GS i "tajny" dział tM 32817 112

O temacie

Autor Macrentofeth

Zaczęty 18.08.2009 roku

Wyświetleń 32817

Odpowiedzi 112

WhiskyBob

WhiskyBob

Użytkownicy
posty24
Propsy1
  • Użytkownicy

WhiskyBob

GS i "tajny" dział tM
#60 2009-08-18, 22:01(Ostatnia zmiana: 2009-08-18, 22:02)
A, zapomniałem że tylko ja sie zatrzymałem na G2 bo G3 mi nie chodzi na moim kosmicznym laptopie o Arcanii nie wspominając :D

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Mam jako takie doświadczenie w tym, więc nie byłoby dla mnie problemem, gdybym miał pisać newsy, recenzje i artykuły na stronę, aczkolwiek sami widzicie, jakie jest nastawienie moje do GS, ale mógłbym to zrobić dla polskiego moddingu Gothica :D .

Jeżeli współpraca będzie dla obu stron korzystna, ja jestem za.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Współpraca

O czym tak w ogóle mowa?

Z tego co wywnioskowałem po nazwie "Gothic Site", to Wasz serwis traktuje o grach z serii i wszystkim co związane z Gothicem. Wydawać by się mogło, że mody również do tego należą. Dlatego to Wy powinniście szukać informacji o nich, zamieszczać newsy nawiązujące do różnych produkcji. Chyba, że nie zależy Wam na żadnym szanowanym portalu tylko pieprzeniu, jak Thoro pisał, w tematach z serii "moja ulubiona postać to obywatel stojący przy sklepie Wrzoda na przeciwko, ale po lewej, od prawej"
Jeśli się moje umiejętności czytania ze zrozumieniem oraz rozumowania są na zbyt niskim poziomie i źle to odebrałem, to proszę powiedzieć.

Macrentofeth

Macrentofeth

Użytkownicy
posty43
  • Użytkownicy

Macrentofeth

GS i "tajny" dział tM
#63 2009-08-19, 12:42(Ostatnia zmiana: 2009-08-19, 13:12)
Zgodnie z obietnicą przygotowałem wraz z Advocate "wizję współpracy". Oczywiście wszystko podlega jeszcze dyskusji, czekamy na wasze propozycje.

Jesienią tego roku ukaże się nowa odsłona Gothic Site, nowy layout, nowy CMS, nowe strefy etc. Po prostu nowa, ulepszona wersja serwisu. Chcielibyśmy poświęcić jedną ze stref w pełni modyfikacjom. Byłaby ona traktowana na równi z innymi strefami. Dobrze by było gdyby zawierała tutoriale dotyczące moddingu, których w waszym serwisie nie brakuje. Dany tutorial zawierałby informację o autorze i np. link. Można przeprowadzać wywiady, eventy w formie spotkań na naszym zawsze żywym, IRCowym kanale #gothic (POLnet). Gdy zamieścicie np. newsa lub wydacie nową modyfikację możecie podesłać nam link do wiadomości. Pewnego razu chciałem zamieścić newsa o Złotych Wrotach (http://zlotewrota.pl/newsy/klasztor-magow-wody/) i musiałem pisać na GG zamieszczone w kontaktach aby uzyskać zgodę na napisanie wiadomości na podstawie waszej informacji. Chciałbym aby to wszystko sprawniej przebiegało, nigdy nie odpowiem Wam "spierdalaj" :D . Wstępnie to tyle, wszystko można jeszcze uzgodnić, czekam na wasze odpowiedzi i pomysły. Możliwości jest wiele.

Kazzmir
  • Gość

Kazzmir
Gość

GS i "tajny" dział tM
#64 2009-08-19, 12:54(Ostatnia zmiana: 2009-08-19, 12:57)
wymieniasz mniej więcej to co wy jako portal powinniście robić, bo od tego jesteście. co my mamy zrobić? robić mody? OK

podsumowując, jako dwa podmioty oba jesteśmy jak dupa od srania żeby robić pewne rzeczy, my mody, wy pisać o nich. więc tak róbmy. po co mamy coś więcej ustalać?

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
i musiałem pisać na GG zamieszczone w kontaktach aby uzyskać zgodę na napisanie wiadomości na podstawie waszej informacji.

nie musiałeś. mogłeś nawet dokonać przedruku bez zgody autora.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
my mody, wy pisać o nich. więc tak róbmy. po co mamy coś więcej ustalać?
Jak dla mnie, tutaj kończy się ten temat.

Macrentofeth

Macrentofeth

Użytkownicy
posty43
  • Użytkownicy

Macrentofeth

GS i "tajny" dział tM
#67 2009-08-19, 14:11(Ostatnia zmiana: 2009-08-19, 14:12)
Proszę o uważne przeczytanie mojego posta.

Chcielibyśmy poświęcić jedną ze stref w pełni modyfikacjom. Byłaby ona traktowana na równi z innymi strefami. Dobrze by było gdyby zawierała tutoriale dotyczące moddingu, których w waszym serwisie nie brakuje. Dany tutorial zawierałby informację o autorze i np. link.

Można przeprowadzać wywiady, eventy w formie spotkań na naszym zawsze żywym, IRCowym kanale #gothic (POLnet).

Gdy zamieścicie np. newsa lub wydacie nową modyfikację możecie podesłać nam link do wiadomości.

Chciałbym aby to wszystko sprawniej przebiegało

Kazzmir
  • Gość
Proszę o uważne przeczytanie mojego posta.

super. czy coś jeszcze?

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy

Zysk

GS i "tajny" dział tM
#69 2009-08-19, 14:16(Ostatnia zmiana: 2009-08-19, 14:16)
autorzy tutoriali czasem piszą, na jakich warunkach można je kopiować.

Macrentofeth

Macrentofeth

Użytkownicy
posty43
  • Użytkownicy
super. czy coś jeszcze?

Raczej nie.

Dobrze by było gdybyście wyznaczyli kogoś do kontaktów z GS.

Kazzmir
  • Gość
Raczej nie.

Dobrze by było gdybyście wyznaczyli kogoś do kontaktów z GS.

Ty?

Macrentofeth

Macrentofeth

Użytkownicy
posty43
  • Użytkownicy
Chodzi mi o moddera, który kontaktowałby się np. ze mną.

Kazzmir
  • Gość
nie wiem czy jest jedna taka osoba która by mogła przemawiać w imieniu wszystkich. rozumiesz? wyobrażam to sobie inaczej. coś powstało piszemy do ciebie i obojętne kto to jest, każdy zainteresowany moder z wielu grup które mamy wystepuje w imieniu swojej grupy jak i całego tm. to chyba naturalne?

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

GS i "tajny" dział tM
#74 2009-08-19, 14:40(Ostatnia zmiana: 2009-08-19, 14:43)
Dobrze by było gdyby zawierała tutoriale dotyczące moddingu, których w waszym serwisie nie brakuje. Dany tutorial zawierałby informację o autorze i np. link.

W jakim celu? To tutaj jest centrum moddingu rzeczonej gry i tego zmienić się nie da. Opublikowanie tutoriali na swojej strony niesie za sobą odpowiedzialność za pytania zadawane na forum. Kto na nie będzie odpowiadał skoro nie ufacie nam do tego stopnia, że nie jesteście w stanie przyznać nikomu stąd moderatora? Nikt tu nie pała entuzjazmem do Gotik Srajtu i jest to jak najbardziej uzasadnione, między innymi waszym podejściem typu "nie damy dzieciakom moderatora" więc nie oczekuj, że ludzie stąd pójdą na gs pomagać potrzebującym.

Gdy zamieścicie np. newsa lub wydacie nową modyfikację możecie podesłać nam link do wiadomości.

Owszem, możemy i zupełnie nie wiem dlaczego ludzie tego nie robią ale to ich sprawa.

Chciałbym aby to wszystko sprawniej przebiegało

Z Tawerną Gothic przebiega całkiem sprawnie. Widzisz, my zaproponowaliśmy kilka pomysłów w tym między innymi te chaty na ircu, które ty proponujesz i zostały one zrealizowane bez zbędnego pierdolenia. Wywiady, zapowiedzi modyfikacji i wiele innych również powstają dzięki zaangażowaniu tamtejszych redaktorów w życie tutejszej społeczności i jako taki brak arogancji bez tekstów typu "tg numer jeden". Jak widzisz do sprawnej współpracy nie potrzeba żadnych ceremoniałów, specjalnych zaproszeń i tysięcy potwierdzeń a jedynie dobrej woli i odrobiny zaangażowania. Oczywiście aby było łatwiej wam, tawernie oraz innym redakcjom powinniśmy utworzyć dział Public Relations czy coś w podobnym stylu i tam zamieszczać wszystkie newsy i materiały które mają iść "w świat" tak abyście nie musieli regularnie obskakiwać całego forum w poszukiwaniu tych nowinek. Proponuje się więc skupić na tym, gdyż jest to na chwilę obecną najbardziej rozsądna i korzystna dla wszystkich propozycja.

Nie widzę natomiast sensu w jakim celu mielibyśmy dzielić się z wami treścią merytoryczną tego forum (tutoriale) tym samym ujmując sobie targetu. Zapewne powiesz, że dla "popularyzacji moddingu". Spokojnie, nie jesteśmy w czarnej dupie a theModders.org od lat ma swoją pewną markę i jest powszechnie znane w kręgu zainteresowanych. Nikt z portali nie uzurpuje sobie prawa do naszej własności intelektualnej bo to bez sensu, natomiast jeśli jest potrzeba bezinteresownie kierują zainteresowanych na nasze forum. To jest zdrowe podejście.

Macrentofeth

Macrentofeth

Użytkownicy
posty43
  • Użytkownicy
nie wiem czy jest jedna taka osoba która by mogła przemawiać w imieniu wszystkich. rozumiesz? wyobrażam to sobie inaczej. coś powstało piszemy do ciebie i obojętne kto to jest, każdy zainteresowany moder z wielu grup które mamy wystepuje w imieniu swojej grupy jak i całego tm. to chyba naturalne?

Rozumiem i nie mam nic przeciwko.

powinniśmy utworzyć dział Public Relations czy coś w podobnym stylu i tam zamieszczać wszystkie newsy i materiały które mają iść "w świat" tak abyście nie musieli regularnie obskakiwać całego forum w poszukiwaniu tych nowinek.

Z pewnością ułatwiłoby to nam życie.

Chcę tylko wiedzieć z kim konkretnie mam się kontaktować w sprawie organizowania wywiadów, chatów, etc.

Kazzmir
  • Gość
z kim konkretnie mam się kontaktować w sprawie organizowania wywiadów, chatów, etc.

z liderami grup?

co do tego co wcześniej pan buk napisał to się zgadzam w 101%

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
Chcę tylko wiedzieć z kim konkretnie mam się kontaktować w sprawie organizowania wywiadów, chatów, etc.
z tym z kim zamierzasz przeprowadzić wywiad, chat, etc.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Chodzi mi o moddera, który kontaktowałby się np. ze mną.

Zrozum w końcu, że nie jesteśmy związkiem zawodowym który reprezentuje interesy pracowników i nikt tu nie poczuwa się do oficjalnego reprezentowania społeczności. Występujemy jako theModders.org w sferze organizacji pracy ale grupy pozostają niezależne i same dbają o swe interesy. Nie oczekuj więc, że jakiś samozwańczy lider powie ci co masz robić bo praktycznie co grupa to inne podejście, inna polityka wobec reklamy i kontaktów z mediami itd. Najrozsądniej więc będzie kontaktowanie się z liderami danych grup modderskich.

Jedyne co możemy zrobić w sferze wzajemnych stosunków to jak mówiłem stworzyć dział prasowy poświęcony dla wszystkich zainteresowanych redakcji (nie tylko waszego portalu). To faktycznie może okazać się pomocne a co najważniejsze wpłynąć na jakość materiałów oraz szybkość ich publikacji. Skupmy się więc proszę na tym jeśli faktycznie w twojej gestii jest współpraca i popularyzacja dzieł modderów jak i samego moddingu, nie zaś dbanie wyłącznie o interesy gothic site propozycjami typu "przenieśmy tutoriale na nasz serwis".

Macrentofeth

Macrentofeth

Użytkownicy
posty43
  • Użytkownicy
Skupmy się więc proszę na tym jeśli faktycznie w twojej gestii jest współpraca i popularyzacja dzieł modderów jak i samego moddingu, nie zaś dbanie wyłącznie o interesy gothic site propozycjami typu "przenieśmy tutoriale na nasz serwis".

Nie chodziło mi o "przeniesienie" tylko o wzbogacenie tego działu, który ma być traktowany na równi z działami G1, G2 etc, w widocznym miejscu, a nie gdzieś w zaciszu lub na samym dole strony. Dlatego skoro ma on istnieć to musi "coś" zawierać. Myślałem o czymś takim jak tutaj: http://gothic.gram.pl/infopage.php?id=43, tylko z większym wyróżnieniem źródła niż dopisek z linkiem na końcu artykułu.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry