Błędy i pomoc w radzeniu sobie z nimi 281159 444

O temacie

Autor serek

Zaczęty 29.01.2008 roku

Wyświetleń 281159

Odpowiedzi 444

gothic1210
  • Gość
Ano też to miałem w Er. Przykra sprawa, ale trzeba zacząć od nowa. 

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Spróbuj pokombinować z przyzwaniem nowego pc_hero, a starego ZABIJ. Gorzej i tak nie może być  :F
Pamiętam że w gothicu 2 jakoś potrafiłem to naprawić. ale nie pamiętam jak  :wstyd:

Namiot

Namiot

Użytkownicy
posty399
Propsy48
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie trzeba żadnego reinstalla z tym spaniem. Wystarczy dać po każdym wczytaniu gry. hero export XXX i później hero import XXX. Jedyne wyjście jakie znalazłem z tej sytuacji.

Donatel

Donatel

Użytkownicy
posty60
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam taki problem. Gram w Gothica MT i mam pewien bug, mianowicie wbiłem 100% 2H i bohater raz trzyma broń w jednej ręce, czyli tak jak być powinno, a innym razem trzyma w obu rękach szeroko, jakby miał 0%.
Zauważyłem, że sposób trzymania i walki zmienia się, kiedy wczytam grę ponownie, ale tylko gdy zapisując grę trzymam broń w ręku.

Dziwny bug, może ktoś pomóc, bo mimo, że mam 100%, to bije bardzo wolno.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6475
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Nic na to nie poradzisz, takie uroki MT. Nie zapisuj z założoną bronią dwuręczną.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
Nic na to nie poradzisz, takie uroki MT. Nie zapisuj z założoną bronią dwuręczną.
Ewentualnie nie używaj edit abilities.
Zaradzić temu można prosto w konsoli applyoverlaymds "nazwa mds'a do walki master 2h"

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6475
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Cóż, ja proponuję bez kodów, a też działa.

Donatel

Donatel

Użytkownicy
posty60
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przecież napisałem - obojętnie czy broń jest założona czy schowana, to za każdym razem jest inaczej - raz dobrze trzyma a następnym razem źle. Wolę tą pewną metodę kodową, bo musiałem się w tym modzie nimi ratować wiele razy.

Post połączony: 2015-05-14, 16:59
Nie ma takiej komendy jak apply overlaymds master 2h, a zapisywanie bez założonej broni też nie działa.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6475
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
apply overlaymds_humans_2hst2

lamisilat

lamisilat

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam!

Miałem problem żeby dołączyć do obozu przemytników, ponieważ za późno próbowałem to zrobić.
Nie miałem żadnej opcji dialogowej z Diego ani z Kyro, więc przyzwałem na kodach pc_hero i dopiero wtedy porozmawiałem z Diego. Problem w tym, że potem gdy się odmieniłem w moją postać i poszedłem spać nie miałem
żadnej opcji dialogowej! O_O

Nie wiem co mam dalej robić. :|
Proszę o pomoc!
 :P

Glaca

Glaca

Użytkownicy
TheRouke (Роук)
posty540
Propsy49
ProfesjaNierób
  • Zbanowany
  • TheRouke (Роук)
Efekty grania na kodach. Musisz grać od nowa.

PL|RU|EN

Ukończone mody:

G1 Mroczne Tajemnice
G1 Edycja Rozszerzona
G1 Orcades
G2 Returning ReBalance 2.1
G2 Kyrus
G2 Podróżnik za Liniami Wroga
G2 Złote Wrota
G2 Dark Saga
G2 Z życia Złodzieja

KingRStone

KingRStone

Użytkownicy
posty15
Propsy7
  • Użytkownicy
Witam, posiadam wersję 2.02 z zainstalowaną łatką dubbingującą. Zacząłem swoją przygodę i chciałem podreperować trochę finanse na arenie obstawiając walki, no i tu zaczął się problem. Wszystko było ok do czasu obstawiania do 250 bryłek. Zarobiłem już na tym 2000 a wciąż nie mam możliwości obstawiania 1000. Czy to błąd? Czy można to jakoś naprawić? O ile dobrze pamiętam, to grając te kilka lat temu nie miałem takiego problemu.

sysek1231

sysek1231

Użytkownicy
posty97
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cóż jeżeli chcesz sobie podreperować finanse to idź do tej wieży koło obozu przemytników (nazywa się ona wieżą mgieł jak się nie mylę) wejdź na górę tam jest skrzynka otwórz ją i sprzedaj zawartość przemytnikowi w tym małym opuszczonym obozie myśliwych. Może to zaradzi finansom i nie będziesz musiał obstawiać na arenie  :D

Asayer

Asayer

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gra crashuje gdy zbliżam się do orkowych terenów. Pobrałem patcha, który rzekomo miał naprawić podobne błędy no ale oczywiście nie naprawił. Jest jakiś sposób na pozbycie się tego błędu? Inaczej nie przejdę gry :(

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
1.Ściągnij to : http://www.worldofgothic.de/dl/download_143.htm
2. Wypakuj
3. znajdź plik ARMOR_PAL_M.asc
4. Dodaj ten plik do folderu Gothic\_Work\Data\Anims\
Powinno pomoc.

Rasolex

Rasolex

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Więc tak jak w temacie mam problem. Zacząłem nową grę zrobiłem wszystkie misje na dołączenie do obozów Bractwa/Nowego/Starego. Wybrałem Nowy Obóz. W 2 rozdziale jak sami wiecie trzeba zabić królową pełzaczy. I  tu się pojawia problem. Gdy zabije ją mówię o tym Ianowi ale przed wyjściem z kopalni stoi o ile dobrze wiem Drake.Zaczyna mnie atakować a gdy już powali na ziemie dobija i muszę wczytać grę(Po wczytaniu dalej to samo). Zignorowałem to i biegłem od razu do wyjścia. No wszystko fajnie ale atakuje mnie cały obóz strażników . A wszystko dlatego, że zabiłem królową pełzaczy . (Robiłem testa w 1 rozdziale zabiłem 1 pełzacza i było to samo) . Proszę o konkretną pomoc a nie tylko "przypuszczenia" :)

@Edit: Zapomniałem dodać, że zabijają mnie tylko panowie Strażnicy Kopalni+Melkor (Kazzio ma wywalone na mnie)

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Nie masz zainstalowanego patcha/łatki.

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

Rasolex

Rasolex

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam 2.01v jeśli o to chodzi. A jeśli jest inna to proszę o link :)

K4R0L111

K4R0L111

Użytkownicy
posty31
Propsy14
ProfesjaSkrypter
  • Zbanowany

Rasolex

Rasolex

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak