Wiedźmin 2 161898 539

O temacie

Autor

Zaczęty 18.09.2009 roku

Wyświetleń 161898

Odpowiedzi 539

Jedairusz

Jedairusz

Złote Wrota
Grafik 3D w Boombit
posty1022
Propsy1297
NagrodyVV
ProfesjaGrafik 3D
  • Złote Wrota
  • Grafik 3D w Boombit
Przeszedłem.
+ grafika bardzo ładna, gra wydaje się być dobrze zoptymalizowana pod względem grafiki  :ok:
+ główny wątek wartki i bardzo ciekawy  :ok:  
+ i wiele innych rzeczy, o których pisali inni  :ok:  

- słabo zbalansowana rozgrywka - z
Spoiler
kejranem
się męczyłem a
Spoiler
smoka i drauga zabiłem za pierwszym razem
Niestety pod koniec było po prostu za łatwo... grałem na poziomie normalnym i do tego nie wiedziałem jak używa się mutagenów... swoją drogą podczas rozgrywki nie było o tym w żadnym dzienniku, samouczku ani słowa.  :|
- strasznie krótka jak dla mnie, może dlatego, że tak bardzo wciąga... :|
- miejscami za dużo blura i prześwietlone lokacje niektóre...  :|

sauron
  • Gość

sauron
Gość

Wiedźmin 2
#421 2011-05-30, 21:51(Ostatnia zmiana: 2011-05-30, 21:52)
po przejściu drugi raz z iorwethem stwierdzam że 3 akt to kpina. zarzuty jednak w stylu czemu nie dorobili bóg wie ilu rzeczy itp że go nie wydłużyli o 10 godzin czy więcej, można sobie w dupsko wsadzić, tak jest i inaczej nie będzie gdy kasa będzie rządzić produkcją, często niezależnie od szczerych chęci developera.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Wiedźmin 2
#422 2011-06-08, 07:50(Ostatnia zmiana: 2011-06-11, 00:25)
Zagrałem.

Głupia gra - Żeby zaczęła normalnie działać, musiałem... odinstalować sterowniki NVidii 3d View, których widać używa domyślnie i niezależnie od tego, czy używam okularków 3d. Z tymi sterownikami na 8800gt i 2x2.0ghz@2x2.8ghz ledwo dało się grać.

Po wywaleniu tychże sterowników gram na średniowysokich, ustawiane ręcznie. Tekstury zależnie od humoru na najwyższym albo prawie najwyższym ustawieniu, te całe rozmycia nie rozmycia włączone, wyłączony bloom bo mnie denerwuje i uberpróbkowanie bo brzmi niemiecko. Gra jest jak na razie świetna. Polecam wszystkim jak jeden mąż wywalić te sterowniki 3dview, można to uczynić z poziomu dodaj/usuń.

już o tym było? przepraszam, nie śledziłem za bardzo tematu, boję się spoilerów : C

Przeszedłem grę. Zakończenie zrobione jakby na spierdalaj, gra z jednej strony jest długa a z drugiej krótka, jakkolwiek to głupio brzmi - kończy się jakby w środku. Świetna, choć niezbalansowana walka, barwne postaci, ciekawe zadania, wręcz bolesne konsekwencje, gra poza tym że jak już pisałem kończy się w środku jest naprawdę dobra.

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"

Marid

Wiedźmin 2
#423 2011-06-11, 10:09(Ostatnia zmiana: 2011-06-11, 10:09)
Nie wiem czy to dobry temat na takie pierdoły, ale mam zamiar nabyć (cóż , właściwie teoretycznie NABYŁEM, bo zamówiłem) wieśka 2. Moje pytanie pierwsze - CZY WARTO . Drugie (nieco dłuższe) : W jakiej konfiguracji odpalę wieśka 2 przy takiej specyfikacji komputera : AMD PHENOM x4 9650 Quad-Core 2.3Ghz ,4GB Ram, Sapphire Radeon HD 4870 1gb,256bit. Nie mówię tu o ultrasuperwyjebistych ustawieniach z uberpróbkowaniem (bo wiadomo, że na uber to tylko mocarze :D ) ale tak, żeby miło pograć w grę w otoczeniu ładnej grafiki.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

jono

jono

Użytkownicy
posty525
Propsy155
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
na średnich na spokojnie, możesz nawet próbować na wysokich.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Wiedźmin 2
#425 2011-06-11, 10:43(Ostatnia zmiana: 2011-06-11, 10:45)
1. warto
2. jak ja na w sumie minimalnej konfiguracji grałem z włączonym SSAO, tymi całymi "kinowymi" głąbiami pola, rozmyciami i teksturami średnio albo najwyżej to Ty pograsz spokojnie na jeszcze lepszych, a już u mnie gra wyglądała dobrze :D

btw - co to właściwie jest te uberpróbkowanie i co to zmienia? Jakby ktoś był w stanie posłać screen z i bez to by było miło.

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"

Marid

Wiedźmin 2
#426 2011-06-11, 10:55(Ostatnia zmiana: 2011-06-11, 10:56)
Cytat ze strony gry-online.pl

"Ubersampling: high quality rendering mode under which whole scenes are rendered multiple times to provide the best possible textures, object details and anti-aliasing (superior to anti-alias and anisotropy even on the highest settings). Use with caution, only on top-end computers (best possible in terms of both GPU and CPU).

Z readme."

Moje tłumaczenie :

"Tryb renderowania wysokiej jakości, w którym całe sceny wyświetlane są kilka razy ,aby zapewnić możliwie najlepsze tekstury, szczegółowość obiektów i anty-aliasing (lepsze wygładzanie krawędzi i anisotropy nawet na najwyższych ustawieniach). Należy zachować ostrożność, używać tylko na komputerach z "najwyższej półki" (najlepsze zarówno jeśli chodzi o GPU i CPU).

Wniosek - Bodajże zaawansowane wygładzanie krawędzi, podkręcanie/podbajerowywanie grafiki. Cena minimalna komputera który uciągnie wieśka 2 z uberkiem : 3.5 tysiaka, specyfikacja techniczna owego "mocarza" : Intel i7 - 2600 CPU 3.40GHZ
8 GB RAMU 1333 MHZ ,GeForce GTX 560Ti 1GB RAM ,Windows 7 Professional 64 bitowy (specyfikacja komputera pewnego użytkownika forum gamewalk).

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

sauron
  • Gość
W jakiej konfiguracji odpalę wieśka 2 przy takiej specyfikacji komputera : AMD PHENOM x4 9650 Quad-Core 2.3Ghz ,4GB Ram, Sapphire Radeon HD 4870 1gb,256bit. Nie mówię tu o ultrasuperwyjebistych ustawieniach z uberpróbkowaniem (bo wiadomo, że na uber to tylko mocarze :D ) ale tak, żeby miło pograć w grę w otoczeniu ładnej grafiki.

:facepalm:

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"

Marid

Wiedźmin 2
#428 2011-06-11, 11:25(Ostatnia zmiana: 2011-06-11, 11:34)
Z góry sorry za offtop

Kazzmir - i ty myślisz, że jesteś fajny z tym "facepalmem" ? Nawet nie wiem na jakiej podstawie go wysnuwasz. Zadałem normalne pytanie, normalną odpowiedź otrzymałem. Jeśli coś do mnie masz ,pisz jaśniej PW ,zamiast robić popis publicznie.

[mod=mea]kiedy minimalne wymagania gry to dwa rdzenie po bodajże 2.0 i gf serii ósmej, ktoś dwa posty wyżej pisze ze poniżej minimalnych grał na średniowysokich a ty masz 4 rdzenie i 4 gb ramu to to jest głupie pytanie. Ja tam po ludzku odpowiedziałem bom tolerancyjny, ale rozumiem kazza w pełni.
jest fajny z tym facepalmem[/mod]

sauron
  • Gość
nie mam tolerancji dla pytań o sprzęt, gdy opisujesz bardzo przyzwoity i pytasz czy to w ogóle pójdzie, lepiej jednak pierdolnąć taki temat i na co czekać?

wystarczy się odrobinę wysilić, przeczytać co było wcześniej, pomyśleć samodzielnie i wyjdzie ci że masz sprzęt który starczy na grę na wysokich albo nawet ultra z pewnymi ustępstwami.

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Dobrze, przepraszam więc, moja wina, przyznaję się. Ale już tak mam w zwyczaju, że czytam tylko ostatnie posty danego tematu. Macie jednak rację - mogłem spoglądnąć wyżej.

jono

jono

Użytkownicy
posty525
Propsy155
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

jono

Wiedźmin 2
#431 2011-06-11, 21:25(Ostatnia zmiana: 2011-06-11, 21:35)
Uberprobkowanie jest to wielokrotne renderowanie grafiki w b. krótkim czasie. Tekstury są bardziej miękkie i naturalne
edit: screeny
uber off http://zapodaj.net/d...2f63b8.bmp.html
uber on http://zapodaj.net/0...ea4535.bmp.html
najlepiej poptarzeć na twarz Geralta lub na bramę.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Muszę przyznać, że chyba wolę brak uber (pomijam foltesta, który wygląda lepiej w uber on). Ale w ruchu pewnie lepiej.

jono

jono

Użytkownicy
posty525
Propsy155
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Chwilowo mam za słabą kartę graficzną, żeby ciągle grać na uber. Ogólnie jest różnica i to spora ( w st. on-off). Jak zakupię nową kartę, to pogram od nowa na on. Obiecuję, że zdam relację :D

sauron
  • Gość
Uberprobkowanie jest to wielokrotne renderowanie grafiki w b. krótkim czasie. Tekstury są bardziej miękkie i naturalne

:ok:  ciekawe, subiektywnie wydaje mi się jednak off lepsze

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

Wiedźmin 2
#435 2011-06-11, 22:06(Ostatnia zmiana: 2011-06-11, 22:08)
Ten sam efekt można uzyskać dając kiepskiej jakości tekstury. :lol2:

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Wiedźmin 2
#436 2011-06-11, 22:06(Ostatnia zmiana: 2011-06-11, 22:07)
Różnicy poza ostrością tekstur nie widzę. Zapewne przekłada się to na bardziej realistyczny (zbliżony ludzkiemu oku) rendering w ruchu. Arma 2 posiadała jednak lepsze rozwiązania. W przypadku obrazów statycznych lepiej wygląda bez.
Swoją drogą jak na moje to za kolorowa ta grafika, choć w istocie to i tak nic wobec "klasyków gatunku". Niemniej po wiedźminie spodziewałem się lepszej stylistyki.

sauron
  • Gość

sauron
Gość

Wiedźmin 2
#437 2011-06-11, 22:16(Ostatnia zmiana: 2011-06-11, 22:17)
Niemniej po wiedźminie spodziewałem się lepszej stylistyki.

wiesz co, jeżeli gość/goście którzy projektowali te ubrania znają się jak cdprowcy twierdzą na ubraniach średniowiecznych, renesansowych i ogólnie to ta stylistyka jest bliska tamtym realiom. tak się chodziło pstrokato. jeżeli chodzi o resztę kolorystyki to tak, wspominałem już wcześniej że odbiega ona mocno od tej którą prywatnie uznałem za perfekcyjną z w1.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
jedyną różnicą jaką widzę są rozmazane tekstury przy uberze on.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
wiesz co, jeżeli gość/goście którzy projektowali te ubrania znają się jak cdprowcy twierdzą na ubraniach średniowiecznych, renesansowych i ogólnie to ta stylistyka jest bliska tamtym realiom. tak się chodziło pstrokato. jeżeli chodzi o resztę kolorystyki to tak, wspominałem już wcześniej że odbiega ona mocno od tej którą prywatnie uznałem za perfekcyjną z w1.

Bo nie chodzi mi o ubrania a właśnie o ogólny wygląd, kolorystykę i nasycenie barw. Spodziewałem się surowej i raczej szarej grafiki jak w pierwszym filmie z w2, który "wyciekł".

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry