A co wiesz na temat jego światopoglądu?
To o czym mówi niezmiennie i nieprzerwanie już od kilkunastu lat, mimo że nie jestem jego zapalonym miłośnikiem. Wiem więcej niż o zewsząd sugerowanym marszałku komuchowskim, który jest na tyle "neutralny" i "obiektywny", że nie potrzebny mu program wyborczy ani jasno sformułowane poglądy a jedynie populistyczne, laickie pierdolenie gorsze od całej mantry jkm'a, pierdolenie osoby państwowej przez które giną ludzie.
Wyszedłbyś z Unii?
Nie wiem, staram się nie wypowiadać na ważne kwestie o których nie mam pojęcia.
Dałbyś broń każdemu z Twoich sąsiadów?
Wystarczy zarzucić hasełkiem a ludzie działają jak przy promocji w tesko. Czy do cholery "łatwiejszy dostęp do broni" automatycznie oznacza "dajmy broń kurwa wszystkim, niech się strzelają"? Wszyscy sceptycy rozpatrują ten temat w taki oto właśnie sposób a nikt nie wie naprawdę o co chodzi z tą bronią, dlaczego obecne przepisy są złe i czemu dostęp dla niektórych powinien być ułatwiony, dla
niektórych a nie kurwa wszystkich. Nikt nie mówi o bezwarunkowym dostępie do wszystkiego, dla wszystkich i w przeciętnych okolicznościach. Jeśli chcesz znać mój pogląd to zainteresują się opinią środowisk łowieckich, sportowych i militarnych, poznaj argumenty a dopiero później opiniuj tematy o których niestety masz jedynie bardzo ogólne pojęcie jak z resztą wszyscy znani mi sceptycy.
Tak w ogóle czy napisałem, że zgadzam się z nim (mikim) w każdej kwestii? JKM jest szalony ale jakie to ma w zasadzie znaczenie i kim są inni kandydaci? Wole osobę radykalną, lekko pierdolniętą niż przyjaciela rosji, kaczkę o faszystowskim charakterku, fanatycznych katoli, populistów-ludowców, rolników, sentymentalnych solidarnościowców czy archaicznych dziadków, którzy myślą że społeczeństwo i jego problemy są niezmienne od lat 80.