1. Czy mozna znalezc lub zdobyc - nie kupic w pierwszym rozdziale jakies inne pierscienie do sily/zrecznosci/many poza mana +10 oraz sila +3(tych blisko miasta). poprosiłbym o lokalizacje.
Za wykonanie zadania z krwawymi kielichami jest świetny pierścień +15 zręczności, ale to zadanie jest czasochłonne i trudne, bo trzeba kraść o odpowiednich godzinach a niekiedy nawet zabijać zwykłych obywateli. Ale warto, do tej pory noszę to cacko a mam chyba 34 poziom.
2. Czy jest jakas sensowna strategia na granie bronia 2H(od poczatku gry)? probowalem to robic, aczkolwiek mialem wrazenie iz jest ona zbyt powolna na walke z potworami(na poziomie wojownika), no a mistrza nie da sie osiagnac zbyt szybko gdyż:
- troche to kosztuje(i kasy i PN)
- co z tego, ze zainwestuje szybko w walke, skoro bedzie to kosztem sily, a co za tym idzie zerowego dmg.
Lepiej inwestować w umiejętność walki bo to zwiększa szanse na uderzenia krytyczne. Przy 100% nawet kiepską bronią będziesz robił niezły dmg - wierz mi. Jestem łucznikiem i noszę też dwuręczny miecz, czasami go używam. Mam poziom wojownika i machanie lewo-prawo jest skuteczne, mało co do mnie podchodzi. Zakładam, ze umiesz robić tzw #msg1072103combo#msg1072103?
3. Kwestia zrecznosci oraz zlodziejstwa. Czy cokolwiek inne niz zrecznosc ma wplyw kradziez kieszonkowa? jako przyklad podam jedna z moich postaci: 16lvl, 80 zrecznosci i jedyne co moge zrobic, to okradac dziecinnie latwych i to z wyjatkami bo np Lehmar mnie lapie. Jak w takiej sytuacji mam ukrasc klucz Goraxowi, zeby dolaczyc do bractwa, skoro do wbicia zostalo mi z tego co moge znalezc w khorinis max 3-4 levele, a te +10 do zrecznosci raczej wiele mi nie da.
- moze jest jakis sposob, aby dostac sie do gorniczej doliny, jarkendaru, lub innej lokacji bez posiadania gildii?
W modzie zwiększony jest pułap na jakim można okradać poszczególnych NPC, ja mam 140 zręczności i czasami przez kilka prób nie udaje się #msg1072103dość trudna kradzież#msg1072103, a #msg1072103kradzież która graniczy z cudem#msg1072103 wychodzi za pierwszym razem (twórcy dodali chyba algorytm losowości). Na szczęście po nieudanej próbie kradzieży można spróbować się wyłgać.
4. Kto moze nas nauczyc eliksiry sily? mam na mysli ten zwykly, ze smoczych korzeni. Constantino odpada, podobnie jak Sagitta, oraz Mag ognia z klasztoru, natomiast w przypadku maga wody(chyba Riordiana) nie jest w ogole dostepna rozmowa o alchemii tak jak bylo to w czystej NK. Bylem Paladynem w 3 rozdziale i nie moglem znalezc nikogo, kto owej miks sily mnie uczy.
Jestem w 3 rozdziale i do tej pory nie znalazłem tego przepisu, a zwiedzam wszystko i rozmawiam ze wszystkimi. Może go nie ma?
5a. Runa zniszczenia nieumarlych. Czy jest dostepna dla maga kazdej gildi, czy trzeba ja zrobic samemu, czy mozna ja gdzies znalezc?
Wykonaj zadanie dla Gallaharda. W 2 rozdziale nauczy Cię tej runy, która dostępna jest dla każdej gildii.