4 Opiekun jest niedaleko Niclasa ( siedzi na ławce niedaleko latarni Jacka ), a dokładniej na wzniesieniu, gdzie będzie parę zębaczy i ruiny. A opiekun "wyskoczy" ci w nast. rozdziale. Np. aby pojawił się 7 opiekun potrzebny jest 4 rozdział itd. Co do zabijania kamiennych strażników, to nie jestem pewny, ale można chyba ich łatwo powalić bronią obuchową, jeżeli masz jakieś 100 siły to najlepsza będzie chyba orkijska pałka, mają ją np. orkowie bandyci czy rozbójnicy, w każdym razie jeden jest w lesie obok Khorinis ( od strony farmy Lobarta ) a mała grupka jest w lesie za farmą Akila. Jest ich 3 i 1 ork myśliwy. ( Łatwo ich rozdzielić zachodząc od tyłu ). A co do tej broni, o której mówił ten mag, to znajduje się w jakichś ruinach. Ktoś o tym pisał.
I ja mam pytanko: Czy Halvor w tym modzie skupuje złoto i srebro, czy nie? Jestem w gildii złodziei i z tego co pamiętam, to po skinieniu głową mógł skupować złoto. Teraz takiej opcji nie mam - czy to jest zamierzone, czy znowu jakiś bug? U Kardifa czy ogrodnika wszystko działa, tylko u tego nie.