dupsko kyra błyszczy :lol:
Jeżeli mowa o dupskach, to będziesz miał w swoim zadzie czołg jeżeli tego nie odszczekasz :lol:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry