Gothic 2 Returning+Rebalance [Auto-PL DONE] 2383763 3617

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 19.02.2010 roku

Wyświetleń 2383763

Odpowiedzi 3617

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy
1. Nie. Jak masz pancerz i pierwszy raz tam idziesz to oni od razu cię przyjmą. A jak za pierwszym razem nie miałeś go to, każą ci zdobyć skórę czarnego trolla. Więc jeśli pierwszy raz nie nosiłeś pancerza a teraz założyłeś, zanim od nich dostałeś go to coś ci się zbugowało.
2. Musisz iść do ruin magów wody. Przy piramidach. Tam powinien być gdzieś taki teleport i musisz w niego wejść.

A co do tego zadania znalezienia Felangora musisz go znaleść 3 razy ale o odpowiedniej godzinie.
Spoiler
1. W spalonych chatach w pobliżu miejsca gdzie w G2 był Dragomir. O chyba dowolnej porze.
2. W pobliżu słonecznego kręgu w tym lasku. Tak gdzieś pod wieczór.
3. Tam gdzie są piramidy w pobliżu cieniostwora. Tak rano.

TheMrFalwack

TheMrFalwack

Użytkownicy
posty246
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A wiesz kiedy się pojawia ten opiekun Demos? Bo chcę ulu mulu a z tego co wiem to można go zdobyć tylko mając zadanie od niego..

Pawci0W

Pawci0W

Użytkownicy
posty159
Propsy37
  • Użytkownicy
Nie. Aby zdobyć Ulu-Mulu to musisz pójść do Świątyni Śniącego. Przed wejściem ( w sumie to przed skałą ) pojawi ci się wpis w dzienniku. Teraz musisz iść do Xardasa, albo do Ur-Shaka, nie pamiętam już. Zresztą to w wpisie będzie napisane do kogo musisz iść. Lokalizacja Tarroka : Tarrok będzie sie naparzał ze szkieletami obok wieży, na takim wzniesieniu obok ogniska pomiędzy starą chatą Cavalorna a dawną chatą Aidana ( teraz tam będą orkowie ). Ale będzie tam tylko wtedy, kiedy otrzymasz zadanie na odnalezienie go i gdy będzie noc.

Ps. Nie wiem, ktoś wcześniej napisał, że można go znaleźć tylko w nocy, więc myślałem że wie co mówi i przespałem się do nocy.

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy
Ja Tarroka znajdywałem tam o dowolnej porze dnia.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Ja także, nawet rano i w poludnie ;)

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

bfkod

bfkod

Użytkownicy
posty209
Propsy54
  • Użytkownicy
Jak zabijać Kamiennych Strażników w Jarkendarze?
Któryś z magów mówił żebym znalazł na nich sposób, ale nie wiem jak ich zabijać, a muszę się dostać do biblioteki po tabliczkę.

TheMrFalwack

TheMrFalwack

Użytkownicy
posty246
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak zabijać Kamiennych Strażników w Jarkendarze?
Któryś z magów mówił żebym znalazł na nich sposób, ale nie wiem jak ich zabijać, a muszę się dostać do biblioteki po tabliczkę.

Bij jak chcesz. Ja zebrałem ich wszystkich z całej budowli i Gromem zabiłem.

A mam pytanie.. Kiedy pojawia się 4 opiekun? Bo zrobiłem zadanie dla 3 (Jestem w 2 rozdziale) i Abuyin nie mówi mi gdzie jest kolejny.

Pawci0W

Pawci0W

Użytkownicy
posty159
Propsy37
  • Użytkownicy
4 Opiekun jest niedaleko Niclasa ( siedzi na ławce niedaleko latarni Jacka ), a dokładniej na wzniesieniu, gdzie będzie parę zębaczy i ruiny. A opiekun "wyskoczy" ci w nast. rozdziale. Np. aby pojawił się 7 opiekun potrzebny jest 4 rozdział itd. Co do zabijania kamiennych strażników, to nie jestem pewny, ale można chyba ich łatwo powalić bronią obuchową, jeżeli masz jakieś 100 siły to najlepsza będzie chyba orkijska pałka, mają ją np. orkowie bandyci czy rozbójnicy, w każdym razie jeden jest w lesie obok Khorinis ( od strony farmy Lobarta ) a mała grupka jest w lesie za farmą Akila. Jest ich 3 i 1 ork myśliwy. ( Łatwo ich rozdzielić zachodząc od tyłu ). A co do tej broni, o której mówił ten mag, to znajduje się w jakichś ruinach. Ktoś o tym pisał.

I ja mam pytanko: Czy Halvor w tym modzie skupuje złoto i srebro, czy nie? Jestem w gildii złodziei i z tego co pamiętam, to po skinieniu głową mógł skupować złoto. Teraz takiej opcji nie mam - czy to jest zamierzone, czy znowu jakiś bug? U Kardifa czy ogrodnika wszystko działa, tylko u tego nie.

JanKielbasa123

JanKielbasa123

Użytkownicy
posty199
Propsy7
  • Użytkownicy
HEJO! Kiedy dostaje się klucz do przełęczy od Hagena żeby mieć już w końcu 2 rozdział? Bo nie moge też do Wodnego Kręgu dołączyć. Nie nie przeglącałem innych stron w tym temacie ponieważ nie będę 48 godzin na dobę patrzał czy jest odpowiedź. Komu się najbardziej opłaca dać skórę czarnego trolla? Falkowi, Roulowi czy Bosperowi?

Szmato! Czochraj bobra, bo bez walki się nie oddam!

Czeladnik

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
HEJO! Kiedy dostaje się klucz do przełęczy od Hagena żeby mieć już w końcu 2 rozdział? Bo nie moge też do Wodnego Kręgu dołączyć. Nie nie przeglącałem innych stron w tym temacie ponieważ nie będę 48 godzin na dobę patrzał czy jest odpowiedź. Komu się najbardziej opłaca dać skórę czarnego trolla? Falkowi, Roulowi czy Bosperowi?

Falkowi.

Pawci0W

Pawci0W

Użytkownicy
posty159
Propsy37
  • Użytkownicy
Czytaj dialogi. Hagen powiedział, że musisz zrobić zadania dla magów wody ( czyli przejść wątek Jankendaru ), więc musisz być członkiem Wodnego Kręgu. ( no chyba, że przejdziesz kodami przez portal, czyli B Marvin B i K. K "przesuwa" postać o parę metrów ) Jeżeli nie zbuguje ci się zadanie o dołączeniu do Myśliwych, to najlepiej oddaj ją Falkowi bo to decyduje o dołączeniu do Myśliwych. U myśliwych m.in będziesz mógł większość trofeów sprzedać za większą kwotę. Nawet skóry można u nich sprzedać za większą kwotę niż u Bospera.

Robertboanerges

Robertboanerges

Użytkownicy
posty488
Propsy79
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
JanKielbasa123 skórę czarnego trolla oddaj najlepiej Falkowi bo wiąże się z przyłączeniem do obozu myśliwych. A dla Roula moeżesz oddać skórę innego czarnego trolla. Ty stworzeń w modzie jest więcej. Już w Karkendarze jest jeden.

Z mojego chomika można pobrać moda returing i profesjonale finalne spolszczenie i nowy path.

http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Oficjalne+pelne+profesjonalne+spolszczenie+Returninga

A tu 2 łatki do moda 1.3.1 i najnowsza 1.3.2
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Path+do+spolszczenia+pro/Patch+1.3.1

Także można z mojego chomika pobrać nową wersję moda DarkSaga łącznie z spolszczeniem
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Dark+saga+Dark+Saga+1.0.4

Link do moda Złote Wrota
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Z*c5*82ote+Wrota

Także z mojego chomika można pobrać Returninga 2.0 plus spolszczenie.

https://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Returning+2+PL

Pawci0W

Pawci0W

Użytkownicy
posty159
Propsy37
  • Użytkownicy
Minimum 2 skóry czarnego trolla są na stole tego największego przywódcy orków ( jakiś chyba ma F ). Znajduje się w Podziemnym Mieście Orków. Jest mniej więcej tam, gdzie była Stara Kopalnia ( Gomeza ).  Można tam wejść tylko mając Ulu-Mulu albo z nieśmiertelnością. W Dworze Irdorath jest jeszcze jeden czarny troll. Jeżeli Raoul chce więcej skór to można mu je dawać. Jeżeli nie chce, to najlepiej sprzedawać te skóry w obozie myśliwych.

Kyubie

Kyubie

Użytkownicy
posty389
Propsy32
  • Użytkownicy
Ja mam pytanko odnośnie tego spolszczenia, czy będzie jakaś informacja o tym że została wydana finalna wersja ? jeżeli tak to prosił bym o jakiś odnośnik

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
O czym wy gadacie?
Ja nie wsadziłem Sary do więzienia i ukończyłem to zadanie bez problemu.

To powiedz mi mistrzu jakie jest nastepne zadanie po znalezieniu pomocnika luterowi i w ktorym rozdziale sie ono uaktywnia? Bo w 5 jakos sie nie uaktywnilo nic u Lutera, ostatnie zadanie to to z pomocnikiem, w 6 rozdziale sie nic nie uaktywni bo Irdorath, a w 7 Lutero nie zyje i miasto jest pod opieką orków, więc? A Canthar nie zyje od 1 rozdzialu, zabilem go gdy robilem questy dla gildii zabójców.

Ponawiam ;)

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

JanKielbasa123

JanKielbasa123

Użytkownicy
posty199
Propsy7
  • Użytkownicy
Czytaj dialogi. Hagen powiedział, że musisz zrobić zadania dla magów wody ( czyli przejść wątek Jankendaru ), więc musisz być członkiem Wodnego Kręgu. ( no chyba, że przejdziesz kodami przez portal, czyli B Marvin B i K. K "przesuwa" postać o parę metrów ) Jeżeli nie zbuguje ci się zadanie o dołączeniu do Myśliwych, to najlepiej oddaj ją Falkowi bo to decyduje o dołączeniu do Myśliwych. U myśliwych m.in będziesz mógł większość trofeów sprzedać za większą kwotę. Nawet skóry można u nich sprzedać za większą kwotę niż u Bospera.

Taaa... Wiem jak się kodów używa  :D  
Ale jest taki kłopot. Mówi mi żebym wykonał zadania dla magów wody i zdobyl wiecej doswiadczenia.
Mam 2 kawałki ornamentu dla Nefariusa (ten od Vatrasa już dałem) Jestem przy trzecim.
Cavalorn powiedział że muszę iść do palladynów i odebrać ornament. Ale niestety szanowny LordHagen nie ma kwesti rozmowy o tym ornamencie tylko #msg1071595Jak dostanę się na przełęcz?#msg1071595 oraz #msg1071595Czy mogę dołączyć do waszego zakonu?#msg1071595 Czy jakoś tak. Jak mam do kurwy nędzy wykonać zadanie dla magów wody skoro on mi na to nie pozwala? Czy może coś przeoczyłem? Pomóżcie bo jestem w kropce, nie mogę iść dalej z fabułą bo wykonałem już praktycznie wszystkie zadania poboczne i główne (Zaginieni, handlarz bronią) CO JESZCZE!?

HELP ME! HELP HEELP MEEEE! :lol:  :lol2:  

Z góry dzięki

Czeladnik

Robertboanerges

Robertboanerges

Użytkownicy
posty488
Propsy79
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ornament ma paladyn Lothar
Na przełęcz dostaniesz się po wykonaniu Zadań powiązanych z Jarkendarem (zlikwidowanie Kruka)

Z mojego chomika można pobrać moda returing i profesjonale finalne spolszczenie i nowy path.

http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Oficjalne+pelne+profesjonalne+spolszczenie+Returninga

A tu 2 łatki do moda 1.3.1 i najnowsza 1.3.2
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Path+do+spolszczenia+pro/Patch+1.3.1

Także można z mojego chomika pobrać nową wersję moda DarkSaga łącznie z spolszczeniem
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Dark+saga+Dark+Saga+1.0.4

Link do moda Złote Wrota
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Z*c5*82ote+Wrota

Także z mojego chomika można pobrać Returninga 2.0 plus spolszczenie.

https://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Returning+2+PL

TheMrFalwack

TheMrFalwack

Użytkownicy
posty246
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Taaa... Wiem jak się kodów używa  :D  
Ale jest taki kłopot. Mówi mi żebym wykonał zadania dla magów wody i zdobyl wiecej doswiadczenia.
Mam 2 kawałki ornamentu dla Nefariusa (ten od Vatrasa już dałem) Jestem przy trzecim.
Cavalorn powiedział że muszę iść do palladynów i odebrać ornament. Ale niestety szanowny LordHagen nie ma kwesti rozmowy o tym ornamencie tylko #msg1071611Jak dostanę się na przełęcz?#msg1071611 oraz #msg1071611Czy mogę dołączyć do waszego zakonu?#msg1071611 Czy jakoś tak. Jak mam do kurwy nędzy wykonać zadanie dla magów wody skoro on mi na to nie pozwala? Czy może coś przeoczyłem? Pomóżcie bo jestem w kropce, nie mogę iść dalej z fabułą bo wykonałem już praktycznie wszystkie zadania poboczne i główne (Zaginieni, handlarz bronią) CO JESZCZE!?

HELP ME! HELP HEELP MEEEE! :lol:  :lol2:  

Z góry dzięki

Ornamentu nie ma Hagen tylko Lothar.

JanKielbasa123

JanKielbasa123

Użytkownicy
posty199
Propsy7
  • Użytkownicy
Dobra dzięx. Cholerne ruski przenieśli ornament, przez nie straciłem godzinę z gry!
A tak propo gdzie jest jakiś ork z miksturką dla Salandrila w misji od Gallahada?
Tamtą co była przy orku w lesie naprzeciwko farmy Lobarta sprzedałem wcześniej bo nie wiedziałem do czego ona służy i nie mogę jej teraz u żadnego kupca zmaleźć.
I jeszcze jedno - prosiłbym o wymienienie kupców którzy mają na sprzedaż czary typu kula ognia, lodowa fala, bryła lodu, burza ognista itp!?

Czeladnik

Pawci0W

Pawci0W

Użytkownicy
posty159
Propsy37
  • Użytkownicy
Co do tej miksturki, to mają ją co ważniejsi orkowie ( wyjątek to właśnie ten ork ), np. orkowy przywódca z Jankendaru, ten co jest na pustyni a dokładniej to jest przed pewnym budynkiem ( jeżeli się nie mylę to jest to chyba Biblioteka ). ( Najlepszą sprawą jest dostanie misji na oczyszczenie kanionu. Po drodze można właśnie tam pójść a piraci wszystkich zabiją ) Poza tym, w misji Świątynia Śniącego gdy Tarrok poprosi cb. o przyniesienie właśnie takiej miksturki, to okaże się, że ma ją Ur-Shak. Tutaj zamiast dać ją Tarrokowi można dać Salandrilowi. Kupcy : Gorax, Zuris, jakiś w Klasztornej Bibliotece, spec od przyzywania chyba sprzedaje te zwoje, Isgaroth, ale do III rozdziału bo zabiją go orkowie albo poszukiwacze, Sengrath ale do IV, bo zostanie zabity przez orków ( będzie leżał przy palisadzie ), jakiś na K łowca smoków w Górniczej Dolinie od IV rozdziału, Martin ale on sprzedaje czary paladynów, np. wypędzenie zła, i inne zabierające nawet 500 hp., no i Milten w IV rozdziale da klucz do jego skrzyni w GD w której bęzie lodowa fala, Myxir albo Cronos ( nie wiem, imiona Magów Wody ciągle mi się mieszają :D  ) równiez sprzedaje mocne czary Wody ( nie działa Gejzer ). Więcej kupców co sprzedają mocnejsze czary to chyba nie ma.

0 użytkowników
Do góry