Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE] 2389309 3617

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 19.02.2010 roku

Wyświetleń 2389309

Odpowiedzi 3617

bfkod

bfkod

Użytkownicy
posty209
Propsy54
  • Użytkownicy
1. Czy mozna znalezc lub zdobyc - nie kupic w pierwszym rozdziale jakies inne pierscienie do sily/zrecznosci/many poza mana +10 oraz sila +3(tych blisko miasta). poprosiłbym o lokalizacje.
Za wykonanie zadania z krwawymi kielichami jest świetny pierścień +15 zręczności, ale to zadanie jest czasochłonne i trudne, bo trzeba kraść o odpowiednich godzinach a niekiedy nawet zabijać zwykłych obywateli. Ale warto, do tej pory noszę to cacko a mam chyba 34 poziom.

2. Czy jest jakas sensowna strategia na granie bronia 2H(od poczatku gry)? probowalem to robic, aczkolwiek mialem wrazenie iz jest ona zbyt powolna na walke z potworami(na poziomie wojownika), no a mistrza nie da sie osiagnac zbyt szybko gdyż:
- troche to kosztuje(i kasy i PN)
- co z tego, ze zainwestuje szybko w walke, skoro bedzie to kosztem sily, a co za tym idzie zerowego dmg.
Lepiej inwestować w umiejętność walki bo to zwiększa szanse na uderzenia krytyczne. Przy 100% nawet kiepską bronią będziesz robił niezły dmg - wierz mi. Jestem łucznikiem i noszę też dwuręczny miecz, czasami go używam. Mam poziom wojownika i machanie lewo-prawo jest skuteczne, mało co do mnie podchodzi. Zakładam, ze umiesz robić tzw #msg1072103combo#msg1072103?

3. Kwestia zrecznosci oraz zlodziejstwa. Czy cokolwiek inne niz zrecznosc ma wplyw kradziez kieszonkowa? jako przyklad podam jedna z moich postaci: 16lvl, 80 zrecznosci i jedyne co moge zrobic, to okradac dziecinnie latwych i to z wyjatkami bo np Lehmar mnie lapie. Jak w takiej sytuacji mam ukrasc klucz Goraxowi, zeby dolaczyc do bractwa, skoro do wbicia zostalo mi z tego co moge znalezc w khorinis max 3-4 levele, a te +10 do zrecznosci raczej wiele mi nie da.
- moze jest jakis sposob, aby dostac sie do gorniczej doliny, jarkendaru, lub innej lokacji bez posiadania gildii?
W modzie zwiększony jest pułap na jakim można okradać poszczególnych NPC, ja mam 140 zręczności i czasami przez kilka prób nie udaje się #msg1072103dość trudna kradzież#msg1072103, a #msg1072103kradzież która graniczy z cudem#msg1072103 wychodzi za pierwszym razem (twórcy dodali chyba algorytm losowości). Na szczęście po nieudanej próbie kradzieży można spróbować się wyłgać.

4. Kto moze nas nauczyc eliksiry sily? mam na mysli ten zwykly, ze smoczych korzeni. Constantino odpada, podobnie jak Sagitta, oraz Mag ognia z klasztoru, natomiast w przypadku maga wody(chyba Riordiana) nie jest w ogole dostepna rozmowa o alchemii tak jak bylo to w czystej NK. Bylem Paladynem w 3 rozdziale i nie moglem znalezc nikogo, kto owej miks sily mnie uczy.
Jestem w 3 rozdziale i do tej pory nie znalazłem tego przepisu, a zwiedzam wszystko i rozmawiam ze wszystkimi. Może go nie ma?

5a. Runa zniszczenia nieumarlych. Czy jest dostepna dla maga kazdej gildi, czy trzeba ja zrobic samemu, czy mozna ja gdzies znalezc?
Wykonaj zadanie dla Gallaharda. W 2 rozdziale nauczy Cię tej runy, która dostępna jest dla każdej gildii.

TheMrFalwack

TheMrFalwack

Użytkownicy
posty246
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam

2. Czy jest jakas sensowna strategia na granie bronia 2H(od poczatku gry)? probowalem to robic, aczkolwiek mialem wrazenie iz jest ona zbyt powolna na walke z potworami(na poziomie wojownika), no a mistrza nie da sie osiagnac zbyt szybko gdyż:
- troche to kosztuje(i kasy i PN)
- co z tego, ze zainwestuje szybko w walke, skoro bedzie to kosztem sily, a co za tym idzie zerowego dmg.

4. Kto moze nas nauczyc eliksiry sily? mam na mysli ten zwykly, ze smoczych korzeni. Constantino odpada, podobnie jak Sagitta, oraz Mag ognia z klasztoru, natomiast w przypadku maga wody(chyba Riordiana) nie jest w ogole dostepna rozmowa o alchemii tak jak bylo to w czystej NK. Bylem Paladynem w 3 rozdziale i nie moglem znalezc nikogo, kto owej
miks sily mnie uczy.
 5a. Runa zniszczenia nieumarlych. Czy jest dostepna dla maga kazdej gildi, czy trzeba ja zrobic samemu, czy mozna ja gdzies znalezc?

w odpowiedzi oczekuje samych merytorycznych informacji niepowiazanych z kodami oraz niewykozystujacych bugow.

Pozdrawiam

PS. Pewnie przyjdzie mi jeszcze kilka pytan na mysl, ale rzucam te na dobry poczatek i #msg1072103wybadanie gruntu#msg1072103 :)

2. Od początku gry nie jest to opłacalne. Ja grałem od początku gdy jednoręczną, potem wyrobiłem łuk i oba mam już na mistrzu. Na tabliczkach zdobyłem prawie 50% bronią dwuręczną. Nie pakuj na początku w dwuręczną bo ona się przydaje dopiero w 4 rozdziale jak musisz walczyć ze smokami z Urizielem. (Zacznij wkładać jak będziesz mistrzem w jednoręcznej i ewentualnie łuku/kuszy. Poza tym na tabliczkach zarobisz dużo dwuręcznej)

4. Eliksiru siły może się nauczyć też Baal Tyon z obozu bractwa ale tylko jak do nich dolączysz. Ewentualnie Constantiono ale tylko jak jesteś jego uczniem. Ale w górniczej dolinie jest przepis na eliksir siły tylko że on jest z serc orków (do tego jest wymagana zdolność wyciągania/wyrywania serc. Uczy jej... ten typek co jest z Gornem przed kamiennym smokiem w 4 rozdziale. ale ten typek nauczy cię kiedy chcesz)

5a. Runa zniszczenia nieumarłych jest dostępna dla wszystkich gildii jak zrobisz zadanie od Galahada. Nauczy cię on many,kręgów i tworzenia run. (No oczywiście jeśli będziesz tego chciał bo nagrody za to zadanie są 3 i wybierasz jaką chcesz)

Fr4nsis

Fr4nsis

Użytkownicy
Niedoszły Grafik 2D
posty63
Propsy4
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Niedoszły Grafik 2D
1.Ktoś wie gdzie jest ten stwór w misji na Najlepszego Myśliwego ?

2.W zadaniu od Gomeza mogę robić nie po kolei, czy nie zaliczy mi ?

JanKielbasa123

JanKielbasa123

Użytkownicy
posty199
Propsy7
  • Użytkownicy
Siemano, kiedy pojawia się 2 opiekun w 1/2 czy może 3 rozdziale? Wykonałem zadanie od Dagotha tylko muszę mu o tym powiedzieć. Wiem że drugi będzie przy wieży Xardasa, tylko w którym to rozdziale??? oO  

Jak odebrać tą księgę Lehmarowi bez płacenia za to Andre? Czy zadziała czar zapomnienia jeśli po pobiciu Lehmara rzucę go na Andre?

Szmato! Czochraj bobra, bo bez walki się nie oddam!

Czeladnik

TheMrFalwack

TheMrFalwack

Użytkownicy
posty246
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Siemano, kiedy pojawia się 2 opiekun w 1/2 czy może 3 rozdziale? Wykonałem zadanie od Dagotha tylko muszę mu o tym powiedzieć. Wiem że drugi będzie przy wieży Xardasa, tylko w którym to rozdziale??? oO  

Jak odebrać tą księgę Lehmarowi bez płacenia za to Andre? Czy zadziała czar zapomnienia jeśli po pobiciu Lehmara rzucę go na Andre?

Czar zapomnienia rzuć na Lehmara. Ale istnieje sposób który wymaga chyba 60 zręczności - kradzież kieszonkowa.
2 opiekun pojawia się w 1 rozdziale.

bfkod

bfkod

Użytkownicy
posty209
Propsy54
  • Użytkownicy

Wreszcie trochę bardziej rozbudowana alchemia, można sobie porządnie postać ulepszyć. Teraz trzeba to wypić.

UWAGA!

Ucząc się u Constantino Eliksiru Życia uczymy się tak naprawdę Eliksiru Siły!

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca

Człowieku, cofnij sie chocby o jedną strone. Dokladnie jedną strone temu odpowiadalem Ci na to samo pytanie.

Rudziak nie wiem jak konkretnie, ale polowa czarów zostala zjebana przez twórców, miedzy innymi czary ze szponu beliara. Nic na to nie poradzisz, nie wiem jak jest z wersjami V2 i slash#msg1072169and#msg1072169craft.

JanKielbasa Haradrimowie, i oni nie są raczej z diablo a Władcy Pierscieni :)

Rozpiska wyglada tak:

Opiekunowie cienia pojawiaja sie w 1 lub 2 rozdziale.
Opiekunowie ognia pojawiaja sie w 2 lub 3 rozdziale
Opiekunowie wody pojawiaja sie w 3 lub 4 rozdziale
I Stonnos powinien sie pojawic chyba w czwartym albo piatym rozdziale, ale sam nie wiem konkretnie bo gdy do niego poszedlem mialem juz 5 rozdział, a wczesniej nie próbowalem.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Trefny

Trefny

Użytkownicy
posty12
  • Użytkownicy
witam

jak dolaczyc do gildi zabojcow? wykonalem zadanie dla Gerbranda chodzilo o dostarczenie listu i pieniedzy nieznajomemu w karczmie. Czekalem pod domem sedziego w nocy az nieznajomy zabije wambo i nic. Jestem w 1 rozdziale...

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy
witam

jak dolaczyc do gildi zabojcow? wykonalem zadanie dla Gerbranda chodzilo o dostarczenie listu i pieniedzy nieznajomemu w karczmie. Czekalem pod domem sedziego w nocy az nieznajomy zabije wambo i nic. Jestem w 1 rozdziale...
Po prostu jak porozmawiasz z Gerbratem o spotkaniu z zabójcą to prześpij się do północy i idź za dom sędziego. Jak Wambo i Asmal gadają sobie to musisz odejść kawałek od nich.

Fr4nsis

Fr4nsis

Użytkownicy
Niedoszły Grafik 2D
posty63
Propsy4
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Niedoszły Grafik 2D

Ponawiam pytanie

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
czy błąd związany ze świątynią śniącego polega również na zniknięciu całego khorinis? wszyscy ludzie z farm,klasztoru,miasta gdzieś zniknęli.taka sytucja ma miejsce na sevach ze świątyni i po wyjściu z urizelem . zostały mi tylko zapisy ze świątyni -pozostaje rozpocząć od nowa grę? a pytam dlatego bo w jednym przypadku /inny gracz/savy działały prawidłowo...

ja też chciałem przypomniec problem...

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"

Ponawiam pytanie

1. "Slokers" jest w pobliżu czarnego trolla (dokładniej w pobliżu jeziora z wodospadem w tych okolicach, jeszcze dokładniej - tam, gdzie są krwiopijce i ścierwojady). Mała rada - jeśli grasz wojem - przygotuj sobie ze 2 mikstury szybkości, jeśli magiem/archerem - sytuację masz ułatwioną, tylko ustaw się w odpowiednim miejscu, żeby się nie wystraszył.

2. Nie wiem, co rozumiesz przez "nie pokolei".

Spoiler
Dostajesz misję od gildii kupców, dotyczącą statuetek z czarnego marmuru, idziesz do GD do Gomeza, rozmawiasz z nim i godzisz się mu pomóc, zdobywasz "przebaczenie" u wszystkich bogów, czyścisz "starą kopalnię" z tych dziesięciu kopaczy (uprzednio rozmawiając z każdym z nich), przyzywasz magów ognia (w starej siedzibie tychże) rozmawiasz z Corristo, idziesz pod wieżę Xardasa w GD, wchodzisz do jaskini, zabijasz nekromantę, wracasz do Corristo - tyle. Nie da się tego zrobić nie pokolei.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Trefny

Trefny

Użytkownicy
posty12
  • Użytkownicy
ktora gildie wybrac? paladyni czy najemnicy?  ktora jest najlepiej grac

ZuNNeR

ZuNNeR

Użytkownicy
posty5
  • Użytkownicy
@Trefny
Bierz to co Ci się podoba. Najemnicy dla mnie to tacy miecz/łuki/kusze a paladyni to jak trochę w magię chce się iść. Oczywiście można robić po swojemu - twój wybór.

Ja mam mały problem z wykopywaniem skarbów w jarkendarze. W khorinis z gregiem nie było z nimi problemu, a teraz kilof uderza 3 razy i nic się nie wykopuje, ani nie pojawia się żaden dialog(w khorinis się pojawiało i pisało chyba "kop" czy coś w tym stylu). Po tym postać staje w miejscu i da się tylko wcisnąć strzałkę w tył/S i wtedy odchodzi od kopania. Miał ktoś kiedyś coś podobnego? Jak to rozwiązać?

Fr4nsis

Fr4nsis

Użytkownicy
Niedoszły Grafik 2D
posty63
Propsy4
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Niedoszły Grafik 2D

Ponawiam pytanie

1. "Slokers" jest w pobliżu czarnego trolla (dokładniej w pobliżu jeziora z wodospadem w tych okolicach, jeszcze dokładniej - tam, gdzie są krwiopijce i ścierwojady). Mała rada - jeśli grasz wojem - przygotuj sobie ze 2 mikstury szybkości, jeśli magiem/archerem - sytuację masz ułatwioną, tylko ustaw się w odpowiednim miejscu, żeby się nie wystraszył.

2. Nie wiem, co rozumiesz przez "nie pokolei".

Chodziło mi o to, czy mogę najpierw przyzwać magów, a dopiero potem zdobyć przebaczenie od bogów i wybić kopaczy w SK

ZuNNeR - ja tak miałem, tylko że w Khorinis. Nie miałem interakcji z łóżkiem, piecem ani nawet kapliczką. Musisz przy pomocy kodów przyzwać swojego bohatera (B MARVIN B > W konsoli wpisujesz : insert pc_hero) > wyrzucasz kilof > nakierowując na niego wciskasz O > podnosisz Kilof i wykopujesz, potem możesz wrócić do swojego bohatera, a tamtego zabić i zabrać kilof i #msg1072206#msg1072206wykopki#msg1072206#msg1072206. Później będzie już normalnie działało.

bfkod

bfkod

Użytkownicy
posty209
Propsy54
  • Użytkownicy
Ja mam mały problem z wykopywaniem skarbów w jarkendarze. W khorinis z gregiem nie było z nimi problemu, a teraz kilof uderza 3 razy i nic się nie wykopuje, ani nie pojawia się żaden dialog(w khorinis się pojawiało i pisało chyba "kop" czy coś w tym stylu). Po tym postać staje w miejscu i da się tylko wcisnąć strzałkę w tył/S i wtedy odchodzi od kopania. Miał ktoś kiedyś coś podobnego? Jak to rozwiązać?
Dziwne. Ja zawsze miałem opcję #msg1072219Kop#msg1072219 nawet jeśli wykopałem już skarb w danym miejscu.

ktora gildie wybrac? paladyni czy najemnicy?  ktora jest najlepiej grac
To zależy co wyznajesz - beliara czy innosa.  ;d   Ja się dobrze bawię u najemników, chociaż większego wpływu na rozgrywkę ten wybór nie ma. Wybierz tą frakcję, której zbroja według Ciebie jest ladniejsza.

Chodziło mi o to, czy mogę najpierw przyzwać magów, a dopiero potem zdobyć przebaczenie od bogów i wybić kopaczy w SK

Hmm ja na chwilę obecną wybiłem wszystko w SK i mam nadzieję, że nie poblokuje sobie zadań...

Ktoś mi może napisać gdzie mniej więcej jest Kreol?

Fr4nsis

Fr4nsis

Użytkownicy
Niedoszły Grafik 2D
posty63
Propsy4
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Niedoszły Grafik 2D
Wykonałem zadanie.

Teraz mam problem, mianowicie nie wiem gdzie jest Dzik. Szukałem przy kamiennych kręgach ale nie było żadnego ''specjalnego'' dzika.

bfkod

bfkod

Użytkownicy
posty209
Propsy54
  • Użytkownicy
Wykonałem zadanie.

Teraz mam problem, mianowicie nie wiem gdzie jest Dzik. Szukałem przy kamiennych kręgach ale nie było żadnego #msg1072222#msg1072222specjalnego#msg1072222#msg1072222 dzika.

Nad wejściem do winiarni Wino, jeśli się nie mylę.

ZuNNeR

ZuNNeR

Użytkownicy
posty5
  • Użytkownicy

ZuNNeR - ja tak miałem, tylko że w Khorinis. Nie miałem interakcji z łóżkiem, piecem ani nawet kapliczką. Musisz przy pomocy kodów przyzwać swojego bohatera (B MARVIN B > W konsoli wpisujesz : insert pc_hero) > wyrzucasz kilof > nakierowując na niego wciskasz O > podnosisz Kilof i wykopujesz, potem możesz wrócić do swojego bohatera, a tamtego zabić i zabrać kilof i #msg1072220#msg1072220wykopki#msg1072220#msg1072220. Później będzie już normalnie działało.
Dzięki, ale nie działa. Ja akurat spać mogę i inne interakcje mi działają, tylko z tymi skarbami jest ten problem. Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł?

JanKielbasa123

JanKielbasa123

Użytkownicy
posty199
Propsy7
  • Użytkownicy
Ja miałem coś takiego samego, ale po formacie kompa działa już normalnie :lol:  :ok:

Szmato! Czochraj bobra, bo bez walki się nie oddam!

Czeladnik

0 użytkowników
Do góry