Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE] 2138844 3617

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 19.02.2010 roku

Wyświetleń 2138844

Odpowiedzi 3617

LordSmarkula

LordSmarkula

Użytkownicy
posty141
Propsy1
  • Użytkownicy
Z tego co pamiętam to Rebalance jest trudniejsze. A jeśli chodzi o wersję tłumaczenia to niczym się nie różni tylko im się nudziło i zmienili numerek wersji.

Ludzie zamienili religię na telewizję. Teraz telewizja daje lepsze efekty w manipulowaniu ludźmi.

Znakiem bogatej młodzieży nie wiedzącej co zrobić z pieniędzmi nie powinien być banan, a nadgryzione jabłuszko.

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer

majaczek
Moderator działu

Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE]
#722 2010-05-01, 22:48(Ostatnia zmiana: 2010-05-01, 22:58)
@LordSmarkula
bzdura

beta 2.5 spolszczenia zawiera tłumaczenie z bety 2 i została zrobiona z najnowszych skryptów ReBalance (tych w UNI)
beta 2.0 spolszczenia zawiera tłumaczenie automatyczne ALE zrobione na podstawie skryptów z bety ReBalance

teksty które się zmieniły od bety ReBalance do UNI są w becie 2.5 nieprzetłumaczone (powinno być ich stosunkowo mało) za to naprawione są wszystkie bugi które ruski naprawili po becie

np. 2.0PL zawiera bug dotyczący skrzynek lemara, rukara, ignaza, powodujący że ich okradzenie bez zrobienia zamętu jest praktycznie niemożliwe, 2.5PL już go nie ma dzięki aktualniejszym skryptom

EDIT: ale to nie oznacza że okradzenie ich będzie banalne :lol:  jednak nie doszedłem tak daleko po wgraniu nowej wersji i rozpoczęciu gry od nowa
PS: wersja do której zrobiono betę2PL to ReBalance1.15beta5 - jest prawie najnowsza, beta2.5PL jak już mówiłem to to samo tłumaczenie zaaplikowane do wersji oficjalnej/najnowszej ReBalance, jednak nie poprawione są teksty które się zmieniły

LordSmarkula

LordSmarkula

Użytkownicy
posty141
Propsy1
  • Użytkownicy
A jeśli chodzi o wersję tłumaczenia to niczym się nie różni tylko im się nudziło i zmienili numerek wersji.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Ironia

Ludzie zamienili religię na telewizję. Teraz telewizja daje lepsze efekty w manipulowaniu ludźmi.

Znakiem bogatej młodzieży nie wiedzącej co zrobić z pieniędzmi nie powinien być banan, a nadgryzione jabłuszko.

Bezior

Bezior

Użytkownicy
posty56
  • Użytkownicy
Eh nie mogę znaleźć tego Tarroka, gadałem już z Urshakiem, miałem już zadanie od trzeciego opiekuna(chociaż nie rozumiem co opiekunowie mają do Tarroka) ale wciąż niemoge go znaleźć :lol:  . Nie wiem może szukam w złym miejscu (szukam na wzniesieni za starą wierzą w pobliżu chatki Cavalorna jest tam ognisko a kawałek dalej grupka orków) a może coś innego źle zrobiłem HELP.

PS. Jestem dopiero w 2 rozdziale może to jest powód.

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Ufff..... Kolejny zestaw pytań, proszę o odpowiedź :
1. Lepiej 1h czy 2h bronie ???
2. Słyszałem że jest gdzieś niby Ortega... Gdzie ???
3. Jak otworzyć jaskinię z młotem Tarakota ???
4. Co to za zawalona jaskinia za obozem bractwa ??? Można tam jakoś wejść ???
5. Co dokładnie daje ReBalance ???
6. Czy bronie Rejnara są całkowicie usunięte ???
7. Czy PN, np. za siłę dalej rosną ???
8. Czy da się jakoś zmienić pedalsko wyglądającą ciężką zbroję najemnika ???
9. Czy są jakieś nowe potworki czy przedmioty (chodzi o ReBalance) ???
Proszę uprzejmie o odpowiedź :lol:
PS : To lepiej tłumaczenie 2.0 czy 2.5 ???

Bezior

Bezior

Użytkownicy
posty56
  • Użytkownicy
Mam jeszcze jedno pytanko mianowicie, gdzie jest czwarty opiekun? Powinien być gdzieś w pobliżu Niclasa ale przeszukałem już wielokrotnie całą okolice i... nic :lol:

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
4 opiekun jest na samej górze, tam gdzie ten zniszczony zamek i zębacze

Bezior

Bezior

Użytkownicy
posty56
  • Użytkownicy
Tak myślałem dlatego sprawdziłem to miejsce niezliczoną ilość razy i przeczesałem tam chyba każdy cm² ale nikt się nie pojawił, obawiam się że to może być jakiś bug :)  :D  :]

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Być może (u mnie któryś z opiekunów tam był)..... A może chodzi o innego opiekuna ??? A sprawdzałeś z założonym Ring of Darkness ??? (nie wiem jak się ring w PL nazywa, ten co dawał Dagoth)

Bezior

Bezior

Użytkownicy
posty56
  • Użytkownicy
Sprawdzałem zarówno z pierścieniem i bez wielokrotnie. Ostatni opiekun jakiego znalazłem był za farmą Akila (to był trzeci opiekun) i dał mi qesta z językiem lang według tego co pisze na Worldofgothic teraz powinienem szukać opiekuna właśnie tam w pobliżu Niclasa. Do tej pory kolejność się zgadzała ale spróbuje poszukać innych opiekunów.

Już wiem przekminiłem o co chodzi :)   aby czwarty opiekun się pojawił wymagany jest 3 rozdział

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer

majaczek
Moderator działu

Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE]
#731 2010-05-02, 17:45(Ostatnia zmiana: 2010-05-02, 17:48)
@Squerol
beta 2.5 powinna dawać mniej bugów, ale może wystąpić więcej błędów z tłumaczonym tekstem niż w 2.0
ja osobiście używam bety 2.5, choć martwi mnie że w kilku miejscach wystąpiło nieprzetłumaczone zdanie
więc unikającym bugów polecam wersję 2.5, a tym którzy nie mogą znieść że w środku wypowiedzi są krzaki proponuje zostać przy oficjalnej 2.0

UWAGA: wersja b2.5 jest zrealizowana jako łatka więc wymaga pliku *.mod z wersji b2.0

@Smarkula
niestety w większości przypadków nie dostrzegam ironii, mam zwyczaj traktowania wszystkiego dosłownie dopóki takie rozumienie nie jest czysto niedorzeczne

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
@Majaczek
Dzięki, zainstalowałem se 2.5 :)

Aihon

Aihon

Użytkownicy
posty7
  • Użytkownicy
Ponieważ to jest bug. Sam się nad tym zastanawiałem i doszedłem do wniosku, że pomylono trochę kolejność. Żeby zostać magiem wody Saturas i Vatras oczekują, że najpierw porozmawia się z Lordem Hagenem, ale żeby z nim pogdać trzeba być najpierw w jakiejś gildii :S więc radzę b marvin b, zmienić gildie na np. strażnika i wtedy porozmawiać z Hagenem.

Jednak nie ma buga. Wystarczy wykonać 3 misje dla wodnego kręgu.
-znaleźć 3 części ornamętu
-rozwiązać zagadkę handlarza broni dla bandytów
-dowiedzieć się kto stoi za zniknięciem/porwaniem ludzi

Wszystkie 3 questy są z NK. Po ukończeniu ich, Vatras daje dam zgodę przystąpienia do magów wody. Idziemy do Saturasa i stajemy się adeptem wody.

Następnie trzeba uzbierać 40 punktów inteligencji i porozmawiać z Saturasem - stajemy się magiem wody

Jak uzbierać tyle punktów inteligencji? Czytać książki (na regałach i normalne) oraz uczyć się umiejętności (np alchemii - ważenie napojów mp/hp). Najlepiej jest wybierać skille za 1 pkt nauki, póki nie rozwinie się trochę MP oraz wyuczy run.

Bezior

Bezior

Użytkownicy
posty56
  • Użytkownicy
Elo nie wie ktoś czy jest jakiś alternatywny sposób na przejście do kolejnego rozdziału, chodzi mi konkretnie o przejście z 3 do 4. Gram po stronie Beliara a jeśli przechodzę gre po staremu to tak jakby gram przeciwko Beliarowi tzn. muszę zabijać poszukiwaczy naprawiać oko Innosa itp. nie wspominając już o przejściu do 5r wtedy trzeba pozabijać smoki. Kolejny rozdział jest potrzebny chociażby po to aby nauczyć się kolejnego kręgu magii a pozatym niektórzy opiekunowie pojawiają się dopiero w którymś rozdziale... :P

Aihon

Aihon

Użytkownicy
posty7
  • Użytkownicy
Zadanie 6 krwawych kielichów.

Brakuje ostatniego 6 kielicha, który był w ratuszu. Wie ktoś może gdzie on teraz znajduje się?

Bezior

Bezior

Użytkownicy
posty56
  • Użytkownicy
No właśnie i tu zaczyna się problem bo musze przejść do 4 R żeby pojawił mi się kolejny opiekun a nikt jeszcze mi nie odpowiedział :]  . Chyba po prostu zadałem głupie pytanie  ;) , chodzi mi o to jak należy przechodzić grę po stronie zła? Jeśli jest ktoś kto przeszedł grę w ten sposób to uprzejmie bym prosił o odpowiedź, po prostu nie wiem co mam dalej robić w tej grze.

maarekxd

maarekxd

Użytkownicy
posty111
Propsy1
  • Użytkownicy
Niestety raczej nie da się po stronie zła. Jak chcesz grać przeciw Innosowi to bądź Nekromantą. Co do kielicha z ratusza to jest on w domu Salandrila, musisz nacisnąć przycisk który znajduje się na ladzie w domu i ukraść Salandrilowi klucz do skrzyni,

Bezior

Bezior

Użytkownicy
posty56
  • Użytkownicy
A więc gra po stronie zła polega tylko na byciu nekromantą... przeszedłem pół gry i dopiero teraz się dowiedziałem. Trzeba przyznać twórcy moda się nie popisali, gra po stronie beliara nie ma w ogóle sensu logicznego ŻAL. A głównie dla tego zainteresowałem się tym modem. Tak czy inaczej dzięki za odpowiedź przynajmniej wiem na czym stoje.

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer
Cytat: Bezior link=topic=8984.msg94471#msg94471 date=May 5 2010, 10:04 AM\'
A więc gra po stronie zła polega tylko na byciu nekromantą... przeszedłem pół gry i dopiero teraz się dowiedziałem. Trzeba przyznać twórcy moda się nie popisali, gra po stronie beliara nie ma w ogóle sensu logicznego ŻAL. A głównie dla tego zainteresowałem się tym modem. Tak czy inaczej dzięki za odpowiedź przynajmniej wiem na czym stoje.

to chyba normalne
- w G1 miałeś ubić śniącego bez względu na pobudki
- w G2 masz ubić smoki bez względu na pobudki

pewnych elementów fabuły nie da się przeskoczyć
jednak jeśli wiem możesz wybrać alternatywne zakończenie w dodatkowych rozdziałach

PS: gra z  beliarem faktycznie stoi po stronie zła gdyż musisz nabijać mroczną karmę na szpon itp

0 użytkowników
Do góry