GS i "tajny" dział tM 26227 112

O temacie

Autor Macrentofeth

Zaczęty 18.08.2009 roku

Wyświetleń 26227

Odpowiedzi 112

Kudlik

Kudlik

Użytkownicy
Les Paul
posty364
Propsy55
  • Użytkownicy
  • Les Paul
Witam, chciałbym skierować postulat, że macie coś spier*olone z grupami użytkowników, bo ja jak i reszta userów mam dostęp do tego jakże tajnego, ukrytego i skrytego działu. Gothic Site was pozdrawia i cieszy się, że może przeczytać wszystko co piszecie. Dziękujemy Wam za te miłe słowa. I mimo to pamiętajcie, że GS jest wciąż najlepszy ;) . No i zróbcie coś z tymi grupami. Ale tu burdel.

Po takim przywitaniu nie dziw się, że nikt nie będzie chciał z wami nawiązać współpracy.

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт
Jesli by to odemnie zalezalo to oczywiscie odpowiedz brzmiala by nie. Oczywiscie zalezy od adminow ktorym to raczej obojetne. Po chuj maja zawracac sobie wami glowe? Podaj jeden sensowny powod. Tylko nie ze jestescie MegaUberPortalem bo to juz sie smieszne zaczyna robic.

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
Zatem nie chcecie z nami współpracować?
ja tam nie wiem, zwróć tylko uwagę na to, że napisał to Maybe, a nie jakiś administrator (taka prawda), nie odbieraj jego zdania, jako w żadnym stopniu oficjalnego.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Z wami nie konkurujemy 13.gif. Próbowaliśmy nawiązać współpracę, ale za dużo chcieliście 13.gif.

To w jakim celu te farmazony "GS zawsze numerem jeden" - względem czego numer jeden i co nas to do cholery obchodzi? Zwykły szczeniacki afisz pomijając już fakt, że "numerem jeden" to wy byliście kilka lat temu choć prawdą jest niestety, że wszystkie polskie strony tematyczne gotika nie są pierwszej świeżości, niczym nie zaskakują i od co najmniej roku stoją w miejscu niemalże pod każdym względem.

Waszymi największymi osiągnięciami są mody, które jeszcze nie powstały.

Bo w końcu MT to żadne osiągnięcie. Szkoda, że w momencie premiery to forum oraz kilka innych przeżywały coś co można porównać do ataku DDoS już nie wspominając o ogromnej liczbie ściągnięć i reakcji pozytywnej większości fanów gry na słowo "Mroczne Tajemnice". Faktycznie to nic wielkiego, jak dla tak starej gry o której już większość zapomniała.

my bez was sobie poradzimy

To jak sobie radzicie (i inne strony) świetnie obrazuje poziom dyskusji w tematach poświęconych sadze. Cóż, tematy typu "ulubiony miecz" zawsze w cenie.

Próbowaliśmy nawiązać współpracę, ale za dużo chcieliście

Ze współpracy nic nie wyszło przede wszystkim dlatego, że wspaniały i wielmożny Addon nie potrafił wyrazić swojej wizji i oczekiwań względem tejże. Tak po prostu, nie umiał się określić. Wyobraź sobie, że tą społeczność reprezentują jednak ludzie, którzy z reguły trochę w życiu robili i nie jedno za sobą mają tak więc nie oczekujcie że wszyscy polecą z pełnym entuzjazmem na huraaa!!! tylko gdy ktoś napisze "nawiążmy współpracę" w ogóle nie obrazując jak owa mogła by przebiegać i na jakich zasadach.

Powinniście jakoś z większą sympatią zrobić coś aby te mody stały się popularniejsze.

Może najpierw zamiast klarować z dupy wnioski zobaczysz co się dzieje choćby z Czasem Zapłaty? Na jego rozpoznawalność "marki" jak i sam poziom hajpu wokół projektu narzekać nie możemy. Rzekłbym, że jest to swego rodzaju mały fenomen pod tym względem na scenie modderskiej w ogóle, nie ograniczając się już do gotików. Na temat innych grup i projektów się nie wypowiadam bo to nie moja sprawa. Każdy ma to na co zapracował.

A to, że wartościowi użytkownicy modyfikacjami się nie interesują za bardzo tylko bezimienni123145315 to nie nasza zasługa.

Poprawka: wartościowi użytkownicy nie interesują się grą i w tym momencie leci na głowę cały poziom merytoryczny forum i jego teoretyczna esencja. Bo powiedzmy sobie szczerze, ile można dysputować w tematach typu "twój ulubiony obóz" i pokrewnych z serii "twój ulubiony" i "co sądzicie, jak myślicie"? Tak oto z forum niby gotikowego robi się forum około gotikowe z naciskiem na ogólno tematyczne-policyjne ze stałym gronem adoratorów. Modyfikacje nie mają nic do tego.

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty871
Propsy1297
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Z addonem bez problemu można by się dogadać, tylko to nie on pociąga za spłuczkę na geesie - znaczy za sznurki. Advo kilka razy jęczał na to i tamto, to on miał wygórowane wymagania, nie my. Z resztą dodatka już nie ma, więc nie ma sensu o tym rozmawiać. Można albo rozpocząć od nowa współpracę, ale na podłożu porozumienia i równości, albo jeszcze trochę się powyzywać i zamknąć ten temat.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Macrentofeth

Macrentofeth

Użytkownicy
posty43
  • Użytkownicy
To zapytam tak: wyrażacie jakąś chęć współpracy? Chcę wiedzieć, bo wtedy będziemy porozmawiać o "warunkach i zasadach".

Kudlik

Kudlik

Użytkownicy
Les Paul
posty364
Propsy55
  • Użytkownicy
  • Les Paul

Kudlik

GS i "tajny" dział tM
#46 2009-08-18, 20:41(Ostatnia zmiana: 2009-08-18, 20:42)
współpraca dobra sprawa, ale wasze nastawienie początkowe... Przytoczyłem cytat i jezeli miałoby to polegac na lizaniu wam dupy i proszeniu ciągle newsy, które pisalibyście z wielką łaską to ja bym podziękował ;)  Lecz admem nie jestem ;)

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty871
Propsy1297
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Mac wykazujesz coś więcej niż szczątkową inteligencja betonowej rury, więc powinieneś zauważyć, że właśnie o tym pisałem. Tylko pamiętaj, że w niczym nie jesteście lepsi, jeżeli chcecie współpracy to na równych i ściśle określonych warunkach.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Macrentofeth

Macrentofeth

Użytkownicy
posty43
  • Użytkownicy
lizaniu wam dupy i proszeniu ciągle newsy, które pisalibyście z wielką łaską to ja bym podziękował

Nie, tego od Was nie oczekujemy.

jeżeli chcecie współpracy to na równych i ściśle określonych warunkach.

Nie inaczej, ale bez jakichś bannerów i moderatorów od Was. Istnieją pewne granice.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

GS i "tajny" dział tM
#49 2009-08-18, 20:48(Ostatnia zmiana: 2009-08-18, 20:51)
To zapytam tak: wyrażacie jakąś chęć współpracy? Chcę wiedzieć, bo wtedy będziemy porozmawiać o "warunkach i zasadach".

jeśli to ma być aktem łaski to nie, nie chcemy.
nie spodziewaj się pozytywnego odzewu. wyskoczyłeś tu jak filip z konopi z jakimś gówniarskim nastawieniem niczym z 4chan typu "gs rox!!" i dziwisz się, że ludzie cię potraktowali jak trolla odpowiadając w sposób adekwatny stylem i poziomem względem wypowiedzi rozpoczynającej ten temat.

pomijając fakt, że theModders.org nie jest związkiem zawodowym a grupy modderskie same powinny reprezentować swoje interesy (tak jak robi The Modders) to wątpiłbym w słuszność tej współpracy jakkolwiek szczera by ona nie była.

Przedstawię sytuację na podstawie Czasu Zapłaty:
Udało się nawiązać współprace, mamy u was dział na forum a nawet własną tabele w odpowiedniej sekcji na stronie i co? Zainteresowanie projektem na forum od początku było znikome mimo, że tak jak i wszędzie indziej na bieżąco zamieszczamy aktualne info i newsy. Nie jest to więc kwestia reklamy jak określiłeś a nastawienia użytkowników waszego forum, którzy po prostu w dupie mają to że coś takiego powstało "przy ich domu". W związku z owym faktem nie widzę powodów dla nawiązywania współpracy bowiem mimo naszych zamiarów nie będzie ona korzystna ze względu na mentalność osób przebywających na forum Gothic Site. Takie jest moje prywatne zdanie i moim zdaniem zarówno my jako theModders.org i niezależne grupy modderskie oraz wy Gothic Site powinniśmy zaoszczędzić sobie zwłoki na utopijnych pierdołach.

Powołując się znów na The Modders - nie wiem jak inni ale my umiemy się jako tako skutecznie wypromować i zbudować napięcie wokół projektu. Nie potrzebujemy do tego Gothic Site ani innego pana szlachcica, który robi łaskę bo napisze "spierdalaj" albo newsa, jak humor dopisze.

Jest to moje prywatne, subiektywne zdanie.

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty871
Propsy1297
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan

shergar
The Modders

GS i "tajny" dział tM
#50 2009-08-18, 20:51(Ostatnia zmiana: 2009-08-18, 20:51)
Jeżeli moderatorzy będą obiektywni to czemu nie. Tylko kto z tM chciałby pisać newsy? Co do banerów to po co? Z tego co kiedyś z dodatkiem rozmawiałem, miało być submenu po lewej stronie i tyle.

Możnba by z lordem michałem porozmawiać, on gothicmods prowadzi od dłuższego czasu, mógłby się przydać.

To sobie z adminami tego forum porozmawiaj, najlepiej na privie.

Kazzmir
  • Gość
"warunkach i zasadach".

jakie? jeżeli miałbym cokolwiek zasugerować to nie używaj słowa warunki, bo samo on gwarantuje zły odbiór, nie można komuś narzucać warunków. mów o zasadach. chętnie posłuchamy.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

GS i "tajny" dział tM
#52 2009-08-18, 20:58(Ostatnia zmiana: 2009-08-18, 21:00)
Shergar, nie rozumiem dlaczego to modderzy a nie redaktorzy mają pisać newsy. Jeśli to faktycznie ma być inicjatywa theModders.org - Gothic Site a nie różne grupy - Gothic Site to musimy zadbać o swój PR i zbudować należyte zaplecze prasowe na tym forum gdzie na bieżąco przedstawiciele theModders.org oraz danych grup uzgadnialiby z przedstawicielami Gothic Site przebieg współpracy, ustalali wywiady, inicjatywy oraz dogadywali publikacje - tak aby redaktorzy GS nie musieli latać po całym forum oraz GG w sprawie "wysępienia" materiałów na potencjalnego newsa.

od siebie dodam, że grupa The Modders jest na dobrej drodze do poprawienia stosunków z "mediami" co wpłynie korzystnie na jakość publikacji. Przygotowywany jest presskit na rzecz webu (choć nie tylko), który będzie zawierał wszystkie potrzebne materiały nazwijmy to promocyjne w odpowiedniej formie i jakości. W zasadzie już jest przygotowany, czeka jedynie na odpowiednią sposobność.

Macrentofeth

Macrentofeth

Użytkownicy
posty43
  • Użytkownicy
jeśli to ma być aktem łaski to nie, nie chcemy.

nie, to nie ma być aktem łaski

Zainteresowanie projektem na forum od początku było znikome mimo, że tak jak i wszędzie indziej na bieżąco zamieszczamy aktualne info i newsy. Nie jest to więc kwestia reklamy jak określiłeś a nastawienia użytkowników waszego forum, którzy po prostu w dupie mają to że coś takiego powstało "przy ich domu". W związku z owym faktem nie widzę powodów dla nawiązywania współpracy bowiem mimo naszych zamiarów nie będzie ona korzystna ze względu na mentalność osób przebywających na forum Gothic Site.

Nie mówię tylko o forum, chodzi mi także o wortal. Prawdopodobnie jest to spowodowane także tym, że forum CZ znajduje się w "zaciszu" forum GS.

który robi łaskę bo napisze "spierdalaj" albo newsa, jak humor dopisze.

Powtórzę jeszcze raz. Nie odpowiadamy za to co napisał Giselher, bo wtedy nie był newsmanem. Chyba, że nie tylko on tak Was potraktował. W każdym razie, przepraszam.

Zastanówcie się i napiszcie prosto: tak czy nie.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

GS i "tajny" dział tM
#54 2009-08-18, 21:02(Ostatnia zmiana: 2009-08-18, 21:03)

Jak narazie z twojej/waszej strony nie padły żadne konkrety względem nawet wstępnych oczekiwań i wizji takiego projektu. powiedz najpierw czy advo wie o twoich porywach? osobiście nie mam ochoty po raz kolejny się produkować nawet w formie pisanie postów na forum jeśli po raz kolejny wszystko zostanie skwitowane zlewką bądź ograniczenia ze strony waszego "władyki", jedynie z tego powodu że tak mu podpowiadają jego mroczne wizje.

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
ale na co? pisać newsy o nas możecie bez żadnych warunków, a naszego forum znaczkami GS nie zapchamy. Musisz napisać, co konkretnie od nas chcesz, to może dostaniesz odpowiedź.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Proponuje jeszcze raz przeczytać to co napisałem:

Ze współpracy nic nie wyszło przede wszystkim dlatego, że wspaniały i wielmożny Addon nie potrafił wyrazić swojej wizji i oczekiwań względem tejże. Tak po prostu, nie umiał się określić. Wyobraź sobie, że tą społeczność reprezentują jednak ludzie, którzy z reguły trochę w życiu robili i nie jedno za sobą mają tak więc nie oczekujcie że wszyscy polecą z pełnym entuzjazmem na huraaa!!! tylko gdy ktoś napisze "nawiążmy współpracę" w ogóle nie obrazując jak owa mogła by przebiegać i na jakich zasadach.

Macrentofeth

Macrentofeth

Użytkownicy
posty43
  • Użytkownicy
Na jutro postaram się przygotować pełną "wizję" współpracy.

WhiskyBob

WhiskyBob

Użytkownicy
posty24
Propsy1
  • Użytkownicy
Powiem tak. Na The Modders jest od niedawna ale często wchodziłem na Gieesa. Moje zdanie jest następujące:

To GS powinien być zainteresowany współpracą z The Modders. Bądźmy szczerzy - mody to jest JEDYNA rzecz która jest w stanie przyciągnąć graczy do Gothica w tej chwili. Gothic się skończył i jeżeli Gothic Site ma być bazą danych beznadziejnych opowiadań o Bezimiennym z newsami co rok to daleko nie pociągnie.

Pozdrawiam, Whisky.

GeneralLee

GeneralLee

Użytkownicy
posty169
  • Użytkownicy
Według mnie tu powinny być zainteresowane obydwie strony, tu przecież chodzi o promowanie modów.  Gothic faktycznie może i się wyczerpał ale nie zapominaj że w drodze jest Arcania.
Moim zdaniem ze współpracy powinny płynąc obopólne korzyści.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry