Marsz ku Wyzwoleniu Konopi 28162 92

O temacie

Autor Wojtas

Zaczęty 9.02.2009 roku

Wyświetleń 28162

Odpowiedzi 92

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Po pierwsze nikomu nic nie narzucam.
Po drugie nikogo nie oceniam.
Po trzecie nigdy nie paliłem i nie zamierzam palić. Nie jest mi to potrzebne. Nie widzę w tym jakiś plusów, tak samo nie widzę żadnych plusów w innych używkach typu alkohol, czy fajki. Jak chcą palić, niech palą.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
A na poważnie: po co wogóle co palić? Lepiej by było zdelegalizować palenie tytoniu, niż legalizować marihuanę.

Ja bez tego potrafię żyć.

Tak jest więcej, ale czy się różnią dużo ode mnie? Jedni tak, drudzy nie. Czy nie lepiej zająć się czymś innym niż jakąś głupią legalizacją maryśki? Jak chcą palić, to niech palą. Alkohol i papierosy są od 18+, a ile osób tego używa poniżej magicznej 18? Idąc tym tokiem, że wiele jest osób, które palą marihuanę, to czemu od razu nie pić i nie palić bez ograniczeń?

Nie widzę związku z tym tematem.

W takim razie po co to wszystko? Zadajesz pytania na które sam udzieliłeś sobie odpowiedzi.

Berserker

Berserker

Użytkownicy
posty90
Propsy15
  • Użytkownicy
Adanos z tym paleniem to jest tak jakby wam zabronili modować Gothica , czyli zabronili wam robić to co wy lubicie....

89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Cytat: Berserk link=topic=5198.msg44806#msg44806 date=Feb 12 2009, 11:56\'
i to jest taka bez sensowna gadka, wy nie palicie i jesteście przeciwko a co wam przeszkadza że ktoś se zajara? zrobi wam to coś? Zabije wam kogoś albo ukradnie wam coś tym że se zajara?
Nigdy nie piłem, ale gdybym miał możliwość zdelegalizowania alkoholu, zrobiłbym to od razu. Chcesz wiedzieć dlaczego?
Marihuana czy alkohol - żadna różnica. I to i to wpływa na psychikę, nieważne czy przyspiesza czy spowalnia.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
I uważasz że było by to załatwieniem problemu? To jest tak durne jak celibat którego skutki są wszystkim znane. Z dwojga złego wolę aby pieniądze trafiały do państwa w legalny sposób w zamian dając ludziom (przynajmniej w teorii) towar wysokiej jakości i za przystępną cenę. I oto właściwie chodzi w całej idei legalizacji marihuany. Kyro, delegalizując coś nie niszczysz rynku zbytu. Na niektóre rzeczy zawsze będzie zapotrzebowanie które zostanie zaspokojone taką czy inną drogą.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
No to Thoro zalegalizujmy sprzedaż amfetaminy. W końcu polska amfetamina jest bardzo dobrej jakości. Zalegalizujmy wszystkie używki, bo na pewno ktoś się na to znajdzie. Zalegalizujmy korupcję, przecież każdy wie jak bardzo skorumpowani są politycy. I co z tego wyjdzie?

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: Thoro link=topic=5198.msg44830#msg44830 date=Feb 12 2009, 14:55\'
Kyro, delegalizując coś nie niszczysz rynku zbytu.
Całkowicie rynku zbytu się nie niszczy, ale przynajmniej nie ma sprzedawania tego na masową skalę.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Marsz ku Wyzwoleniu Konopi
#47 2009-02-12, 15:18(Ostatnia zmiana: 2009-02-12, 15:45)
Całkowicie rynku zbytu się nie niszczy, ale przynajmniej nie ma sprzedawania tego na masową skalę.

Nieoficjalnie jest, choć w Polsce dostęp jest nieco bardziej utrudniony niż w takich Niemczech . Tu się trochę bardziej liczą znajomości i pewne aspekty kultury, aczkolwiek nadal kupienie marihuany jest bardzo łatwe. Przede wszystkim gdyby to była nisza takowe marsze i podobne inicjatywy nigdy by nie miały miejsca. Grono konsumentów jest szerokie począwszy od gimnazjalistów kończąc nawet na ludziach w wieku twojego starego.

W końcu polska amfetamina jest bardzo dobrej jakości.

Nigdy nie piłeś, nie paliłeś ani nie zamierzasz, jesteś przeciwny legalizacji marihuany a widzę masz doświadczenie w kwestii proszku, ba nawet masz porównanie co do towaru z innych krajów skoro mówisz że akurat ten polski jest wysokiej jakości. Nie uważasz że to lekka hipokryzja?

Zalegalizujmy wszystkie używki, bo na pewno ktoś się na to znajdzie

Noi czemu ma służyć ten tok rozumowania? Ogólna delegalizacja marihuany w klasie światowej budzi kontrowersje od początku wprowadzenia tej idei. Jeśli przyrównujesz to do reszty używek tłumacząc że chętni zawsze się znajdą to jesteś ignorantem i konformistą. Odsyłam do historii problemu i marihuany bo szkoda mi czasu na dyskusję z ignorantem który kieruje się przesłankami i garstką informacji zasłyszanymi podczas swojego góra 18 letniego życia.

GeneralLee

GeneralLee

Użytkownicy
posty169
  • Użytkownicy
Moim zdaniem to jak ktoś chce palić to i tak będzie palił czy to legalne czy nie dlatego jestem za tym niech już im zalegalizują i będzie dalej to samo tylko nie będziesz musiał kupować towarów od jakiś dresów z pod bramy :P   co ci dadzą jakiś szajs albo w ogóle nic i siano zabiorą.

Adanos wiele osób nie widzi sensu w modowaniu jakieś gry ( bez obrazy ) :lol2:   dlatego twój argument nie miał zbyt wielkiego sensu.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja

Adanos
Administrator

#49 2009-02-12, 16:01(Ostatnia zmiana: 2009-02-12, 16:05)
Nigdy nie piłeś, nie paliłeś ani nie zamierzasz, jesteś przeciwny legalizacji marihuany a widzę masz doświadczenie w kwestii proszku, ba nawet masz porównanie co do towaru z innych krajów skoro mówisz że akurat ten polski jest wysokiej jakości. Nie uważasz że to lekka hipokryzja?
I kto to pisze? Czy to nie największy hipokryta na tym forum? A doświadczenia z żadnym proszkiem nigdy nie miałem.

Noi czemu ma służyć ten tok rozumowania? Ogólna delegalizacja marihuany w klasie światowej budzi kontrowersje od początku wprowadzenia tej idei. Jeśli przyrównujesz to do reszty używek tłumacząc że chętni zawsze się znajdą to jesteś ignorantem i konformistą. Odsyłam do historii problemu i marihuany bo szkoda mi czasu na dyskusję z ignorantem który kieruje się przesłankami i garstką informacji zasłyszanymi podczas swojego góra 18 letniego życia.
Dokładnie mogę to odwrócić w twoją stronę.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
A doświadczenia z żadnym proszkiem nigdy nie miałem.

Więc po co formułujesz wypowiedzi w taki a nie inny sposób? Bądź konsekwentny i nie wpędzaj ludzi w zakłopotanie.

Dokładnie mogę to odwrócić w twoją stronę.

Doprawdy? Szkoda że ty ciągle kierujesz się osobistymi, niesprawdzonymi przesłankami i ogólnikową opinią wykształtowaną na podstawie tego co gdzieśtam kiedyś zasłyszałeś. Niczego nie palę a do tego jestem abstynentem ale zalegalizowanie marihuany jest racjonalne biorąc pod uwagę że zapotrzebowanie i rynek zbytu jest wielki a sama kategoria tego narkotyku jest jeszcze mniejsza niż alkohol czy tytoń.

Najpierw ignorancie zapoznaj się z rzeczowymi źródłami opisującymi sprawę. Nie mam ochoty na dyskusje z człowiekiem który jedyne co potrafi to odbijać przez nieudolne cytaty. Wartość twoich argumentów jest tak samo zerowa jak ich liczba. Nawet nie chce ci się pogłębić tematu i pierdolisz w kółko to samo. Cóż, pierdol nadal - skoro komuś nie chce się zapoznać z tematem ja nie zamierzam z nim dyskutować.

Zoom

Zoom

Użytkownicy
naczelny inwalida intelektualny
posty460
Propsy116
  • Użytkownicy
  • naczelny inwalida intelektualny
A ja jestem na NIE. Marycha będzie jeszcze łatwiej dostępna przez co będzie mogła w jeszcze łatwiejszy sposób trafiać do ust najmłodszych z czasem silniejsze środki też stały by się dostępne... Ja nigdy nie paliłem i nie wiem jaki to ma wpływ na życie człowieka bo lekarzem nie jestem, a w internecie są rożne bzdury na ten temat więc jakbym miał to wszystko przeczytać dostałbym zawrotu głowy.
Jakby palenie fajek(papierosy) było nielegalne to może wyszło by to na zdrowie niektórym, choć z 2iej str zakazany owoc smakuje najlepiej.

Gother

Gother

Użytkownicy
Nieskromny Mistrz Gothica
posty457
Propsy260
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Nieskromny Mistrz Gothica

Gother

#52 2009-02-12, 17:33(Ostatnia zmiana: 2009-02-12, 17:39)
Doprawdy? Szkoda że ty ciągle kierujesz się osobistymi, niesprawdzonymi przesłankami i ogólnikową opinią wykształtowaną na podstawie tego co gdzieśtam kiedyś zasłyszałeś. Niczego nie palę a do tego jestem abstynentem ale zalegalizowanie marihuany jest racjonalne biorąc pod uwagę że zapotrzebowanie i rynek zbytu jest wielki a sama kategoria tego narkotyku jest jeszcze mniejsza niż alkohol czy tytoń.
Nie słyszałem jeszcze żeby ktoś pod wpływem tytoniu zrobił burdę na dyskotece czy pod sklepem, że cała ochrona gościa nie mogła powstrzymać.

Czemu marihuana ma być niedobra? Przecież to opium dla ludu takie samo jak książki czy papierosy.  Czemu więc taka marycha nie jest legalnie dostępna? Moze od razu też wszystkie leki  bez recepty? Czemu? Niech rząd legalizuje wszystko. Przeciez każdy widzi po tych wypowiedziach, że społeczeństwo świadome co dla niego dobre. Jakieś zasady? Precz! Nikt ich przecież nie szanuje. Wiadomo, że nawet politycy popalają sobie. Lepiej, żeby wszystko było jawne. Nie będzie bałaganu.

Zalegalizujmy korupcję, przecież każdy wie jak bardzo skorumpowani są politycy. I co z tego wyjdzie?
Kartagina spłonęła

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Nie słyszałem jeszcze żeby ktoś pod wpływem tytoniu zrobił burdę na dyskotece czy pod sklepem, że cała ochrona gościa nie mogła powstrzymać.

Nie zapominaj że wspomniałem również o alkoholu którego łaskawie pominąłeś. Nie podoba mi się taka wybiórczość i poruszanie wygodnych kwestii. Zdecydowanie częściej słyszy się właśnie że ktoś zrobił burdę, pobił kogoś, zabił się/kogoś, rozbił samochód pod wpływam alkoholu a nie marihuany. Przede wszystkim samo działanie THC jest zazwyczaj nieco bardziej subtelne od wszelkiego alkoholu, nie wspominając o rodzaju występujących zachowań. To nie jest silny psychotrop.

Zoom

Zoom

Użytkownicy
naczelny inwalida intelektualny
posty460
Propsy116
  • Użytkownicy
  • naczelny inwalida intelektualny

Zoom

#54 2009-02-12, 18:07(Ostatnia zmiana: 2009-02-12, 18:18)
Cytat: Thoro link=topic=5198.msg44849#msg44849 date=Feb 12 2009, 17:57\'
Nie zapominaj że wspomniałem również o alkoholu którego łaskawie pominąłeś. Nie podoba mi się taka wybiórczość i poruszanie wygodnych kwestii. Zdecydowanie częściej słyszy się właśnie że ktoś zrobił burdę, pobił kogoś, zabił się/kogoś, rozbił samochód pod wpływam alkoholu a nie marihuany. Przede wszystkim samo działanie THC jest zazwyczaj nieco bardziej subtelne od wszelkiego alkoholu, nie wspominając o rodzaju występujących zachowań. To nie jest silny psychotrop.
Ostatnio rozmawialiśmy sobie całą klasą o paleniu rożnych badziewi typu marycha jointy itd
I okazało się że 100% pije co jakiś okres czasu pewne dawki alkoholu, zaś 6 osób ( 24%)
miało już kontakt z narkotykami ale ten kontakt ograniczał się do kilku użyć. Rozmowa była bez obecności nauczyciela/ opiekuna więc to była taka nasza zwykła "luzacka" rozmowa.
Wniosek jest prosty - zobacz ile osób pali a ile pije i z jakimi odstępami czasu to robią, różnica jest ogromna wiec raczej nie ma co porównywać ostrożności "pijaków" i "palaczy" :lol2: .
Takie jest moje zdanie.

PS. Poza tym możliwe że takie sytuacje nie są nagłaśniane, ponieważ nie chcą "reklamować" tego typu użytków.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

#55 2009-02-12, 19:15(Ostatnia zmiana: 2009-02-12, 19:37)
raczej nie ma co porównywać ostrożności "pijaków" i "palaczy"

Nie chodzi o ostrożność zaś efekty po obydwu specyfikach. Gother zasugerował jakoby marihuana była jakimś silnym psychotropem który wzbudza agresję u konsumenta. Może i wzbudza ale są to odosobnione przypadki wynikające z cech zażywającego, co z resztą i tak jest znikomym procentem w stosunku do alkoholu po którym w znacznych ilościach ludzie często zachowują się jak troglodyci :lol2: . Pieprzenie o rzekomych "halucynacjach" i tym podobnych nie jest nawet argumentem tylko spekulacją z dupy i pierwszą poznaką po której idzie stwierdzić że rozmówca posługujący się takim orężem nie zna tematu.

Jeśli ktoś stawia marihuanę na równi z innymi narkotykami to jest zwykłym ignorantem z wyboru bądź lenistwa, bo w dobie internetu znalezienie i spożytkowanie stosownych informacji które dają grunt pod dalszą rzeczową rozmowę to 2/3 godziny. Jeśli kogoś na to nie stać to z łaski swojej nie powinien się odzywać bo o temacie nie ma pojęcia. Skoro używki mamy traktować na równi to wraz z LSD, Amfetaminą i chuj wie czym jeszcze obok postawmy właśnie marihuanę, wszelkiego rodzaju alkohol, fajki oraz kawę czy nawet herbatę i dopiero wtedy dyskutujmy w ogólnym tonie jakoby te wszystkie używki były "gównem dla ćpunów" i "opium dla ludu" którego trzeba zakazać.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: Gother link=topic=5198.msg44847#msg44847 date=Feb 12 2009, 17:33\'
Czemu marihuana ma być niedobra? Przecież to opium dla ludu takie samo jak książki czy papierosy.
Coś Ci się pomieszało, w oryginale było coś innego jako opium :lol2:

Mark Twain

Berserker

Berserker

Użytkownicy
posty90
Propsy15
  • Użytkownicy

Berserker

#57 2009-02-12, 21:24(Ostatnia zmiana: 2009-02-12, 21:28)
Najbardziej wkurzające jest to że osoby które nie mają styczności z marihuaną wypowiadają się w tym temacie i piszą bzdury( są wyjątki :lol2: ), chodzi tylko oto żeby zalegalizować TYLKO i wyłącznie marihuanę a niektórzy piszą tu o zalegalizowaniu korupcji, chociaż nie widzę w tym żadnego porównania, nie macie o tym pojęcia to po co się wypowiadacie na taki temat ?

89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
a niektórzy piszą tu o zalegalizowaniu korupcji

Chodziło o przedstawienie "wszelkiego zła". Najbardziej mnie śmieszy że na temat szkodliwości marihuany wypowiadają się osoby który każdy weekend zaczynają w pubie przy piwie, a przepraszam - wy przecież macie dopiero 16 lat. Światopoglądowo na jedno wychodzi.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: Thoro link=topic=5198.msg44867#msg44867 date=Feb 12 2009, 21:29\'
Najbardziej mnie śmieszy że na temat szkodliwości marihuany wypowiadają się osoby który każdy weekend zaczynają w pubie przy piwie, a przepraszam - wy przecież macie dopiero 16 lat.
Kto konkretnie? :lol2:

Mark Twain

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry