Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE] 2138832 3617

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 19.02.2010 roku

Wyświetleń 2138832

Odpowiedzi 3617

Orzeszek

Orzeszek

Użytkownicy
posty110
Propsy64
  • Użytkownicy
Co do gry wojem to po zdobyciu Uriziela leci już jak z płatka  :D

Bezior

Bezior

Użytkownicy
posty56
  • Użytkownicy
Kiedyś zadałem pytanie o Ulu Mulu, teraz chciałem się jeszcze dopytać. Po pierwsze gdzie jest Tarrok który może zrobić ulu mulu a po drugie w którym rozdziale (najwcześniej) można je zdobyć. Niedawno doszedłem do górniczej doliny i Ulu Mulu naprawdę by mi się przydało zwłaszcza że chce się dostać do wierzy mgieł :D

maarekxd

maarekxd

Użytkownicy
posty111
Propsy1
  • Użytkownicy
Ulu_Mulu dostępne będzie jak dostaniesz misję od 9 Opiekuna (chyba) to ten co stoi na skrzyżowaniu dróg przy farmie Onara. Tarrok będzie między chatą Cavalorna a małym obozem bandytów (chata Aidana) będziesz musiał się wspiąć na takie jakby wzniesienie.

Bezior

Bezior

Użytkownicy
posty56
  • Użytkownicy
Aha ok, to na razie mogę zapomnieć o Ulu mulu będę musiał ograniczyć się do przemian w zwierzęta :D

Orzeszek

Orzeszek

Użytkownicy
posty110
Propsy64
  • Użytkownicy
Ja po prostu na luzie już w 4 rozdziale miałem możliwość zrobienia Ulu-Mulu a miałem chyba dopiero z trzecią misje od opiekuna. Na początek trzeba znaleźć Ur-Shak'a który jest przy starej wieży Xardasa na płaskowyżu z ogniskiem gdzie w nk były ogniste jaszczury, po pogadaniu z nim idziemy na wzniesienie nad zawaloną wieżą niedaleko chatki Cavalorna i tam Tarrok walczy ze szkieletami trzeba mu pomóc zanim go zasiekają ( należy uwzględnić że są to zwykłe szkielety i nie ma większego kłopotu w ich zabiciu  ) tak jak w g1 trzeba dać mu lekarstwo w tym przypadku jest to żółta miksturka którą mają  co ważniejsi szamani orków ( można zdobyć np: zabijając szamana z pod biblioteki w Jarkendanie ) Składniki do zrobienia Ulu-Mulu identyczne jak w jedynce.

P.S bym zapomniał odwiedzając Tarroka należy udać się do niego w nocy

maarekxd

maarekxd

Użytkownicy
posty111
Propsy1
  • Użytkownicy
Masz rację, misja z duchem wody to rzeczywiście trzecia. Sory, mój błąd.

Giba

Giba

Użytkownicy
posty19
  • Użytkownicy
Mam do was pytanie... lepiej zostać magiem czy wojownikiem ? jak łatwiej ?

Módlmy się wśród drzew.

Za zdeptany wrzos.

Za przelaną krew.

Za zbuntowany los.

I za śmierć od miecza- I od byle rdzy

I za códzy ból- I za własne łzy

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer
Cytat: Squerol link=topic=8984.msg93807#msg93807 date=Apr 29 2010, 10:47 AM\'
Czemu Rejnar nie ma do sprzedania tych broni ??? Gdzie one są ???
A w ogóle to z jaką bronią lepiej chodzić, jedno czy dwuręczną ???(bo w 1.1 jak się miało broń ze smoka ożywieńca to było baaardzo łatwo)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
na "niemożliwym" koło Cavalorna są czarne gobliny więc jest dużo trudniej, nawet nie licząc tego że są trudniejsze od czarnych na "łatwym"

U mnie nie ma czarnych, tylko około 7 zwykłych goblinów na niemożliwym....
@rejnar
twórcy ReBalance stwierdzili że miecze Rejnara są bardziej cheatem/easter_eggiem niż pożyteczną zawartością moda, dlatego usuneli je ze sprzedarzy... Rejnar dalej skupuje unikatowe miecze
@czarne gobliny
sorry mała pomyłka - czarne są koło miejsca z kavalornem ale dopiero po pójściu z Kavalornem na bandytów, ewentualnie pomyliłem z 1.1
no-comment :D

szpak

szpak

Użytkownicy
posty8
  • Użytkownicy
Siemka mam problem jak zdobyc 40 inteligenci? bo ponoc tyle potrzeba do zostania dark wizard  mam 20 i dalej niewiem co robic przeczytalem spora ilosc książek i dalej niewiem gdzie szukac  niewiem wgl poco ktos aż tyle wymyślił bo to raczej niemozliwe bez kodow wejsc do czyjegos domu i przeczytac książkę bo odrazu uznaja to za kradzież lol

maarekxd

maarekxd

Użytkownicy
posty111
Propsy1
  • Użytkownicy
Wydaje mi się że Magiem jest łatwiej. Ja grałem Świątynnym Strażnikiem i trochę ciężko było, wybicie orków sprzed zamku w GD mi chyba z tydzień zajęło, a Magiem to wystarczy jeden czas i orkowie leżą.

Bezior

Bezior

Użytkownicy
posty56
  • Użytkownicy
Siemka mam problem jak zdobyc 40 inteligenci? bo ponoc tyle potrzeba do zostania dark wizard  mam 20 i dalej niewiem co robic przeczytalem spora ilosc książek i dalej niewiem gdzie szukac  niewiem wgl poco ktos aż tyle wymyślił bo to raczej niemozliwe bez kodow wejsc do czyjegos domu i przeczytac książkę bo odrazu uznaja to za kradzież lol

Spokojnie można wejść do czyjegoś domu i przeczytać księgi trzeba po prostu troche pokombinować np. iść w nocy, wejść w odpowiednim momencie kiedy nikt nie patrzy, czasem kogoś uśpić lub pobić. Ale jak już kiedyś pisałem to nie wystarczy bo i tak sporo zabraknie musisz uczyć się różnych umiejętności tj. kradzież, kowalstwo, alchemia, myśliwstwo itp.
Eh pisze to już chyba trzeci raz  :D

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
''@rejnar
twórcy ReBalance stwierdzili że miecze Rejnara są bardziej cheatem/easter_eggiem niż pożyteczną zawartością moda, dlatego usuneli je ze sprzedarzy... Rejnar dalej skupuje unikatowe miecze,, - sorry, ale nie umiem cytować :roll:    A te jego bronie to usunęli całkowicie ???? Nigdzie ich nie ma ??? (bo były fajne).A do ReBalansa do dali jakieś nowe potworki ??? Czy tylko tych sentry zombie z obozu na bagnach...
A lepiej to chodzić z 1 czy 2 ręczną bronią (bo z Urizielem albo masterem of the dragon to za łatwo)... :D  :lol:  :lol:

Aihon

Aihon

Użytkownicy
posty7
  • Użytkownicy
Mam problem z dołączeniem do magów wody.

Wykonałem już questa z ornamentem, Saturas powiedział mi, że przyjmie mnie jak Vatras się zgodzi, Vatras da mi zgodę jak spotkam się z Hagenem. Paladyn (strażnik) nie chce mnie wpuścić do kwatery Hagena. W podstawowej wersji, żeby dostać się do Hagena trzeba było zostać strażnikiem/magiem/najemnikiem, ale jak dołączę do którejś z tych gildii to nie zostanę już magiem wody. Jak się do niego dostać?

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer

majaczek
Moderator działu

Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE]
#713 2010-05-01, 15:22(Ostatnia zmiana: 2010-05-01, 15:23)
Mam problem z dołączeniem do magów wody.

Wykonałem już questa z ornamentem, Saturas powiedział mi, że przyjmie mnie jak Vatras się zgodzi, Vatras da mi zgodę jak spotkam się z Hagenem. Paladyn (strażnik) nie chce mnie wpuścić do kwatery Hagena. W podstawowej wersji, żeby dostać się do Hagena trzeba było zostać strażnikiem/magiem/najemnikiem, ale jak dołączę do którejś z tych gildii to nie zostanę już magiem wody. Jak się do niego dostać?

pokombinować, poszukać jakiegoś questu, w najgorszym przypadku skorzystać z buga

jak się robi quest na dołączenie do xardasa jako nekro, to trzeba się dostać do klasztoru po jego manatki
gościu w bramie nie chce wpuścić ani oddać klucza
znalazłem dwa sposoby:
1) (pokombinowany) można wejść na dach klasztoru z któregoś boku, potem aby wyjść trzeba ukraść klucz paladynowi z klasztoru
2) (prosty) dołączyć do gildii handlowej - pierwsze lub drugie zadanie polega na handlu z goraxem, jak strażnikowi bramy klasztoru mówisz że idziesz po wino od goraxa to cie wpuszcza

tak więc na pewno jest jakiś na to sposób
najgłupszy jaki mogę wymyślić to potraktowanie strażników zwojami snu
ale na pewno są inne

Aihon

Aihon

Użytkownicy
posty7
  • Użytkownicy
pokombinować, poszukać jakiegoś questu, w najgorszym przypadku skorzystać z buga

jak się robi quest na dołączenie do xardasa jako nekro, to trzeba się dostać do klasztoru po jego manatki
gościu w bramie nie chce wpuścić ani oddać klucza
znalazłem dwa sposoby:
1) (pokombinowany) można wejść na dach klasztoru z któregoś boku, potem aby wyjść trzeba ukraść klucz paladynowi z klasztoru
2) (prosty) dołączyć do gildii handlowej - pierwsze lub drugie zadanie polega na handlu z goraxem, jak strażnikowi bramy klasztoru mówisz że idziesz po wino od goraxa to cie wpuszcza

tak więc na pewno jest jakiś na to sposób
najgłupszy jaki mogę wymyślić to potraktowanie strażników zwojami snu
ale na pewno są inne

Nie da się uśpić strażników pilnujących wejścia. Nawet jak udało mi się wejść przy użyciu kodu (k) to pierwszy napotkany paladyn podnosi alarm i gf.

Co do klasztoru magów ognia, to można jeszcze ukraść klucz nowicjuszowi stojącemu przed bramą.

Jeżeli ktoś gra magiem wody to proszę o pomoc. Bez wizyty u Hagena nie można kontynuować gry.

Varthxox

Varthxox

Użytkownicy
posty2
  • Użytkownicy
Ponieważ to jest bug. Sam się nad tym zastanawiałem i doszedłem do wniosku, że pomylono trochę kolejność. Żeby zostać magiem wody Saturas i Vatras oczekują, że najpierw porozmawia się z Lordem Hagenem, ale żeby z nim pogdać trzeba być najpierw w jakiejś gildii :S więc radzę b marvin b, zmienić gildie na np. strażnika i wtedy porozmawiać z Hagenem.

Ja mam takie pytanie. Otóż całkiem niedawno grałem w Returninga i doszedłem do 3 rozdziału, ale teraz nie mam savów i gram od nowa. Problem w tym, że albo coś źle zainstalowałem teraz, albo wtedy. Rzecz w tym, że mam inne tło w menu, z Opiekunami w tej swojej siedzibie, a wcześniej miałem smoka. Do tego zabiłem do tej pory dwa szczury i dostałem dziwną ilość punktów doświadczenia. Raz 7, raz 21, raz 14. Ponadto koło wieży Xardasa znalazlem kamienną tabliczkę, której w tej wersji poprzedniej w którą grałem, nie było. Obawiam się, że mimo napisu Rebalance nie mam owej łatki, gdyż zapowiada się na łatwiejszą przeprawę. Zabiłem młodego wilka, który co prawda sporo dmg mi zadawał, ale ja go równie szybko zabiłem, a gram na najwyższym poziomie trudności. Pytanie więc do was kieruje, czy to jest aby ta właściwa wersja, czy np. mam 1.1 bez żadnych zmian itd.? Spolszczenie dodam działa tak jak kiedyś.

majaczek

majaczek

Moderator działu
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • The Dreamer
@Varthxox
prawdopodobnie ściągnąłeś starą betę ReBalance, lub nie zainstalowałeś czegoś poprawnie
jak dobrze pamiętam losowe doświadczenie było w returning 1.0 a w 1.1 już nie było ale mogę się mylić
proponuje zainstalować jeszcze raz gothica i wgrać wszystkie potrzebne łaty, najlepiej w wersji exe

PS: menu z napisem ReBalance występuje zawsze przy spolszczeniu, gdyż jest zawarty w nim plik menu.dat... występuje także przy demie menu, które zrobiłem kawał czasu temu gdy testowałem mój (sprytny) sposób tłumaczenia
PS2: grafika z opiekunami to chyba ta właściwa, lecz masz coś nie tak z resztą
PS3: w ReBalance na początku przy xardasie jest wybór stopnia trudności, jeśli wybrałeś to pierwsze, to rzeczywiście masz dużo łatwiej

EDIT: doszedłem do wniosku że masz pomieszane zasoby, proponuje reinstalkę gothica

Bezior

Bezior

Użytkownicy
posty56
  • Użytkownicy
Zna ktoś może odpowiedzi na pytania Tegona (3 opiekuna)? Na tej http://translate.googleusercontent.com/tra...FqxuBxzPniiigWQ stronie niby są odpowiedzi ale to co tam pisze jest całkiem inne niż opcje odpowiedzi u Tegona.

Varthxox

Varthxox

Użytkownicy
posty2
  • Użytkownicy
Znaczy się nielosowe, ale bardzo zmniejszone. Za wilka i goblina mam po 35 pkt a za bandytę 105 zamiast 300... w sumie jeśli mi zależy na poziomie trudności to nie warto tego reinstalować, bo w końcu tak mały exp da ostro w kość.

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Czy wersja 2.5 beta tłumaczenia różni się coś w ogóle od 2.0 ???
A co jest trudniejsze - 1.1 czy ReBalance ???

0 użytkowników
Do góry