Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE] 2385038 3617

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 19.02.2010 roku

Wyświetleń 2385038

Odpowiedzi 3617

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy
No wlasnie jej nie wpakowalem, bo to zadanie mi sie zbugowalo. Gdy Canthar do mnie zagadywal na lawce o to nacisnalem szybko prawy przycisk myszy aby pominac kwestie dialogowe (znam je na pamiec). Bohater skonczyl rozmowe (dziwnym cudem), ja nie mialem zadania w dzienniku ani zadnej kwestii dialogowej z Cantharem.
Ok. Przeszedłem to wszystko do odpowiedniego momentu i mogę definitywnie powiedzieć, że jak Sary nie wpakujesz do paki to zepsujesz sobie możliwość ukończenia wątku z gildią kupców. (Dawajcie propsy bo musiałem od nowa instalować returninga i kilka dobrych godzin się męczyć by na to pytanie odpowiedzieć.)

bfkod

bfkod

Użytkownicy
posty209
Propsy54
  • Użytkownicy
4000g za 5 siły/zręczności? Nieźle, nie wiem skąd wytrzasne kilkanaście tysięcy na nowe umiejętności. Jestem w dolinie starożytnych więc może w kopalni złota coś uzbieram.

Wie ktoś ile PN potrzeba żeby nauczyć się pierwszego i kolejnych kręgów magii?

TheMrFalwack

TheMrFalwack

Użytkownicy
posty246
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
4000g za 5 siły/zręczności? Nieźle, nie wiem skąd wytrzasne kilkanaście tysięcy na nowe umiejętności. Jestem w dolinie starożytnych więc może w kopalni złota coś uzbieram.

Chyba 1 albo 5. Ja u Galahada się uczyłem to straciłem coś 1-5 pkt. nie powiem ci dokłądnie xd
Alfred obóz myśliwych - trofea zbiera
Halvor w mieście - skupuje srebrne i złote rzeczy (jak jesteś w gildii złodziei xd)

Ale zadam pytanie:
1. Jak zdobyć młot Takakota (chyba tak sie nazywa) wiem gdzie jest ale jak tam wejsć
2. Chodząc po Khorinis znalazłem jaskinie i tam jest taka ściana z przyciskiem. Z tego co wiem to za tą ścianą jakaś wyspa jest czy coś.. Jak się tam dostać? Jak podchodze do przycisku bezi mówi: "czym".

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy

Chyba 1 albo 5. Ja u Galahada się uczyłem to straciłem coś 1-5 pkt. nie powiem ci dokłądnie xd
Alfred obóz myśliwych - trofea zbiera
Halvor w mieście - skupuje srebrne i złote rzeczy (jak jesteś w gildii złodziei xd)

Ale zadam pytanie:
1. Jak zdobyć młot Takakota (chyba tak sie nazywa) wiem gdzie jest ale jak tam wejsć
2. Chodząc po Khorinis znalazłem jaskinie i tam jest taka ściana z przyciskiem. Z tego co wiem to za tą ścianą jakaś wyspa jest czy coś.. Jak się tam dostać? Jak podchodze do przycisku bezi mówi: "czym".
1. Idź do tej małej piramidy. Poszukaj w środku niej w krzakach przełącznika.
2. Potrzeba klucza Hagena. Ale zignoruj to. Z biegiem fabuły wejdziesz za tę ścianę. Trzeba wykonać qesta ze smokiem. Tylko nie dawaj mu szponu.

bfkod

bfkod

Użytkownicy
posty209
Propsy54
  • Użytkownicy
Halvorowi nie spodobało się że zabiłem Canthara i więcej nie chciał skupować srebra więc wsadziłem go do paki. Złota nigdy nie brał.

W Khorinis jest sporo zamkniętych miejsc. Za trollami i Gromem; w kopalni koło zbieraczy; w jaskini koło piramid; za obozem bractwa kamienne wrota... Na pewno o czymś zapomniałem.

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy
Co do ilości PN które wydaje się na kręgi to za 1 krąg na pewno zużywa się tylko 5 punktów nauki, ale już za taki 4 krąg trzeba zużyć 30 punktów.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
No wlasnie jej nie wpakowalem, bo to zadanie mi sie zbugowalo. Gdy Canthar do mnie zagadywal na lawce o to nacisnalem szybko prawy przycisk myszy aby pominac kwestie dialogowe (znam je na pamiec). Bohater skonczyl rozmowe (dziwnym cudem), ja nie mialem zadania w dzienniku ani zadnej kwestii dialogowej z Cantharem.
Ok. Przeszedłem to wszystko do odpowiedniego momentu i mogę definitywnie powiedzieć, że jak Sary nie wpakujesz do paki to zepsujesz sobie możliwość ukończenia wątku z gildią kupców. (Dawajcie propsy bo musiałem od nowa instalować returninga i kilka dobrych godzin się męczyć by na to pytanie odpowiedzieć.)

No to juz dupa, bo jestem w czwartym rozdziale i nie ma szans na wykonanie tego ;) Tworcy skopali gre.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy
Ponawiam pytanie. Gdzie dokładnie w piramidach znajduje się pierwsza notatka dziadka przywódcy myśliwych?

Koło cieniostwora jest niewielki budyneczek na niewielkiej piramidce, w nim o ile mnie pamięć nie myli.
Nie mogę ciągle jej znaleść. Mógłby ktoś zrobić screna przed tą notatką?

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
O czym wy gadacie?
Ja nie wsadziłem Sary do więzienia i ukończyłem to zadanie bez problemu.

TheMrFalwack

TheMrFalwack

Użytkownicy
posty246
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pomógłbym ci... ale zwaliłem wątek zabójców lecz nie płaczę przez to. Zarabiam dobrze u Alfreda i Halvora :D
Ale mam kolejne pytanie:
Mógłby mi ktoś dokładnie opisać zadanie od smoka z Jarkendaru? Poszedłem do Xardasa odnośnie tego Mora Ultanu czy jak to się tam zwie i co mam dalej robić? (Szponu nie oddam spokojnie ^^ )

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
O czym wy gadacie?

To powiedz mi mistrzu jakie jest nastepne zadanie po znalezieniu pomocnika luterowi i w ktorym rozdziale sie ono uaktywnia? Bo w 5 jakos sie nie uaktywnilo nic u Lutera, ostatnie zadanie to to z pomocnikiem, w 6 rozdziale sie nic nie uaktywni bo Irdorath, a w 7 Lutero nie zyje i miasto jest pod opieką orków, więc? A Canthar nie zyje od 1 rozdzialu, zabilem go gdy robilem questy dla gildii zabójców.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy
Pomógłbym ci... ale zwaliłem wątek zabójców lecz nie płaczę przez to. Zarabiam dobrze u Alfreda i Halvora :D
Ale mam kolejne pytanie:
Mógłby mi ktoś dokładnie opisać zadanie od smoka z Jarkendaru? Poszedłem do Xardasa odnośnie tego Mora Ultanu czy jak to się tam zwie i co mam dalej robić? (Szponu nie oddam spokojnie ^^ )
Musisz iść tam gdzie ucieka Rengaru jak mu się powie, że Jora twierdzi, że mu ukradł złoto. Dalej sobie poradzisz. :ok:

TheMrFalwack

TheMrFalwack

Użytkownicy
posty246
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ale mam kolejne pytanie:
Musisz iść tam gdzie ucieka Rengaru jak mu się powie, że Jora twierdzi, że mu ukradł złoto. Dalej sobie poradzisz. :ok:

Ale o co chodzi z tym? Ja Rengaru wpakowałem do więzienia za to że Jorze ukradł pieniądze.. Mi chodzi o zadnie ze smokiem z Jarkendaru xD

bfkod

bfkod

Użytkownicy
posty209
Propsy54
  • Użytkownicy
zwaliłem wątek zabójców
Misje były ciekawe i na końcu można zdobyć świetny miecz 160dmg który wymaga 120zręczności, ale jeśli rozwijasz postać pod siłe albo magię to Ci się nie przyda. :)

W jarkendarze w miejscu gdzie jest czarny troll rośnie 16 jagód trolla w jednym miejscu. Czyżby jakiś bug? Niby wytrzymałość nie jest jakoś mega przydatna, ale lekka przesada.
EDIT: Za każdym razem jak wczytam save to pojawia się jagoda, tak więc bug. Biorę jedną hehe.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ale mam kolejne pytanie:

Ale o co chodzi z tym? Ja Rengaru wpakowałem do więzienia za to że Jorze ukradł pieniądze.. Mi chodzi o zadnie ze smokiem z Jarkendaru xD

Dobrze Ci powiedzial, masz isc do tego miejsca. Czy coś tu jest niejasne?

KOMPUTER:
Spoiler

TheMrFalwack

TheMrFalwack

Użytkownicy
posty246
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
zwaliłem wątek zabójców
Misje były ciekawe i na końcu można zdobyć świetny miecz 160dmg który wymaga 120zręczności, ale jeśli rozwijasz postać pod siłe albo magię to Ci się nie przyda. :)

W jarkendarze w miejscu gdzie jest czarny troll rośnie 16 jagód trolla w jednym miejscu. Czyżby jakiś bug? Niby wytrzymałość nie jest jakoś mega przydatna, ale lekka przesada.
EDIT: Za każdym razem jak wczytam save to pojawia się jagoda, tak więc bug. Biorę jedną hehe.

Ja miałem ich tam 38 czyli 38 darmowej wytrzymałości.

Ale pytanie kolejne: Jestem w Górniczej Dolinie i chcę zrobić zadanie dla 3 opiekuna ale... gdzie ten nekromanta jest?
I jeszcze jedno: Znalazłem sfere wody i cienia, gdzie są dwie pozostałe? Bo skończyły mi się już pomysły..

montas: Bo ja źle zrozumiałem, myślałem że mu się pomyliły zadania xD Ale już wiem o co chodzi i tak muszę wyjść z Doliny więc tam pójdę.

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy
Nekromanta Kreol:
Spoiler
Jest w wieży mgieł. Można tam wejść tylko drogą morską. Radzę się zaopatrzyć w ulu mulu.
Sfera ognia:
Spoiler
Jest w starej kopalni. A konkretnie w miejscu gdzie była królowa pełzaczy (czy tylko ja uważam, że te pełzacze są ochydne, brzydkie, obrzydliwe i straszne?)
Sfera kamienia:
Spoiler
Jest w dawnym obozie bractwa. A konkretnie w sali gdzie był Y'berion.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ciagle aktualne. Odpowie to ktos, bo nie wiem wkoncu czy mam wyplywać na Irdorath.

O czym wy gadacie?

To powiedz mi mistrzu jakie jest nastepne zadanie po znalezieniu pomocnika luterowi i w ktorym rozdziale sie ono uaktywnia? Bo w 5 jakos sie nie uaktywnilo nic u Lutera, ostatnie zadanie to to z pomocnikiem, w 6 rozdziale sie nic nie uaktywni bo Irdorath, a w 7 Lutero nie zyje i miasto jest pod opieką orków, więc? A Canthar nie zyje od 1 rozdzialu, zabilem go gdy robilem questy dla gildii zabójców.

KOMPUTER:
Spoiler

TheMrFalwack

TheMrFalwack

Użytkownicy
posty246
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A wie ktoś gdzie jest ten Fellangor czy jak on tam ma... Co się pytamy Beliara o pomoc i on wysyla poszukiwacza Zigosa i on każe nam zabić tego Fellangora ale nie wiem gdzie on jest.

Pawci0W

Pawci0W

Użytkownicy
posty159
Propsy37
  • Użytkownicy
Parę pytań:
1. Więc tak: oddałem Falkowi skórę czarnego trolla ( miałem wtedy założony pancerz skórzany, który zabrałem Bosperowi bo swój sprzedałem ) i powiedział, że kto by się tego po mnie spodziewał i nic więcej. Żadne "witamy w gildii" czy coś innego tylko to. Ponoć po oddaniu skóry czarnego trolla Falkowi mając na sobie pancerz skórzany ma zagadać do Bezia ten na N, chyba Nix, ale on nic nie mówi ani nie ma jakichś dialogów. Jak coś, to mam zabitych 900 zwierząt. Może trzeba zrobić to w jakiejś innej kolejności, albo z kimś jeszcze pogadać?
2. 4 Opiekun mówi, że ta runa znajduje się w ruinach na północy. Chodzi mu o kompleks jaskiń, w której jest pusta runa z zadania "Próba Ognia", czy o jakieś inne miejsce?

0 użytkowników
Do góry