Wyborczy spam 41369 141

O temacie

Autor Ojciec redaktor

Zaczęty 13.06.2010 roku

Wyświetleń 41369

Odpowiedzi 141

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
wszystko zależy od tego na kogo się trafi. np. sondaż rydzyka to wygrana kaczyńskiego w I turze. nie ma co przykładać wagi do sondaży

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
Tu jest nie całe 25 tys. głosów, więc mało realny sondaż.
nie dlatego. 25tys. to bardzo duża grupa. problem tylko, że grupa nie jest dobrze wybrana.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Właśnie dostałem łańcuszek gadulcowy "głosuję na korwina, wejdź na tę i tę i stronkę i przekonaj się, że jest zajebisty, po czym prześlij dalej".

...mówiłem już, że internet za bardzo się nim podnieca?

Diegomir

Diegomir

Użytkownicy
Gnój
posty196
Propsy255
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Gnój
A wiecie, że JKM to idiota, który jest całkowicie niekompetentny? Jako prezydent nie może zlikwidować ZUSu (który przeklinacie, choć do czasu spłacenia wszystkich emerytów, którym nie zapłaciło PRL ta instytucja musi istnieć).
Nie może też obniżyć podatków.

Kurwa, czy jak ktoś powie "legalizacja, trawka, broń" to musicie spuszczać się na jego plakaty?! No ja pierdolę, UE to nie jest jakiś jebany klub, z którego można się wypisać. UE może też powiedzieć "oddajcie wszystkie pieniadze ktore dostaliscie".

A Grecja jest zadluzona przez glupote wlasnego rzadu, nie przez UE.

RADEK SIKORSKI RULEZZ

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dark

Wyborczy spam
#84 2010-06-15, 22:43(Ostatnia zmiana: 2010-06-15, 22:43)
RADEK SIKORSKI RULEZZ

Niestety społeczeństwo Polskie nie dorosło jeszcze do tego kandydata

Diegomir

Diegomir

Użytkownicy
Gnój
posty196
Propsy255
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Gnój
Niestety społeczeństwo Polskie nie dorosło jeszcze do tego kandydata
Radek ma jeszcze czas

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
GŁOSUJCIE NA DARKA KOBUSZEWSKIEGO!

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Jako prezydent nie może zlikwidować ZUSu (który przeklinacie, choć do czasu spłacenia wszystkich emerytów, którym nie zapłaciło PRL ta instytucja musi istnieć).
To że PRL tak sobie ubzdurało, to nie znaczy że obecny stan jest dobry. Trzeba z tym coś zrobić. Poza tym PRLu już nie ma...

Triple

Triple

The Modders
posty98
Propsy1
  • The Modders
Ja głosuję na Korwina tylko dlatego, żeby i te babcie przed telewizorami zobaczyły, że jest jakieś zainteresowanie nieco innym spojrzeniem na politykę. Jeśli Korwin będzie na 3 miejscu, to powinny po nim wyrosnąć mniejsze ugrupowania o podobnych poglądach, ale nie zgadzającymi się z nim w części poglądów (z tej racji tworząc odrębną partię czy związek). I na to liczę. Na dodatkową opcję w wyborach parlamentarnych. Wcale korwin mi nie pasuje, ale jest doskonałym narzędziem do zmiany świadomości części plebsu :>

Diegomir

Diegomir

Użytkownicy
Gnój
posty196
Propsy255
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Gnój
To że PRL tak sobie ubzdurało, to nie znaczy że obecny stan jest dobry. Trzeba z tym coś zrobić. Poza tym PRLu już nie ma...
Chodzi o to, że ta instytucja spłaca tych, którym pieniądze zajebał PRL

Tasilvar

Tasilvar

Użytkownicy
zwykły user
posty264
Propsy17
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • zwykły user

Tasilvar

Wyborczy spam
#90 2010-06-16, 19:29(Ostatnia zmiana: 2010-06-16, 20:14)
http://www.wybory.xaa.pl/

Ciekawy wynik sondażu... JKM na 2 miejscu?
Ogólnie to chyba pójdę i zagłosuję na Korwina. Komorowski jest jakiś smutny, Kaczyński się przejadł (wtf, nie wytrzymałbym tej samej mordy przez następne 5 lat) a inni jakoś mnie nie przekonują.

Ale wynik i tak jest przesądzony, wygra Komornik lub (oby nie) Kaczka.
Wr. Powinni osobom powyżej 75 roku życia odbierać prawa wyborcze :lol:

W internetowych sondażach JKM ma wysokie notowania bo wychodzi to poza pro PIS-owską KRRiT chociaż z drugiej strony, udział w ankiecie mógłby brać znaczny procent nieletnich gówniarzy zafascynowanych legalizacją marihuany.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Przecież o tej marihuanie to nawet mało kto wie. Miki wrzucił populistyczne hasełko tak na wszelki wypadek a sam temat nie jest nawet przedmiotem dyskusji wyborczych. Sam kandydat jest na tyle atrakcyjny (kij z faktycznym pokryciem tych "atrakcji"), że tłumaczenie tego marihuaną jest mocno naciągane.

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przecież o tej marihuanie to nawet mało kto wie. Miki wrzucił populistyczne hasełko tak na wszelki wypadek a sam temat nie jest nawet przedmiotem dyskusji wyborczych. Sam kandydat jest na tyle atrakcyjny (kij z faktycznym pokryciem tych "atrakcji"), że tłumaczenie tego marihuaną jest mocno naciągane.

Podbijam

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Wyborczy spam
#93 2010-06-16, 20:36(Ostatnia zmiana: 2010-06-16, 20:39)
A wiecie, że JKM to idiota, który jest całkowicie niekompetentny? Jako prezydent nie może zlikwidować ZUSu (który przeklinacie, choć do czasu spłacenia wszystkich emerytów, którym nie zapłaciło PRL ta instytucja musi istnieć).
Nie może też obniżyć podatków.

Czy jkm jest jedyną osobą w tych (i nie tylko tych) kloacznych wyborach, która rzuca hasłami bez pokrycia? Może to są pierdoły ale pisane wedle panującego standardu wyborczego, z resztą jak potencjalny kandydat w inny sposób ma przekonać statystycznego wyborce jak nie poprzez prezentacje poglądów na modne tematy? To co mówią kandydaci na ogół grubo mija się z faktycznymi kompetencjami prezydenta rp i tu mikke nie jest żadnym wyjątkiem, jednak gdyby za główny obowiązujący fakt przyjąć w końcu zasadę, że prezydent pełni głównie funkcje reprezentacyjne i ograniczonej władzy to wybory byłyby strasznie nudne nie wspominając o całkiem jałowej prezentacji sylwetek kandydatów. Z dwojga złego wolę już kierować się słowem rzucanym na wiatr i poprzeć osobę z którą przynajmniej identyfikuje się na tle światopogądowym niż snuć jakieś dziwne teorie o tym kto jest oszołomem a co jest faktycznie możliwe.

Diegomir

Diegomir

Użytkownicy
Gnój
posty196
Propsy255
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Gnój
A co wiesz na temat jego światopoglądu?

Program wyborczy nie służy pokazywaniu swojego światopoglądu, tylko zachęceniu do głosowania.

Odpowiada Ci jego światopogląd? Wyszedłbyś z Unii? Dałbyś broń każdemu z Twoich sąsiadów?

Zmniejszac, likwidowac podatki? Znakomity sposob na dziure w budzecie!

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
GŁOSUJCIE NA DARKA KOBUSZEWSKIEGO!
Czy ktoś powiedział parówki?

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob

Tomek

Wyborczy spam
#96 2010-06-16, 22:00(Ostatnia zmiana: 2010-06-16, 22:01)
Dla każdego. Za DARMO! Podczas wizyty w mięsnym trzeba będzie tylko pokazać kartki na mięso, chociaż mięsa w tym mięsie za wiele nie ma :lol:

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Wyborczy spam
#97 2010-06-16, 22:02(Ostatnia zmiana: 2010-06-16, 22:04)
A co wiesz na temat jego światopoglądu?

To o czym mówi niezmiennie i nieprzerwanie już od kilkunastu lat, mimo że nie jestem jego zapalonym miłośnikiem. Wiem więcej niż o zewsząd sugerowanym marszałku komuchowskim, który jest na tyle "neutralny" i "obiektywny", że nie potrzebny mu program wyborczy ani jasno sformułowane poglądy a jedynie populistyczne, laickie pierdolenie gorsze od całej mantry jkm'a, pierdolenie osoby państwowej przez które giną ludzie.

Wyszedłbyś z Unii?

Nie wiem, staram się nie wypowiadać na ważne kwestie o których nie mam pojęcia.

Dałbyś broń każdemu z Twoich sąsiadów?

Wystarczy zarzucić hasełkiem a ludzie działają  jak przy promocji w tesko. Czy do cholery "łatwiejszy dostęp do broni" automatycznie oznacza "dajmy broń kurwa wszystkim, niech się strzelają"? Wszyscy sceptycy rozpatrują ten temat w taki oto właśnie sposób a nikt nie wie naprawdę o co chodzi z tą bronią, dlaczego obecne przepisy są złe i czemu dostęp dla niektórych powinien być ułatwiony, dla niektórych a nie kurwa wszystkich. Nikt nie mówi o bezwarunkowym dostępie do wszystkiego, dla wszystkich i w przeciętnych okolicznościach. Jeśli chcesz znać mój pogląd to zainteresują się opinią środowisk łowieckich, sportowych i militarnych, poznaj argumenty a dopiero później opiniuj tematy o których niestety masz jedynie bardzo ogólne pojęcie jak z resztą wszyscy znani mi sceptycy.

Tak w ogóle czy napisałem, że zgadzam się z nim (mikim) w każdej kwestii? JKM jest szalony ale jakie to ma w zasadzie znaczenie i kim są inni kandydaci? Wole osobę radykalną, lekko pierdolniętą niż przyjaciela rosji, kaczkę o faszystowskim charakterku, fanatycznych katoli, populistów-ludowców, rolników, sentymentalnych solidarnościowców czy archaicznych dziadków, którzy myślą że społeczeństwo i jego problemy są niezmienne od lat 80.

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.

Gerry Rafferty
O.D.A.L.

Wyborczy spam
#98 2010-06-16, 22:06(Ostatnia zmiana: 2010-06-16, 22:31)
Zmniejszac, likwidowac podatki? Znakomity sposob na dziure w budzecie!
Wbrew pozorom, zmniejszenie podatków prowadzi na ogół do zjawiska przeciwnego, czyli zwiększenia zamożności państwa. Korporacje i przedsiębiorcy chętniej lokują w państwie swój kapitał, chętniej inwestują i więcej ludzi płaci podatki. Gdyby działo się tak jak mówisz jak powstawałyby raje podatkowe takie jak Lichenstein w którym więcej jest firm niż obywateli? Kraje takie wcale nie są zbyt biedne.

Wyszedłbyś z Unii? Dałbyś broń każdemu z Twoich sąsiadów?
Osobiście chętnie wyszedłbym z unii, zyskujemy pewną pomoc pieniężną ale tracimy niezależność. Nie miałbym nic przeciwko UE gdyby ograniczała się do wspólnoty gospodarczej nie mieszając się do spraw takich jak prawo.
Co do rozdawania broni jestem przeciw, JKM niech najpierw przejdzie się nocą po nowej hucie a potem zacznie o tym gadać. Faktem jest że w stanach usa gdzie łatwiej uzyskać pozwolenie na broń panuje dużo mniejsza przestępczość niż w tych gdzie posiadanie broni jest nielegalne. Myśle że do rozdawania broni wszystkim swoim sąsiadom pokolenie jp nie dorosło, jestem jednak za ułatwieniem do niej dostępu, obecnie żeby coś uzyskać musisz lizać jaja lokalnemu komendantowi policji,
Wg mnie najlepszym rozwiązaniem było by przyznawanie takiego prawa tylko niekaranym, bez zaburzeń psychicznych, po skończeniu przynajmniej 35 lat, uzyskaniem pozytywnej opinii sąsiadów (jak przed założeniem baru lub monopolowego) i po przebyciu odpowiedniego przeszkolenia. Dlatego chętnie zagłosuje na Korwina-mike

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Myśle że do rozdawania broni wszystkim swoim sąsiadom pokolenie jp nie dorosło, jestem jednak za ułatwieniem do niej dostępu, obecnie żeby coś uzyskać musisz lizać jaja lokalnemu komendantowi policji,
Wg mnie najlepszym rozwiązaniem było by przyznawanie takiego prawa tylko niekaranym, bez zaburzeń psychicznych, po skończeniu przynajmniej 35 lat, uzyskaniem pozytywnej opinii sąsiadów (jak przed założeniem baru lub monopolowego) i po przebyciu odpowiedniego przeszkolenia. Dlatego chętnie zagłosuje na Korwina-mike

I o to właściwie od dawna chodzi, może poza względem wieku choć to też jest sprawa dyskusyjna. Po prostu jak komuś broń potrzebna jest do uprawiania sportu to trudno wymagać tak zaawansowanego wieku.

O UE należało myśleć przed wstąpieniem do struktur. Faktem jest,  że to ogromne wsparcie dla rozwoju i wielu zacnych inicjatyw w naszym kraju (nie tylko gospodarczych). Wiadomo jednak również, że nic nie ma za darmo i prędzej czy później musieliśmy bądź dopiero musimy odczuć również te negatywne skutki członkostwa we wspólnocie. Unia dąży do określonych i nie zawsze dla ogółu szlachetnych celów, nie należy upatrywać w tej organizacji bezinteresownego sponsora a w razie zobowiązań udawać zaskoczonych rzucając się jak gówno w kiblu po spuszczeniu wody.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry