Marsz ku Wyzwoleniu Konopi 28228 92

O temacie

Autor Wojtas

Zaczęty 9.02.2009 roku

Wyświetleń 28228

Odpowiedzi 92

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Konkretnie co, kto ma 16 lat czy kto spożywa alkohol? Wypowiadam się o ogóle społeczeństwa i gronie szczekaczy które nie zna w ogóle zagadnienia a zjebanie się w 3 dupy jest dla nich sprawą honoru i powodem do dumy.

Traffix
  • Gość
Wyjątkowo zgodzę się z Thorem. Pierdolicie sami mądrości na ten temat a sami się przyznajecie, że nigdy nie próbowaliście. Proszę, nie ośmieszajcie się i zamilczcie...

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja

Adanos
Administrator

Marsz ku Wyzwoleniu Konopi
#62 2009-02-13, 12:25(Ostatnia zmiana: 2009-02-13, 12:26)
Wyjątkowo zgodzę się z Thorem. Pierdolicie sami mądrości na ten temat a sami się przyznajecie, że nigdy nie próbowaliście. Proszę, nie ośmieszajcie się i zamilczcie...
Notabene:
Cytat: Thoro\'
Niczego nie palę a do tego jestem abstynentem ale zalegalizowanie marihuany jest racjonalne biorąc pod uwagę że zapotrzebowanie i rynek zbytu jest wielki a sama kategoria tego narkotyku jest jeszcze mniejsza niż alkohol czy tytoń.
Jak widać Thoro nie palił i też w zasadzie nie wie jak to działa. Więc jeśli ktoś pierdoli głupoty, to raczej wy.
Mało tego: marihuana jest szkodliwa, kilka linków:
http://zielonemity.republika.pl/mity.html#1THC1
http://zielonemity.republika.pl/mity.html#THC5
http://zielonemity.republika.pl/mity.html#THC9

http://www.haszysz.com/szkodliwo-marihuany.html

Thoro, moim zdaniem chodzi w twoich wypowiedziach tylko oto, że tylko ty jesteś nieomylnym niczym papież.
Piszesz, że moje argumenty są zerowe, a twoje? Twoim w zasadzie jedynym argumentem jest to, że jest wielki rynek zbytu i można na tym zarobić. Gdy napisałem, że na innych używkach można zarobić, oburzyłeś się. Jak można przeczytać w powyższych artykułach, nie wiele się pomyliłem porównując do innych używek.

W zasadzie gdy pytałem się po co palić marihuanę, chodziło mi oto co z tego mają, jak się czują etc., a nie oto po co robić to, tamto.

Gother

Gother

Użytkownicy
Nieskromny Mistrz Gothica
posty457
Propsy260
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Nieskromny Mistrz Gothica
chodzi tylko oto żeby zalegalizować TYLKO i wyłącznie marihuanę a niektórzy piszą tu o zalegalizowaniu korupcji,
Ktoś tu pisał też o zakazie moddowania Gothica hehe

Moim zdaniem to jak ktoś chce palić to i tak będzie palił czy to legalne czy nie dlatego jestem za tym niech już im zalegalizują i będzie dalej to samo tylko nie będziesz musiał kupować towarów od jakiś dresów z pod bramy
Tak, tak, wolność i swoboda. Niech każdemu pozwala się na wszystko. Dajmy jeszcze na to leki bez recepty. No po cholerę recepta? Jak ktoś będzie bardzo chciał i tak to dostanie. Ci na górze wymyślili te zakazy po coś. Pewnie żeby gnębić nas, biedne społeczeństwo. Zlikwidujmy je. Marycha FREEDOM!!!

O alkoholu.
Zazwyczaj najfajniesze według mnie burdy (czyli tak straszne, że przechodzą do miejscowej legendy) wywolują osoby, które nie tylko wypiły ponad miarę, ale do tego zażyły jeszcze narkotyki. Picie powoduje patologie, co do tego się zgadzamy? Za to miks trawki z alkoholem tworzy już prawdziwy armageddon. Nie wystarcza, że alkohol jest zły, trza pomóc społeczeństwu doprawiać go wszelakim dopalaczem? No bo jakie są inne strony wprowadzenia marihuany na rynek?
Że państwo na tym zarobi? Jeśli nawet to nie sądzę, żeby prestiż Polski wzrósł jakoś na arenie międzynarodowej.
Że tak, bo wolność nam się ogranicza? Większość z was jest w wieku poniżej 20 lat. A i później mało kto z was zdaje sobie sprawę co wygaduje. Argument odtrącam jako po prostu śmieszny, bo nie na poziomie do toczonej dyskusji.

ŻGS o opium.
No nie, żeby mnie tak łapać za słowa. To był żart, nie? Naprawdę zrozumieliście o co mi chodziło?

Cos jeszcze?

Siekacz

Siekacz

Użytkownicy
posty139
Propsy274
  • Użytkownicy

Siekacz

#64 2009-02-13, 13:50(Ostatnia zmiana: 2009-02-13, 14:03)
Cytat: Traffix link=topic=5198.msg44884#msg44884 date=Feb 12 2009, 23:20\'

:lol2:

W tym temacie nie ma specjalnie co dyskutować, jedynie można porównać za i przeciw.

Jeśli chodzi o za (dla niektórych przeciw):
-Likwidujemy szarą strefę.
-Ci co palą, wiedzą co palą. Tak to jarają jakieś muchozole i inne pierdoły i mają po tym kosmiczne wizje :D

Przeciw:
-Większa dostępność dla dzieci i mongołów.
-Więcej ćpunów na ulicach. Babkom się to nie spodoba i pewnie nie tylko im.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

#65 2009-02-13, 14:00(Ostatnia zmiana: 2009-02-13, 14:08)
Ja jarałem i wiem.

Trawka na pewno nie wyzwala agresji;
Trawka na pewno nie wywołuje halucynacji;
Trawka <niemal> na pewno nie uzależnia FIZYCZNIE;
Trawka na pewno nie przeszkadza w prowadzeniu tak, jak alkohol.

Mógłbym wymieniać więcej, ale mi się nie chce męczyć.

A w Holandii jest zalegalizowana. I co? Po innych państwach nie krążą wiadomości o wyjątkowych aktach brutalności.

Siekacz

Siekacz

Użytkownicy
posty139
Propsy274
  • Użytkownicy
Trawka na pewno nie wywołuje halucynacji;

Masz dobrego dilera xd

Trawka <niemal> na pewno nie uzależnia FIZYCZNIE;
Trawka na pewno nie przeszkadza w prowadzeniu tak, jak alkohol.

Przeszkadza trochę inaczej xd

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Przeszkadza, wiem, ale nie aż tak, jak alkohol :lol2:

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

#68 2009-02-13, 16:14(Ostatnia zmiana: 2009-02-13, 16:15)
Jak widać Thoro nie palił i też w zasadzie nie wie jak to działa.

?!?!?
Napisałem że nie palę, co automatycznie nie oznacza że nie paliłem  :lol2: . No proszę ja Ciebie, staram się zachować poziom a ty mi tu wyjeżdżasz z takim gównem. Bez jaj.

Mało tego: marihuana jest szkodliwa

Podobnie jak każda używka. Linki przerobie później, dla własnej wiedzy gdyż teraz jestem zmęczony.

nieomylnym niczym papież

Ja mam nieco inny pogląd na "nieomylność" papieża.

Twoim w zasadzie jedynym argumentem jest to, że jest wielki rynek zbytu i można na tym zarobić. Gdy napisałem, że na innych używkach można zarobić, oburzyłeś się. Jak można przeczytać w powyższych artykułach, nie wiele się pomyliłem porównując do innych używek.

Można zarobić na polowaniu przez webcama, eutanazji i wielu innych rzeczach. Już się wypowiadałem na temat takiego toku rozumowania i sprowadzania wszystkiego do jednej idei. Skoro chcesz porównywać marihuanę do reszty narkotyków musisz zrobić to samo z alkoholem, tytoniem i kawą.

Jak można przeczytać w powyższych artykułach, nie wiele się pomyliłem porównując do innych używek.

To może zamiast kierować się półprofesjonalnymi artykułami przeanalizujesz jak mówiłem historię marihuany w różnych krajach i częściach świata. To co znajdziesz w necie to na prawdę wiele informacji ale również spekulację i mało potwierdzone informacje. Warto wiedzieć od czego zaczęła się delegalizacja i powszechna (oficjalnie) wrogość ludzi do tej używki.

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica

DzikiBen

#69 2009-02-13, 16:48(Ostatnia zmiana: 2009-02-13, 16:49)
Kawa pod względem uzależnienia fizycznego jest bardziej szkodliwa od mari. Kiedy swego czasu piłem ją dosyć często po czym odstawiłem, przez jakiś czas niemal codziennie bolał mnie łeb.

GeneralLee

GeneralLee

Użytkownicy
posty169
  • Użytkownicy
Koles zamieścił jedna reklamę a tu dyskusji na tyle stron i wątpię czy kto ktokolwiek dojdzie tutaj do czegoś  bo każdy ma swoje zdanie na ten temat  i każdy ma swój punkt widzenia

Takie przemyślenie  :D  :lol2:

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Gother

Gother

Użytkownicy
Nieskromny Mistrz Gothica
posty457
Propsy260
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Nieskromny Mistrz Gothica
Ten kawałek jest szczególnie dobry:

„Legalizacja narkotyków zmniejszyłaby przestępczość i równocześnie poprawiłaby przestrzeganie prawa”,
Hahaha, zalegalizujmy też piractwo, poziom przestępczości spadnie. Hahaha nie mogę, co za cioły to piszą. Wyrwane z różnych broszurek, książeczek i fragmenty wypowiedzi tworzą żenujące materiały propagandowe. Idealne do lansowania mózgów poczciwym 16 latkom. Dzięki Thoro. Teraz już wiem, że zwolenników konopi można postawić w jednym rzędzie z anarchistami i dzisiejszymi nazistami. Tfu. Niżej od nacjonalistów. Tak na równi z anarchistami.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Kłopoty z interpretacją? Nielegalna hodowla jak i dystrybucja jest to jak najbardziej przestępczość a sama konsumpcja również koliduje z prawem. W przypadku państwowego rynku tacy dilerzy nie mieli by czego szukać ponieważ ich produkt zarówno pod względem ceny jak i jakości nie byłby konkurencyjny wobec tego co oferowane było by legalnie. Odbiło by się to w taki sposób że automatycznie zniwelowała by się przestępczość w zakresie nielegalnej produkcji narkotyku.

Siekacz

Siekacz

Użytkownicy
posty139
Propsy274
  • Użytkownicy

Siekacz

#74 2009-02-14, 06:49(Ostatnia zmiana: 2009-02-14, 06:57)
Hahaha, zalegalizujmy też piractwo, poziom przestępczości spadnie. Hahaha nie mogę, co za cioły to piszą. Wyrwane z różnych broszurek, książeczek i fragmenty wypowiedzi tworzą żenujące materiały propagandowe. Idealne do lansowania mózgów poczciwym 16 latkom. Dzięki Thoro. Teraz już wiem, że zwolenników konopi można postawić w jednym rzędzie z anarchistami i dzisiejszymi nazistami. Tfu. Niżej od nacjonalistów. Tak na równi z anarchistami.

Racja wydaje sie to głupie :lol2:  Niestety to prawda.

Pomyśl jaka potężne stały by sie 'Organizacje' gdyby zdelegalizowano alkohol "taka Polska prohibicja". Możliwe że takie organizacje obracały by większą kasą, niż sporej wielkości zawodowa armia. Wiadomo że by się to skończyło krwawym pasztetem . Nikt nie jest na tyle głupi by ryzykować taka ustawą :D  
Druga sprawa jest taka że delegalizując np. taki alkohol, ci co pija mimo wszystko, mieli by spory problem z jakością towaru, zaczęło by się rozcieńczanie z jakimś badziewiem itp, itd. Co było by dość niebezpieczne dla zdrowia "uczciwych" obywateli.

Mimo wszystko ja jestem przeciw legalizacji. Mam poważne wątpliwości co do nieszkodliwości tej 'substancji' na dłuższą metę.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Wszystko sprowadza się do jednego o czym już mówiłem. Praktycznie każda używka w mniejszym czy większym stopniu wpływa na nasze zdrowie i organizm. Skoro ten aspekt jest dla ciebie aż tak ważny to skoro jesteś przeciw legalizacji bądź również za delegalizacją tytoniu, alkoholu, kawy czy jakiego kolwiek produktu który ma na dłuższą metę destrukcyjny wpływ. Będzie to o wiele bardziej produktywne.

Aha i zdelegalizujmy fastfoody i bary szybkiej obsługi, w końcu przez to gówno wiele ludzi kończy z gabarytami wielkości czołgu, cukrzycą i zrytym organizmem zaś 1/3 swego dalszego życia spędza na dializach.

Siekacz

Siekacz

Użytkownicy
posty139
Propsy274
  • Użytkownicy
bądź również za delegalizacją tytoniu, alkoholu, kawy czy jakiego kolwiek produktu który ma na dłuższą metę destrukcyjny wpływ. Będzie to o wiele bardziej produktywne.

Thoro zaczynasz gadać jak polityk. Po co 100 razy ten sam argument.
Zresztą jak mówiłem, nikt nie jest na tyle głupi by w obecnym stanie wprowadzić delegalizacje alkoholu, czy tytoniu. Więc po co o tym wspominać?

Co do omawianej substancji, bardziej martwi mnie działanie na psychikę uzależnionego niż sam oczywisty fakt zdrowia. Nie muszę wcale wcale przeglądać badać lekarskich by wiedzieć w czym rzecz.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
hmmm... chciałbym zobaczyć w tym ruchu nastolatków z gimnazjum xD
zakladam ze wojtas wie jaka jest srednia wieku na forum :D

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Thoro zaczynasz gadać jak polityk. Po co 100 razy ten sam argument.
Zresztą jak mówiłem, nikt nie jest na tyle głupi by w obecnym stanie wprowadzić delegalizacje alkoholu, czy tytoniu. Więc po co o tym wspominać?

Po to że wypukla on błąd w logice osób które są przekonane że marihuana to zło najgorsze a jednocześnie uważają że obecnie legalne używki są w porządku, a często nawet sami je zażywają. Nikt nie raczył tego odeprzeć więc stwierdzam, że jest to fakt i przykład hipokryzji, błąd w rozumowaniu a przede wszystkim wybiórcze traktowanie tematu. Tak się nie robi, gdyż podchodzi to pod ignorancję a ja na taką dyskusję nie mam czasu i nerwów.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry