Błędy i pomoc w radzeniu sobie z nimi 275283 440

O temacie

Autor serek

Zaczęty 29.01.2008 roku

Wyświetleń 275283

Odpowiedzi 440

taro8

taro8

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdy rozpoczynam nową grę wyskakuje mi poniższy błąd

"could not load visual 'ARMOR_PAL_M' for vobName 'GRD_PAL2' of class 'oCItem'"

Świeża instalacja gothica i MT 2.02. Zreinstalowałem już 3 razy a MT ściągnąłem 2. Nic nie grzebałem w modela ani w skryptach, tylko zainstalowałem grę, player kit oraz MT. Gothica zainstalował z sagi gothic.

Próbowałem znaleźć rozwiązanie na własną rękę jednak nie znalazłem nic co by rozwiązało mój problem.

Minerq

Minerq

Użytkownicy
posty29
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
No wiec mam drugi rozdział, zabijam królowa pelzaczy no i idę do wyjścia. Po wyjściu z kopalni wszyscy sie na mnie rzucają chociaż nic złego nie zrobiłem. Nie wiem co z tym  zrobić a nie  chce zaczynać gry od początku.. Pomóżcie, proszę!

Duke Nukem

Duke Nukem

Gry (themodders@telegram)
Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Gry (themodders@telegram)
  • Król Duke Nukem
Raczej dupa zbita, ja nigdy czegoś takiego nie miałem :/

XxSeba2

XxSeba2

Użytkownicy
posty20
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, zainstalowałem mod mroczne tajemnice i DX11 i wyskakuje taki błąd: X: XD3D_InitPerDX CAnt create D3DX context Error: D3DXERR_CAPSNOTSUPPORTED jeżeli pisze w złym dziale to przepraszam

Post połączony: 2017-01-29, 18:18
Pomoże ktoś? ;/

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Spróbuj zainstalować inną wersję DX11 ja gram na 14.1 teraz

XxSeba2

XxSeba2

Użytkownicy
posty20
Profesjabrak
  • Użytkownicy
a jak odinstalować obecną?

XxSeba2

XxSeba2

Użytkownicy
posty20
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Karty mam dwie: Intel(R) Core(TM) i3-4000M i AMD Radeon HD 8500M Series Nwm która lepsza
System: Windows 8.1 64Bitowy

Post połączony: 2017-01-29, 19:49
Nie jest to najlepsze ale radzi sobie z Gta V i skyrim V

Minerq

Minerq

Użytkownicy
posty29
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Problem dawno rozwiązany, do zamknięcia. Niestety musialem wczytac save sprzed wielu godzin gry.. No coz, bywa.

Dave

Dave

Użytkownicy
posty13
Propsy10
  • Użytkownicy
Wiem, że ten bug występuje już w samej podstawce, ale szukam pliku, patcha który by naprawił ten błąd nie ingerując w moda. Unofficial patch usuwa nam wszystkie postaci z modyfikacji. Jeśli takiego pliku nie ma, to prosiłbym, aby ktoś wytłumaczył, jaki skrypt i gdzie mam edytować i co wpisać na miejscu tej rutyny ASAP

EDIT: Bug polega na tym, że NPC mają problem z otwieraniem drzwi, a w nocy zamiast położyć się do łóżka i spać, to kładą się na parę sekund, wstają, krążą i tak do rana

CiastekCS

CiastekCS

Użytkownicy
posty10
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Próbuje wyjść z podziemnego świata(tym teleportem od Eline) wchodze w portal i mi wywala gre co robic?

CiastekCS

CiastekCS

Użytkownicy
posty10
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pomógł reinstall...
Do zamknięcia

Pogoo7

Pogoo7

Użytkownicy
posty1
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Witam mam problem z wolna kopalnia i ulumulu.
Gdy zabijam wszystkich straznikow i chce wyjsc z kopalni gra sie wylacza poza tym nie moge zapisac gry bedac w srodku bo tez sie wylacza, a save sie psuje. Probowalem juz wszystkiego uzywalem kodow, reinstalowalem gre. Mam save przed samym wejsciem do kopalni. Czy jest mozliwosc zeby ktos uruchomil go na swoim kompie zrobil ta misje az do wyjscia z kopalni i rozmowy z gornem (wejscie do rozdzialu 5) i mi odeslal tego sava? Chyba ze macie inne pomysly bo ja juz nie mam nerwow. Z gory dzieki

lee27

lee27

Użytkownicy
posty85
Propsy8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam mam problem z wolna kopalnia i ulumulu.
Gdy zabijam wszystkich straznikow i chce wyjsc z kopalni gra sie wylacza poza tym nie moge zapisac gry bedac w srodku bo tez sie wylacza, a save sie psuje. Probowalem juz wszystkiego uzywalem kodow, reinstalowalem gre. Mam save przed samym wejsciem do kopalni. Czy jest mozliwosc zeby ktos uruchomil go na swoim kompie zrobil ta misje az do wyjscia z kopalni i rozmowy z gornem (wejscie do rozdzialu 5) i mi odeslal tego sava? Chyba ze macie inne pomysly bo ja juz nie mam nerwow. Z gory dzieki
wyślij mi to jak się uda to ci odeślę tylko ja często tu nie zaglądam. ale odpale na starym kompie i zobaczymy

NoWy96

NoWy96

Użytkownicy
posty17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Rozpoczynając gre nie mam NPC z modyfikacji, lokalizacje które zostały w modzie dodane są tam gdzie być powinny, ale 0 nowych npc, odpalam przez starter jako administrator, instalowałem wersje 2.0.2.

Silixov

Silixov

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam.
Gram w MT v. 2.02. jestem w IV rozdziale i chce odbic wolna kopalnie. Wszystko ladnie, pieknie, zabilem wszystko co bylo do zabicia. Gorna zostawilem przy wyjsciu, zeby mi nie przeszkadzal. Gdy chce wyjsc z kopalni, zeby rozpoczac rozdzial V, Gorn po prostu lezy martwy, ale gdy wejde z powrotem do kopalni to zyje. Jakies pomysly od czego to moze byc? Z gory dziekuje za kazda pomoc. :)

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
W takich sytuacjach zalecam po prostu wskrzeszenie na kodach.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

smrodlol

smrodlol

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam serdecznie. Mam problem z questem u jednego z przemytników, Anghara. Nie mam misji, w której muszę zdobyć dla niego 40 stali. W dzienniku nic nie ma, jedyną kwestią o której z nim mogę porozmawiać jest ta, w której wspomina się , że był kiedyś paladynem. No i właśnie jak tak jest, to nie mogę zyskać zaufania w obozie przemytników i jest dupa :( Mogę jakoś dostać tego questa? Co ogółem mogę teraz zrobić?

@edit
Już ogarnąłem :P

Aziral

Aziral

Użytkownicy
posty92
Propsy22
  • Użytkownicy
Ktoś miał problem z nagłym zniknięciem wszystkich dialogów dotyczących nauki walki bronią u wszystkich npc? Tylko u przemytnika Korth'a nie zniknął mi dialog o nauce walki 2h. Mam 0% w każdej broni (jeśli to coś znaczy).

Jakoś nie mogę znaleźć nigdzie info o tym problemie.
Jak sorry to było.

IHaveAHighGround

IHaveAHighGround

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wychodzę z Krollem po za zamek i ona ciągle za mną łazi, zamiastpowiedzieć o obozie bandytów. Jakieś tipy ?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry