Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE] 2138885 3617

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 19.02.2010 roku

Wyświetleń 2138885

Odpowiedzi 3617

jendrzejs

jendrzejs

Użytkownicy
posty586
Propsy31
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W sumie poprosiłbym jakiegoś moderatora żeby zrobił porządek z tym tematem by ludzie tacy jak Bonuss dostali co chcieli i pozostali także
tzn. proszę o podzielenie tematu na dwa: jeden techniczny i drugi fabularny
wiem że to sporo pracy ale ułatwiłoby to życie niektórym forumowiczom
gdy takie przedsięwzięcie się uda będą moderatorzy mogli zrobić jakiś porządek w przyszłości bo teraz w tej formie tematu mają ręce związane ;/

jeśli takie rozwiązanie nie wypali mogę założyć na googlegroups.com grupę dyskusyjną z nowinkami, do której każdy będzie mógł się zapisać, wtedy najważniejsze informacje mógłbym przesyłać przez grupę

jednak porządek na forum byłby lepszy bo w "technicznym" temacie nie zgubiłoby się pytanie techniczne

proszę jakiegoś uczynnego moderatora o przeczytanie tego postu

Ktoś chyba wam kiedyś pozowlił tutaj pisać.To piszcie.

tetriandoch

tetriandoch

Użytkownicy
posty2
  • Użytkownicy
jeszcze jedno pytanie gdzie jest gildia zabójców i wyspa paladynów

LastNPC

LastNPC

Użytkownicy
posty4
  • Użytkownicy
Po przeczytaniu pierwszego posta zgłupiałem 0.o Co , jak i w jakiej kolejności należy zainstalować żeby mieć tego moda po polsku no i oczywiście z skąd to wszystko pobrać ?? Proszę nie pisać , że wszystko tam pisze bo nie potrafię się w tym połapać...

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer

majaczek
Moderator działu

Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE]
#783 2010-05-22, 05:57(Ostatnia zmiana: 2010-05-22, 05:59)
Po przeczytaniu pierwszego posta zgłupiałem 0.o Co , jak i w jakiej kolejności należy zainstalować żeby mieć tego moda po polsku no i oczywiście z skąd to wszystko pobrać ?? Proszę nie pisać , że wszystko tam pisze bo nie potrafię się w tym połapać...

wszystkie potrzebne pliki mają po przynajmniej jednym linku w pierwszym/drugim poście
co do instalacji, proszę sprawdzić w pierwszym poście sekcję "Instalacja dla niekumatych"

dawiddd

dawiddd

Użytkownicy
posty3
  • Użytkownicy
Witam jestem nowy na forum i niechce mi sie zabardzo czytać poprzednich postów , bo jest ich masa .Chciałbym sie dowiedzieć czy w najblizszym czasie (tygodniu)wyjdzie nowa wersja spolszczenia ???
Pzdr :)

Regynild

Regynild

Moderator działu
posty101
Propsy50
  • Moderator działu
Niestety, nie spodziewałbym się jej na twoim miejscu

LastNPC

LastNPC

Użytkownicy
posty4
  • Użytkownicy
Ok, zainstalowałem wszystko i włączyłem grę... Wszystko chodziło jak trzeba tylko , że gra tnie się okropnie a po chwili robi się czarny monitor i muszę resetować kompa... Normalny Gothic 2 NK działał bez zacięcia nawet na najwyższych ustawieniach , a tu nawet jak ograniczyłem WSZYSTKIE ustawienia do minimum to gra potrafi zawiesić się na amen 0.o Jak rozwiązać ten problem ?

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer

majaczek
Moderator działu

#787 2010-05-22, 18:32(Ostatnia zmiana: 2010-05-22, 18:40)
Ok, zainstalowałem wszystko i włączyłem grę... Wszystko chodziło jak trzeba tylko , że gra tnie się okropnie a po chwili robi się czarny monitor i muszę resetować kompa... Normalny Gothic 2 NK działał bez zacięcia nawet na najwyższych ustawieniach , a tu nawet jak ograniczyłem WSZYSTKIE ustawienia do minimum to gra potrafi zawiesić się na amen 0.o Jak rozwiązać ten problem ?

po pierwsze sprawdź czy czegoś nie pomyliłeś w instalacji

po drugie mod jeszcze w oryginalnej wersji językowej miał buga że czasami zacinał się na dialogu
występuje to rzadko ale gdy wystąpi nie wyłączaj gothica, po prostu nie ruszaj i po minucie zacznie znowu działać
błąd występuje zazwyczaj wtedy gdy bardzo szybko przerywasz dialogi
zawiecha nie ma nic wspólnego z grafiką więc zmiana opcji graficznych nie pomogła
zakładam że błąd wystąpił w gadce z xardasem? (xardas dużo gada i gracza korci aby mu przerwać)
posłuchaj go za pierwszym razem bo ma coś ciekawego do powiedzenia w modzie, a potem jak chcesz zacząć kolejny raz możesz pominąć dialog.. jeśli tu była zawiecha to poczekaj i potem gra nie będzie się już ciąć

INFO:

profesjonalna wersja spolszczenia prawdopodobnie będzie miała instalator
przyda się on bo zamierzamy dodać intro sygnalizujące naszą grupę, co mogłoby spowodować kolejne problemy przy instalacji manualnej (jeśli gra próbuje grać intro którego nie ma to się zawiesza/wywala do pulpitu)
instalator jednak będzie dotyczył tylko spolszczenia, Returning+ReBalance trzeba będzie zainstalować ich bieżącymi instalatorami

przypuszczalnie spolszczenie nie będzie ukończone przed końcem czerwca lub dłużej

LastNPC

LastNPC

Użytkownicy
posty4
  • Użytkownicy
Z Xarasem miałem parę sekundowe zacięcie ale gdy zszedłem na dół wieży albo chciałem wejść wyżej to gra się zatrzymywała  , a potem gasł monitor... Przy minimalnych ustawieniach ten sam problem występował tylko w jaskiniach :)

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer

majaczek
Moderator działu

#789 2010-05-22, 18:50(Ostatnia zmiana: 2010-05-22, 19:38)
Z Xarasem miałem parę sekundowe zacięcie ale gdy zszedłem na dół wieży albo chciałem wejść wyżej to gra się zatrzymywała  , a potem gasł monitor... Przy minimalnych ustawieniach ten sam problem występował tylko w jaskiniach :)

hmm a masz polskie znaki?
bo jeśli nie to oznacza że zainstalowałeś łatkę beta 2.5 bez wersji podstawowej (beta2.0)

także sprawdź czy wszystko zainstalowałeś po kolei, bo to wygląda bardziej jak brak innych plików...
czy na pewno przed instalacją returning 1.1 i Rebalance zainstalowałeś Returning1.0?
bo jeśli nie to jest powód - brakuje grafik z podstawki Returning której nie zainstalowałeś i gra pada

czy zainstalowałeś wszystkie kawałki moda w tym samym trybie (tylko mod/tylko exe)?
bo jeśli nie to nie gwarantuje nawet że ci się gra uruchomi :P

EDIT: jest jeszcze bug z dźwiękiem strzały- są miejsca w które jak strzelisz to brzęczą - jeśli strzelisz w nie troche inaczej to gra może się wywalić,
 poza tym możesz mieć problemy z sterownikiem dźwięku trójwymiarowego (np EAX) bo w jaskiniach na dźwięk jest nakładany efekt dźwiękowy jaskini (rodzaj pogłosu)

LastNPC

LastNPC

Użytkownicy
posty4
  • Użytkownicy
Polskie znaki mam i wszystko zainstalowałem po kolei na pewno w tym samym trybie (exe) :)

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer
Polskie znaki mam i wszystko zainstalowałem po kolei na pewno w tym samym trybie (exe) :)

spróbuj wyłączyć dźwięk (w grze), a grafikę ustawić na maxa i sprawdź czy wystąpi po 15 minutach grania
jeśli nie - to jest bug z dźwiękiem/sterownikiem dźwięku/kartą dźwiękową
jeśli tak - to jest coś dziwnego

ja nigdy nie miałem takiego błędu, ale podobno może wystąpić (na rosyjskim forum też mówili o problemach w jaskiniach i o czymś z dźwiękiem)
jeśli to jest ten słynny "jaskiniowy" błąd to wystarczy że wyłączysz efekty dźwiękowe, pozostaiwając "goły" dźwięk, a grafikę możesz ustawić jak chcesz

dawiddd

dawiddd

Użytkownicy
posty3
  • Użytkownicy
Wszystko mi sie elegancko zainstalowało (wersja EXE ) .Tylko wie ktoś może czemu niemoge wogóle ustawień zmieniać ???   :roll:

Regynild

Regynild

Moderator działu
posty101
Propsy50
  • Moderator działu
Ponieważ są uszkodzone, a przy okazji, mógłbyś sprawdzić, co konkretnie ci nie działa?

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer
Wszystko mi sie elegancko zainstalowało (wersja EXE ) .Tylko wie ktoś może czemu niemoge wogóle ustawień zmieniać ???   :huh:

Cytat: Regynild link=topic=8984.msg96901#msg96895 date=May 23 2010, 02:44 PM\'
Ponieważ są uszkodzone, a przy okazji, mógłbyś sprawdzić, co konkretnie ci nie działa?

tylko niektóre opcje są uszkodzone, większość menu działa
generalnie nie działają niektóre suwaki i są zablokowane
jeśli coś nie działa poza kontrastem/jasnością/alfą prosze dać znać

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1727
Propsy2215
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: LastNPC\'
z skąd

dawiddd

dawiddd

Użytkownicy
posty3
  • Użytkownicy
Ok dzięki z tymi ustawieniami .
Mam jeszcze jedno pytanie gram na prawie najtrudniejszym poziomie gry i niezabardzo moge sobie radzić z kasą macie jakiś sposób ???
Jaki jest kod na kase ? :P

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
Spoiler
kod na worek z kasą został usunięty.możesz tylko pojedyńczymi monetami

Naprawdę dokopałeś się do postów typa nieaktywnego na forum od 10 lat? Weź wyjdź z domu.

maarekxd

maarekxd

Użytkownicy
posty111
Propsy1
  • Użytkownicy
albo przyzwij sobie kilka jakiś cennych zbroi np. Paladyna i sprzedaj je komuś. Tak będzie najlepiej.

Bonuss

Bonuss

Użytkownicy
posty6
  • Użytkownicy
Majaczek:) Dzięki terminowi tłumaczenia zaliczę sesję;D Bóg zapłać:D
I pytanie innej kwestii, może już poruszonej. Nagrywacie dubbing do spolszczenia?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry