Marsz ku Wyzwoleniu Konopi 28066 92

O temacie

Autor Wojtas

Zaczęty 9.02.2009 roku

Wyświetleń 28066

Odpowiedzi 92

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
różnica pomiędzy tytoniem i alkoholem, a marihuaną jest przede wszystkim taka, że dwóch pierwszych (zwłaszcza drugiego) praktycznie zdelegalizować się nie da. Osobiście uważam, że należy prowadzić kampanie społeczne mające na celu możliwe ograniczenie popytu na wszystkie używki.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Ej Zysk, czy gdybym się z Tobą zgodził, zmieniłbyś zdanie? :D

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Po to że wypukla on błąd w logice osób które są przekonane że marihuana to zło najgorsze a jednocześnie uważają że obecnie legalne używki są w porządku, a często nawet sami je zażywają. Nikt nie raczył tego odeprzeć więc stwierdzam, że jest to fakt i przykład hipokryzji, błąd w rozumowaniu a przede wszystkim wybiórcze traktowanie tematu. Tak się nie robi, gdyż podchodzi to pod ignorancję a ja na taką dyskusję nie mam czasu i nerwów.
Och, przepraszam bardzo. A to:
Po trzecie nigdy nie paliłem i nie zamierzam palić. Nie jest mi to potrzebne. Nie widzę w tym jakiś plusów, tak samo nie widzę żadnych plusów w innych używkach typu alkohol, czy fajki.
I to:
Nigdy nie piłem, ale gdybym miał możliwość zdelegalizowania alkoholu, zrobiłbym to od razu. Chcesz wiedzieć dlaczego?
Marihuana czy alkohol - żadna różnica. I to i to wpływa na psychikę, nieważne czy przyspiesza czy spowalnia.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
A czy ty jesteś jedynym oponentem w temacie? Poza tym kierowałem to bardziej do ogółu przeciwników marihuany, czyli normalnych często niedoinformowanych ludzi którzy palą, kawę chlają na potęgę a i wypić lubią.

Berserker

Berserker

Użytkownicy
posty90
Propsy15
  • Użytkownicy

Berserker

Marsz ku Wyzwoleniu Konopi
#84 2009-05-07, 15:18(Ostatnia zmiana: 2009-05-07, 15:20)
http://rapidshare.com/files/229331781/superziolo.rar

Nie wiem czy kogoś to zainteresuje ale zamieszczam link do filmu dokumentalnego pt. Super Chwast   który ostatnio można było oglądać na National Geographic, film bardziej do tych którzy myślą że Marihuana jest narkotykiem uzależniającym oraz zabijającym :lol2:

89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Anonymized

#85 2009-05-08, 17:42(Ostatnia zmiana: 2009-05-08, 17:53)
My mamy 17 lat (w większości), na pewno można nam to oglądać? :D

EDIT:
Wszyscy najmądrzejsi skurwysyny
Jebani
Myślą chyba że są wybrańcami
Sokół WWO
Twoja sygna prezentuje poziom popierających akcje?

Berserker

Berserker

Użytkownicy
posty90
Propsy15
  • Użytkownicy
My mamy 17 lat (w większości), na pewno można nam to oglądać? :D

EDIT:

Twoja sygna prezentuje poziom popierających akcje?

Nieważne ile masz lat, chcesz to ściągnij i obejrz a co do sygny to nie jest to poziom popierający akcje jak powiedziałeś tylko tekst z piosenki WWO - Każdy ponad każdym ;p

89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

#87 2009-05-08, 19:44(Ostatnia zmiana: 2009-05-08, 19:44)
My mamy 17 lat (w większości), na pewno można nam to oglądać?

Oczywiście mam rozumieć, że jesteś praworządny i nie jest to argument sytuacyjny. Idąc dalej wskaż mi w prawie coś co mówi o oglądaniu materiałów o substancjach odurzających od określonego wieku. Prędzej można by się przyczepić nielegalnego (prawdopodobnie) rozpowszechniania kopii filmu, lepsze to niż jakieś z dupy powody ale i tak każdy wie, że i w obecnej postaci jest to czepianie się dla zasady, podobnie jak wzmianka o sygnaturze. Zupełnie od tak bez powodu i do tego w nieudolny sposób.

Swoją drogą ostatnio właśnie ze względu na te całe chujowe dopalacze dla gimbusów zakazali m.in. salvia divinorum i wielu innych substancji psychoaktywnych, od tak. Ustawa w życie wchodzi dokładnie dzisiaj. Wcześniej można było to kupić legalnie w internecie, do tego za śmieszne pieniądze porównując nawet do takiej marihuany.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Czy pomijając Holandie jest jakiś kraj w którym ta roślina jest zalegalizowana?

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.

Gerry Rafferty
O.D.A.L.

#90 2009-05-09, 00:23(Ostatnia zmiana: 2009-05-09, 00:27)
Nigdzie nie jest naprawdę zalegalizowana. w Holandii i niektórych miejscach w Szwajcarii możesz nią handlować ale karane jest posiadanie chyba więcej niż kilka roślinek. Posiadać małą ilość możesz w większości krajów na świecie, do 2005 również w Polsce ale przepisy się zmieniły.

Z tego co czytałem (nie pamiętam już gdzie) USA ustanowiło niedługo po wojnie dokument w którym stwierdzało że żaden kraj w którym Marihuana jest całokowicie legalna nie dostanie od nich żadnej pomocy gospodarczej.

Berserker

Berserker

Użytkownicy
posty90
Propsy15
  • Użytkownicy

Berserker

#91 2009-05-09, 00:49(Ostatnia zmiana: 2009-05-09, 00:52)
przecież w Holandii są cofee shopy, we włoszech podobno hasz jest legalny a w niektórych stanach ameryki też podobno jest legalna... w czechach można posiadać małe ilości tak wyczytałem/ usłyszałem ale nie miałem okazji tego sprawdzić w realu :D

ps. tu można jaśniej ocenić sytuacje
http://pl.wikipedia.org/wiki/Marihuana#Sytuacja_prawna

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Oczywiście mam rozumieć, że jesteś praworządny i nie jest to argument sytuacyjny. Idąc dalej wskaż mi w prawie coś co mówi o oglądaniu materiałów o substancjach odurzających od określonego wieku. Prędzej można by się przyczepić nielegalnego (prawdopodobnie) rozpowszechniania kopii filmu, lepsze to niż jakieś z dupy powody ale i tak każdy wie, że i w obecnej postaci jest to czepianie się dla zasady, podobnie jak wzmianka o sygnaturze. Zupełnie od tak bez powodu i do tego w nieudolny sposób.
Mój post był czystym spamem ;)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry