Marsz ku Wyzwoleniu Konopi 28088 92

O temacie

Autor Wojtas

Zaczęty 9.02.2009 roku

Wyświetleń 28088

Odpowiedzi 92

Berserker

Berserker

Użytkownicy
posty90
Propsy15
  • Użytkownicy

Berserker

Marsz ku Wyzwoleniu Konopi
#20 2009-02-11, 23:35(Ostatnia zmiana: 2009-02-11, 23:45)
Ja tam jestem ZA ponieważ sam palę już kilka lat i jakoś nie znalazłem się na dworcu z tytką pod pachą...

Mogliby wreszcie zmienić te prawo i zalegalizować ziółko bo jest mniej szkodliwe od papierosów i alkoholu, legalizując marihuane tak samo zniknie problem jej przemytu ponieważ będzie można normalnie ją kupić w specjalnych sklepach czy barach więc po co przemycać, logiczne.Tak samo ziółkiem nie zabije ani nie okradnę, kierowcy jeżdżą po zapaleniu ostrożniej by nie spowodować wypadku itp. można by wymieniać wiele różnych dobrych stron ( których jest więcej niż złych) marihuany. Ale kto nie pali ten nie zrozumie naszych racji i najlepiej osoby które nie zapaliły ani razu nie wypowiadały się w takich tematach bo po co mają rozmawiać o czymś czego nie wiedzą?
Moje zdanie pozostaje takie jakie było, jestem za legalizacją...

89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Cytat: Berserk link=topic=5198.msg44786#msg44786 date=Feb 11 2009, 23:35\'
kierowcy jeżdżą po zapaleniu ostrożniej by nie spowodować wypadku
Dlaczego jeżdżą ostrożniej?

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Berserker

Berserker

Użytkownicy
posty90
Propsy15
  • Użytkownicy
Po marihuanie nie jest tak jak po alkoholu,,, po alko jest tak że pierdolisz wszystko niech się robi co się chce zaś po marihuanie zdajesz sobie sprawę z tego co robisz, jak wyżej napisałem kierowcy jeżdżą wolnej są ostrożniejsi na drodze oraz szybciej reagują/działają w danej sytuacji...
Gdy jadę z kierowcą który jest spalony to widać to gołym okiem że jedzie wolniej niż po alko lub na trzezwo, i zwraca szczególną uwagę na drogę by nie spowodować wypadku lub kolizji.
Sam nie wiem czemu tak jest z kierowcami bo osobiście nie kieruje samochodem ale po ziółku jest tak że ma się bardziej wyostrzone zmysły wzroku oraz słuchu i po prostu ostrożniej się jezdzi...

89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu.

Krolik

Krolik

Użytkownicy
posty373
Propsy167
  • Użytkownicy
A marihuana przypadkiem nie wywoluje halucynacji?

"Działanie

W krótkim czasie po przyjęciu THC oddziałuje na ośrodkowy układ nerwowy powodując umiarkowane zaburzenia percepcji, euforię oraz poczucie głębokiego relaksu. Ze strony układu krążenia występuje przyspieszenie akcji serca, zaś we krwi spada poziom cukru powodując zwiększenie łaknienia, tzw. "gastrofazę".

"Muzycy są przekonani, że grają swobodnie i w natchnieniu, gawędziarze że są bardziej dowcipni i interesujący, kochankowie że ich seksualne zdolności i doznania są mocniejsze niż zwykle, a pisarze że ich wyobraźnia nie zna granic." Erich Goode, amerykański socjolog, podkreślił, że prawie wszystkie przedstawione efekty działania konopi są fanaberyjne w swej naturze – człowiek staje się "wesoły, śmieszny, pełen euforii, odprężony, hedonistyczny, zmysłowy, nierozsądny i zdecydowanie niepoważny".

Rzadko podczas palenia niektórych gatunków marihuany wystąpić może zjawisko synestezji. Synestezja polega na wzajemnym przenikaniu się wrażeń zmysłowych, dźwięk przybiera kształty, kolor zyskuje zapach, etc. W tym stanie Gautier Nota biograficzna, członek Club des Haschishchiens, pisał o wazonie z kwiatami: "Mój słuch stał się cudownie czuły. Naprawdę słyszałem dźwięki kolorów. Z ich błękitów, zieleni i żółci docierały do mnie dźwięki o doskonałej wyrazistości".

Efekty doświadczane po spożyciu marihuany są indywidualne i zależne od ilości, rodzaju oraz jakości surowca, sposobu przyjmowania, a także genów, organizmu czy ogólnej sytuacji. Najczęstsze z nich, to:

* polepszenie nastroju, euforia
    * tymczasowe upośledzenie pamięci krótkotrwałej, pobudzenie wyobraźni
    * "otwarcie zmysłów", wzmocnienie percepcji, wzmożona wrażliwość na bodźce
    * osłabienie koncentracji
    * zaburzenia w percepcji czasu

* zwiększone łaknienie
    * suchość w ustach i pieczenie oczu, spowodowane wyschnięciem śluzówek
    * przyspieszone tętno, uczucie chłodu
    * spadek aktywności fizycznej
"

Źródło : wikipedia

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Zając, nie. Maria nie wywołuje halucynacji. Najwyżej możesz popatrzeć na kałużę i do niej zagadać, ale niemal od razu się "budzisz".

Berserker

Berserker

Użytkownicy
posty90
Propsy15
  • Użytkownicy
Cytat: Chomik link=topic=5198.msg44793#msg44793 date=Feb 12 2009, 07:23\'
A marihuana przypadkiem nie wywoluje halucynacji?

Halucynacje wywołują tylko grzyby i podobno LSD ale tego drugiego nie brałem i nie mam zamiaru a grzybów też nie polecam chyba że ktoś chce mieć cały dzień z głowy hehehe

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: Berserk link=topic=5198.msg44796#msg44796 date=Feb 12 2009, 10:32\'
Halucynacje wywołują tylko grzyby i podobno LSD ale tego drugiego nie brałem i nie mam zamiaru a grzybów też nie polecam chyba że ktoś chce mieć cały dzień z głowy hehehe
Ej, a kurki dają kopa? ;]

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Ja bym zalegalizował bagienne ziele  ;]  
Plusy jarania bagiennego:
-relaks
-możliwość nawiązania kontaktu ze Śniącym
-"bullet time"

Minusy:
- nie stwierdzono  :D

A na poważnie: po co wogóle co palić? Lepiej by było zdelegalizować palenie tytoniu, niż legalizować marihuanę.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: Adanos link=topic=5198.msg44799#msg44799 date=Feb 12 2009, 11:24\'
A na poważnie: po co wogóle co palić? Lepiej by było zdelegalizować palenie tytoniu, niż legalizować marihuanę.
I to jest myśl ;]

Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

A po co w ogóle grać, jeść przekąski, pić piwo, spotykać się z przyjaciółmi, wychodzić na dwór, mieć hobby? Przecież da się bez tego żyć.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Ja bez tego potrafię żyć.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Ale na świecie jest więcej ludzi, niż Ty.

Berserker

Berserker

Użytkownicy
posty90
Propsy15
  • Użytkownicy
i to jest taka bez sensowna gadka, wy nie palicie i jesteście przeciwko a co wam przeszkadza że ktoś se zajara? zrobi wam to coś? Zabije wam kogoś albo ukradnie wam coś tym że se zajara?

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Cytat: Adanos link=topic=5198.msg44804#msg44804 date=Feb 12 2009, 11:43\'
Ja bez tego potrafię żyć.

To sobie żyj, możesz nawet wegetować albo mieszkać pod mostem - tak też da się żyć.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
To kraj konserwatystów. Nie będzie legalizacji, bo im logika myślenia przeszkadza, bo mohery będą myślały, że jak ktoś pali, to może coś złego zrobić, bo... powodów dużo. Tylko żadnego logicznego...

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
@mEatrikZ
Nie przypominaj mi o logice...

Ale na świecie jest więcej ludzi, niż Ty.
Tak jest więcej, ale czy się różnią dużo ode mnie? Jedni tak, drudzy nie. Czy nie lepiej zająć się czymś innym niż jakąś głupią legalizacją maryśki? Jak chcą palić, to niech palą. Alkohol i papierosy są od 18+, a ile osób tego używa poniżej magicznej 18? Idąc tym tokiem, że wiele jest osób, które palą marihuanę, to czemu od razu nie pić i nie palić bez ograniczeń?

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Tak, różnią się. Osobiście nie znam ani jednej osoby, która by nie chciała legalizacji z zajebistym argumentem "niech zajmą się czym innym" <A czym?>. Nie no, może jedną. Występujesz z pomysłem ograniczenia wolności. Komu się to spodoba? Nie wiem.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Cytat: Adanos link=topic=5198.msg44812#msg44812 date=Feb 12 2009, 12:09\'
@mEatrikZ
Nie przypominaj mi o logice...
Tak jest więcej, ale czy się różnią dużo ode mnie? Jedni tak, drudzy nie. Czy nie lepiej zająć się czymś innym niż jakąś głupią legalizacją maryśki? Jak chcą palić, to niech palą. Alkohol i papierosy są od 18+, a ile osób tego używa poniżej magicznej 18? Idąc tym tokiem, że wiele jest osób, które palą marihuanę, to czemu od razu nie pić i nie palić bez ograniczeń?

Dlaczego modujesz gothica? Zajmij się czym innym.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Nie no, może jedną. Występujesz z pomysłem ograniczenia wolności. Komu się to spodoba? Nie wiem.
Komuchom  ;]  

Dlaczego modujesz gothica? Zajmij się czym innym.
Nie widzę związku z tym tematem.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Nie widzę związku z tym tematem.

A ja widzę. Zasadniczo nie możesz zrozumieć po co ludzie palą marihuanę, kiedy jest ona używką tej samej kategorii co fajki czy alkohol. Idąc dalej próbujesz narzucić innym swój pogląd i ocenić resztę społeczeństwa przez pryzmat swojej osoby, kierując się identycznym tokiem rozumowania co 80 letni moher któremu nic nie pasuje, i nie może zrozumieć dlaczego inni uważają inaczej.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry