Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE] 2117566 3617

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 19.02.2010 roku

Wyświetleń 2117566

Odpowiedzi 3617

Bezior

Bezior

Użytkownicy
posty56
  • Użytkownicy
No właśnie gra po stronie Beliara polega tylko na tym. Zabijasz ludzi używasz szponu Beliara i jego czarów więc jesteś zły tylko że potem i tak trzeba zabić smoki więc w ten sposób działamy przeciw Beliarowi dlatego pisze że taka gra nie ma sensu logicznego. Wiem że fabuła polega na zabiciu smoków ale myślałem że, w alternatywnym zakończeniu można się przyłączyć do sił ciemności czyli do smoka ożywieńca i grać przeciw ludziom.

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer
Cytat: Bezior link=topic=8984.msg94700#msg94700 date=May 6 2010, 11:50 AM\'
No właśnie gra po stronie Beliara polega tylko na tym. Zabijasz ludzi używasz szponu Beliara i jego czarów więc jesteś zły tylko że potem i tak trzeba zabić smoki więc w ten sposób działamy przeciw Beliarowi dlatego pisze że taka gra nie ma sensu logicznego. Wiem że fabuła polega na zabiciu smoków ale myślałem że, w alternatywnym zakończeniu można się przyłączyć do sił ciemności czyli do smoka ożywieńca i grać przeciw ludziom.

to zdradzę ci że takie zachowanie przy uwzględnieniu reszty fabuły ma jeszcze większy sens
główny quest rozszerzenia/dodatku właśnie polega na lawirowaniu między bóstwami
np. raz zabijasz wielkiego demona potem ofiarujesz jego duszę beliarowi itp.

poza tym zabicie smoków w fabule ma też inny sens: aby Xardas przejął moc Bestii (i namieszał w G3)
a i tak granie bezim który jest wybrańcem innosa po stronie nekromantów jest dziwne (w g1 też byliśmy z xardasem) więc wiele się pod względem deklaracji strony konfliktu nie pogorszyło (a nawet nieco się polepszyło)

a pomyśl że Xardas każe nam zdobyć oko innosa  :P

Bezior

Bezior

Użytkownicy
posty56
  • Użytkownicy
No tak Xardas tak naprawdę został nekromantą tylko po to aby przejąć moc Beliara i w sumie można powiedzieć że Bezi zostając jego uczniem mu w tym pomaga wtedy to miało by sens. Ale pomijając już to wszystko i tak twórcy moda mogli dać możliwość dołączenia do smoka ożywieńca, fajnie było by zostać sługą ciemności i skąpać świat w morzu krwi :P

PS. Nie wie ktoś skąd wziąć serce demona w 4 rozdziale? Potrzebne mi do stworzenia runy a nie chce tylko po to uczyć się wycinania serc i tracić 5 pn.

Gehen

Gehen

Użytkownicy
posty7
  • Użytkownicy
Witam, mam garść pytań.

Po pierwsze, bugo-problemy. Zniknął mi Grzmot. Nie ma go pod wieżą Dextera, gdzieś zniknął. Ktoś wie jak go przywołać? A jak się nie da to czy da się obejść bez jego questów jeśli chce się wyzwać Falka? Bo jak narazie nie mam poparcia u Raffa i Dragomira, jak zawsze, a Grzmot jest tym jednym potrzebnym do zakończenia wątku.

Po drugie, Wilk nie chce mi zrobić zbroi z płyt pełzaczy. Daje mu te 10 płytek, ten mówi spoko dawaj i nic ;)  Na następny dzień to samo i to samo.

Po trzecie, wie ktoś kto uczy wyrabiać eliksir siły? Mam 11 smoczych korzeni i tak odkładam te 20 punktów nauki a tu nikt nie ma takiej opcji :(  Sagitta uczy eliksiru zręczności, ale siły już nie. Tak jak każdy alchemik którego spotkałem na drodze. Dodam, że jestem w 2 rozdziale, jeśli to coś da.

Po trzecie, kolejny bug, tym razem dużo poważniejszy. Wchodzę do Świątyni Śniącego i wszystko jest wporządku dopóki nie zechce wczytać sejwa. Wywala mnie do pulpitu z komunikatem, że coś tam Data overflow czy coś takiego. Nie chce przeinstalowywać gry, bo nie mam pewności czy mi sejwy zadziałają. Zainstalowałem Returninga w jakiś dziwny sposób i mam jakby mieszane wersje, toteż po ponownej instalacji ponad tydzień grania może pójść się chędożyć.

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer
@Gehen
i wszystko jasne
winny błąd instalacji
wniosek taki by najpierw sprawdzić poprawność instalacji - potem grać
jest to najgłupsza przyczyna bugów, a w najgorszym przypadku może uniemożliwić grę
na dodatek jeśli masz mieszaną wersję exe/mod nie mogę ci zagwarantować że będziedziałać cokolwiek
instrukcje instalacji były proste

@inne błędy
błędy na które my mamy wpływ to wyłącznie błędy tłumaczenia tekstów (+ drobne usterki będące skutkiem tłumaczenia tego co powinno być nieruszane - patrz część menu - zdarza się baaaaardzo rzadko)
jeśli błąd nie dotyczy instalacji proponuje wypróbować betę 2.5PL bo działa na najaktualniejszych skryptach
jeśli dalej występuje jest to wina twórców oryginalnego moda lub silnika gothica

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
POMOCY!!! Który trzeba mieć lvl aby dojść do 2 rozdział€u ???
A da się do gildii zabójców inaczej wstąpić ??? Bo zapomniałem pogadać z Gerbrandem i dupa....

Bezior

Bezior

Użytkownicy
posty56
  • Użytkownicy
Do drugiego rozdziału nie jest wymagany żaden poziom trzeba dołączyć do jakiejś gildii i zrobić zadanie z ornamentami dla magów wody a potem pogadać z Hagenem

PS. Jeśli jesteś nowicjuszem (u magów ognia, wody lub nekromantów) to musisz zostać magiem bo nowicjusz nie liczy się jako gildia i nie dopuszczą cię do Hagena (a jak wejdziesz z kodami to i tak nie będzie drugiego rozdziału)

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
A jak sie jest najemnikiem ???
A z tą gildią zabójców to już dupa ???
Wypełniłem zadania z zaginionymi a oni dalej chcą żebym szukał (fernando w sumie też wsadziłem do więzienia) HELP !!!

Gehen

Gehen

Użytkownicy
posty7
  • Użytkownicy
A czy ktoś wie w takim razie jak zainstalowac Returninga tak zeby byla taka niebieska ikonka Gothica z napisem Rebalance? ;)  Bo ja już nie pamiętam jak ja to instalowałem.

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer

majaczek
Moderator działu

Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE]
#749 2010-05-08, 19:58(Ostatnia zmiana: 2010-05-08, 20:06)
A czy ktoś wie w takim razie jak zainstalowac Returninga tak zeby byla taka niebieska ikonka Gothica z napisem Rebalance? ;p  Bo ja już nie pamiętam jak ja to instalowałem.

1. Noc Kruka + GMDK
2. Returning 1.0 wersja exe
3. Returning 1.1 wersja exe
4. ReBalance UNI wersja exe
5. instalujesz betę 2.0PL (wg opcji exe)
6. ewentualnie instalujesz betę 2.5PL (wg opcji exe)

w punkcie 4 pojawia się ikona o którą ci chodzi
jednak jeśli zainstalujesz w wersji exe to będzie zainstalowane jako dodatek (tak jak np. dodatkiem jest NK) i nie będą działać mody do NK
jeśli chcesz zainstalować jako MOD tak aby można było uruchamiać inne MODy do NK na tej samej instalacji Gothica2 musisz zainstalować wszystko od pkt 2 do pkt 5/6 w wersji MOD... obawiam się że wtedy nie pojawi ci się ta twoja ulubiona ikonka  :lol:  
zaletą wersji exe jest to że chodzi szybciej (teoretycznie) i to że działa bez płyty

EDIT:
@Squerol
Najemnikiem jak każdą gildią w ReBalance :lol2:  
pamiętaj że zanim pójdziesz do GD musisz wykonać zadanie od magów wody łącznie z zabiciem Kruka
jeśli się nie mylę to zadanie robi się jeszcze w pierwszym rozdziale
aby cię puścili do Jarkendaru w większości gildii musisz pogadać z ANDRE, on wtedy mówi że masz zbadać tą część wyspy i nie puszcza cię do GD póki nie zdasz raportu z ubicia kruka (jeśli się nie mylę to nowicjusz musi najpierw awansować w gildii)

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Dzieki, udało sie :lol:  A do gildii zabójców można się dołączyć jakimś innym sposobem???
Bo Gerbrand już nie ma tego dialogu bo zrobiłem zadanie z tym magiem Gllahadem czy jakoś tam :lol
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jakby co, to nie gram na kodach ;p

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer
Dzieki, udało sie :D  A do gildii zabójców można się dołączyć jakimś innym sposobem???
Bo Gerbrand już nie ma tego dialogu bo zrobiłem zadanie z tym magiem Gllahadem czy jakoś tam :lol
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jakby co, to nie gram na kodach :lol:

Returning jest tak zrobiony że musisz rozważyć każdy ruch
jeden błąd i masz uwalony quest (a czasem całą serię)
ja bym na twoim miejscu po zobaczeniu że spaprałeś quest od razu wczytał
jeśli długo grałeś od tamtego momentu możesz olać gildie zabójców

PS: jeśli dasz burmistrzowi rekomendacje gallakhada o złej porze dnia to cały quest uwalony (znaczy cała seria)
PS2: jak ktoś by grał znowu to proponuje wykonać wszystkie zadania z serii z gallakhadem łącznie z tym od tego bogacza z karczmy zanim się odda pisma

Gehen

Gehen

Użytkownicy
posty7
  • Użytkownicy
Ja bym radził wczytać ewentualnego save'a, bo gildia zabójców to masa złota i przyzwoity exp.

Ponawiam jedno pytanie. Czy da się nauczyć wyrabiać eliksir siły? Korci mnie by już się poddać i zjeść te korzenie, ale czuję, że gdzieś u kogoś jest taka opcja.

Aha i gdzie dokładnie jest Płomień Eligora?

Regynild

Regynild

Moderator działu
posty101
Propsy50
  • Moderator działu
Cytat: Gehen link=topic=8984.msg95153#msg95153 date=May 9 2010, 01:34 AM\'
Ponawiam jedno pytanie. Czy da się nauczyć wyrabiać eliksir siły? Korci mnie by już się poddać i zjeść te korzenie, ale czuję, że gdzieś u kogoś jest taka opcja.

A z tymi eliksirami to nie jest tak, że jak się uczysz eliksirów many to możesz potem robić zręczności, a jak zdrowia, to będziesz mógł robić eliksir siły?

Bezior

Bezior

Użytkownicy
posty56
  • Użytkownicy
Mam wielki problem nie mogę znaleźć Tarroka. Jestem w 4 Rozdziale mam już zadanie od 9 opiekuna rozmawiałem z Urshakiem i nic. Jeżeli ktoś wie to mam proźbę żeby dokładnie opisał gdzie jest Tarrok.

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer
Cytat: Regynild link=topic=8984.msg95163#msg95163 date=May 9 2010, 10:10 AM\'
A z tymi eliksirami to nie jest tak, że jak się uczysz eliksirów many to możesz potem robić zręczności, a jak zdrowia, to będziesz mógł robić eliksir siły?
chyba tak, wydaje mi się że było tak także w NK

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A ja mam taki mały problem nagrałem wszystko śmiga jak powinno ale nie mogę zapisać żadnych ustawień np. klawiszy czy ustawień grafiki. Część ustawiłem w pliku .ini np. rozdzielczość ale pozostaje kwestia klawiszy które są wg. opcji w grze wyczyszczone a ustawienia gamma na 0 tak samo z dźwiękiem. Przestawione ustawienia wracają po wyjściu z ustawień. Pomoże ktoś bo nie wiem czy to wina moda czy może coś schrzaniłem. Mod nagrał się poprawnie bez żadnego alertu i błędu. Spolszczenie również.

Edit:
2 sprawa, dlaczego spolszczone nazwy są tak nie profesjonalne np. Pochodnia (torch) wg. waszego spolszczenia nazywa się teraz Latarka dobrze że nie znicz :/  Innos wg. spolszczenia ma nazwę Innocenty wali translatorem z google. Nie pisząc już o innych niedorzecznych nazwach.

Regynild

Regynild

Moderator działu
posty101
Propsy50
  • Moderator działu
Wali translatorem, bo to jest translatorowe spolszczenie, to chyba oczywiste. Nad profesjonalną wersją pracujemy dopiero teraz, poprawiając te translatorowe głupoty, wrzucając teksty z podstawowych polskich skryptów do NK i tak dalej.

Aihon

Aihon

Użytkownicy
posty7
  • Użytkownicy
Mam problem w zadaniu dla gildii handlowej. Trzeba dostarczyć handlarzowi Zuris eliksir "Flame Eligora". W górniczej dolinie spotykam Grimes, który daje mi klucz (twierdzi, że ukradł go strażnikowi) i kieruje do starej kopalni, gdzie ponoć znajduje się skrzynka, w której ma być ten eliskir. Przeszukałem dokładnie ową kopalnie i nie znlalazłem skrzynki. Bug? Albo może chodzi o inną kopalnie? (byłem w tej należącej do starego obozu w G1).

EDIT: Problem rozwiązany. Chodziło o opuszczoną kopalnię (nad wejściem do GD).

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
jak otworzyć jaskinię z młotkiem tarakota ???

0 użytkowników
Do góry